Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4217 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכב שאני רוצה לנסוע לראות (ולרכוש), ופתאום ראיתי את הסתירה הזאת.

לדברי המוכר לא היו תאונות.

לא רוצה לנסוע לחינם, ומשתדל לקבל תמונה כמה שיותר ברורה מראש. (אחרי כמה רכבים שעליתי בדרכים עקיפות שהוחלף להם מנוע\ בעיות קומפרסיה).

עדיין לא שאלתי את המוכר לגבי הפרט הזה, קלטתי את זה אחרי שסיימנו את השיחה, ורוצה לעשות שעורי בית.

בשנים האחרונות, עם התקנות החדשות של עלייה לכביש - זה יכול להיות. רכב מעל שנה בארץ, נרשם על שם היבואן ומקבל רישוי בחודש X. אבל הרוכש קונה אותו אחרי כמה חודשים, ואז בעצם יש הבדל בין חודש הטסט לחודש העלייה לכביש דה פקטו.

אבל ב2009 השיטה הזאת עדיין לא הייתה קיימת אאל"ט.

אשמח לתשובות, תודה ויום טוב!

פורסם

לא מכיר מצב כזה

כשרכב נרשם על שם היבואן הוא מבחינת משרד הרישוי על הכביש

הקפאה לא מזיזה את תאריך הטסט

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

שיטת הרישוי הנוכחית קיימת כבר משנת 2008, כך שהיא בוודאי הייתה קיימת ב-2009.

אם לרכב יש טסט במאי אז הוא עלה לכביש במאי. יכול להיות שהוא עמד עד ספטמבר במגרש של היבואן או חברת ליסינג כלשהיא, אבל אז הוא יהיה יד שנייה ולא ראשונה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

ברגע שרכב עלה לכביש (=קיבל רישיון), לא משנה אם כי הוא נמכר ללקוח או כי הוא קיבל "יד יבואן" (שנה ממועד הייצור של הרכב), אז נקבע חודש העלייה לכביש וגם החודש בו יש לבצע את הטסט.

לצרוך העניין, רכב שעמד שנה בבונדד של היבואן וקיבל יד, ואז עמד עוד שנה בלי להימכר ללקוח, היבואן יצטרך לשלם את אגרת הרישוי שוב. אם עמד עוד שנה, היבואן יצטרך לשלם את האגרה ולבצע את הטסט (בהתאם לחוק שאומר שרכב חדש פטור מביצוע טסט בשנה הראשונה ועליו רק לשלם את האגרה בשנה הזאת).

אם הרכב קיבל יד יבואן, ואחרי, נגיד לצורך העניין, 5 חודשים, נמכר ללקוח, אז הלקוח קונה את הרכב עם טסט ל7 חודשים.

אני לא מכיר מצב שבו חודש העלייה לכביש שונה מהחודש בו יש לבצע את הטסט. בחיים לא נתקלתי במצב כזה.

אשמח לשמוע הסבר הגיוני למצב כזה.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

אני חושב שיש לך טעות קטנה - רכב שנרשם על שם יבואן הוא לא "פרטי", כלומר יש לבצע מבחן רישוי בפועל כבר בשנה הראשונה.

רק רכב פרטי - כלומר רשום על שם בן אדם פרטי - פטור ממבחן רישוי בשנה הראשונה.

המקרה היחידי בו לדעתי תאריך הטסט לא יהיה חופף לתאריך עליה לכביש זה אם הוחלף מספר רישוי. נניח הרכב היה מונית ואחרי כמה שנים נמכר לפרטי, קיבל מספר חדש.

במקרה כזה לדעתי תאריך הטסט יהיה בתאריך קבלת מספר רישוי חדש, אם כי אני לא בטוח ב 100%.

פורסם

נראה לי שהמוכר מתכוון שהטסט במרץ, אבל "כאילו" עלה לכביש רק בספטמבר כי לא נסעו עליו עד אז או משהו. בגדול אם המחיר הוא לפי ת. עלייה של מרץ , אז לא נראה לי שיש איזו בעיה.

פורסם (נערך)

בוקי, לא ידעתי את העניין עם הרישום הפרטי. תודה.

עריכה:

אתה בטוח בעניין הזה? מבדיקה קצרה שביצעתי כרגע, אין קשר בין השם המופיע ברישיון (פרטי או חברה) לבין הפטור מביצוע טסט בשנה הראשונה.

אולי אתה מתכוון לרכבים שרשומים על שם חברה, אבל רכבים שבאמת נוסעים, ולא על רכבי "יד יבואן"?

עריכה אחרונה על ידי GhostBuster

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

רק רכב השכרה וליסינג עושה מבחן רישוי בשנה הראשונה. רכב שרשום על שם חברה בע"מ והוא לא רכב ליסינג משלם אגרה ולא עושה מבחן, כמו רכב שרשום על שם בן אדם פרטי.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לא רק השכרה וליסינג.

תוסיף לרשימתך: הוראת נהיגה, סיור ותיור(אשכול), דו"ג, גרור/נתמך, משא, אוטובוס, מונית ומדברי(אולי יש עוד...).

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
לא רק השכרה וליסינג.

תוסיף לרשימתך: הוראת נהיגה, סיור ותיור(אשכול), דו"ג, גרור/נתמך, משא, אוטובוס, מונית ומדברי(אולי יש עוד...).

יש גם דוגמאות קצת מוזרות:

רנו לוגאן מודל 2010 מוגד פרטי, טסט אחרי שנתיים.

רנו לוגאן - אותו רכב בדיוק מודל 2011 מוגדר מסחרי, טסט אחרי שנה.

פורסם
פיורינו שמוגדרת מסחרית - טסט ראשון היה אחרי שנתיים על הכביש.

פירוניו מוגדרת M1,

נראה לי שגם קנגו.

טנדרונים אחרים מוגדרים N1 בחלק מהדגמים. N1 עושה טסט אחרי שנה.

• תוכן חדש...