Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4204 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אחרי הרבה שנים של חסכונות החליטו הורי להתחדש ברכב חדש שיחליף את הקורולה המזדקנת שלהם, אחרי התלבטויות רבות אבא שלי החליט שהוא רוצה סובארו פורסטר מדגם XT טורבו.

היום בבוקר אני מקבל טלפון מאבא שלי והוא שואל אם יש לי זמן לבוא איתו לקחת אוטו לבדיקה שאלתי אוטו באיזה רכב מדובר והוא אמר שהוא מצא סובארו פורסטר כמו שהוא רצה שנת 2013 עם 37 אלף קילומטר. שאלתי אותו למה מוכרים את האוטו כל כך מהר והוא אמר שאישתו של המוכר קנתה לו מרצדס חדשה ולכן הוא מוכר את הרכב.

אבא שלי ציין שהסכום המבוקש הוא 165,000 ש"ח ולפי בדיקה שלי המחירון המשוכלל הוא 173,000 ש"ח.

כשהגענו לקחת את הרכב לבדיקה ראיתי שמחובר למפתח מחזיק מפתחות שכתוב עליו "פורסטר טורבו" וכשביקשו ממנו לתת רשיון רכב בבדיקה ראיתי כי הרכב רשום על שם "יפנאוטו" שהוא היבואן של סובארו לארץ.

כששאלנו את המוכר למה הרכב רשום על שם היבואן הוא אמר שהוא עובד צמוד עם היבואן ושהוא רכש את הרכב ולא ביצע העברת בעלות דבר שנשמע לי מאוד מוזר.

החלטתי לבדוק את הרכב קצת לעומק וגיליתי שאותו רכב בדיוק שימש כרכב מבחן של יפנאוטו.

אפשר לראות אותו מככב במבחני רכב של וואלה רכב, אוטו ועוד אתרי רכב שונים בארץ.

אציין שבבדיקה לא התגלה שום דבר חריג.

השאלה שלי היא עד כמה כדאי להתעסק עם רכב ששימש כרכב הדגמה?

מה ההשפעה של זה על מחיר המחירון של הרכב?

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

הבעלים לא סיפר לכם שהרכב היה רכב הדגמה? אההה (קול של צפצפה) הבחור לדעתי פסול. כלל ראשון בקניית רכב, לא קונים מאדם לא אמין שנתפס בשקר או שלא מסר פרט מהותי לגבי מצבו של הרכב, לך תדע עוד כמה דברים הוא לא סיפר לך. אני אישית, אחרי הסתרת כזה פרט הייתי ממשיך הלאה בחיפושים.

כשחיפשתי רכב לאישתי, נפגשנו עם בחור די מבוגר. שאלתי אותו האם הרכב עבר תאונות, הוא אמר שלא. קיבלתי ממנו היסטורית טיפולים וראיתי שהרכב עבר פחחות מאחור בעקבות תאונה. לא היה קריטי לי הפחחות, הייתי כמובן רוכש אותו. הפריע לי שהבן אדם לא אמין ועם אנשים כאלה אני "לא עושה עסקים". מיותר לציין שפה העסקה התבטלה.

עריכה אחרונה על ידי adidas1

פורסם

מסכים לגמרי גם אצלי נדלקו לא מעט נורות אדומות בגלל זה אני פה.

העניין הוא שאבא שלי ממש נעול על הדגם הזה וזה היחיד שמוצע למכירה כרגע מהשנתון האוטו נראה טוב מאוד וגם בבדיקה לא נמצא שום דבר חריג.

למישהו פה יש נסיון עם רכב שהיה רכב הדגמה? מישהו יודע כמה אחוז יורד מהמחירון?

פורסם

כמה דברים לדעתי האישית:

אין בעיה עם רכב הדגמה לכשעצמו, אבל עד מתי האחריות?

מוכר שקרן = להעמיד אותו על השקר, להסביר שזו הטעיה ועבירה, ולעזוב.

מוכר שקרן - האם יש לו קומבינה עם מכון הבדיקה?

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

טוב יש פה מצב באמת נדיר.

זה בנאדם שקשור קשר הדוק מספיק ליבואן, כדי להשתמש ברכב כשהוא רשום עדיין של שם היבואן, ועוד מוכר אותו בשמו (מן הסתם עם יפוי כח).

קודם כל, ברור לך שלפי המצג שאתה מקבל, ביון המכירה (שלך) שום נייר לא יעזור לך, וכל בר דעת שיבדוק בעלות קודמת ויראה אחרי כמב זמן וק"מ הוחלפה יד, בזמן שהבעלים רשום "יפנאוטו", יגיד לך שיש לך ביד (השיר של להקת אפליקצייה מתנגן) - רכב חברה.

תשקלל מחירון לוי יצחק קנייה ישירה מחברה, ותראה אם שווה לך. אתה לא יודע כלום איך כמה ולמה ננהג הרכב, וכמה זמן השתמשו בו להדגמה וניסו להביא אותו לקצה היכולת.

או שאולי תאמין למוכר שבדיוק קיבל במתנה מרצדס מאישתו, אחרי שבמשך שנה (?) הוא השתמש ברכב הדגמה של יבואן כרכב פרטי שלו. כל זה בהנחה שלא עשו איתו איזו עסקה סטייל ליסינג מימוני שהוא מנסה לצאת ממנה. מילא זה היה המצב, עוד אפשר לקבל ניירות של ליסינג מימוני נהג יחיד. מה תקבל כאן? ניירות מהיבואן על משך שימוש כרכב הדגמה לפני חוזה החכר\השכרה לנהג יחיד?

או שלא אכפת לכם ירידת ערך ואז סבבה, תקווה שהרכב טוב ושהוא לא באמת איזה מקושר שמכיר מכוני בדיקה. בדוק שעבוד\תוקף אחריות ובהצלחה.

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם

לגבי הרכב,זה כמו להתחתן עם מי שהייתה זונה לזמן קצר.

לגבי המוכר,זה כמו להתחתן עם מי שהולך לדפוק אותך ולהגיד תודה.

פורסם

אם היה מדובר ברכב הדגמה רגיל רק לרוכשים פוטנציאליים אז אולי אפשר לשקול אותו בהנחה ניכרת, אבל כאן מדובר ברכב ששימש רכב הדגמה לעיתונאים ולכן עבר חיים קשים במיוחד לרבות נסיעות בשטח ובכלל לקיחתו עד הקצה.

לא הייתי נוגע ברכב כזה. הבלאי יכול להתבטא בהמשך למרות שלא התגלה בבדיקה וייתכן שגם בלאי קיים לא התגלה בבדיקה (למשל קרקושים, פגיעות קלות בגחון וכיוצ"ב).

זאת מעבר לכך שהמוכר העלים מידע זה, דבר כשלעצמו לא מוסיף.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

אתה מבין שכל הסיפור הזה פשוט מסריח עד השמיים, כל כך הרבה צירופי מקרים לטובת המוכר, הסתחבק לו על רכב הדגמה, פתאום אשתו קנתה לו מרצדס...

דבר ראשון לא הייתי נוגע ברכב הזה, בפרט כי זה רכב הדגמה שהתעללו בו כתבי רכב (וזו העבודה שלהם, להתעלל ברכב ולהביא אותו לקצה), ובכלל כי המוכר התגלה כשקרן לא אמין ולך תדע מה עוד הוא לא מספר לך.

אם אתה עדיין רוצה לבדוק את הרכב הזה, דבר ראשון שלח הודעה פרטית לנציג סובארו בפורום, אני זוכר שיחסית ליבואנים הוא דיי פעיל פה, תשאל אותו אם יש לו מידע על הרכב הספציפי הזה והאם יש הסכם כזה עם אותו המוכר.

דבר שני, הייתי בודק אותו במוסך שאתה סומך עליו, אם המוכר מתעקש לבדוק את הרכב רק במוסך אחד ספציפי שהוא מכיר, קח את שתי הרגליים משם ותברח מהר.

בהצלחה.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

:lol: אשכרה כל אתר רכב בארץ פתח את הרכב הנ''ל.

אם אני לא טועה מ.ר. 18-006-75

subaru%20forester%20XT%202014%20(14).jpg

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

דבר ראשון ברגע שרשום " יפאנוטו " ברישיון מדובר על רכב חברה. צריך להפחית לו לפחות 10% מהמחירון. דבר שני מה שאני חושב שהרכב כבר על שמו והוא פשוט לא הראה לך את הרישיון החדש. מה שאומר שבפועל אתה תהייה יד 3. אין כזה דבר שסובארו נתנו לו רכב ולא עשו החלפת בעלות. ( גם אם הוא אח של הבעלים של סובארו). בקשר לקניית רכב הדגמה אני באופן אישי לא הייתי קונה, בתור אחד שעוסק בעולם הרכב. אנשים שבאים לנסיעת מבחן פשוט מוציאים את " הקישקע " לרכבים.

• תוכן חדש...