Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4225 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

ביום שישי באמצע הנסיעה נדלקה לי נורת check engine הצהובה והאוטו הפסיק לסחוב. הוא נוסע, אבל בקושי. בסל"ד סרק הוא ממש רועד.

הבנתי מספר הרכב שמדובר בבעיה במערכת הפליטה, אולי חיישן מסויים נדפק.

שאלתי היא: האם אפשר לנסוע עם הרכב ככה למוסך (עניין של 4-5 ק"מ בערך) או שחייבים להזמין גרר?

תודה מראש.

פורסם

לא חייב להיות קשור.

להערכתי דווקא יותר בכיון של הצתה, קויילים, חוטים והאיזור הזה.

יכול להיות שביקרת בשלולית רצינית?

פורסם
לא חייב להיות קשור.

יכול להיות שביקרת בשלולית רצינית?

דווקא לא ביקרתי בשום שלולית, בקושי כביש רטוב.

בכל מקרה, הבעיה קיימת, השאלה היא אם אפשר לנסוע ככה למוסך או חייבים גרר?...

פורסם

אין אפשר להבטיח לך כלום, נורת "בדוק מנוע" יכול להדלק מכמה סיבות,

ביונדאי שלך, המחלה הכי נפוצה עם הנורה הזו, זה דווקא בגזי פליטה.

הרכב מזהה פליטה לא תקינה של גזים ומדליק את הנורה הזו.

זה יכול להגיע מהממיר הקטליטי או אחד מהחיישנים שבודקים את הגזי פליטה.

Golf MK4 TDI 1999

פורסם

אם זה היה רכב שלי, היתי בודק שמנים וטמפ' - אם הכל בסדר ב2 הדברים האלה, היתי נוסע בזהירות למוסך.

אבל זה כמובן לשיקולך.

פורסם

יכול להיות גם שהרכב לא יתניע. אם המנוע ממש מקרטע, לא הייתי נוסע איתו. במיוחד אם יש לך שירותי גרירה בחינם.

באופן עקרוני נורת בדוק מנוע (כתומה) לא מחייבת גרר.

פורסם

גזר הדין: סליל הצתה מקולקל.

סליל מקורי: 640 ש"ח

עבודה: 150 ש"ח

סה"כ: 930 ש"ח כולל מע"מ

מחיר סביר?

פורסם

רק אציין שקיבלת אבחון מדוייק בהתכתבות בחמש דקות:

נדלקה לי נורת check engine הצהובה והאוטו הפסיק לסחוב. בסל"ד סרק הוא ממש רועד.

לגבי המחיר התשובה נחלקת לשני חלקים:

אין לי מושג לגבי עלות הסליל, נשמע לי מעט גבוה ואולי ניתן להזמין מחו"ל בשליש מחיר, אבל ההזמנה מאוד בעייתית מבחינת אישור משרד התחבורה מכס ויתר התחנות. נפתח לפני שבועיים שרשור בנושא, ואתה מוזמן לקרוא. כמובן זה לא רלוונטי לרכב שאתה משתמש בו יום-יום, והמחירים המקומיים גבוהים בהתאם.

אולי יונדאי-שופ או אבי-פרטס ירשמו פה את המחיר אצלם.

לגבי העבודה: אם מדובר במוסך שאתה מטפל אצלו קבוע, לדעתי אפשר היה לא לגבות כלל בעבור העבודה. ראית כמה פשוט האבחון בהתכתבות, אבחון ליד הרכב לדעתי פשוט יותר. ההחלפה היא שלושה ברגים וחמישה כבלים, אני מניח שהסתיימה בחמש דקות.

מצד שני אני יכול לרשום שלא מזמן בעבור אותה עבודה באחד המוסכים המומלצים כאן בפורום (מתחיל ב-אמ.) גבו ממני 200 ש"ח לפני מע"מ בעבור עבודה בלבד, וזה חודשים ספורים לאחר שהשכבתי שם מעל 4000 ש"ח, על אותו רכב. אותי זה די הכעיס, מכיוון שהעבודה הזאת מאוד פשוטה. דברים אחרים הכעיסו אותי שם יותר, לכן אני לא נכנס שם עוד.

אבל אם מדובר במוסך מזדמן, אז הסכום של 150 ש"ח עבור אבחון והחלפה הוא די סביר (עבודה בלבד, עבור החלק - אין לי מושג).

פורסם

סליל מקורי: 640 ש"ח

עבודה: 150 ש"ח

סה"כ: 930 ש"ח כולל מע"מ

מחיר סביר?

אני מניח שזה בערך המחיר בארץ

רק לעשות דאבל-צ'ק, תרים טלפון למוסכים מורשים של יונדאי ותגיד שאתה רוצה לבוא ולקנות סליל הצתה(ללא עבודה) ומה המחיר של החלק.

• תוכן חדש...