Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4268 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש רכב, עדיין לא סגור על משהו ספציפי, שונא מושבע של אוטומט וכל דבר חדש בערך...

אין לי בעיה עם רכבים ישנים אך נושא הבטיחות והשנתון מעט עלה על הפרק, הרכב רצוי שיהיה נוח לשני ילדים.

כל הרכבים בשנתונים האלו כמובן יותר יקרים, עדיין כחובב רכב שקשה לו עם כל הרעיון של רכב משפחתי אני מחפש משהו מעט מהנה ומשהו שלפחות יסע ''נחמד'' בתקציב הנ''ל.

הצצתי ביד2, את המראה של סי4 אני דיי מחבב, ראיתי שיש גרסת 2 ליטר טיפטרוניק שיש ממש מעט ממנה משנתון 2006 +-, ברצוני לדעת אם הרכב מומלץ מבחינת אמינות, אחזקה שוטפת, דלק פחות מעניין אותי ואני מאמין שצריכת הדלק מעט גבוה מהממוצע אך עדיין סבירה.

הבעיה העיקרית שיש רכבים בודדים מהסוג הזה בלוח ז''א שאם אין אחד טוב ביניהם אז העניין יורד מהפרק.

בשורה התחתונה בעיות נפוצות? אחזקה? טיפולים שגרתיים? אמינות? מומלץ? ברור לי שהמחיר הזול לא סתם, השאלה רק האם זה תדמית ישנה או אמת עגומה והרכב על הפנים.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

עלה גם רעיון של גולף מתחילת שנות ה 2000 בגרסת 2 ליטר ידנית, אמינות? בטיחות? אחזקה? מה לבדוק? בעיות נפוצות?

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

רכב בן שמונה לא יכול להיות ״אמין״. אפילו אם כווולם יגידו לך על דגם ספציפי שהוא כזה, תוכל להיתקע דקה אחרי הקניה עם גיר הרוס ששיפוצו עולה כמו האוטו. ספציפית הסי4 הזה די בסדר, אבל נדיר. המנוע אמין אם מטופל היטב, הגיר לא יקר יחסית לתיקון, ואצלי סי5 עם מפרט דומה סגרה 360 אלף ק״מ.

אבל לא תמצא כזה שמור כנראה.

פורסם
תריץ חיפוש על הגיר. לא שיא האמינות.

אני לא מסכים חלקית.

AL4 אמנם גיר שרבים לא יאהבו את אופן הפעולה המתערב שלו,

ושיש לו נטיה (בלי קשר למצבו) להעביר מראשון לשני באופן לא חלק לעיתים,

ושרגיש מאד למצב תושבת המנוע התחתונה (שאם היא לא תקינה תורגש מכה בהעברות)

ושפעם ב100-150 אלף ק"מ לא יזיק להחליף לו סט שסתומים,

אבל בסה"כ - זה גיר שמפגין אמינות לא רעה, ובמקרים רבים שורד הרבה מאד ללא צורך בשיפוץ.

אם אני משווה אותו לגירים ישנים של GM או מרצדס, או של יפנית מודרנית - ברור שהם אמינים משמעותית,

אבל בהשוואה לגירים הישנים של ZF ב-PSA, או לקללות המודרניות כמו של VAG - הוא אמין משמעותית.

ובהשוואה לגירים אוט' של אירופאיות בכלל - הוא סה"כ דיי ממוצע.

פורסם (נערך)

בתור אחד שבבעלותו רכב כזה אני יכול לומר כמה דברים -

1. אמינות:

בשנה וחצי שאני עם הרכב לא הייתה לי אפילו תקלה אחת. (טפו טפו) אני חוזר - לא הייתה תקלה אחת.

כמובן - שכשקניתי את האוטו וידאתי שהרכב טופל כהלכה ואני ממשיך את הטיפולים במוסך מורשה באופן קבוע.

ממה שלמדתי, הזנחה בטיפולים וטיפול ע"י מכונאים ומוסכניקים לא מקצועיים מקצר באופן משמעותי את חיי הרכב.

2. צריכת דלק:

בינעירוני - 1:14

עירוני - 1:8

ממוצע - 1:10.5

צריכת דלק לא שונה ממנועי 1.6 סטנדרטיים, רק הרבה יותר חזק.

3. מה כדאי לבדוק:

כמו שאמרתי - קודם כל היסטוריית טיפולים וכמובן כמו כל רכב מצב כללי.

דבר נוסף וכנראה חשוב מאוד - גיר. ה-AL4 זקוק לתשומת לב מיוחדת.

במידה והגיר ברכב בו אתה מעוניין לא תקין כמובן שזה לא סוף העולם - אבל זה בהחלט עילה להוריד במחיר.

דברים שעשויים להיראות כבעיה - החלקות בגיר, דיליי בשילוב לרוורס. מפתיע - אבל זה לאו דווקא מצביע על גיר פגום.

4. סחירות ותמורה:

כשאני קניתי את הרכב שלי לפני שנה וחצי כמובן שבדקתי מה עוד נכנס בתקציב.

ה-C4 הזו נותנת תמורה מ-ד-ה-י-מ-ה לכסף. אוטו מאובזר בכל טוב, נוח מאוד, בטיחותי!

גם מבחינת נהיגה... האוטו פשוט נהדר. התנהגות טובה, יציבות ואחיזה, הגה מתקשר מאוד!

אני כרגע בודק אופציה לשדרג את הרכב למשהו אחר, אבל אני פשוט לא מוצא משהו כמו זה או אפילו שמתקרב לזה.

5. חסרונות:

כמו כל דבר יש גם חסרונות. החיסרון ברכב הזה הוא קודם כל השוק שלו (לטובת הקונה, לרעת המוכר...:) )

דבר נוסף הוא הגיר שיכול להיות באמת דרעק רציני למי שלא מוכן להפתעה.

דבר שלישי זה מוסכים. אני גר בירושלים, ולא מצאתי מוסך אחד שמטפל ברכב גם בצורה מקצועית וגם במחיר הוגן.

אז אני יורד לת"א כל פעם שאני צריך טיפול. לא נוראי, אבל קח בחשבון

בקיצור - ממליץ בחום, בטווח המחירים הזה אין שום משהו שמתחרה ברכב.

עריכה אחרונה על ידי gtm

Citroen C4 2.0 SX-PK

Renault Clio ​Sport 172 ph2

פורסם

על טיפולים בחיים לא חסכתי כסף ולא על מוסכים אם זה כשהיה לי לנצ'ה או אלפא וכו'.

מחפש רכב שיפגין אמינות טובה בסה''כ, קראתי באינטרנט על הגיר רבות, קראתי על עלויות תיקונים במוסך אם הדרך, אני באמת נוטה להאמין שזה עניין של מזל :-/

אגב איך ניתן לקבל היסטוריית טיפולים של הרכב?

יש להם בעקרון 2 רכבים כאלה עם פחות מ 100 אלף ק''מ.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

אם הם טופלו באחד ממוסכי היבואן תוכל לקבל למייל את ההיסטוריה. שירות מעולה שלהם אגב.

אציין בפניך שיש אחת באתר של קרטר שנראית יחסית טוב, הבעיה שלא ניתן להוציא לבדיקה עצמאית.

פורסם

בטריידמוביל יש לי מימון ללא ריבית כהטבה ממקום העבודה, אני צריך כ 30 אחוז מהסכום במימון ולכן אני הולך דווקא לטריידמוביל.

לגבי הסטוריית טיפולים, אני פונה אליהם פשוט בטלפון והם שולחים לי את זה? עד כדי כך פשוט?

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

תבקש מהם לראות את ההיסטוריה, אם יש כזו... במידה ואין זה קצת מחשיד.

את הסיטרואן שלי קניתי מלובינסקי טרייד ונתנו לי לראות את ההיסטוריה במקום + בדיקה (שלהם..)

במידה ו ההיסטוריה קיימת במחשב המוסך אני לא חושב שיתנו לך אם אתה לא בעל הרכב

Citroen C4 2.0 SX-PK

Renault Clio ​Sport 172 ph2

פורסם

הבנתי, אוקיי, מחר נראה איך זה עובד אצלם, אעדכן כמובן, לגבי בדיקות כסת''ח רגיל מוכר לי וקורות אורח רוחב מוכרות לי, נראה מה יש להם להציע.

הדבר הכי מרגיז בחברה הזאת שמאז שאתה פונה אליהם הם מתעלקים עליך וכל יום מטרידים אותך או בטלפון או בסמס

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

• תוכן חדש...