Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4256 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם לבוא ולסתום פיות "כי זה לא נאה לדבר כך על הנפגעים המסכנים" זו ישראליות מתלהמת ואלימה

מה ההשכלה של כבודו בפסיכיאטריה שהוא יודע לאבחן מי כן ומי לא נפגע חרדה מקריאת כתבה באינטרנט?

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

• תגובות 135
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הריני מתנצל בזאת, בכנות מלאה וללא טיפת ציניות, בפני כל נפגעי החרדה, ומכריהם.

כ"כ איני בעל השכלה רפואית, פסיכיאטרית או אחרת, לצורך העניין.

אני מקווה שבזה אוכל לשים מאחורי את הנושא, ולהפסיק לקבל מסרים פרטיים, התראות משתמש, ותקיפות אישיות ע"ג הפורום.

תודה מראש

נתי

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
slowride, כרגיל זה עניין של פרספקטיבה ואת מי אתה שואל.

גם בשמאל וגם בימין יודעים שהאלימות בירושלים לא פרצה אתמול, וזה עניין שמתגלגל כבר זמן מה.

בשמאל יטענו שזו היא תוצאה של מדיניות בניה, המצב הכללי בשכונות הערביות בירושלים, כמובן נושא הר הבית ובאופן כללי מדיניות ה"בואו נספח בהדרגה את יו"ש ונתנהל כרגיל".

בימין יגידו לך שזו היא תוצאה של רפיסות שלטונית, שהפכנו לרכיכות ואנחנו מפחדים למות למען ארצנו, שהרב הראשי לישראל לא מבין כלום מהחיים שלו חייבים להעלות להר הבית דווקא עכשיו, שהשמאלנים אשמים ואם תמר זנדברג לא הייתה מבקרת בסילוואן, אז הכל היה רגוע ויפה והערבים היו יושבים בשקט.

ויש כאלה שיאמרו שמדובר באסקלציה מתוכננת ומאורגנת היטב ע"י החמאס, אש"ף וכמה ארגונים ערביים בתוך ישראל כמו הפלג הצפוני של התנועה האיסלאמית.

אגב לא רק ימנים יאמרו שהביקור של תמר זנדברג בסילוואן (השם העברי של השכונה הוא "עיר דוד" אגב) הצית מהומות, אומרים זאת גם ערבים תושבי השכונה, בעילום שם כמובן, אבל אומרים.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אין סתירה בין הדברים. זה גם לא ממש מעניין. כבר כתבתי הרבה פעמים פה שמבחינתי אין הבדל גדול בין אחים יהודים לאלו המוסלמים. למעט השפויים שעדיין חיים כאן, זה לא משפר את תחושתן הבטחון האישי ברחובות ולא שום דבר אחר.

וכן, ברור. בלי תמר זנדברג הסיפור בכלל לא היה מתפוצץ. מעניין אם היא ביקרה גם בבית שמש בדרך, כדי להסית את החילוניים הבכיינים שם נגד החרדים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

לגבי הרישא - ניחא, לפחות גדר ההפרדה חוסמת חלקית כניסת שב"חים שנוטים לדקור עוברי אורח בגלל הדת והלאום שלהם.

לגבי הסיפא - חבית חומר הנפץ מתגלגלת כבר חודשים ארוכים מאוד, לפחות מאז חטיפת הנערים, אז לא, גברת זנדברג לא פוצצה את החבית, זו התפוצצה הרבה לפני, היא פשוט הגיעה ושפכה קצת דלק על המדורה.

ונראה לך שהיא מבקרת בבית שמש?! לא מקבלים ח"ח על ביקורים כאלה מהקרן לישראל חדשה.

אגב בתור חובב דמוקרטיה בחירות חוזרות לאחר שבוצעו לכל הפחות 400 זיופים (ובית המשפט גם הכיר בכך שהיו שינויי כתובות שאינם משקפים את המציאות [=חרדים שמשנים את כתובתם מאלעד ובית"ר עילית וירושלים ובני ברק לבית שמש לצורך הבחירות בלבד] אבל לא נדרש להם כי כבר קבע שיהיו בחירות חוזרות) זה בכיינות?

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מי שראה "שומרי הסף" שמע מה אומרים כולם, כל ראשי השב"כ, ימניים ושמאלנים, פייסנים ותוקעי כדורים בראש, ציניים יותר וכאלו שפחות - בלי אסטרטגיה אנחנו נעים ממשבר מזדמן למשבר מזדמן, בלי שום חתירה לשינוי מציאות מהותי. המסר של כולם אחיד: אנחנו מוצאים בסוף פתרונות ברמה הטקטית לכל התקוממות, אבל לא מנצלים את ההצלחה הטקטית לשינוי אסטרטגי, אלא פשוט נחים קצת לכמה שנים.

[שלא יישתמע שאני ממליץ על פתרון מדיני/צבאי כזה או אחר, ממדינה דו לאומית עד טרנספר מאי רצון, רק מניח אבחנה קולקטיבית].

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

את זה טוענים אגב לא רק בעלי תפקידים, אלא גם בצד הימני יותר של המפה הפוליטית, וגם בצד השמאלי יותר של המפה הפוליטית.

וכמובן שבישראל זה לא מוגבל לעניין המו"מ או חיים בביטחון וכו' וכו', זה בכל תחומי החיים.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

נטקו,

אתה מסתכל על התקרית מהכיוון הסטרילי, סכין ננעץ, בן אדם נפל, מה יש פה להכנס לחרדה?

לצער כולנו, המציאות הרבה יותר מכוערת, דם משפריץ לכל הכיוונים, מעיים נשפכים, חרחורי המוות האחרונים של הנרצח תאמין לי, יש גם בדקירה "פשוטה" הרבה מקום לההפך לנפגע חרדה ובמשך חודשים ללכת לישון כל לילה עם הצרחות של הנרצח.

זאת לא חוויה פשוטה, בטח ובטח אם מדובר באדם חרדתי.

ועדיין, בהחלט מוכרת מהפיגועים תופעת ה"חרדים המדומים", המערכת כבר מכירה את התופעה ומנפה לפחות את רובם, די מהר.

FALOU,

מסכים עם כל מילה, זה מה שהכי מיאש, אף אחד לא מסתכל קדימה, רק מקסימום, מקסימום עד מועד הבחירות הקרובות.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

ועל זה כולנו יכולים להסכים, כנראה. אישית, אני כמובן חושב שחבל שחלק מהאנשים בימין בוחרים שלא לראות שזה חלק מתוצאות מדיניות ה"רסיס בישבן", אבל זה רק אני.

כן, תמר זנדברג לא הייתה בבית שמש. ניצן הורוביץ ופעילי מרצ אחרים דווקא כן ביקרו והפגינו, גם נגד הזיופים בבחירות.

וm3, אני לא חושב שאתה בכיין. אני חושב שמה שכתבת בזמנו על בית שמש נכון ומקומם. אלא שאותי מקומם גם הניסיון לכפות שינוי תרבותי (ככה, נדמה לי, קראת לזה אז) כלשהו בשכונות ערביות בירושלים באותה המידה בדיוק. מעבר לזה, רק ניסיתי להצביע על כך שברוב המקרים המקומיים לא באמת צריכים איזו תמר זנדברג כדי להבין שמשהו משתנה. אתה לא היית צריך אותה וכנראה גם לא תושביה הערבים של סילוואן.

פורסם
slowride, כרגיל זה עניין של פרספקטיבה ואת מי אתה שואל.

גם בשמאל וגם בימין יודעים שהאלימות בירושלים לא פרצה אתמול, וזה עניין שמתגלגל כבר זמן מה.

בשמאל יטענו שזו היא תוצאה של מדיניות בניה, המצב הכללי בשכונות הערביות בירושלים, כמובן נושא הר הבית ובאופן כללי מדיניות ה"בואו נספח בהדרגה את יו"ש ונתנהל כרגיל".

בימין יגידו לך שזו היא תוצאה של רפיסות שלטונית, שהפכנו לרכיכות ואנחנו מפחדים למות למען ארצנו, שהרב הראשי לישראל לא מבין כלום מהחיים שלו חייבים להעלות להר הבית דווקא עכשיו, שהשמאלנים אשמים ואם תמר זנדברג לא הייתה מבקרת בסילוואן, אז הכל היה רגוע ויפה והערבים היו יושבים בשקט.

אתה מתעלם מדבר אחד, די בסיסי. ברובם המכריע של המקרים, עם לא מתקומם לבד. את העם (=האזרח הפשוט) מעניין לעבוד, לפרנס את משפחתו ולשוב לביתו בשקט, בלי דרמות. המהפכות וההתקוממויות קורות בסיוע גורמים מהפכניים/מסיתים, תלוי פרספקטיבה כמובן. ב-1917 (ובמיני-מהפכות שלפני זה) העם הרוסי לא התקומם לבד, באוקראינה שום דבר לא ספונטני, מאף אחד מהצדדים, גם עובדים במקום עבודה לא מתמרדים ללא ועד/הסתדרות וגם כאן לא בדיוק במקרה התחיל גל של פיגועים.

אגב, בתור אחד שאמר שהוא לא קורא הארץ, כמות הציטוטים שלך משם מדאיגה :wink:

מי שראה "שומרי הסף" שמע מה אומרים כולם, כל ראשי השב"כ, ימניים ושמאלנים, פייסנים ותוקעי כדורים בראש, ציניים יותר וכאלו שפחות - בלי אסטרטגיה אנחנו נעים ממשבר מזדמן למשבר מזדמן, בלי שום חתירה לשינוי מציאות מהותי. המסר של כולם אחיד: אנחנו מוצאים בסוף פתרונות ברמה הטקטית לכל התקוממות, אבל לא מנצלים את ההצלחה הטקטית לשינוי אסטרטגי, אלא פשוט נחים קצת לכמה שנים.

[שלא יישתמע שאני ממליץ על פתרון מדיני/צבאי כזה או אחר, ממדינה דו לאומית עד טרנספר מאי רצון, רק מניח אבחנה קולקטיבית].

לא ראיתי "שומרי הסף", אבל זה כנראה המחדל הכי חמור מהצד שלנו, צורת ההתנהלות הזאת. אני לא רואה כרגע מישהו מספיק חזק בשביל לשבור את המעגל, לכל צד שהוא.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אגב, בתור אחד שאמר שהוא לא קורא הארץ, כמות הציטוטים שלך משם מדאיגה :wink:

זה כבר לא נכון, עשיתי מנוי מאז ;) ד"א הם אומנם בעלי נטייה שמאלנית ברורה (הם היחידים שפרסמו את הטענה שקישרתי אליה), אבל גם משה ארנס, סתם כדוגמא, הוא בעל טור קבוע שם וכמובן גם אנשי ימין נוספים.

וכן, תמיד יש מישהו שמנהיג. פשוט אני לא חושב שלתמר זנדברג או כל דמות דומה מהמשאל הישראלי יש כ"כ הרבה השפעה שם. בעייני הניסיון להאשים אותה זה פשוט חלק מהניסיון שיש לאחרונה בימין להוכיח שגם השמאל מסית לאלימות. וחוץ מזה, אני מניח ששום הסתה לא הייתה עוברת חלק אם המצב לא היה רע באמת.

פורסם

לא דיברתי עליה, היא לא פונקציה. דיברתי על זה שאנחנו בתחילת אינטיפאדה מאורגנת ולכולם נוח להתעלם מזה.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

לא ראיתי "שומרי הסף", אבל זה כנראה המחדל הכי חמור מהצד שלנו, צורת ההתנהלות הזאת. אני לא רואה כרגע מישהו מספיק חזק בשביל לשבור את המעגל, לכל צד שהוא.

חזקים יש מספיק.

צריך מישהו חכם...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לא בטוח שיש מספיק חזקים. חכמים אני כבר לא מדבר.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
אתה מתעלם מדבר אחד, די בסיסי. ברובם המכריע של המקרים, עם לא מתקומם לבד. את העם (=האזרח הפשוט) מעניין לעבוד, לפרנס את משפחתו ולשוב לביתו בשקט, בלי דרמות. המהפכות וההתקוממויות קורות בסיוע גורמים מהפכניים/מסיתים, תלוי פרספקטיבה כמובן. ב-1917 (ובמיני-מהפכות שלפני זה) העם הרוסי לא התקומם לבד, באוקראינה שום דבר לא ספונטני, מאף אחד מהצדדים, גם עובדים במקום עבודה לא מתמרדים ללא ועד/הסתדרות וגם כאן לא בדיוק במקרה התחיל גל של פיגועים.

לא ראיתי "שומרי הסף"...

איך אומרים במצב האומה, "כן...אבל...".

זה נכון מה שאתה כותב, אבל חשוב מאוד לזכור ש"עם" מתקומם כתוצאה מעידוד של פרובוקטורים (לא משנה כרגע אם מוצדק או לא) אבל רק אם רע לעם.

זה שרע להם, גם מדינית, גם כלכלית וגם סתם בעניין שולי של זכויות בסיסיות, זה באחריותנו.

ולכן, אם וכאשר הם מתקוממים, זה בעזרת פרובוקאטורים אבל הם עושים את זה לא בגלל הפרובוקטורים אלא בגלל המצב שבו הם חיים.

את הגרמנים או האמריקאים לא תוציא היום לרחובות גם עם נואם דגול דוגמאת היטלר.

בנוגע ל"שומרי הסף", חובה לתקן בהקדם אפשרי את הפאדיחה הזו, סרט חובה פוקח עינים!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4256 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...