Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

זריזה ומהנה 25K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4108 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

לאחרונה השיחות בנוגע להחלפת ה206 שלנו נהיו תכופות יותר יותר. היא עושה את העבודה מצויין, אבל הגיע הזמן (ובעיקר הרבה רצון) להשתדרג.

הבעיה העיקרית כרגע, זה שאין לי רכב מטרה. ברגע שיהיה לי איזה אוטו "לחלום" עליו, העניינים יזוזו הרבה יותר מהר. :-P

דרישות ברזל מהרכב:

1. מהנה לנהיגה. לא מחפש התנהגות של 106 או מיאטה, אבל כן חשוב לי הגה עם משקל נכון ושידע לדבר איתי ברגעי האמת ולדווח לי מה קורה שם מתחת לגלגלים. לפחות קצת. סובל לנסוע ברכבים בעלי הגה חמאה...

2. עלויות אחזקה סבירות. אנחנו עושים ק"מ מתחת לממוצע (אם כי כשבת זוגי תתחיל לנסוע אני מאמין שהוא יעולה) לכן צריכת דלק פחות מטרידה אותי, אבל האמינות כללית ועלות הטיפולים והחלפים כן חשובים מאוד.

3. גיר אוטומטי\רובוטי. לצערי זאת התפשרות שלי לטובת בת זוגי שמפחדת לנסוע ברכב עם גיר ידני לבד. לך תבין.

דרישות nice to have:

1. בטיחות. כמה שיותר כוכבים וכריות אוויר. כל בקרה אלקטרונית משולשת אותיות שתכנס לתקציב מבורכת.

2. מרכב האצ'בק בגודל בינוני. כלומר, מסופר מיני מרווחת ועד משפחתית, הכל הולך.

3. אבזור עשיר. אם יש דגמים עם סאנרוף, אז בכלל שוס עולמי.

רכבים שחשבתי עליהם שאולי יעזרו לכם להבין את הכיוון שלי (רובם די נפסלו כבר):

פוקוס דור ראשון האצ'בק 2.0 - אופצייה מעניינת, אבל הרכב כבר מיושן וגם די נדיר.

אימפרזה 2.0R 2006 - עלויות אחזקה גבוהות, לא נוחה.

פיאט בראבו - המחירים מתחילים מ35K לשנת 2009, בהחלט עונה על כל הדרישות שלי, אבל מחוץ לתקציב לצערי.

זהו בעיקר, התקציב שאנחנו מכוונים אליו כאמור, סביב ה25K ש"ח כרגע. אשמח לשמוע את הרעיונות וההמלצות שלכם.

תודה!

פורסם

לא מצליח לחשוב על רכב שיבצע את העבודה טוב יותר מה-206 שלך (אולי מלבד הבראבו).

אוטו ישן, גיר אוטומט, גם אם ההגה יהיה טוב לא תצליח לסחוט ממנה הנאה, לדעתי.

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

וואו. איך שהזמן טס לו. מקפיץ לאחר חצי שנה.

מה תגידו על פיג'ו 307? מתעניין בעיקר בדגמים עם מנוע 2.0 ליטר וגיר אוטומט.

יש מבחר מצומצם מאוד של XSI, ויש כמות נכבדת יותר של XS. לצערי, באחרונות אין סאן רוף וזה מבחינתי דיל בריייקר (אלה עם כן אמצא רכב מלוקק אז אתפשר).

לדוגמא, יש כרגע אחת שנשמעת ממש טוב על הנייר. כאן.

מישהו יכול לתת חוות דעת על הרכב? מעניין בעיקר לשמוע פרטים על חווית נסיעה וצריכת דלק. איך הביצעים במנוע 2.0? נוחות? הגה?

המלצות אחרות?

פורסם

לדעתי שווה לך לבדוק את הרכב, לפחות ברמה של בדיקה האם יש תיעוד לטיפולים מסודרים, מה מצב הגיר וכו'.

אם הרכב שמור וטופל בקפידה וכמובן נקי מתאונות, זו יכולה להיות עסקה טובה.

הרגישויות של הרכב זה הגיר האוט', תבדוק האם נגעו בו, האם החליפו שסתומים, תושבות מנוע, לעתים יש בעיות חשמל, תבדוק האם עשו טיימינג, מצב משאבת המים.

בסך הכל זו מכונית חביבה. לקרובת משפחה שלי היתה גרסת אקס.אס אבל עם מנוע 1.6 וגיר רגיל. מה שאני זוכר שהרכב היה נוקשה יחסית, קצת הזכיר את הגולף של אותם השנים.

תקלה שהיתה נפוצה במודל 2002 היתה החלפת סלילי הצתה.

בהצלחה

פורסם

מונדאו ומזדה 6 יורדות מהפרק בגלל הגדול.

אם כבר הייתי פוזל לקטגוריה הזו, הייתי הולך על סובארו B4. אבל אני לגמרי לא צריך את כל הגודל הזה ואני חושש גם שזוגתי לא תסתדר איתה...

לא יצא לי עדיין לנהוג על רכב עם גיר AL4 ישן. במידה ואני משכלל את עלות התיקון של הגיר (לא עלינו) לתוך מחיר הרכישה של הרכב, איזה הפתעות עוד מצפות לי?

• תוכן חדש...