Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4240 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי נסיעה ארוכה (עם יותר מדי באמפרים) שמתי לב (בעצירה) שכנראה יש נזילה קטנה של שמן (בוודאות שמן, חום כזה)

מצורפות תמונות של הטפטופים בכביש וצילום של מאיפה זה מגיע.

ג'טה 2011 גיר dsg7

זה בכלל דבר תקין/נורמלי? או שכדאי לגשת לבדוק בהקדם?

המפלס נראה תקין, פעם ראשונה שאני נתקל בטפטופים משם..

IMG_20141024_162558.jpg

IMG_20141024_162548.jpg

פורסם (נערך)

עכשיו כשאני מסתכל על התמונה הראשונה, שממנה הנזילה (נראה כמו הגיר)

בחלק העליון בצד שמאל זה לא נראה כאילו זה סדוק/שבור שם משהו??

\\עריכה

לא יודע כבר, בדקתי שוב יכול להיות שזה כתמי שמן שהתייבש..

עריכה אחרונה על ידי PsyOr
פורסם (נערך)

ובגיר הנ"ל (dsg7) כל עוד הוא עובד כמו שצריך נראה לי שעדיף לא לגעת בו לא?

אלא אם כן הנזילה קריטית ו/או יכולה לגרום לנזק..

מעדכן תמונה של הנזילה עם הצבע של השמן (לזיהוי)

IMG_20141024_172458.jpg

פורסם

אגב מהתמונה האחרונה אפשר להניח שמדובר בשמן מנוע או גיר?

הdsg7 אמור להיות יבש לא (לעומת ה6 שהוא רטוב)?

יש בכלל מדיד לשמן גיר לגיר כזה?

פורסם

אוקיי יכול להיות שזה באמת מהאטם (עד כמה שידוע לי לא אמור להיות שמן בנפרד לdsg7) אז זה כנראה שמן מנוע.

(מגיע מעל לאגן שמן, הטפטוף מתחת לאגן)

עד כמה זה קריטי לדחות את הבדיקה/תיקון של זה עד הטיפול הבא? (ייקח קצת זמן עד אז)

פורסם (נערך)
אחרי נסיעה ארוכה (עם יותר מדי באמפרים) שמתי לב (בעצירה) שכנראה יש נזילה קטנה של שמן (בוודאות שמן, חום כזה)

מצורפות תמונות של הטפטופים בכביש וצילום של מאיפה זה מגיע.

ג'טה 2011 גיר dsg7

זה בכלל דבר תקין/נורמלי? או שכדאי לגשת לבדוק בהקדם?

המפלס נראה תקין, פעם ראשונה שאני נתקל בטפטופים משם..

[ATTACH=CONFIG]401098[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]401099[/ATTACH]

לא הבנתי איך בדקת את מפלס שמן הגיר ? בגיר מסוג DSG7 אין שום אפשרות לבדוק את המפלס של שמן הגיר.

בתיבה מסוג DSG7 יישנם שני מעגלי שימון נפרדים אחד לגיר ואחד למכנוטרוניק.

מהתמונות שצירפת לא ניתן להבין מהיכן הנזילה ואם בכלל. אם מישהו מרטיב את המדרכה הכביש אתה יודע מאיפה הגיעה הרטיבות ? :cry:

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם
לא הבנתי איך בדקת את מפלס שמן הגיר ? בגיר מסוג DSG7 אין שום אפשרות לבדוק את המפלס של שמן הגיר.

מהתמונות שצירפת לא ניתן להבין מהיכן הנזילה ואם בכלל. אם מישהו מרטיב את המדרכה הכביש אתה יודע מאיפה הגיעה הרטיבות ? :cry:

הוא שם נייר טואלט טרי מתחת לרכב וניתן להבין שיש נזילה באמת מהגיר כפי הנראה.האטם הזה נקרא מחזיר שמן ויכול להיות שהוא נפרץ.

גש לבדוק.

פורסם

לא רשמתי שבדקתי שמן גיר, התכוונתי לשמן מנוע.

מצבע השמן גם אפשר להסיק שמדובר בשמן מנוע.

יכול מאוד להיות שאתם צודקים בקשר לאטם/מחזיר שמן, אין לי ספק שמוסך צריך לבדוק את זה (בטח בתור התחלה יעשו שטיפה כדי לראות מאיפה הנזילה)

אם אכן מדובר במחזיר שמן, זה בעצם מחבר/אטם שנמצא בין הגיר למנוע?

אני מניח שאין קשר בין ה'טיפטופי שמן' (הרעשי טפטוף ששומעים) בגמר נסיעה לטפטופים הנ"ל?

השאלה אם דבר כזה, כפי שהוא נראה נכון לעכשיו (כמובן לעקוב אחר המדיד שמן ולוודא שאין נזילה גדולה יותר וכו') מצריך טיפול מיידי או שזה סובל דיחוי?

התכנון הוא לבדוק לעומק את הנושא בטיפול הבא (הרכב עשה טיפול 60k כרגע הוא קצת אחרי 67k, אני מתלבט אם לעשות כבר טיפול ב70 או להמשיך לפי הספר ב75k, מה אתם ממליצים אגב?) אבל אם זה משהו שהוא די קריטי ולא סובל דיחוי אז נאלץ לעשות את זה לפני הטיפול..

מה דעתכם?

פורסם
הוא שם נייר טואלט טרי מתחת לרכב וניתן להבין שיש נזילה באמת מהגיר כפי הנראה.האטם הזה נקרא מחזיר שמן ויכול להיות שהוא נפרץ.

גש לבדוק.

שמן או רטיבות באיזור התיבה לא בהכרח מצביע על נזילה מהתיבה. שמן או אפילו נוזל אחר יכול לנזול ממקום אחר ולהצטבר באיזור החיבורים של התיבה ועלול

להטעות באבחנה.

פורסם

אגב כמה שאלות בנושא:

רטיבות כזאת יכולה להכשיל בטסט?

דבר נוסף, אם אכן מדובר בנזילה מהאטם הנל, מה שמצריך כנראה פירוק של הגיר [ובהחלט מבאס שצריך לפרק גיר DSG7 שעובד ללא דופי, טפו טפו טפו] - האם כדאי ומומלץ לעשות את זה במוסך מורשה של צ'מפיון, עקב האחריות של הגיר שעדיין בתוקף?

או שאין קשר ואין בעיה לטפל בכל מוסך וזה לא פוגע באחריות?

פורסם

לפני הכול גש לאיבחון אצל רון ולאחר מכן תחליט איפה לתקן.

1. האם בדקת בתא המנוע שאין נזילת שמן ?

2. האם פירקת את מכסה הפלסטיק של המנוע בכדי לבדוק שהנזילה היא בעצם הצטברות של שמן מנוע שנשפך בזמן מילוי או ממקום אחר ?

3. האם בדקת ששמן מנוע לא נוזל מהמדיד ?

תפסיק להכניס לעצמך לראש את הגרוע ביותר ותתחיל מבדיקות פשוטות.

• ספונסר פורום
פורסם

כמו שנאמר כאן השמן הזה הוא שמן מנוע ולא שמן של תיבת ההילוכים .

כדאי לבצע ניקיון של האיזור ולעקוב אחר הנזילה הזאת כי היא נראת נזילה משמעותית .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם (נערך)
לפני הכול גש לאיבחון אצל רון ולאחר מכן תחליט איפה לתקן.

1. האם בדקת בתא המנוע שאין נזילת שמן ?

2. האם פירקת את מכסה הפלסטיק של המנוע בכדי לבדוק שהנזילה היא בעצם הצטברות של שמן מנוע שנשפך בזמן מילוי או ממקום אחר ?

3. האם בדקת ששמן מנוע לא נוזל מהמדיד ?

תפסיק להכניס לעצמך לראש את הגרוע ביותר ותתחיל מבדיקות פשוטות.

בתא המנוע לא ראיתי נזילת שמן, מה שכן לפני בערך שבועיים שמתי לב שיש קצת כתמי שמן על המגן פלסטיק של המנוע (פתחתי על זה פוסט בנפרד: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?544560-%D7%A7%D7%A6%D7%AA-%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%A2%D7%9C-%D7%9E%D7%92%D7%9F-%D7%A4%D7%9C%D7%A1%D7%98%D7%99%D7%A7-%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A2-%D7%A0%D7%96%D7%99%D7%9C%D7%94&p=4513146), המכסה תמיד היה סגור וכנ"ל המדיד, מה שכן גם שמתי לב שהצטבר קצת שמן ליד המדיד...בינתיים ממה שעקבתי (אחרי שניקיתי את האיזור) הכל נראה נקי.

את מכסה הפלסטיק לא ממש הצלחתי לפרק, אולי מחובר שם עוד משהו שצריך לנתק לפני..לא רוצה סתם לשבור.

אם אתה מתכוון לשמן שנוזל מהמדיד [בזמן שאני מודד] - אז זה לא מזה.

כמו שנאמר כאן השמן הזה הוא שמן מנוע ולא שמן של תיבת ההילוכים .

כדאי לבצע ניקיון של האיזור ולעקוב אחר הנזילה הזאת כי היא נראת נזילה משמעותית .

בקשר לניקיון - מה הדרך הכי טובה לנקות את האיזור הזה (החלק התחתון של הרכב) מבלי לגרום לאיזה נזק של מים במקומות לא רצויים?

אם אפשרי עדיף שאני אעשה את זה עצמאית מאשר לנסוע למוסך רק בשביל זה (כי גם ככה ייקח זמן עד שיראו שוב את הנזילה) וברגע שזה נקי ואפשר יהיה לראות שוב נזילה אז לגשת למוסך.

הנזילה שצולמה עם הנייר טואלט היא אכן לא כל כך אופיינית (יותר מדי, אולי בגלל הרבה באמפרים שקצת הקפיצו הצטברות של שמן איפשהו), בד"כ בגמר נסיעה יש טיפה אחת, שתיים של שמן וזהו, אולי זאת הסיבה שרק עכשיו שמתי לב לזה.

תודה על העצות חברים!

• תוכן חדש...