Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טומקאר

omri_t
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7883 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי שאלה עקרונית...

לטומקאר יש כמה דגמים.

לכולם מותר לנוע בכביש?

ומה עלותם של הדגמים שיש להם אישור לנסיעה בכביש? , אני מתייחס למשומש...לא חדש..

ואיזה מנוע בכלל יש בדבר הזה?

תודה!

פורסם

קודם כול יש להם אתר ממש מושקע, חבל שלא נכנסת.

אז הנה .

דבר שני - לתומקאר יש שני דגמים של מרכבים - אחד מרכב חד מושבי שאסור לו לנוע על כבישים ציבוריים, ואחד התומקאר הדו-מושבי הרגיל שניתן לראות אותו בכול עיר כמעט וכמעט ליד כול בית-ספר תיכון.

בתומקאר החד מושבי נועד לשטח בלבד, ואכן הביצועים שלו בשטח עולים על כול כלי שטח אחר.

התומקאר הדו-מושבי נועד לשטח וגם לכביש (בערך..), ולפי החוק ניתן לנוע איתו על כול כביש חוץ מכביש מהיר (איילון, גהה, 6 ).

בכול דגם יש כמה מנועים לדוגמא בתומקאר הדו מושבי יש שני סוגי מנועים -

725CC

953CC

בעבר היה גם כמה דגמי דיזל.

יש עוד סוג של תומקאר דו מושבי שהוא הכי חדש, הוא מגיע עם תיבה ידנית 5 הילוכים ומנוע 953 ושלל שיפורים נוספים (קפיצים ובולמים שונים, ועוד) מהירות מירבית של 120 +- לעומת 60 בתומקאר רגיל.

בקשר למחירים - זה מאוד תלוי בשנת הייצור ובסוג אבל המחירים נעים מ 26 אלף עד ל 90 למשומשים.

פורסם

צעצוע חסר תועלת וערך. מנוע שבקושי מניע את ה"רכב" הנ"ל למהירות של 60 קמ"ש ברקסים שאני אפילו לא רוצה לציין כמה שהם גרועים, וסכנה אחת גדולה מאוד בכביש במידה ואתה מגיע למצב של תאונה איתו הוא לא ממוגן בכלל!!! יקר רועש טורדן איטי שותה ליטר לכל חמישה קילומטר ובקיצור עדיף לילדים שבכל זאת יש כסף לקנות את המטרד הזה לחכות עוד קצת לפני הצעד המטופש של קניית צעצוע עם רישיון כביש.

אבי.

פורסם
שותה ליטר לכל חמישה קילומטר אבי.

אתה רציני?

אחד ל 5?

הלוגו של רוב מכוניות העל הוא חיית בר. יגואר, למבורגיני, פרארי, רק פג'ו האגדית יש לה אריה, בגלל זה פג'ו בעייני היא מכונית על.

פורסם
אתה רציני?

אחד ל 5?

ברצינות לגמרי, לצערי אני מכיר כמה אנשים טיפשים שקנו את הצעצוע הזה וזה בדיוק כמה שהוא שותה ליטר לחמש קילומטר!

מה גם שפול טאנק זה 25 ליטר = 125 קילומטר לטאנק מלא פשוט בזבוז של כסף.

אבי.

פורסם
צעצוע חסר תועלת וערך. מנוע שבקושי מניע את ה"רכב" הנ"ל למהירות של 60 קמ"ש ברקסים שאני אפילו לא רוצה לציין כמה שהם גרועים, וסכנה אחת גדולה מאוד בכביש במידה ואתה מגיע למצב של תאונה איתו הוא לא ממוגן בכלל!!! יקר רועש טורדן איטי שותה ליטר לכל חמישה קילומטר ובקיצור עדיף לילדים שבכל זאת יש כסף לקנות את המטרד הזה לחכות עוד קצת לפני הצעד המטופש של קניית צעצוע עם רישיון כביש.

אבי.

התומקאר הינו צעצוע חסר ערך עבור ילדים חסרי בינה שקונים אותו עבור SHOW OFF .

יש לו יכולת מוכחת ברחבי העולם - אבל זו יכולת שטח.

מי שקונה אותו כדי לנקר את העיניים לשאר החבר'ה בשכונה / ביה"ס ... בעייה שלו.

פורסם
מנוע שבקושי מניע את ה"רכב" הנ"ל למהירות של 60 קמ"ש
ממש לא נכון. התומקאר יכול להגיע ליותר מ60 קמ"ש אם עושים לו הרצה נכונה.

חוצמזה שזה לא רכב שאמור לעשות לו 0-100 ב5 שניות ולהגיע למהירות מירבית של 350 קמ"ש.

זה רכב שטח. בשטח, לרוב, אתה נוסע לאט, ולא מנסה לשבור שיאי עולם במהירות.

ברקסים שאני אפילו לא רוצה לציין כמה שהם גרועים,
אני נהגתי בתוםקאר של חבר שלי, והברקסים היו בסדר גמור. אין לי מושג על מה אתה מתלונן.

וסכנה אחת גדולה מאוד בכביש במידה ואתה מגיע למצב של תאונה איתו הוא לא ממוגן בכלל!!!

לידיעתך, התוםקאר בטוח יותר מהרבה מכוניות שנעות על כבישי ישראל וכן מותר להן להכנס לכביש מהיר ולנסוע 100-110 קמ"ש (ונוסעים בהן אפילו יותר).

התוםקאר בנוי מכלוב ברזל, כמו זה שיש במכוניות ראלי.. ויש בו חגורות עם 4 נקודות עגינה.

העובדה שאין בו כריות אוויר ממש לא הופכת אותו להיות לא בטוח.

יקר רועש טורדן איטי שותה ליטר לכל חמישה קילומטר ובקיצור עדיף לילדים שבכל זאת יש כסף לקנות את המטרד הזה לחכות עוד קצת לפני הצעד המטופש של קניית צעצוע עם רישיון כביש.
יקר - מה לעשות, על דברים טובים משלמים. הרי כל אחד יכול לנסוע בחיפושית שנת 70..

ואם הוא רוצה רכב חדש אז לנסוע ביונדאי גטס. אז למה אנשים קונים דברים יותר מזה?

כמו BMW? מרצדס? AUDI ? שברולט? מאזדה? טויוטה?

רועש - על זה אי אפשר להתווכח. הוא רועש. ביג פא*ינג דיל.

איטי - בשביל המטרה שלו הוא ממש לא איטי.

זולל דלק - יכול להיות. אין לי מושג כמה הוא שותה.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

יכולות מוכחות סליחה!?@#?!@$

עם כל הכבוד לטומקאר אין לו שום יכולת הוא 4X2 מונע על ידי מנוע חלש ה"כלוב ברזל הזה" לידיעתך קיים בכל מכונית שנעה כיום על הכביש חוץ ממכוניות פתוחות והוא חלק מהשלדה לרכב אין גג אלא יריעות בד מטופשות אין לו דיפרנציאל למעשה הוא כמו קארט

ה"יכולות המוכחות בעולם" הינם על אותה השלדה עם מנועים שעברו אין ספור שיפורים צמיגים שונים לגמרי מתלים שונים למעשה אם תבנה קארט לשטח אני די בטוח שהוא יהיה הרבה יותר חזק בשטח מאשר הצעצוע הזה

אגב בקשר לטענות שהטומקאר הרגיל 71 אלף שקל בלי תוספות מגיע למהירות של מעל 60 קמ"ש בוא אני יספר לך ככה אני מכיר לפחות 10 ילדים מפגרים מספיק שקנוע את הצעצוע הזה ועשו לו את ההרצה בזמן ההרצה המנוע מוגבל לכ50 קמ"ש לאחר ההרצה אני עוד לא ראיתי טומקאר אחד שהצליח לעבור את ה65 קמ"ש וגם זה היה בזווית של ירידה למדי.

אבי.

פורסם
יכולות מוכחות סליחה!?@#?!@$

עם כל הכבוד לטומקאר אין לו שום יכולת הוא 4X2 מונע על ידי מנוע חלש ה"כלוב ברזל הזה" לידיעתך קיים בכל מכונית שנעה כיום על הכביש חוץ ממכוניות פתוחות והוא חלק מהשלדה לרכב אין גג אלא יריעות בד מטופשות אין לו דיפרנציאל למעשה הוא כמו קארט

ה"יכולות המוכחות בעולם" הינם על אותה השלדה עם מנועים שעברו אין ספור שיפורים צמיגים שונים לגמרי מתלים שונים למעשה אם תבנה קארט לשטח אני די בטוח שהוא יהיה הרבה יותר חזק בשטח מאשר הצעצוע הזה

אגב בקשר לטענות שהטומקאר הרגיל 71 אלף שקל בלי תוספות מגיע למהירות של מעל 60 קמ"ש בוא אני יספר לך ככה אני מכיר לפחות 10 ילדים מפגרים מספיק שקנוע את הצעצוע הזה ועשו לו את ההרצה בזמן ההרצה המנוע מוגבל לכ50 קמ"ש לאחר ההרצה אני עוד לא ראיתי טומקאר אחד שהצליח לעבור את ה65 קמ"ש וגם זה היה בזווית של ירידה למדי.

אבי.

מה אתה אומר? קארט לשטח? יש לי הרושם ממך ,שמאחורייך שנים של ניסיון עם רכבי שטח, מהנדס מכונות עם וותק של 15 שנה לפחות. אתה, אתה חמוד אתה.

הייתי שמח לראות מה זה קארט לשטח?!

והייתי מאוד סקרן לראות, לאיזה יצירה אתה היית מסוגל להגיע [מפיתוח עצמי] ולא מהעתקה של כלי רכב אחרים. למעשה, אני אהיה מאוד מופתע אם הכלי שתבנה יחזיק 10 מטר של נסיעה.

יכולת מוכחת בעולם, אשמח אם תראה לי כלי נוסף, שיש לו כושר עמידות דומה לזה של התומקאר בשטח!

הכלי הזה לא נועד לכביש, הוא נועד לנסוע בשטח. תכניס את זה טוב טוב לראש שלך.

If you can’t see the Bright side of life , Polish the Dull side

פורסם
מה אתה אומר? קארט לשטח? יש לי הרושם ממך ,שמאחורייך שנים של ניסיון עם רכבי שטח, מהנדס מכונות עם וותק של 15 שנה לפחות. אתה, אתה חמוד אתה.

הייתי שמח לראות מה זה קארט לשטח?!

והייתי מאוד סקרן לראות, לאיזה יצירה אתה היית מסוגל להגיע [מפיתוח עצמי] ולא מהעתקה של כלי רכב אחרים. למעשה, אני אהיה מאוד מופתע אם הכלי שתבנה יחזיק 10 מטר של נסיעה.

יכולת מוכחת בעולם, אשמח אם תראה לי כלי נוסף, שיש לו כושר עמידות דומה לזה של התומקאר בשטח!

הכלי הזה לא נועד לכביש, הוא נועד לנסוע בשטח. תכניס את זה טוב טוב לראש שלך.

הכוונה הייתה באגי ולא יודע למה כתבתי קארט כנראה מעייפות

בכל אופן אין לי מה להתווכח פה אני נסעתי בשטח על מספיק צעצועים כאלה ועל אחרים וזה פשוט בולשיט אחד גדול

פורסם

בכל אופן אין לי מה להתווכח פה אני נסעתי בשטח על מספיק צעצועים כאלה ועל אחרים וזה פשוט בולשיט אחד גדול

אם אין לך על מה להתווכח, אל תדבר. ובעיקר אל תשמיץ על דברים שאין לך אפילו חצי מושג בהם.

נסעת על מספיק צעצועים כאלה? קשקשן. לא נראה לי שאתה אפילו ניצלת 15% מהיכולת של הכלי הזה, אתה יודע למה? כי אין לך שמץ של מושג למה הכלי הזה מסוגל.

:x אלון

If you can’t see the Bright side of life , Polish the Dull side

פורסם
מצידי - תיכוניסטים יכולים להתלהב כמה שהם רוצים עם העגלה הזאת, כי היא תגביל אותם ל-60 קמ"ש - זה יתרון.
וכאן היתרון הופך לחיסרון.

לא יודע אם יצא לך לשמוע, אבל המנוע של הקופסת הגפרורים המכוערת הזו שקוראים לה "תומקאר" הוא מאוד, אבל מאוד רועש.

לי נמאס לשמוע אותו, ובמיוחד בלילות.

אתה כנראה לא גר בקרבת כביש עירוני, כי אם היית גר היית מבין מה זה בקיץ בכלל ובחופש הגדול בפרט שמנסים להרדם בלילה וצריכים להרדם לרקע הצווחות של המנוע הזה.

לא מספיק כל הרעש של האוטובוסים, המשאיות ואופנועי ה50 סמ"ק למיניהם עכשיו יצא עוד כלי קטן ומאוד מסוכן שנקרא תומקאר, והוא מסוכן רק בגלל שהוא ניתן לילדים בני 16, שלא מבינים מהחיים שלהם ולא בוגרים מספיק בשביל לתפעל "חיית שטח" בכביש עירוני על כל הסכנות שבו.

בכביש (ואני לא מדבר על הביצועים שלו בשטח, כי לא התנסתי בו) התומקאר הוא לא יותר מרכב קטן ויקר שנועד לילדים עשירים בני 16 בכיתות י"א שלא יכולים לחכות עוד שנה לרשיון וחייבים לנהוג עכשיו בכביש.

לי נמאס לראות קבוצות של 10 אופנועים ו2\3\4\5 תומקארים עושים "פוזות" ברחבי העיר.

תוכלו לדבר שעות על גבי שעות על היתרונות של התומקאר בשטח, אבל בראסמי בכביש הוא לא יותר מטרקטור קטן ורעשני שנועד לילדים עשירים בני 16 שלא יכולים לחכות לגיל 17 כדי להוציא רשיון ולעשות פוזות על חברים שלהם בבית הספר.

לדעתי צריך לבטל את האישור שלו לכביש. חבל שבכנסת התחרטו לאחר יום וביטלו את הכוונה להשאיר אותו מחוץ לכביש.

ואני לא מדבר בתור בן אדם בן 60 פרימיטיבי ששונא את כל החידושים והפיתוחים מאז תקופת הצנע, אלא בתור בן אדם בן 17 וחצי שמדבר פשוט בהגיון ואומר לעזאזל, מה אנחנו צריכים את זה בכלל בכביש?? מי שרוצה חיית שטח שישאר איתה בשטח!! אין סיבה לתת שכל התומקארים למיניהם ישארו בכבישי הארץ, אם זה נועד לשטח אז שישאר שם!!

יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

יוסי ,

מזל שדעתך אינה נחשבת בסוגייה הזו.

יצירת רעש במידה בלתי סבירה הינה עבירה על החוק . אין זה משנה אם זה תומקאר , קטנוע רועש ,מכונית עם אגזוז פתוח , מערכת , גיטרה חשמלית או צעקות.כנ"ל השתוללות בשטח ציבורי , בטח בכביש.

זה שהמשטרה אינה אוכפת את החוק נגד החוליגנים הללו - זה עניין אחד . חמור למדי - אבל למשטרה יש את המגבלות והעדיפויות שלה (וגם את האטימות . האמת היא איפהשהו באמצע. שילוב של חוסר רצון וחוסר יכולת).

מכאן ועד איסור תנועה לכלים הללו הדרך רחוקה . אין שום צורך להוסיף איסורים , רק לאכוף את החוקים הקיימים.

פורסם

אני מבין מאוד את יוסי בנושא הרעש, לא מספיק הרעש המגעיל החזק והחורק של המנוע הזה מה גם שהילדים האלו חופרים לאנשים כל לילה עם המוזיקה שיוצאת משתי רמקולים בד"כ של 300 שקל שכל מה שהם מוסיפים זה עוד רעש לצעצוע

אני מבחינתי שה"חיות שטח" האלו יסעו כמה שהם רוצים על הכביש שהבעלים של ה"חיות שטח" האלו יתגרו בגורל שלהם כמה שיותר בלסוע בחיה הזאתי א-ב-ל שלא יפריעו עד כדי כך לאנשים. יש לי חבר שגר על הרחוב הראשי של הרצליה לרעש של האוטובוסים הצפירות והמכוניות הוא התרגל אבל כל ה50 סמ"קים למיניהם והטומקארים מיולים והרינג'רים גרמו לו לכזה תסכול בלילות שהוא היה צריך ללכת ולקנות חומר איטום לחדר כדי שהוא יוכל לישון בלילה וזה אחרי שאיזה 12 שנה הוא גר שם בלי בעיה רצינית מדי של רעש

אבי.

• תוכן חדש...