Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב ראשון עד 40K אמין וחסכוני

Rotem Shmueli
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3841 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

אני מתכנן לקנות רכב ראשון בעוד כחודשיים וחצי (כנראה בינואר 2015) אבל את החיפושים אחר הרכב 'המושלם' התחלתי לעשות כבר בחודש האחרון. כמו כל אחד שמחפש רכב ראשון, היו לי את הפנטזיות המטופשות שלי כמו למשל ללכת על שברולט קרוז (שמאוד אהבתי אותה מכל הבחינות למעט צריכת דלק, אבל שהבנתי שאני לא באמת צריך רכב כזה גדול כרגע - זו לא בחירה נכונה) וספייס סטאר (אך מפאת זה שאין לרכב הזה עדיין שוק זול ליד 2 בגלל שהוא חדש בארץ, החלטתי לרדת מזה)

אופי השימוש שיהיה ברכב:

- בגלל שמעולם לא היה לי רכב פרטי משלי אין לי איך לחשב את כמות השימוש ברכב, אך אוכל להגיד שהיא תהיה בסיסית מאוד של נסיעה רגועה לעבודה הלוך חזור +- בעיקר עירוני.

מה אני מחפש ברכב לפי סדר חשיבות (פחות או יותר):

- עדיפות כמעט מוחלטת לאוטומט.

- אמינות, ללא תקלות \ כמה שפחות תקלות.

- חיסכון בדלק (עד עכשיו נהגתי באלטו, כך שאני מעדיף שלא ארגיש הבדל עצום)

- נוחות ואיבזור.

- טיפולים ואחזקה זולים.

- שנתון 2008 ומעלה.

מה אהבתי ברכבים אחרים:

- אהבתי את הנוחות והאיבזור של השברולט קרוז אך השאר זה חסרונות.

- אהבתי את צריכת הדלק של האלטו ושל הספייס סטאר, אך במקרה של האלטו אין את עניין הנוחות והאיבזור, וכמו שאמרתי, הספייס סטאר לא בתקציב.

- אהבתי את האמינות של האלטו (4 שנים ללא תקלות)

מה המליצו לי:

- אלטו (עד עכשיו נהגתי בזה של ההורים, אני מרגיש שבא לי קצת יותר מקופסת פלסטיק עם מנוע)

- i10 (לא ברורות לי כל כך היתרונות של הרכב החל מצריכת דלק ואיבזור בהתאם לשנים ולתקציב.)

- סיאט איביזה (לא ברור לי מה הצריכת דלק של הרכב הזה)

- פיקנטו (זה אחד הרכבים הכי מכוערים שראיתי בחיי)

כמו שאמרתי בכותרת, התקציב הוא 40K עם אפשרות להתגמש בכמה אלפים. וכמובן אם יש המלצות בפחות מזה, גם טוב.

מצטער על החפירה.

אשמח לתשובותיכם הנבונות:)

עריכה אחרונה על ידי Rotem Shmueli
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתקציב שלך תוכל לקנות יונדאי i20 /פיאט גרנדה פונטו.

היונדאי מאוד מאובזרת, חסכונית יחסית, נחשבת לאמינה (צריך לבדוק שטופלה כראוי) יחסית מרווחת ובטיחותית (5 כוכבי בטיחות, גם בגרסה שלי שהיא מליסינג יש 6 כריות אויר ומערכות בטיחות נוספות) בנוסף היא מגיעה עם מחשב דרך, מראות חשמליות מתקפלות, 4 חלונות חשמל, שליטה מההגה, חיבור AUX...

אני חושב שכדאי לך לבדוק את האופציה הזו או את הפונטו.

נותנות אחלה תמורה למחיר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתקציב שלך תוכל לקנות יונדאי i20 /פיאט גרנדה פונטו.

היונדאי מאוד מאובזרת, חסכונית יחסית, נחשבת לאמינה (צריך לבדוק שטופלה כראוי) יחסית מרווחת ובטיחותית (5 כוכבי בטיחות, גם בגרסה שלי שהיא מליסינג יש 6 כריות אויר ומערכות בטיחות נוספות) בנוסף היא מגיעה עם מחשב דרך, מראות חשמליות מתקפלות, 4 חלונות חשמל, שליטה מההגה, חיבור AUX...

אני חושב שכדאי לך לבדוק את האופציה הזו או את הפונטו.

נותנות אחלה תמורה למחיר.

סלח לי על הבורות, אבל מה היתרונות של ה-i20 על פני ה-i10 למשל? (מלבד הגודל של הרכב שכנראה משפיע על המרווח)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אי אפשר כ"כ להשוות בניהן, הן מקטגוריה שונה ומיועדות לקהל יעד שונה.

ה I20 קצת גדולה יותר, מה גם שלפי דיווחים כאן בפורום ה I10 והפיקנטו לא הכי חסכוניות.

אם אתה לא נוסע הרבה, צריכת דלק לא צריכה להיות הפרמטר המשפיע בבחירת הרכב.

בנוגגע לאבזור ב I10 אינני יודע לומר לך, צריך לבדוק זאת.

בכל מקרה מציע לך לעשות סיבוב על הרכבים כדי לבדוק מה באמת מתאים לך ולמה אתה מתחבר יותר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אי אפשר כ"כ להשוות בניהן, הן מקטגוריה שונה ומיועדות לקהל יעד שונה.

ה I20 קצת גדולה יותר, מה גם שלפי דיווחים כאן בפורום ה I10 והפיקנטו לא הכי חסכוניות.

אם אתה לא נוסע הרבה, צריכת דלק לא צריכה להיות הפרמטר המשפיע בבחירת הרכב.

בנוגגע לאבזור ב I10 אינני יודע לומר לך, צריך לבדוק זאת.

בכל מקרה מציע לך לעשות סיבוב על הרכבים כדי לבדוק מה באמת מתאים לך ולמה אתה מתחבר יותר.

חסכוניות בסופו של דבר כן תהיה חשובה לי כי למרות שאני לא יודע נוסע הרבה, הכסף לא צומח לי מהכיסים.

בנוסף, קח בחשבון שהרכבים בתקציב האלה הם משנתונים קודמים ולכן לא כל כולם יהיו כל כך מאובזרים. מכוניות בודדות של I20 מופיעות לי ביד 2 וגם ה-I10 משנתונים לפני זה.

אולי שכחתי לציין וזה רלוונטי:

אני נהג יחיד ברכב לכן אני תוהה אם רלוונטי לי ה-i20 על פני ה-i10 למשל.

אגב, ראיתי רכבים עם חלונות אחוריים שצריך לסובב בצורה ידנית כדי לפתוח וזה גורם לי לשלול אותם מיד. מה אנחנו בשנות ה-80??

עריכה אחרונה על ידי Rotem Shmueli
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לדעתי תעשה נסיעת מבחן ותחליט מה נוח לך. אני למשל לא הייתי קונה I10 כי אני אוהב מרווח ושיש מנוע שיתן ביצועים סבירים. נהגתי על I10 מהשכרה ולא מש נהניתי למרות שהיא לא רעה לדעתי, אבל שוב- זו דעתי בלבד.

ב 40K תוכל לרכוש I20 / I10 משנתון מתקדם מאחת חברות הליסינג הגדולות ולקבל אחריות ולהיות בראש שקט. אצלי ביונדאי יש 4 חלונות חשמל ואת כל האבזור שאמרתי למרות שזו גרסת הבסיס ולעומת זאת קח את מאזדה 2 בגרסת הבסיס ותקבל אבזור עלוב (2 כריות אויר למשל...).

קורה שיבואן מחליט מסיבה מסוימת להביא רכב לא מאובזר. לדעתי בנושא הבטיחות אסור להתפשר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לדעתי תעשה נסיעת מבחן ותחליט מה נוח לך. אני למשל לא הייתי קונה I10 כי אני אוהב מרווח ושיש מנוע שיתן ביצועים סבירים. נהגתי על I10 מהשכרה ולא מש נהניתי למרות שהיא לא רעה לדעתי, אבל שוב- זו דעתי בלבד.

ב 40K תוכל לרכוש I20 / I10 משנתון מתקדם מאחת חברות הליסינג הגדולות ולקבל אחריות ולהיות בראש שקט. אצלי ביונדאי יש 4 חלונות חשמל ואת כל האבזור שאמרתי למרות שזו גרסת הבסיס ולעומת זאת קח את מאזדה 2 בגרסת הבסיס ותקבל אבזור עלוב (2 כריות אויר למשל...).

קורה שיבואן מחליט מסיבה מסוימת להביא רכב לא מאובזר. לדעתי בנושא הבטיחות אסור להתפשר.

i20 לא בתקציב הזה - אולי אם אני אוסיף עוד 7-10 אלף ואז זה כבר לא ישתלם. בגלל שנראה לי שאני יכול להשיג משהו עם פחות איבזור אך עם יותר חסכוניות בתקציב נמוך מזה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

למה לא? היה פה לא מזמן חבר פורום שרכש 2009 או 2010 ב 40K. אל תשכח שיש הבדל בין מחיר שהמוכר (או חברת הליסינג) מבקשים על הרכב לבין המחיר של המכירה.

תבדוק את הפונטו גרנדה, לדעתי גם אופציה טובה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

למה לא? היה פה לא מזמן חבר פורום שרכש 2009 או 2010 ב 40K. אל תשכח שיש הבדל בין מחיר שהמוכר (או חברת הליסינג) מבקשים על הרכב לבין המחיר של המכירה.

תבדוק את הפונטו גרנדה, לדעתי גם אופציה טובה.

אני ממש סולד מצורתו החיצונית של הפונטו גרנדה. רכב מכוער ביותר.

בנוגע ל-i20, על פי אתר kml הוא נראה ממש לא חסכוני, משהו כמו 1:11 בעוד שמרכב קטן אני מצפה לפחות ל-1:14.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אצלי הממוצע עומד על 15 ק"מ/ל' ולפעמים אפילו 16 ק"מ/ל' מה שכן 70% מהנסיעה מחוץ לעיר אבל עם מזגן דלוק וחלק מהדרך קצת הררית ומפותלת. לדעתי היא מגיעה ל 13-14 ק"מ/ל' בלי בעיה ב"ממוצע".

אי אפשר לסמוך ב 100% על האתר הזה KML כי לך תדע אם אנשים בעלי אינטרסים לא רושמים שם תוצאות שגויות בזדון.

בכל מקרה- אם אתה ממש מתעקש על חיסכון בדלק- רק גיר רגיל או שתרד בשנה ותקנה הונדה ג'אז (שלדעתי זה פחות עדיף).

אבל שוב, לק"מ שאתה נוסע החסכון הכללי בשנה לא יהיה משמעותי, יותר חשוב שתתמקד ברכב שטיפלו בו כמו שצריך ושתהיה לך אחריות מה שיכול להקל מהכאב ראש של תקלות לפחות בכמה דברים.

אל תשכח שרכב זה לא רק דלק זה גם ביטוח, טסט, טיפולים, תיקונים, ירידת ערך, הפתעות פה ושם...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש לי כיום 2009 מנוע 1400 אוטומט דגם בסיס. לא מכיר את השינויים לעומת שנים אחרות, אפשר לבדוק במחירון/להתקשר לשירות יונדאי).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

איזו סיאט איביזה? איזה מנוע? איזה גיר?.

אני אישית אם הייתי קונה איביזה- רק ידני מהסיבה שלא הייתי רוצה להתעסק עם רכב מתיישן בעל תיבת DSG שאמנם בפוטנציאל חסכוני בדלק אבל לא חסכוני במוסך....ואיביזה אוטומטית לא DSG...לא תהיה חסכונית מהיונדאי לא מה I10 ולא מה I20.

דבר נוסף- תבדוק עלות ביטוחים! גם של האיביזה וגם של היונדאי או כל רכב שתבחר, כי החסכון בדלק יכול לעלות לך בביטוח יקר לכן חשוב לבדוק:

http://www.rak.co.il

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

איזו סיאט איביזה? איזה מנוע? איזה גיר?.

אני אישית אם הייתי קונה איביזה- רק ידני מהסיבה שלא הייתי רוצה להתעסק עם רכב מתיישן בעל תיבת DSG שאמנם בפוטנציאל חסכוני בדלק אבל לא חסכוני במוסך....ואיביזה אוטומטית לא DSG...לא תהיה חסכונית מהיונדאי לא מה I10 ולא מה I20.

דבר נוסף- תבדוק עלות ביטוחים! גם של האיביזה וגם של היונדאי או כל רכב שתבחר, כי החסכון בדלק יכול לעלות לך בביטוח יקר לכן חשוב לבדוק:

www.rak.co.il

אוקיי, מה לגבי רנו קליאו? מאזדה 2? התנסית באחד מהרכבים האלו?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...