Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

ירידת ערך ברכבי קיה


sfargol
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3841 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

ברשותי קיה ריו 2014 נקנתה מאלדן 0 ק''מ מהניילון. רציתי לדעת אם במידה וארצה למכור אותה בשנתיים - שלוש הקרובות האם היא תסבול מירידת ערך רציני עקב כך שנקנתה מליסינג? האם יש ביקוש לריו החדשה כיד שניה ?

 

ידוע לי שהדגם שלי הגיע לארץ כבר בשנת 2012 ולפי מה שאני רואה יש לה ירידת ערך לא כזו גבוהה השאלה אם לטווח ארוך אני אצא מופסד במיוחד בגלל שקניתי אותה בליסינג וכידוע רכב שנקנה מליסינג (גם אם זה 0 ק''מ מהניילון) סובל מאחוז מסויים של ירידת ערך לעומת רכב שנקנה מהסוכנות .

 

בנוסף לשאלתי רציתי לשאול מבחינת צריכת דלק לבעלי קיה ריו כמו שלי (מנוע 1400) האם לדעתכם האוטו חסכוני בנסיעה רגועה ? לפי דעתי האוטו מרגיש קצת עגלתי ודורש לעבוד בסל''ד גבוהה כדי להשיג תאוצה וביצועים , לי יש את גרסת ה4 דלתות עם התא מטען.

<Kia Rio LX 1.4 4DR automatic 2014 <SOLD

 

TOYOTA COROLLA SUN 2011 automatic

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

התשובה לצערי היא חיובית. הרכב יסבול מירידת ערך גבוהה יחסית מהסיבות הבאות:

1) מי שיקנה אותה יהיה זכאי ל-3 שנים אחריות בלבד לעומת 7 שנות אחריות בקניה מפרטי.

2) מי שיקנה ממך יהיה כבר יד שלישית.

3) האלטרנטיבה לרכב שלך תהיה רכב ישירות מליסינג בו הקונה יהיה יד שניה ויקבל בנוסף השבחה ואחריות.

 

לכן כדי למכור את הרכב שלך תצטרך לתמחר אותו כך שלקונים יהיה כדאי לוותר על אחריות והשבחה.

סקודה יטי 2.0 TDI 4x4 (נמכרה)

וולוו XC40 T3 Momentum

טויוטה יאריס קרוס הברידית

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כשאתה אומר "לתמחר" למה בדיוק אתה מתכוון ומה אני אצטרך לעשות בעתיד הקרוב מתי שאצטרך למכור?

<Kia Rio LX 1.4 4DR automatic 2014 <SOLD

 

TOYOTA COROLLA SUN 2011 automatic

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בנוגע למנוע המנוע הקטן דווקא נורא זריז בעיר,

אבל התיבה האוטומטית נורא מסרסת אותו וזורקת אותו להילוך גבוהה ללא סיבה מה שעשוי לדרוש הרבה קיק-דאונים.

אצלי בגירסא הידנית הרכב יכול לשמור על קצב גם בסלד נמוך(אותו מנוע אותו מבנה רק גיר 6 הילוכים ידני),

בנסיעות שלי שכוללת המון נסיעות בתוך תל אביב ונסיעות לירושלים בפקקים ובתוכה אני מוצא בממוצע 1-14.

Mazda 3 touring 5 doors 2.0 6MT 2014 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

noknok הבחור כבר קנה את הרכב.

 

"לתמחר" זה אומר שכדי שמישהו יקנה את הרכב שלך המחיר הנדרש יצטרך להיות (כנראה) נמוך יותר ממכונית מקבילה שתוצע למכירה ע"י חברת ליסינג.

כי חברת הליסינג מציעה מציעה מוצר דומה עם פחות יד + אחריות והשבחה.

סקודה יטי 2.0 TDI 4x4 (נמכרה)

וולוו XC40 T3 Momentum

טויוטה יאריס קרוס הברידית

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

**** נמחק מידע לא נכון בעניין אחריות יצרן ****

 

אחריות יצרן קיה הינה כדלהלן:

1) שלוש שנים ראשונות - אחריות מלאה.

2) ארבע השנים שאחריהן אחריות למנוע וגיר בלבד. תקף רק לחלק מהדגמים ורק למכונית שנמכרה במקור לשוק הפרטי.

 

במקרה של מכירת הרכב ליד שניה תנאי האחריות לא משתנים ועוברים לקונה AS IS.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בנוסף לשאלתי רציתי לשאול מבחינת צריכת דלק לבעלי קיה ריו כמו שלי (מנוע 1400) האם לדעתכם האוטו חסכוני בנסיעה רגועה ? לפי דעתי האוטו מרגיש קצת עגלתי ודורש לעבוד בסל''ד גבוהה כדי להשיג תאוצה וביצועים , לי יש את גרסת ה4 דלתות עם התא מטען.

האוטו הזה לא חסכוני בשום צורה שהיא, לא בנסיעה רגועה ובטח שלא בנסיעה אגרסיבית. במקרה הטוב, צריכת הדלק שלו סבירה מינוס.

וכן, האוטו עגלתי. המנוע הזה לא חזק במיוחד וביחד עם הגיר האוטומטי המיושן בעל יחסי ההעברה הארוכים מתקבלת מכונית גמלונית משהו שדורשת רגל כבדה על הגז כדי להשיג קצב נסיעה מהיר.

זה הרכב. תלמד להתגלגל איתו, לקחת תנופה ולזרום עם הקצב האיטי יחסית של המכונית.

 

וכן, אם תמכור עכשיו רכב שקנית מ-0 קילומטרים אתה תפסיד ירידת ערך. מצד שני, ירידת הערך שתפסיד היא כנראה ירידת הערך ש"הרווחת" כשקנית את הרכב מאלדן, או לפחות זאת שהיית אמור להרוויח.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

×
×
  • תוכן חדש...