Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4319 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

http://www.carsforum.co.il/cars/מגזין-רכב/1785/אספנות-/קיצור-תולדות-דגמי-הספורט-של-סיטרואן.

יצרן שתדמית ספורטיבית היתה ממנה והלאה הצליח לייצר מספר לא מבוטל של ספורטיביות מהנות מאד.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

שכחת C5 - המכונית שהשיגה שיא עולמי בתקלות ואובדן ערך עבור מכונית מייצור המוני.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

תודה חן.

סקירה מעניינת ומרתקת כתמיד. ברשותך - מעט תוספות.

מעיון בקטלוג AUTOMOBIL REVUE השוויצרי מהדורת 1997 ראיתי גרסאות מעניינות חזקות יותר מאלו שהזכרת .

ציינת :

הקסנטייה הציעה גרסה ספורטיבית בעלת מיתלים הידרופנאומטיים אקטיביים, שצמצמו את זווית הגלגול לאפס, ומנוע 2.0 ליטרים מוגדש שסיפק ביצועים מצוינים.

גרסא זו עם מנוע 150 כ"ס 1998 סמ"ק נתנה 213 קמ"ש ותאוצה ל - 100 ב - 10.4 שניות. תאוצה ל- 1 קילומטר ב - 31.6 שנ'.

מופיעה גם גרסת אקטיביה V-6 עם מנוע 3 ליטר בעלת 194 כ"ס ידנית ללא טורבו שמגיעה ל - 230 קמ"ש , 8.2 שנ' ל- 100 , וקילומטר ב - 29.1 .

תוספת לסקירת ה - ZX וולקן . ציינת -

וולקן עשתה שימוש במנוע 1.9 ליטר מוזרק בעל 125 כוחות סוס, שלאחר מכן הוחלף במנוע 2.0 ליטרים בעל הספק מרבי זהה. הביצועים היו מצוינים, בעיקר בתחום האצות הביניים, אך התנהגות הכביש המעולה והמהנה שלה הפכה לנכס העיקרי שלה.

בקטלוג שלי מופיע מנוע 2 ליטר עם 123 כ"ס - 201 קמ"ש , 10.2 שנ', קילומטר - 31.9 שנ'. (יש גם אוטומטית 198 / 11.8 / 33.6)

ומופיע גם וולקן 2 ליטר לא מוגדשת עם 167 כ"ס ידנית שביצועיה - 219 קמ"ש , 8.5 שנ' / 29.8 שנ'.

IMG_20140909_191517.jpg

פורסם

תודה על ההארות.

למרות שיועדה להיות הספורטיבית במשפחת ה zx, יוצרה הוולקן גם בגירסה אוטומטית, שהמשיכה לעשות שימוש במנוע ה 1.9 גם לאחר שהידנית עברה למנוע 2.0.

מנוע ה 2.0 הוצג לראשונה בסיטרואן xm, ובניגוד ל 1.9 בלוק המנוע שלו היה עשוי ברזל.

פורסם (נערך)

כמה טעויות:

מנוע ה 1900 כל אלומיניום בוולקן היה בהספק 130 כ"ס (אותו מנוע כמו ב 205 GTI 1900)

מנוע ה 2 ליטר בלוק ברזל היה עם 123 כ"ס.

אביעד צודק, ה ZX16V לא כונתה וולקן וצוידה במנוע 155 כ"ס.

הגירסה האחרונה כונתה ZX VTS ואכן צוידה במנוע ה 167 כ"ס שהופיע גם ב 306 GTI6.

הויזה אלף אגמים הגיעה עד כמה שזכור לי עם מנוע שתוגבר ל 140 כ"ס.

הוולקן לא היתה מכונית פולחן מחוץ לישראל, גם בישראל לא שמעתי כל כת וולקן, השם הטוב

שיצא לה התחיל מבית מדרשו של אהרונוביץ' והופץ הלאה ע"י קוראיו האדוקים.

אותו סיפור חזר על עצמו עם ה 106 ראלי ועם הרנו טווינגו.

המכונית המדהימה באמת מכל החבורה הזו היא הויזה אלף אגמים עם יכולת פניה עוצרת נשימה על מסלול עפר.

עריכה אחרונה על ידי proxima
פורסם

עבור זמנה, אף קומפקטית חמה לא הציעה התנהגות כביש ברמה שהתקרבה לוולקן, להוציא את הדלתא אינטגרלה שהיתה יקרה בהרבה.

גם תאוצות הביניים שלה היו הטובות ביותר בקבוצתה, והפרש גדול, ובתוספת הניהוג המעולה הפכה לקומפקטית החמה המהנה ביותר באתה העת.

פורסם (נערך)

פרוקסימה מדייק באשר לנתונים הייבשים של הזד איקסים. כת לא כת זאת מכונית אפורה ופשוטה שמאוד הצליחה {להזכירכם היא גם הבסיס של ה306 שהיתה גם היא מכונית מוצלחת מאוד}

לזד איקס היה הגה מתקשר ושילדה מדהימה כזאת שיכולה לאפשר נסיעה נוחה כימעט בכל כביש עם מושב אחורי שיושב גבוה ומאפשר גם לילדים לראות את הדרך מלפנים...

ומצד שני בכבישים מפותלים זה פשוט היה כיף לדחוק בשלדה ולראות איך הסרן האחורי שישב על גומיות מכניס את האף לתוך הפניה תחת עומס.

היו לנו 2 כאלו ריפלקס ואימג כי אף פעם לא הצלחנו למצוא בזמן סביר וולקן שמורה באמת ובתור נהג חדש אני זוכר לפחות פעמים שרק היכולות הדינמיות הגבוהות של השילדה הוציאו אותי ממצבים של תאונה על בטוח אם היו מתרחשים עם רכב אחר.

אני עוד זוכר השוואה שביצע בזמנו דני g אם אני לא טועה בין היכולת בלימה וחמיקה ממכשול של הzx הוותיקה של הוריו אל מול לאנטיס חדישה לגמרי ושהzx הצליחה לבצעה את התמרון במהריות גבוהה בהרבה מהלאנטיס הכל חדשה.

"את ההבדל תרגיש בסיבוב" ועוד איך!

עריכה אחרונה על ידי speedsecret

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

פורסם (נערך)

יש הבדל משמעותי במיתלים בין כל גרסאות ה ZX לבין הוולקן וה 16V.

לא טענתי כי הוולקן גרועה, היא טובה מאוד אבל לא מדהימה, את התואר הזה מצדיקה רק הויזה אלף אגמים.

היא לא הפכה לפולחן כי מלכתחילה הגיעו לארץ בודדות, רק מי שראה/חווה את יכולת הפנייה שלה בעידן פרה-אינטגרלה

ויפניות כפולות הנעה שנמכרו בהמוניהן יודע על מדובר.

עריכה אחרונה על ידי proxima
פורסם
תודה על הסקירה!

אבל באמת מדוע נפקד מקומה של ה- 16V?

מצטרף לתודתו של ידידי הירשזון :wink:

ה-16V היתה פחות מוצלחת מהוולקן ולא ממש מוצלחת בפני עצמה. בדומה, אגב, ל-306S16, שהיתה פחות מוצלחת מה-XSI, לטעמי.

למותר לציין שהופעת ה-GTI בעלת ששת ההילוכים העמידה דברים במקומם 8).

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

ה 16V שונה אך לא פחות טובה מהוולקן.

מי שציפה למהדורה חזקה יותר של הוולקן ברור שהתאכזב ויטען כי היא פחות מוצלחת,

מי שציפה להאצ'בק הארד-קור עצבנית ונוקשה הגיע על סיפוקו.

מתכנני רכב תופרים מכונית לפי דרישות שונות אפילו אם מדובר בנציגה לאותה משפחה, כמו שה 205 דיזל לא תרצה קליינט פוטנציאלי של ה GTI 1.9.

פורסם

תוספת קטנה שלי, ה BX קיבלה בשלהי הדגם את מנוע ה 16V (זהה לזה שהיה מותקן ב 504 MI16) וזכתה לכינוי BX 16V.

אם אני זוכר נכון, היה זה ה 16V הראשון ברכב צרפתי מייצור סדרתי.

עריכה - ARI C5 הקדים אותי.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...