Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4338 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני עוסק בתחום המחשבים מהצבא (2006) ואני שוקל לעשות שינוי בחיים.

אני לא אוהב את התחום שאני עוסק בו, ולמען האמת אף פעם לא אהבתי ובעבר ניסיתי להתקבל ללימודי חינוך בבן גוריון אבל לא התקבלתי.

כיום אני לקראת סיום תואר ראשון BA באו"פ ולמדתי הרבה קורסים שקשורים לחינוך, משהו בלב אומר לי שאני חייב לעשות את השינוי הזה וללכת לתחום החינוך/הוראה, זה משהו שתמיד רציתי ואני מודע לכל הקשיים בעבודה הזו כולל השכר שלא מתגמל (למרות שגם עכשיו השכר שלי לא מציאה).

איזה דברים חשוב לי לדעת במסלול הזה? האם ניתן לשלב עבודה במשרה מלאה? האם אני אמור לעבור התמחות? ואם כן, האם המכללה/אוניברסיטה אמורים לדאוג לי למקום התמחות או שאני אמור לחפש לבד?.

אני אשמח לקבל פרטים נוספים מבעלי ניסיון.

תודה רבה,

איתמר.

פורסם

קודם כל השכר בהוראה סביר מאוד. הבעייה העיקרית בהוראה היא השחיקה העצומה (לך תדקלם את אותו הדבר שנה אחרי שנה).

מבחינת ההכשרה אם יש לך תואר אתה צריך רק תעודת הוראה וזה לא דבר בעייתי. אתה תצטרך לעשות אימונים בהוראה ולא סטאז' ואת זה המוסד מסדר לך.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

תודה רבה,

האם יש המלצות למקומות בדרום? ראיתי שיש את מכללת קיי, אחווה וחמדת הדרום בנתיבות.

כמו כן, ברגע שאני אהיה בעל תואר אקדמי, האם אני אוכל להתקבל לבתי ספר על מנת להתחיל לצבור ניסיון או שעלי קודם כל להיות בעל תעודת הוראה?.

תודה רבה :).

פורסם (נערך)

כבן למורה (אם כי עבד בתנאי עבודה של מקצוע האם שלו) וכבעל למורה (שניהלה בית ספר משך מספר שנים, כיום בעלת תפקיד בבית ספר אחר) אני יכול לומר לך שהתרשמותי היא שהוראה היא עניין למי שהדבר בוער בעצמותיו - ומצד שני מי שנולד מורה יגיע למקצוע בדרך זו או אחרת. מי שאינו מורה מטבעו יסבול.

איני ידוע מה השכר ההתחלתי של מורה אבל ההתקדמות תלויה בכמה דברים - ותק, השכלה פורמלית, תפקידים, השתלמויות. כמובן שיש מורים מוצלחים המקבלים שכר גבוה מאד בחוזים אישיים, המחיר הוא אבדן הבטחון התעסוקתי היחסי של עבודה מאורגנת.

אם אתה מתכוון לעבור להוראה עליך לכוון את הלימודים שלך לכיוון של תואר שני (לפחות). כיום הוא מהווה די מינימום לצורך קידום. וכמובן עליך ללמוד ולקבל רשיון הוראה, נדמה לי בתוך 3 שנים מתחילת העבודה, אבל מצריך בדיקה במוסדות הרלונטיים.

עוד דבר שעליך להביא בחשבון הוא שתנאי העבודה הם פחות טובים ממה שנראה מבחוץ: שעות העבודה ארוכות (ו-למרות "עוז לתמורה" עובדים הרב אחרי שעה 16:00), יש לא מעט הטרדות בבית, צריך לצאת לפעילויות כגון טיולים וסמינרים של הילדים, בחופשות יותר קצרות ממה שנדמה מבחוץ (למשל - חופש הקיץ אורכת בסביבות 3-4 שבועות, מסיום מבחני הבגרות עד תחילת ההערכות לשנה"ל הבאה, וחלקים נכבדים מחופשות חנוכה ופסח מוקדשים להשתלמויות, הרשמה והכנת שנה"ל הבאה). וכמובן צריך להיות מוכן להתמודד עם התלמידים ומשפחותיהם ולדעת לעשות זאת.

מצד שני - מי שנולד מורה יהיה מסופק מאוד מעבודתו.

עריכה: שאלתי עכשיו את אשתי. לגבי הסבת אקדמאים לחינוך - יש לפנות למשרד החינוך במחוז בו אתה מתעניין בהכשרה. לגבי תואר שני, כאשר העניין יהיה רלוונטי - יש לבחור בתואר רלוונטי, כלומר אם מדובר בקידום בתחום המקצועי - תואר באותו תחום, ואם קידום בתחום הניהולי - תואר בתחום ניהול החינוך.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה רבה על התגובות :).

זה משהו שאני מאוד רוצה, הדרכתי כמה פעמים בחיים שלי ודווקא ממש נהניתי אבל זה לא דומה לבית ספר (לימדתי כמה שיעורים ברשתות תקשורת והדרכתי כמה פעמים ילדים בנוגע למחשב).

לגביי הקושי של העבודה, אני לוקח את כל זה בחשבון וכמובן שהשאיפה שלי היא תואר שני בנוסף. אני לוקח בחשבון שאני יעבוד הרבה יותר קשה מהעבודה שלי היום (8:00-16:00 ולא דקה אחרי, בלי ימי שישי וללא בלבולי מוח בבית) אבל מצד שני, חוץ מיזה שאני רואה בהוראה שליחות של ממש ולא עבודה, אני מרגיש שאני מתבזבז שאני לא עושה משהו שאני אוהב ושלם איתו ואני יודע שאם אני לא אנסה את זה, אני אצטער על זה כל החיים שלא ניסיתי :).

פורסם

הדרכה אישית אינה דומה לעמידה מול כתה של 40 פרחחים, או התמודדות עם הורה שמשלם עורך דין כדי שיתקשר אליך כיון שנאלצת להפעיל אמצעי משמעת נגד תלמיד.

שיהיה לך ברור - אני לא רוצה להוציא את הרוח ממפרשיך. להפך - אם אתה רואה בהוראה ובחינוך שליחות הילדים יהנו ללמוד ממך ואתה תחוש סיפוק מהעבודה ומתוצאותיה. אני תמיד חוזר לאבא שלי, שבגיל 15 אמרו לו שיהיה מורה, הוא צחק בפנים של מי שאמר זאת ופנה לקריירה שונה לחלוטין. והפלא ופלא - בגיל 40 החל לעסוק בהוראת המקצוע, לימד וחינך כמה דורות של תלמידים בתיכון ואז פנה להוראת המקצוע למבוגרים, ממנה פרש רק לאחר למעלה מ-40 שנה מול כיתות. כיום הוא פוגש את תלמידיו לשעבר, שחלקם כבר הגיע לגיל פרישה - הוא נהנה לראות לאן הם התפתחו, וחלק נכבד מהם זוכר אותו לטובה, אפילו עד הערצה, קרוב ל-50 שנה לאחר שסיים ללמד אותם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עד לא מזמן עבדתי בירושלים (כרגע בקרית גת :-)) בדוד ילין - מכללה לחינוך שבה תוכל לעשות את מה שאתה רוצה (פגשתי לא מעט סטודנטים בעלי תואר ראשון שעושים הסבה להוראה).

ממה שאני זוכר הלימודים אינם אינטנסיביים כמו לימודים מלאים (בעצם תואר + תעודת הוראה - שלוש שנים פלוס סטאז') אבל עם בערך 30 שעות שבועיות, בספק רב אם תוכל לעבוד במשרה מלאה.

בכל מקרה לא עבדתי ברישום (רק עזרתי לחמודות שם בדברים שונים)...עדיף לך להתייעץ ולפחות לקבל מושג על הלימודים, בלי קשר למקום אותו אתה מעדיף (אגב, להגיע באוטובוס לירושלים מקרית גת זה סבבה לגמרי, קוים ישירים, אתה עולה ישר על הרכבת הקלה ותוך דקה אתה במכללה).

בדוק פה.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

לא נותר לי אלא לחזק את ספריאל.

השכר דווקא סביר ועם השנים גם התנאים משתפרים. לא צריך להאמין לכל היללות בעיתונים.

יש לי אחות וגיס מורים, ולא נראה לי שמשהו או מישהו יצליח להוציא אותם מהתחום הזה -

העיצוב וההכוונה של הדור הבא זה משהו שבוער בעצמותיהם.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

תודה רבה לכולם, באמת נתתם לי הרבה נקודות לחשוב עליהן ואני כן נוטה ללכת לכיוון הזה של הוראה.

זה לא שעכשיו אני מרוויח מיליונים, אמנם המקום טוב ויש לי קביעות אבל סה"כ מרוויח 5000 שקל (וזה ממש לא הולך להשתנות בשנים הקרובות באופן משמעותי) אז אין לי הרבה מה להפסיד אם אני לא יאהב את מקצוע ההוראה, יש לי MCITP והמון שנות ניסיון לכן אני מאמין שלא תהיה לי בעיה למצוא עבודה בשכר הזה ואפילו קצת יותר גבוהה.

פורסם

אני נשוי למורה לשעבר.

היא עזבה את התחום כי אני דרשתי ממנה.

מורים חדשים תמיד מקבלים את הכיתות הכי בעיותיות והכי קשות, כמה קשות אתה שואל?

ילד הוריד את התחתונים באמצע הכיתה

ילד אמר לה מול כל הכיתה "יש לך סמים בדם?"

לאחר שהוציאה ילד מהכיתה, הוא אמר לה "מזדה לבנה, הא?"

מצד ההנהלה לעומת זאת, היה לה אפס גיבוי בכל המקרים, תמיד הפילו עליה את רוב התורניות. בזמן שביתה של אירגון המורים, המנהל אסר עליה להשתייך לאירגון ולחזור לעבודה (בניגוד לחוק).

כאשר היא ניסתה לשנות את מערך השיעור למשהו כיפי וקליל שהתלמידים אהבו (ועדיין החומר הועבר) היא חטפה על הראש מההנהלה.

אני הייתי בודק יחד איתה מבחנים יבום שבת רק כדי שהיא תסיים מהר יותר ותתפנה לנוח.

מערכת החינוך היא מקום שנשלט ע"י דינוזאורים וכך גם חומרי הלימוד,

לאחר מכן היא עבדה גם בוול סטריט שהיא אהבה הרבה יותר אבל מבחינת המשמרות היה קושי.

כיום היא עובדת בהנהלת חשבונות, ובגיל 30 מרוויחה כמו רכזת עם וותק של 15 שנה.

אז לא תודה

• תוכן חדש...