Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

העברה מ 6v ל 12v

גד .ג
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4205 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים,למישהו יש נסיון בשינוי מ 6v ל 12 v ? הרכב הוא פליימוט 1955 מנוע שש ראש שטוח , הגוף של האוטו מקבל + ולא - כרגיל . אם למישהו יש ניסיון אשמח לשמוע כמו כן דיעה נגד השינוי .... כמו כן עלות משוערת ( יש לי אלטרנטור מתאים ).

פורסם

אני החלפתי מ6 ל12. בדרך כלל אין בעיה עם הסטרטר. יעבוד טוב גם עם 12 וולט. אם אתה עובר לאלטרנטור, אז אין בעיה. מנורות, זה ברור. איפה כן הבעיה, בלוח השעונים. המחוונים ישרפו ב12 וולט. אני מצאתי בארה"ב ממיר מתח קטן מאד לטובת הענין. 50$.

בהצלחה

פורסם
אני החלפתי מ6 ל12. בדרך כלל אין בעיה עם הסטרטר. יעבוד טוב גם עם 12 וולט. אם אתה עובר לאלטרנטור, אז אין בעיה. מנורות, זה ברור. איפה כן הבעיה, בלוח השעונים. המחוונים ישרפו ב12 וולט. אני מצאתי בארה"ב ממיר מתח קטן מאד לטובת הענין. 50$.

בהצלחה

תודה אריוס. באיזה אוטו בדיוק עשית החלפה כזו ?

פורסם (נערך)

החלפתי את החשמל עכשיו ל12V מ6 V בפורד פרליין 1955 ללא כל בעיה צריך להחליף את הדינמו באלטרנטור 12V ולעשות התאמה לחורים הקיימים,צריך להחליף מנורות ל12 וולט כולל לוח השעונים הסטרטר נישאר לעבוד על 12 וולט הבאתי מחול מודול שממיר מ12וולט ל6 וולט לשעון דלק חום מנוע והרדיו מנורות אם תרצה יש לי מודול ספר חדש באריזה מספיק עד 50וואט .כבר עשיתי את כל החשמל של הרכב מא-ת כי לא הייתה צמה בכלל יצא מליון דולר השקת הרכב אחרי המלחמה אתה מוזמן להתרשם. את הפלוס גוף אתה יכול להפוך למינוס גוף ללא שום בעיה עיי הפיכת הקוטבים במצבר חייב לנתק את הדינמו לפני ההפיכה !

עריכה אחרונה על ידי ערן לנסקי

eran lanski

חבר מס- 14084

פורסם
החלפתי את החשמל עכשיו ל12V מ6 V בפורד פרליין 1955 ללא כל בעיה צריך להחליף את הדינמו באלטרנטור 12V ולעשות התאמה לחורים הקיימים,צריך להחליף מנורות ל12 וולט כולל לוח השעונים הסטרטר נישאר לעבוד על 12 וולט הבאתי מחול מודול שממיר מ12וולט ל6 וולט לשעון דלק חום מנוע והרדיו מנורות אם תרצה יש לי מודול ספר חדש באריזה מספיק עד 50וואט כבר עשיתי את כל החשמל של הרכב מא-ת כי לא היתה צמה בכלל יצא מליון דולר השקת הרכב אחרי המלחמה אתה מוזמן להתרשם.

ערן תודה על האינפורמציה , יש מצב שאצטרך את המודול , כרגע אני מטפל במשהו אחר באוטו ,ראיתי תמונות מהשיפוץ של הפורד ורכבים נוספים שלך ... מרשים ביותר !

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

חברים אפשר שם וטלפון של חשמלאי סבלני שביצע בעבר החלפה ברכב אמריקאי מ 6 וולט ל 12 וולט ? אני מבין שהמון רכבים בארץ עשו זאת . בבקשה פרטים למישהו עם נסיון ! אם אפשר מאזור ראשון רחובות יבנה והסביבה , דחוף ! הרבה תודה .

פורסם

למה אתה עושה את זה? המכונית נסעה 59 שנה על שש וולט.

כל מה שצריך זה להקפיד על חוטים עבים יותר מאלו שב 12 וולט כי זורם בהם מתח גבוהה יותר.

שלמה דן גדרון

פורסם

כל מה שצריך זה להקפיד על חוטים עבים יותר מאלו שב 12 וולט כי זורם בהם מתח גבוהה יותר.

זרם, לא מתח.OHM.jpg

פורסם

ככל ששטח החתך של המוליך גדול יותר, התנגדותו קטנה ולכן מפל המתח עליו קטן.

תכלס, עם 6V, קח כבל עבה...ממליץ על כבלי נחושת המשמשים לריתוך. משלבים גמישות (בנוים מהרבה סיבים) וניתן להשיגם במספר מידות נפוצות, 25 -35-50ממ"ר .

פורסם

הבעיה בכלי רכב ישנים, שגם לא נוסעים יום יום היא בהתנעה. רכב שעומד כשבוע למשל, הדלק בתא הקרבורטור מתאדה ואז יש צרך בכמה וכמה סיבויבים של המנוע על מנת שמשאבת הדלק תזרים מספיק דלק לקרבורטור. מה שקורה בכלי רכב ישנים 6v הוא שעד שזה קורה המצבר נחלש ואין לו כח להניע. מעבר לכך, לך תשיג מצבר 6v, לא קל כל כך בימנו. מה שכן- יש שני דברים שניתן לעשות- האחד, לשים משאבת דלק חשמלית וכך לחסוך את זמן המצבר עד שימלא את הקרבורטור. ניתן גם להתקין משאבה ידנית מעיין "פומפה" מגומי, כזו כמו שיש במנועי סירות וכך לחסוך "זמן מצבר".

אריה

פורסם

לפני שנים רבות בחיפושית שהייתה לי שמתי מצבר 8V כלומר מצבר 12V שחתכתי ממנו 2 תאים, קצת משחק עם הטעינה ועבד יופי , הסטרטר היה חיה והפנסי דרך תענוג.

כל הנורות היו 6V ולמרבה ההפתעה החזיקו מעמד לא רע.

פורסם

שלמה,לצערי בעשרים שנה שהאוטו אצלי הוא נסע אולי 1000 ק״מ. כל הזמן התעקשתי לשמור על מקוריות למרות שהמליצו לי כבר בהתחלה להפוך ל12v.בדיעבד אני מצטער שלא שמעתי.לעניות דעתי אין מה להשוות לשימושיות של אלטרנטור ומצבר חזק. אני מאמין שהייתי נהנה מהאוטו ונוסע בו הרבה הרבה יותר לאורך השנים לו היה 12v. תודה על ההתייחסות והעזרה ושאלה לסיום (אולי יהיה טוויסט בעלילה) כמה עולה מצבר 6 לאמריקאית ומי מייצר כזה ? ולמי יש נסיון עם מצבר 8v (אולי של ״אופטימה") ?

• תוכן חדש...