Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב לזוג ב40K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4362 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום חברים.

אני שואל בשביל חבר, הדרישות שלו מהרכב הם שיהיה: אמין, חסכוני, בטיחותי ואוטומט.

הרכב אמור לנסוע כ30k ק״מ בשנה ש90% בבין עירוני. כך שהדגש הוא על צריכת דלק נמוכה, אמינות גבוהה, בטיחותי ויציב. אין צורך בביצועים גבוהים מאחר והנסיעה בעיקר במישור.

התקציב הוא: 40,000 שח אם אפשרות לחרוג מעט.

הרכבים שחשבתי עליהם הם: הונדה ג׳אז, טויוטה קורולה 07', יונדאי i20/i30 וסוזוקי sx4. אני יודע שערבבתי בין סופר מיני למשפחתיות, פשוט לדעתי הקטנות גם יכולות לענות על הדרישות במיוחד שהרכב מיועד לזוג ואין צורך כרגע במרווח.

אגב, פסלתי רכבים כמו סיריון, ספלאש וקטנות אחרות מאחר ולדעתי הם לא הכי מומלצות לנסיעות שבעיקרם מחוץ לעיר.

אשמח אם תמליצו לי מי מהרכבים לדעתכם תענה בצורה הטובה ביותר על הדרישות. כמו כן אני פתוח לשמוע על אופציות נוספות.

בתודה מראש, דניאל.

עריכה אחרונה על ידי daniel204

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם

ה-i20 יקרה וקטנה מדי כמו גם ההונדה הגאז'. נראה שכדי לבחור בין הקורולה, ה-i30 וה-SX4

לא הייתי פוסל גם את הקורולה 2008 הרובוטית בכלל שהנסיעה היא בעיקר בינעירונית והרכב מאוד נוח וחסכוני למרות הגיר המעצבן לעיתים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

מוסיף לרשימה את היאריס הרובוטית, שנכנסת לתקציב. האוטו עושה כ-17 ק"מ לליטר, הגיר אומנם לא מוצלח במיוחד בעיר ובכיכרות, אבל בבינעירוני הוא בסדר גמור.

טיפ לגבי התיבה הרובוטית - בשום אופן לא לקנות לפני שעושים נסיעת מבחן כמובן ורואים שמסתדרים עם האוטו, אבל לפני כן מוודאים שהצמיגים מנופחים כנדרש. סטיה בלחץ בין הגלגלים, או חוסר אויר, מביאים לקפיצות והשהייה בהעברת ההילוכים.

פורסם

תודה על התשובות, המלצתי להם על הקורולה 08. הם לא מעוניינים ״להתעסק עם רובוטיות״.

כנראה שהמועמדות הסופיות הן, הקורולה 07 והיונדאי i30. משיטוט בפורום הבנתי שמנוע הסוזוקי עבר שדרוג משמעותי ב09' שהיא כבר חורגת מהתקציב כך שהסוזוקי יורדת מהרשימה.

פריג׳י חדש לי מה שכתבת בקשר ללחץ אויר, עד לפני 4 שנים נהגתי בקורולה רובוטית מהעבודה ולא זכור לי קשר בין הלחץ אויר בגלגלים למעבר ההילוכים.

פורסם

שלום.

רכב לזוג שנוסע 30 אלף בשנה, עם דגש לחיסכון דלק...

איך הגעתם לרכבים משפחתיים כמו קורולה או I30?

מדוע הונדה ג'אז קטנה מדי?

היא לא קטנה גם למשפחה עם ילד או אפילו שני ילדים.

ההפרש בהוצאות דלק בין יונדאי משפחתית לג'אז כמו כלום יהיה 500-600 שקלים בחודש.

ג'אז 2007 עם גיר רציף, לדעתי בול הרכב האופטמלי.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

לדניאל - מדבר מניסיון אישי, ביאריס כשהאוטו קופצני ומעביר הילוכים בהשהייה - אני מיד הולך למלא אויר והבעיה נפתרת. ייתכן שזה קשור לצמיגי האשפה שהגיעו עם הרכב, אני רוצה להחליפם בקרוב.

מצטרף לדעתו של ולאד - ג'אז 2007 עם גיר רציף, הרכב האופטמלי אם לא רוצים "להתעסק עם רובוטי".

פורסם

אולי באמת קשור לצמיגים, לא מכיר. אני מאוד נהניתי מהרכב.

לגבי רכב קטן, אני לא יודע עד כמה זה משמעותי בצריכת דלק מאחר ורוב הנסיעות בבינעירוני כך שההבדלים בין סופר מיני למשפחתיות מאוד מזערי ובמשפחתיות אתה מרויח את הבטיחות, יציבות וכו׳ תקנו אותי אם אני טועה.

דוגמא מאצלי, בפולו מנוע 1.4 מדדתי בבינעירוני 1/15.5 בפוקוס דור שני 1/14.5 קמ״ל והיום בi35 אני יכול להגיע גם ל 1/16 קמ״ל בלי להתאמץ. כך שיש מקום לומר שלרכב שנוסע בעיקר מחוץ לעיר עדיף מנוע גדול יותר כדי לאמץ אותו פחות. את הגאז ספציפית אני לא מכיר, אשמח לקבל חוו״ד ממי שמכיר את הרכב.

• תוכן חדש...