Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4378 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דירה שאני מעוניין לשכור, כתוב שיש בה דוד שמש סולארי. מה זה אומר בדיוק? טוב יותר או פחות טוב מדוד שמש רגיל?

פורסם

זה מצוין שדוד השמש הוא סולארי, אחרת זה סתם היה חתיכת פח על גג הבניין. כלומר, כל דוד שמש הוא סולארי, אחרת לא יוכל לייצר אנרגיה מהשמש.

תבדוק עם בעל הבית אם הדוד גם חשמלי או רק סולארי.

חשמלי - כשמו כן הוא, דוד שמשתמש בחשמל כדי לחמם מים.

סולארי - כאמור, דוד שמשתמש בשמש כדי לחמם מים, יעיל בעיקר בקיץ. אצלנו בחורף בכל מקרה צריך לחמם באמצעות חשמל.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

מה שניקו אמר.

זה כמו לרשום בקורות החיים "אחראי שילוח ולוגיסטיקה במאפייה" במקום "הייתי שליח פיצה על טוסטוס", מצחיק.

פורסם

לא בטוח, השימוש במושג בדרך כלל מתייחס לזה:

http://www.solarit.co.il/page2-article-13-[%D7%9E%D7%94%D7%99_%D7%9E%D7%A2%D7%A8%D7%9B%D7%AA_%D7%9E%D7%90%D7%95%D7%9C%D7%A6%D7%AA_].aspx

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

לדוד שמש רגיל יש כניסה ויציאה לקולטים שמונחים לידו.

לדוד שמש (מערכת סולרית) יש קולטים על הגג, והדוד עצמו נמצא בדירה עצמה.

משאבת סיחרור חשמלית עם לוח פיקוד דואגת שמים חמים יגיעו לדוד בדירה.

בנוסף, ההבדל המהותי, פיזית, בין דוד שמש רגיל לדוד שמש מערכת סולארית הוא במבנה הפנימי: בעוד שבדוד שמש רגיל, אתה פיזית מקבל את המים החמים שעברו בקולט, בדוד מערכת סולארית יש סליל מתכת בתוך הדוד, ולמעשה המים החמים שמוזרמים בתוכו מחממים את המים הקרים של הדוד בדירה...

למעשה, יש חילוף חום בין הסליל הפנימי לבין המים העוטפים אותו.

מערכת סולארית היא מערכת סגורה ואתה לא משתמש במים שלה, אלא רק נהנה מהחום שהמים האלו מעבירים למים שבדוד שלך.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

סולארי

(ת') של השמש, שמקורו בשמש, מן השמש, מופעל באמצעות אנרגיית השמש, של מערכת השמש

דוד שמש סולארי, להבדיל מדוד שמש סתם, הוא?

:turn-l:
פורסם

טוב שהמפרסם לא כתב דוד שמש סלולרי.

לא מכיר היום דוודים בארץ שאינם חשמליים, כלומר שאין להם גוף חימום פנימי.

אני כן מכיר בתים שיש בהם רק דוד חשמלי, ללא קולט שמש שמיועד לחסוך בצריכת חשמל ולנצל אנרגיה סולרית לחימום המים.

מתחדשת*

פורסם

הדוד הוא לא סולארי.

הדוד הוא מיכל מיים.

יש קולט סולארי (הלוח השחור שמתחת לדוד המים), ויש דוד עם חימום חשמלי / גז וכו'. (בד"כ גם כשיש קולט סולארי יש חימום פנימי לחודשי החורף בהם אין שמש ישירה).

את אותו הדוד אפשר לחמם עם קולט סולארי או בכל שיטת חימום אחרת.

הקולט הסולארי חסכוני (אפס השקעה בחודשי הקיץ), ובחודשי החורף משתמשים בגוף החימום שבתוך הדוד.

דירה שאני מעוניין לשכור, כתוב שיש בה דוד שמש סולארי. מה זה אומר בדיוק? טוב יותר או פחות טוב מדוד שמש רגיל?

זה דוד שמש רגיל.

זה כמו לשאול מה עדיף, רכב ללא טורבו או רכב עם מנוע אטמוספרי.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

הדודים שונים. לדוד המיועד לחימום סולארי יש עוד שני חיבורים לקולט שמש. לדוד המשמש לחימום בחשמל בלבד יש רק 2 חיבורים (כניסה ויציאה). וכמו שכתב איציק יש גם דוד עם מחליף חום למערכת סולארית משותפת לבניין.

פורסם
טוב שהמפרסם לא כתב דוד שמש סלולרי.

בטוקבקיסטית כותבים סולולרי

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זה ההבדל בין קארספורומית לערספורומית.

כאן כל שגיאה מתקבלת בבקשות לתיקון. בעיה קשה לזקן כמוני שגדל עם עט ונייר, והתוודע למקלדת בגיל מאוחר.

קולגה שלי פעם כתב למזכירה שהוא מבקש לוודא שמישהו יקבל זימון - אבל ביקש לודא שהוא יקבל זיון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
זה מצוין שדוד השמש הוא סולארי, אחרת זה סתם היה חתיכת פח על גג הבניין. כלומר, כל דוד שמש הוא סולארי, אחרת לא יוכל לייצר אנרגיה מהשמש.

תבדוק עם בעל הבית אם הדוד גם חשמלי או רק סולארי.

חשמלי - כשמו כן הוא, דוד שמשתמש בחשמל כדי לחמם מים.

סולארי - כאמור, דוד שמשתמש בשמש כדי לחמם מים, יעיל בעיקר בקיץ. אצלנו בחורף בכל מקרה צריך לחמם באמצעות חשמל.

לא בטוח, השימוש במושג בדרך כלל מתייחס לזה:

http://www.solarit.co.il/page2-article-13-[%D7%9E%D7%94%D7%99_%D7%9E%D7%A2%D7%A8%D7%9B%D7%AA_%D7%9E%D7%90%D7%95%D7%9C%D7%A6%D7%AA_].aspx

אני מניח שאתה מתכוון ללינק הזה, הלינק שצירפת אינו תקין.

סולארי

(ת') של השמש, שמקורו בשמש, מן השמש, מופעל באמצעות אנרגיית השמש, של מערכת השמש

דוד שמש סולארי, להבדיל מדוד שמש סתם, הוא?

הדוד הוא לא סולארי.

הדוד הוא מיכל מיים.

יש קולט סולארי (הלוח השחור שמתחת לדוד המים), ויש דוד עם חימום חשמלי / גז וכו'. (בד"כ גם כשיש קולט סולארי יש חימום פנימי לחודשי החורף בהם אין שמש ישירה).

את אותו הדוד אפשר לחמם עם קולט סולארי או בכל שיטת חימום אחרת.

הקולט הסולארי חסכוני (אפס השקעה בחודשי הקיץ), ובחודשי החורף משתמשים בגוף החימום שבתוך הדוד.

.

דוד שמש רגיל אינו סולארי במובן המקובל של המונח.

דוד שמש רגיל מקבל אנרגיית חום מהשמש, ע"י הקולט השחור שנמצא בצמוד אליו. החום מחמם את המים שבדוד, ללא שום קשר לחשמל.

דוד שמש סולארי, להבנתי, משתמש בלוח פוטו-וולטאי, שהופך את אנרגיית השמש לחשמל, והחשמל מחמם את המים שבדוד.

דוד חשמלי מקבל את החשמל שלו מהחשמל של הדירה, דהיינו מחח"י.

למי שעצר להביט פעם על דוד שמש רגיל, או שנאלץ לתקן\לטפל\להחליף חלק\כל הדוד, יצא לראות את הלוח השחור. הלוח הזה הוא למעשה רצועת צינורות מים, מתחת למשטח זכוכית שעוזר לאגור את החום. מהמשטח הזה יוצא צינור שנכנס לתוך הדוד, והוא מזין את המים החמים פנימה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

דוד שמש סולארי, להבנתי, משתמש בלוח פוטו-וולטאי, שהופך את אנרגיית השמש לחשמל, והחשמל מחמם את המים שבדוד.

אתה מכיר דבר כזה? אפשר קישור?

ברור שטכנית זה אפשרי, אבל אני בספק אם כדאי.

• תוכן חדש...