Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4381 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן אבל הוא קיבל סוג של סירוב מסוכן הביטוח,הזגג לא יעבוד בלי הוראה מהביטוח.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

תודה על ההתייחסות חברים.

אתם אומרים בכל זאת לפנות?

לא פניתי בגלל הסעיף שצילמתי מפוליסת הביטוח - http://www.myg.co.il/uploads/phpsZ17IX.jpg

"התחייבות החברה לא תחול על סדקים שאינם עוברים את כל עובי השמשה"

אצלנו זה סדק ממש קטן.

אני אפילו חושב שזה היה חתיכת זכוכית / חצץ.

כרגע זה תקוע בשמשה הקדמית, היכן שזה פגע. מסביב יש משולש קטן (הסימן שקורה בדר"כ אחרי מקרה כזה).

למען האמת, באמת שזה לא מפריע.

אני לא יודע כמובן אולי זה מסוכן לטווח הארוך (בעת נסיעה במהירות גבוהה? גשם חזק בחורף? שוב פגיעה באותו מיקום או לידו?)

לכן אולי כדאי לא להזניח, למרות שהראש אומר להזניח, ואכן לטפל בזה?

אנסה ליצור קשר עם ביטוח שמשות.

למרות אחרי המשפט שציטטתי למעלה, זה נראה שלא מגיע לנו שירות מהם.

כי זה לא סדק שעבר את כל עובי השמשה. זה נשאר בחלק החיצוני בחוץ, מבפנים לא מרגישים דבר, וכאמור זה מאוד קטן, ממש קטן.

- אני תכף אצלם תמונה להראות את גודל הנזק, שהוא ממש קטן. לכן החשש שאולי אני לא זכאי כפי שכתוב בתנאי הפוליסה.

תודה לכם.

פורסם

צילמתי תמונות, מקווה שמצליחים לראות.

לקח לי קצת זמן, חיפשתי מקום להחנות את האוטו בצל, קשה לצלם עם השתקפות השמש.

העברתי למצב שנקרא "מאקרו".

בלי זה הוא לא נתן לי להתמקד על הסדק. כי זה ממש קטן.

תמונה אחת התמקדות על הסדק, תמונה שניה צילמתי איך רואים את זה ממושב הנהג.

הסדק לא עבר את עובי השמשה.

נישאר בצד החיצוני. נראה שתקועה שם חתיכת זכוכית קטנה / חצץ.

אתם חושבים שאני יכול לפנות לביטוח שמשות, או אחרי התמונות והסעיף שציטטתי בתגובה אחת למעלה, אני באמת לא זכאי?

תמונה 1 - http://www.myg.co.il/uploads/php9PNX7P.jpg

תמונה 2 - http://www.myg.co.il/uploads/phplnVLEr.jpg

תודה רבה לכם.

פורסם

סדק "יפה" וברור

לא רואה שום סיבה להתלבט

הייתי פונה יש לביטוח מספר להם מה קרה ומבקש החלפת שמשה.

לא נראה לי בטוח לנסוע ככה, אין ספק שיש נקודת חולשה בחלון עכשיו.

אני מאמין שהפעלת הביטוח לא תפגע לך בפרמיה של הביטוח.

בהצלחה

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם

לדעתי תפנה לחברת ביטוח ואוליי קצת תגזים אם התיאור של הסדק, ותחליף לפניי שזה יחמיר.

השאלה היא אם זה יחשב בתור הפעלת הפוליסה וזה ייקר לך את הביטוח לשנה הבאה?

פורסם
...

השאלה היא אם זה יחשב בתור הפעלת הפוליסה וזה ייקר לך את הביטוח לשנה הבאה?

אין מה לחשוש, לא מייקר את הפוליסה.

...

אני מאמין שהפעלת הביטוח לא תפגע לך בפרמיה של הביטוח.

בהצלחה

אתה מאמין נכון.

תבקש שיתקינו לך שמשה מקורית בתוספת תשלום מצידך.

בזמנו בקשו ממני תוספת נכבדה, לא זוכר בדיוק כמה, אך למיטב זכרוני קרוב ל 2000 ש"ח וגם זה על שמשה שפורקה מרכב אחר.

כך שהשמשה אומנם מקורית, אך משומשת.

בסופו של דבר הרכבתי תחליפי חדש.

פורסם

יותר מבאס שההתקנה מקומית ולא מקורית מאשר שהשמשה תחליפית.

לא צריך להיות בוחן רכב כדי לראות אצלנו שהשמשה לא מקורית,יש מריחות של חומר איטום בתוך הרכב על הקורות,מריחות דבק מסביב לתושבת המראה,סימנים שקשה להוריד מהסלוטייפ של הזגג.

בקיצור לא כיף בכלל.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם (נערך)

לא כ"כ מצליח לזהות מהתמונה (התמונה הראשונה לא נפתחת אצלי כמו שצריך), אבל זה נראה יותר כמו בור מאשר סדק, אני צודק?

אם זה לא סדק ממש (כמו שסימנתי בתמונה המצורפת), אלא יותר כמו בור קטנטן בשמשה (בדומה למוקד הפגיעה שבתמונה המצורפת), אז לא חושב שיקרה משהו אם תמשיך ליסוע כך, וספק אם בטסט ישימו לב לעניין במידה והבור קטן (וגם אם כן- ספק אם יעשו משהו), ולכן גם ככל הנראה שלא יחליפו לך את השמשה.

window-crack.jpg

גילוי נאות: יש לי בור כזה, אך הרבה יותר קטן, שנגרם מאבן גם כן, כבר 4 שנים, והשמשה מתמודדת עם העניין בגבורה.

הדבר היחיד שאולי יעצבן בבור כזה שאם ציפור תחרבן לך בול לתוך החור, וגם אחרי שתנקה את השמשה חלק מהלשלשת פשוט תישאר תקועה בתוך החור וזה כבר עניין אסתטי, לי בכל אופן לא היה את הכוח להתחיל לנקות את העניין עם מיני קיסמים וכדו'.

אך אם זה סדק ממש כפי שנראה בתמונה- אז יש סיכון מסויים שהסדק יתרחב עקב לחצי הרוח שפועלים על השמשה בנסיעה, וכן השפעת החום והקור על הנושא. במקרה וזה המצב- ואתה תדע מזה די מהר, הביטוח ישתתף בהחלפת השמשה ללא בעיה.

בתור פיתרון זמני שעוזר מאוד נגד לחצי הרוח על השמשה, במקרה של סדק ממש, זה לשים סלוטייפ ש"יאטום" את הסדק מהרוח.

נ.ב.

יש מצב שהצורה של הבור פה בסרטון דומה למה שיש אצלך (עם האבן)?

עריכה אחרונה על ידי ya_pl
עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם (נערך)

תודה לכל המגיבים.

החכמתי שהפעלת ביטוח שמשות, לא מייקרת את הפרמיה בשנים הבאות. לא ידעתי.

החכמתי שבדרך כלל לא עושים בעיות, ומחליפים ללא השתתפות עצמית. אני צודק, או שלא הבנתי נכון?

לחבר ששאל איך נראה הסדק, מאוד קשה לצלם אותו.

כי קודם כל, הוא קטן מאוד. דבר שני, השמש כל פעם מפריעה. בלילה אני לא חושב שיהיה אפשרי לראותו.

השתדלתי לנסוע למקום עם צל, וצילמתי במצב היחידי שהסדק נראה בבירור, מצב מאקרו.

אני מעלה את התמונה לשרת אחר, אולי זה יעזור.

תמונה - https://i.imgur.com/ddxs6J8.jpg

לא ידעתי שסלוטיפ יכול לעזור זמנית.

אולי זה באמת רעיון טוב.

מחר אני נוסע לעשות טסט, אני אגיע עם הרכב איך שהוא, נקווה שנעבור.

אם נעבור, אני אדביק קצת סלוטיפ בכדי שלא יתרחב, עד שאראה מה אנחנו עושים.

טסט + ביטוח חובה + מקיף + שמשות וכל הנלווה לו מסתיים בסוף החודש.

אני גם בקרוב אתחיל לעשות שיחות לחברות ביטוח.

במקרה הכי גרוע, אם בימים הקרובים זה יתרחב, אני אפעיל ביטוח שמשות. נקווה שלא ינסו להתנער ממני.

כי לשבור לבד בכדי להרחיב או להגדיל את הסדק, אני לא רוצה.

איזה מצב זה, לא נעים, אבל אלה החיים.

אתה כמובן לא אשם, נוסע בכביש, במהירות חוקית, והכל בסדר, ופתאום. לא נורא, מכל דבר לומדים. ככה זה בחיים.

המון תודה חברים.

עריכה אחרונה על ידי super-man
פורסם

יצא לי להחליף פעמים שמשות קדמיות (בשני רכבים שונים), בשני המקרים לא עשו לי בעיות מהחברת ביטוח, פעם אחד זה היה ממש פיצוץ, פעם אחת זה היה סדק דומה מאוד דומה למה שצילמת אצלך.

אל תתרגש מהעבודה שהזכרו בו, בשני המקרים עשו אצלי עבודה יפה, לא ראו סימני דבק וכדומה.

הבנת כמובן נכון, אין השתתפות עצמית, בנוסף תבדוק בפוליסה, היום בהרבה מקרים באים עד אליך הביתה ללא כל עלות נוספת.

• תוכן חדש...