Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4201 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, הגיע הזמן להוריד את הכפפות.

אני קורא את כל ההשתפכויות בשרשור הזה ותוהה מה קורה לרבים מכם. האם הרצון לקרוע ניילונים עולה על כל הגיון, עד כדי הסתפקות במכונית סוג ב'? האם הרצון בצריכת דלק חסכונית עד כדי כך מהותי, שהוא מעוור את עיני הרוכש?

באותו מחיר ועם גיר אוטומטי, יוליאן יכל לקנות למשל סופרמיני חדשה ויותר מוצלחת; מאזדה 2, 0 ק"מ מליסינג(לא שאני משתגע על מאזדה 2, אבל מול כוכב החלל, מאזדה 2 היא ספוטניק). בנוסף, הוא יכל לרכוש ריו בת שנה, מכונית שלמיטב זכרוני הוא כתב כאן בעבר שהוא מפנטז עליה - ואם ממש היה מתעקש, סביר להניח שהיה מצליח לשים את ידיו על סוניק הצ'באק 1.6 חדשה, דרך אחת מחברות הליסינג.

יודעים מה, לכו ל-motodeal.co.il, למשל - ותראו מה ניתן לרכוש בסביבות המחיר הזה.

אם היה מדובר באדם מן הישוב, עבורו המכונית היא לא יותר מתעבורה בסיסית, ניחא. אבל את הפוסטים של יוליאן אני מכיר מזה זמן - וכשחובב רכב כמוהו רוכש כזה רכב, קצת חבל לי.

וכשיש כאן ברקע מקהלה של מתלהבים, עוד יותר חבל לי.

אז תתחדש, יוליאן, אבל מצטער שקצת קשה לי לפרגן לך במקרה הספציפי.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

• תגובות 402
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כשליטר דלק עולה מעל ₪7.5 אנשים קצת משנים סדרי עדיפויות, ואולי יעדיפו רכב שיציע חבילה פחות איכותית (כמכלול) מפיאסטה/i20/ריו אבל גם יהיה חסכוני מהם.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
כשליטר דלק עולה מעל ₪7.5 אנשים קצת משנים סדרי עדיפויות, ואולי יעדיפו רכב שיציע חבילה פחות איכותית (כמכלול) מפיאסטה/i20/ריו אבל גם יהיה חסכוני מהם.

הדלק מתנדנד סביב המחיר הזה כבר הרבה זמן. מה השתנה?

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם (נערך)

גם אני לא בעד רכב כזה בתור חדש, אבל למה להיות שלילי ביחס לבחירה שלו, הוא כבר עשה אותה וזהו, אז שיהנה מהרכישה. :wink: אני מניח שאם לא היה אילוץ של רכב אוטומט בגלל האישה, אז הוא היה הולך על רכב מוצלח אחר, כמו ריו 1.2 ידנית שהיא גם חסכונית אבל הרבה יותר איכותית. 1.4 אוטומט לא באה בחשבון, הוא ציין את זה.

עריכה אחרונה על ידי Arco
פורסם
הדלק מתנדנד סביב המחיר הזה כבר הרבה זמן. מה השתנה?

הרבה.

כמה רכבי מיני, ידניים וחסכוניים ראית על הכביש ב2009? וכמה היום?

הכל תוצאה ישירה של מחירי הדלק והמיסוי הירוק. תאמין לי שאם ליטר היה עולה ₪4 אף אחד לא היה יורק לכיוון i10 או דומיה.

אנשים למדו להסתפק ברכבים יותר פשוטים (כמו כוכב החלל) שנותנים צריכת דלק טובה על חשבון איכות כללית של הרכב, וזה בדיוק מה שאני רואה מהבחירה של יוליאן..

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם (נערך)

504L, אל תחפש היגיון, כי אין כזה בעולמנו. כל אחד עושה את מה שהוא משער שיסב לו הכי הרבה תענוג.

אני יכול להבין את יוליאן. הוא העדיף להקריב עידון וליטוש לטובת צריכת דלק, נוחות שימוש, זריזות, מרחב ואיבזור. הוא לא מוכן לראות 01 ברשיון וגם לא רוצה לחזר אחר פתחי סוחרים כאלו ואחרים. הוא רוצה את חווית הקנייה בסוכנות וגם לא אכפת לו שבימי מבצע אפשר להוציא את הרכב בפחות. כך הוא גם נהג עם הפנדה, שבזמנו נחשבה לבחירה תמוהה בהתחשב בכך שהפיקנטו כבר הייתה זמינה בארץ. בשורה התחתונה, הוא צדק בבחירה שלו אז (הפנדה הקודמת הייתה בין הזריזות והמגובשות שבין מכוניות המיני, מה שהטיב עם נסיעה באזורים מרובי עליות בהם הוא גר).

לדרישות שלו, אין רכב מתאים יותר בתקציב: הספלאש והמיקרה קטנות יותר, יקרות יותר ופחות מאובזרות. ה-i10 קטנה יותר, בזבזנית יותר ואיטית יותר. האלטו לא מהווה תחרות.

עריכה אחרונה על ידי Fkl0ster
:idea:
פורסם (נערך)

504

אתה צודק,אני מאוד אוהב את תחום המוטורי,קורא ביקורות,נוסע בעצמי בנסיעות מבחן על מנת מעט לחוות,לתת דעה כמה שיותר טובה לאנשים כמו שעשיתי עם ה יונדאי I10,מת על רכבים.

אבל בחיים האמיתים יש לי שיקולים אחרים מאשר רכב לנהג נטו,אם היינו מדברים על גיר ידני והייתי צריך לבחור רכב זול-יונדאי I10 ללא ספק.

אם סופר מיני, נכון,יש לך זיכרון טוב וקיה ריו והרנו קליאו היו מתמודדות חזקות בתחום הידני.

אבל כשאני חייב אוטומט,קשה לי לרדת מצריכה של הפנדה של כ 1/17.5 בדרכים הרריות,לצריכה של 1/12,לפי החישוב שלי מדובר על כמעט 3 אלף בשנה.

וכמו שאמרתי,הריו האוטומטית מתאימה מבחינה כספית כניראה,לא בדקתי,אבל צריכת דלק לא מזהירה גם המנוע לא ממש חזק 1.4.

בוא אני אספר לך משהו,

כשקניתי את הפנדה ב 2011,ההורים שלי לא כול כך אהבנו את הבחירה,ניראה לי גם חלק מהפורום,הפיקנטו כמו שfkl0ster ציין בצורה מאוד מדויקת הייתה בטיחותית יותר,מאובזרת יותר,ניראית עדכנית יותר,אבל אהבתי בסופו של דבר את הפנדה,ואתה יודע מה? לא מצטער לרגע על הבחירה,3 שנים מאוד נהנתי ממנה.

אותו דבר עם הספייס,זה לא רכב לנהג,זה לא רכב למסלול בכוכב יאיר,או לנסיעה בשבת בבוקר בכביש נס הרים,אבל זה כן רכב מעולה לזוג צעיר עם אופציה לילד בעתיד בעזרת השם

:-D

Mike808

גם אני מרגיש כמוך וציינתי,זווית גלגול גדולה מידי,לדעתי בגלל המתלה הקדמי שרך יותר מידי.

עריכה אחרונה על ידי yulianx

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
ואם ממש היה מתעקש, סביר להניח שהיה מצליח לשים את ידיו על סוניק הצ'באק 1.6 חדשה, דרך אחת מחברות הליסינג.

ולמה שיעשה טעות שכזו, ועוד יתעקש על זה?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)
יוליאן, אם יתאפשר אשמח בבקשה לדעת את נתוני סל"ד על 100-120 קמ"ש.

טוב אז אתמול בלילה ביצעתי את הנסיעה אז ככה:

100 קמ"ש-2200

120 קמ"ש 2500

יכול להיות סטיה של 100 סלד.

די נמוך בשביל מנוע 1.2 לצורך השוואה בפיאט פנדה

100= 2700

120=3000

מה לגבי רעש מנוע? לקחתי את הרכב בלילה,שמתי מוסיקה של ERA,והמנוע באמת שקט בשיוט לאור הסלד הנמוך,עם מוסיקה בכלל לא נשמע,שוב זאת הוכחה לכך שבמציאות לבין נסיעת מבחן או מבחן רכב יש הבדלים.

עריכה אחרונה על ידי yulianx

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

תודה רבה, יופי של נתונים!

התלות היא פחות בנפח המנוע אלא יותר באופי הגיר. אם תיקח את הגרנדה פונטו 1.4 שהיא בעלת גיר קצר להחריד, בכדי להחזיק 100 קמ"ש הסל"ד היה על 3,200.

110 דרשו 3,500, 120 - 3,800 ו 130 - 4,100 (יאייקס).

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם (נערך)

אם היה מדובר באדם מן הישוב, עבורו המכונית היא לא יותר מתעבורה בסיסית, ניחא. אבל את הפוסטים של יוליאן אני מכיר מזה זמן - וכשחובב רכב כמוהו רוכש כזה רכב, קצת חבל לי.

וכשיש כאן ברקע מקהלה של מתלהבים, עוד יותר חבל לי.

אז תתחדש, יוליאן, אבל מצטער שקצת קשה לי לפרגן לך במקרה הספציפי.

אני מסכים איתך לגבי בחירת הרכב ונדמה לי שכאן הרוכש חובב הרכב ונהיגה הלך רחוק מידי אל מחוזות של צרכנות גרידא והשיקולים הפרקטיים "צריכת דלק +חלונות שחורים מהיצרן " ,וויתר לגמרי על האיכויות שאנחנו בתור חובבי רכב מחשיבים כחשובות יותר בבחירת הרכב.

לכן גם אני חש אכזבה מסוימת לאור הבחירה וגם אני כמו רבים אחרים הופתעתי מהבחירה.

מעבר לזה אני חושב שהחיזוקים שראינו כאן הם יותר על השקעה בפוסט עצמו וברמת הפירוט והוידאו שצולם ואכן יש כאן השקעה רבה שבודאי תעזור לאנשים אחרים שמתלבטים לגבי רכישה של הרכב המדובר.

עריכה אחרונה על ידי koka

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

אז אם ויתרתי על איכות נהיגה לעומת דברים יותר כלכלים אני לא חובב רכב?

האם הפנדה זה רכב עם חווית נהיגה של חובב רכב?

האם הפיאט דובלו שהייתה לי זה רכב לחובב נהיגה?

אני חושב שלא,כול הרכבים שהיו לי נקנו מטעמים כלכלים ועם זאת אני הייתי מרוצה מהבחירות.

אם הייתי רוצה רכב לנהג,כניראה הייתי בוחר ברכב ידני עם ביצועים ספורטיבים יותר כמו איזו gti,קליאו ספורט אבל רכב כמו ריו,זה לא באמת רכב לחובב המוטורי.

פורסם
האם הפיאט דובלו שהייתה לי זה רכב לחובב נהיגה?

עד הדובלו! מי שלא נהג בדובלו עם צ'יפ לא צחק כמו מפגר מימיו :twisted::lol:

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

משנכון נכון,הדובלו כמה שנראית עגלה,מאוד זריזה.

האם אתה מדבר על הדובלו עם 140 כס שהייתה שייכת לחבר מועדון פיאט בשם שחר אם איני טועה?

פורסם
טוב אז אתמול בלילה ביצעתי את הנסיעה אז ככה:

100 קמ"ש-2200

120 קמ"ש 2500

יכול להיות סטיה של 100 סלד.

די נמוך בשביל מנוע 1.2 לצורך השוואה בפיאט פנדה

100= 2700

120=3000

כמו שכבר נאמר, ההשוואה לפנדה אינה נכונה בגלל השוני של הגיר.

אם נשווה לפונטו 1.2 שבאה גם עם גיר רציף ובמקרה עם 80 כ"ס, אז המספרים מאוד קרובים. אני זוכרת ששיוט על 100 קמ"ש היה על 2100 סל"ד.

באופן כללי, קצת מציקה לי ההשוואה התמידית לפנדה, אומנם אתה קנית את הרכב בשנת 2011, אבל אם אני לא טועה,עד להצגה של הפנדה החדשה, היא לא ממש עברה שינויים מאז שעלתה על הכבישים שלנו איי שם ב2004 (חוץ מהמנוע החזק יותר שהיא קיבלה במהלך 2011) ככה שיש כ-10 שנים הפרש בין תכנון של אחת לשניה.

לא חושבת שזאת נקודת ייחוס נכונה למדידה של איכות הרכב, אם כבר, אז צריך להשוות אותה לרכבים שפותחו במקביל.

נראה פשוט שדאגו לפוצץ את הספייס סטאר בפיצ'בקעס כדי לפצות על חוסר האיכות.

Mini Cooper S R56 - לכיף

• תוכן חדש...