Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4202 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לדעתי המחיר (הכלכלי והלא כלכלי) שמשלמים על רכב חסכוני לא תמיד מצדיק את עצמו.

בשביל לחסוך (הערכה גסה מאוד אבל ריאלית) כ5000 ש"ח בשנה על דלק האם שווה לנסוע ברכב נחות ? התשובה בשבילי היא חד משמעית.

מאבדים יותר מזה ברגע שהרכב החדש מתגלגל לו מחוץ לסוכנות.

כמו כן רכבים כאלה , כשאתה שם להם גיר אוטומטי, מפעיל מזגן ואף נוסע בכביש בין עירוני - מאבדים מהותית מהחסכוניות שלהם.

זה כן הוגן להשוות כי מזדה 2 0 ק"מ ב80K מול מיצו' ספייס סטאר 0 ק"מ ב70K זה צמצום פערים מהותי בין מחירי המחירונים בסוכנות.

אני אישית לא מכיר את ריח הניילונים והרכב החדש, כי בהינתן תקציב אני מעדיף למקסם את רמת הרכב בתקציב זה .עבורי להיות זה שקורע את הניילון נמצא בעדיפות אחרונה פחות או יותר.

בכל מקרה, אין בנאמר לעיל מטרה לבאס אותך, אני מאחל לך להנות מכל רגע מהקנייה :)

עריכה אחרונה על ידי אייל

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תגובות 402
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ההתרשמות האישית שלי מהרכב היא חד משמעית: פונטו ספייס ELX (גיר רציף) בתחפושת=ספייס סטאר , אפילו לא התאמצו בשמות space \ spice :-o,

נתוני מנוע דיי זהים אותה מהירות מקסימלית וכמעט אותו יחס בביצועים (הבדל של 1000 סלד לטובת הפונטו).

אני חייב שוב להביע את האכזבה שלי מענף הרכב, הבדל של מעל עשור בין הרכבים הנל ואפס התקדמות מבחינה טכנולוגית.

פורסם (נערך)

אייל אין מה לעשות,הדעות שלנו שונות.

העיקר אנחנו אוהבים את הבחירות שלנו.

Nuker

המשפט שרשמת שאין התקדמות טכנולוגית ממש שטויות,מה ציפית שיהיה שהרכב יעוף?

איפה ההתקדמות בבטיחות ?

האם יש לפיאט מערכות כמו בקרת יציבות? בקרת משיכה?

האיבזור רב יותר שעליו אני לא מדבר כבר.

עריכה אחרונה על ידי yulianx

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
זה לא הוגן להשוות רכב יד2 2014 לרכב מסוכנות,ספייס יד 2 עולה 70 אלף,מדובר על הבדל של 10 אלף,זה משמעותי במחירים הללו.

אייל,לא נפלתי בפח מהסיבה כמו ש 504l אמר אני לא אדם מן הישוב,אני מכיר את המתחרות ויודע מה אפשר לקנות,חלונות יצרן זה לא משקנה אותי.

מה שקנה אותי זה רכב חסכוני,כוח לא עניין אותי,הסתדרתי מצוין עם 69 כס של הפנדה,אחרת הייתי קונה רכב כמו שלך.:lol:

לי הרכב נוח,הרעש מנוע לא מפריע ואני אוהב את הצורה שלו.

אבל עזבו דיבורים,בואו ניראה מעשים,דווקא בזכות הידע שלי ברכבים הקטנים,לפני 3 שנים התאמתי לעצמי רכב שענה על הדרישות שלי בצורה מעולה והייתי מרוצה,כך אני גם בטוח יהיה עם הספייס.

אייל מי שמחפש רכב חסכוני,למה לא אמור לקנות חדש? מי קבע?

Hodb

הצבע בורדו,בתמונה לא רואים את זה,פעם הבאה תבוא איתי לסוכנות ותיבחר צבע.

שי

נכון,אחד הריחות הכי נעימים זה רכב חדש מהניילונים,אחחח

יש הגיון מסוים בהנחה שמי שבוחר אוטו חדש בשל החיסכון בצריכת הדלק, עושה דבר והיפוכו. קנייה כזו, מעיקרה מלווה בהפסד כלכלי מסיבי, כזה שלחיסכון היחסי בצריכת הדלק יקח שנים, אם בכלל, כדי לכסות. עם זה ולמי שמכונית חדשה מהחנות של היבואן היא תנאי הכרחי מבחינתו, השיקול הזה של חיסכון באחזקה שוטפת, בהחלט לגיטימי וגם סביר.

לכן מה שלדעתי אפשר וצריך להיגמל ממנו הוא הריח הזה של אוטו חדש והשקט הנפשי שמתלווה ובצדק לרכישה שכזו, ודאי למי שחשבון כלכלי נמצא גבוה בסולם שלו.

פורסם

מעניין שהספייס סטאר היא מכונית מעוררת מחלוקת.

מצד אחד יש לה הישגים טכנולוגיים מעניינים , מצד שני משום מה (?) הפכה לשק חבטות של מומחי רכב , ולא רק בארץ.

בקטגורייה שלה יש לה מספר הישגים , שמטרתם מיקסום חסכון בדלק :

1. בקטגורייה שלה היא הרכב הקל ביותר , באמצעות שימוש במתכות קלות. בשוק האמריקאי היא הרכב השני הקל ביותר , לפניה הסמארט.

2. נעשה מאמץ לשיפור מקדם ההתנגדות , או היעילות האוירודינמית - 0.27 Cd - הטוב בקטגורייה.

מעניין מצד שני שזכתה גם ב"הישגים" הבינלאומיים הבאים :

1. זכתה במקום השלישי ברשימת 100 המכוניות הגרועות של Edmunds.com.

2. קונסיומר ריפורטס הכניס אותה לרשימת 10 המכוניות הגרועות של 2013.

לאיזון התמונה - היא זכתה בפרס המכונית הנבחרת ל2012-3 בפיליפינים...

מבקרי רכב לא בדיוק התלהבו ממנה : (לקוח מויקיפדיה - תחת הערך MIRAGE , שזה הכינוי בשווקים רבים ) :

The Mirage was met with negative reviews in Europe, Australia, and North America. Matt Jones of Top Gear magazine rated the car 2 out of 10, commenting that "it's truly, profoundly terrible. The steering is slow and vague. It rolls extensively. Grip levels are non-existent. Every lump and ruffle in the road is transmitted directly to your backside. It's inexcusably noisy. Hell, there's so much slack in the steering that you can't tell which way the wheels are pointing..."[53] What Car? magazine gave the car two out of five stars, citing that "there’s loads of wind noise and many rivals are better to drive. The interior feels cheap, there’s limited adjustment for the driver and Mitsubishi has a disappointing customer satisfaction record."[54] Auto Express also rated the Mirage two out of five stars, commenting that "the vague steering and poor handling place it at the bottom of the class for driving dynamics, while the interior looks and feels cheap. It's also quite expensive to buy and lacks the refinement and practicality of the best cars in the class."[55] Ollie Kew of Car Magazine also gave the car a two out of five star rating, describing it as "too below-par to drive and noisy at speed to recommend in a class that contains the VW Up and its brethren, and it feels the heat too from the better-value Korean opposition."[56] Sam Wollaston of The Guardian gave the car a Cool Factor rating of 3 out of 10, commenting that it "handles and corners like a bloody jellyfish."[57] Peter Anderson of The Motor Reportgave it two-and-a-half out of five stars, commenting that it is "neither the best nor the worst in its segment, but is closer to the latter."[58] The Mirage ranked third inEdmunds.com's 100 Worst Cars list.[59] Consumer Reports placed the Mirage among the 10 Worst Cars of 2013.[60][61]

The Mirage was awarded the "2012–2013 Car of the Year" by the Car Awards Group in the Philippines.[62] Top Gear Philippines rated the car 18 out of 20, and stated, "For the single person or young couple on a budget, the Mirage is still the sweetest deal in town."[63]

The Mirage was named one of Forbes magazine's 12 Greenest Cars of 2014, and was one of two non-hybrid vehicles on the lis

פורסם

רועי זה נכון מה שאתה אומר,לצד החיסכון בדלק יש ירידת ערך,מצד שני יש אחריות ל3 שנים,וגם אחרי זה,אני יודע שהרכב יהיה מטופל כמו שצריך מה שיקטין סיכוי לתקלות.

מצד שני,לא כול חיסכון,ואחד הרצונות הוא רכב חדש,רכב יד כמו כן המיצובישי אמורה להיות איתי להרבה שנים לכן ירידת ערך פחות קריטית בשבילי,אני מאלה שיכול להחזיק רכב בכיף 7-8 שנים ויותר.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

טכנולגיה וגאג'טים זה לא מה שהופך את הרכב לטוב. גם בשנות ה80 היו מכוניות אמריקאיות מפוצצות בטכנולוגיה והן נחשבו עוד אז לגרועות.

אישית אני לא אוהב את הספייס סטאר בגלל שהיא מתרסקת בבורות, מתנדנדת ברוח ובבין עירוני ומרגישה מבפנים כמו חדר שרותים בקניון. אבל הכל תלוי בצרכים של בעל הרכב. אם חיסכון ואבזור זה ערך עליון והוא מרוצה, אז הכל טוב.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לגבי נידנוד ברוח לא יודע,זה מה שאמרו לי על הפנדה,בפועל זה היה כול כך לא רציני שזה היה שטויות.

הטענה שיש לי לגבי המתלים היא הרכינה המוגזמת,בעיר דווקא היא נוחה,אבל בהחלט לכביש עם פיתולים לדעתי הפנדה רוכנת פחות.

דווקא בתחום הרכינה,הפיגן 107 ממש טובה,זוית גלגלול די נמוכה,אבל בעיר קופצנית.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

פנדה לא מתנדנדת ברוח. יש בה אולי רעשי רוח אבל היא יציבה בכביש בינעירוני. הספייס סטאר פחות וזה הדבר שהכי הציק לי ברכב הזה.

פורסם

המשפט שרשמת שאין התקדמות טכנולוגית ממש שטויות,מה ציפית שיהיה שהרכב יעוף?

איפה ההתקדמות בבטיחות ?

האם יש לפיאט מערכות כמו בקרת יציבות? בקרת משיכה?

האיבזור רב יותר שעליו אני לא מדבר כבר.

כן מה שציינת אלו שינויים חיצוניים ומע נלוות אני מדבר על ביצועים מבחינת מנוע.. העולם היום מתקדם מהר אבל מנועים נשארים אותם מנועים זה דיי עומד במקום....,

ושלא תבין לא נכון הפונטו הרציפה לדעתי הוא דגם מוצלח מאד ונותן תמורה מעולה הספייס סטאר בעלת אותם נתונים כמעט בוודאי תיתן תמורה טובה ואני מאמין שהרכב יספק אותך מבחינת הדרישות והציפיות שלך.

פורסם
תנהג על הרכב הזה, בלי דעות קדומות - ומאוד תופתע.

להבדיל, נסה את הספייס סטאר. מיושנת, רועשת במאמץ, מרגישה כמו שרייד/ג'אסטי/סוויפט מודל 92' עם הגה כח ורשימת איבזור מכאן ועד קזחסטאן.

שמרון, לא יכלתי לנסח את זה טוב יותר, ולמען האמת כשהוא היה אצלי לכמה ימים אמרתי שזה מרגיש כמו ג'אסטי 92' עם תיבה רציפה :lol:

מלבד צריכת דלק מרשימה (20+ ק"מ לליטר היא לא מילה גסה) האוטו הזה הוא פח אשפה מוטורי.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• חברי המעגל הראשון
פורסם

נא לא לרדת על הסוויפט 92, היא עוד מסוגלת להכנס לסיבוב ב60 קמ"ש ולא לגרד את הפגוש בכביש [emoji1]

פורסם (נערך)

nuker

יש היום מנועים מתקדמים כמו הtsi,מנועים הטורבו של רנו,אבל אל תשכח המיצובישי זה רכב זול,לכן הם לא יכולים לשים מנוע מתקדם עם טורבו,אחרת המחיר היה בהתאם.

איתמר,בתור רכב לנהיגה זה לא יאריס ts,אבלב תור רכב שני לאישה או לזוג ללא יומרות נהיגה הרכב טוב.

לא אצל כולם דינמיות בראש הסדר,ואת זה צריך להבין.

פורסם

אני לא מבין למה אתם מתנגחים בספייס סטאר? איזה רכב אוטומטי וחסכוני טוב יותר ב 80K? היחידה שחסכונית כמו הספייס סטאר זו המיקרה שעולה 12K יותר.

פורסם (נערך)

כי חלק מהם חושבים שבתור חובב רכב ועם ידע,הייתי אמור לקנות רכב עם התנהגות כביש טובה,אבל צריך להבין שזה לא הייתה הדרישה שלי.

או שבואו נעשה כזה דבר,

שלום,קוראים לי יוליאן אני לא מתמצא ברכבים,מחפש רכב חסכוני,חדש עד 80 אלף,ועם אופציה לעלגת תינוק,לא מעוניין ברובוטי.

מה היית מציע איתמר?

• תוכן חדש...