Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4399 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, יש לי פיג'ו 206 גיר אוטומט שנת 2001.

בחצי שנה האחרונה חזרתי להשתמש בתחבורה ציבורית כדי לחסוך דלק/חנייה/בלאי (שיוביל לתיקונים) ככה שאני משתמש ברכב שלי, בדרך כלל, רק פעם אחת בשבוע.

האם לא להשתמש ברכב תקופה ממושכת יכול להוביל לבעיות? האם כדאי כל כמה ימים לעשות סיבוב בשכונה או להתניע את הרכב לכמה דקות?

פורסם

מנהל מוסך קמור BMW של תל אביב בזמנו אמר לי פעם בחודש לקחת את הרכב ירושלים-תל-אביב.

זה הכל.

בשאר הזמן יכול לעמוד.

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם

מספיק שתניע אותו פעמיים בשבוע וזהו אין משהו מעבר לזה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אם אתה נוסע ברכב רבע שעה פעם בשבוע, זה בסדר גמור. אם לא - כדאי שתתחיל.

דני

פורסם

אכן נסיעה של רבע שעה פעם בשבוע או לפחות שבועיים. לתת למנוע להתחמם, לא לתת לגומי של הצמיגים לתפוס צורה מהלחץ הקבוע באיזור אחד, להזרים אם השמן ונוזל הקירור, ולרוקן את מיכל הדלק מדיי פעם ולמלא בדלק טרי. (דלק לא באמת מתקלקל)

גם כן הנסיעה חשובה בשביל להטעין את המצבר.

פורסם
מנהל מוסך קמור BMW של תל אביב בזמנו אמר לי פעם בחודש לקחת את הרכב ירושלים-תל-אביב.

זה הכל.

בשאר הזמן יכול לעמוד.

אני כל יום נוסע אשדוד ירושלים וכמעט אין לי הוצאות, אולי הוא צודק.....חחח

אבל ברצינות לפעמים אני חושב שרכב שנוסע המון כמו שלי ורכב שכמעט לא נוסע מתקלקלים אותו דבר, הזוי אבל אבל מעניין לבחון את זה.

לא פעם אני שומע על אנשים שהרכב שלהם לא נוסע, קילומטרז' אפסי אבל מחליפים מצבר בתדירות גבוהה, גומיות מתייבשות ועד צרות משונות.

נוסע בפריוס 2008

פורסם

הרכב שלי כמעט שלא נוסע כבר מעל שנה, מאז שנרכש רכב עבודה ייעודי.

השיגרה שלי פשוטה- לנסוע עליו כרבע שעה לפחות אחת לשבוע, או להניע אותו (במקום הנסיעה) פעמיים בשבוע, אבל הנסיעה הרבה יותר יעילה מהרבה בחינות. יותר בריא לצמיגים, טעינה יותר טובה של המצבר וכדומה.

אני עדיין על אותו המצבר, לא היה צריך החלפה. לא התקלקל שום דבר שידוע לי עליו. עבר טסט אחרי שנה של "בקושי נוסע" בלי בעיות.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

גם אני משתמש ברכב שלי באופן דומה,דואג לנסוע פעמיים בשבוע שפעם אחת לפחות בדרך בין עירונית ארוכה.

שים לב שההוצאות על הרכב כשהוא עומד עדיין גבוהות למרות החסכון בדלק(ביטוח,טסט,טיפולים שאגב מומלץ מאוד כל שנה למרות הנסועה הנמוכה)אז בדוק אם תצליח להסתדר בלי הרכב(אם אתה נוסע פעם בשבוע, גם מסוק הלוך חזור יצא יותר זול).

Miata ND2

פורסם

מיץ פטל הארנב, זו איננה שאלה לגיטימית, ובמיוחד לא בפורום מכוניות.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

תודה על התגובות. אין אחידות מוחלטת בדעות אבל קיבלתי את הרושם שבבגדול כדאי להשתמש ברכב פעם-פעמיים בשבוע.

פורסם
(דלק לא באמת מתקלקל)

בודאי שכן. לכן יש בימ"חים דלק מיוחד שיכול להחזיק מעמד יותר מכמה חודשים.

דני

• תוכן חדש...