Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4397 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בדיוק. החלפה נכונה מבצעים על-ידי ניקוז של הנוזל דרך הפיטמות בכול הגלגלים ומשך העבודה עשוי להיות לפחות 40 דקות וגם ויותר.

איזה כייף לי :)

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לדעתי עושים את זה רק כדי להוריד את הנטל הכספי של החלפה מלאה מהלקוחות. לקוח שירצה החלפה מלאה יעשו לו את זה בשמחה אבל בתוספת תשלוםן.

פורסם

לא שמעו ביונדאי על החוק האוסר מתאריך 1.1.2014 על הצגת מחירים באגורות בודדות?

64.99 ש"ח עבור פילטר שמן

110.01 ש"ח פילטר מזגן

124.99 ש"ח פילטר אוויר

איפה כל עורכי הדין כשצריך להגיש תביעה ייצוגית?

פורסם

רק אני שמתי לב שחייבו אותך פעמיים על פילטר מזגן?

פורסם
אני לא חושב אני בטוח.

אי אפשר להסיק מהחשבונית הנ"ל איך הוחלף נוזל בלמים, מכיוון שיחידות מדידה שלהם (0.8 יחידה) לא בהכרח מתייחסות לפחית נוזל של 300 מ"ל. יכול להיות שמדובר ביחידות של ליטר.

אצל למשל בחלפת שמן מופיע יחדיה 1 ולא 4 ליטר שמן, מחיר יחידה הוא כמובן כמו מחיר 4 ליטר.

אם זה רכב שצריך 3 ליטר שמן, רושמים 0.75 יחידה.

לגבי זמן עבודה - אם זה חלק מטיפול 75.000 אז לא יהיה חיוב נפרד בשורה נפרדת.

פורסם (נערך)

1.הרכב אמור לעבור טיפול 48 חודשים ו 60,000 ק"מ ולא 75,000 - לא יודע אם זה משנה את המפרט אבל שווה בדיקה.

צריך כנראה להחליף מצתים (לפחות בגרסת I30 יש להחליף כל שנתיים או 30,000 ק"מ)- עניין של עוד כ 250-300 ש"ח.

2. האם החלפת שמן גיר (האם כתוב בספר שיש להחליף ?) - זה יכול לייקר את הטיפול בעוד כ400-500 ש"ח במוסך כללי.

3. אורן שירותי רכב שענה לך כאן מומלץ כאן בפורום .אם אתה מהמרכז ,תוכל לבצע אצלו את הטיפול ולחסוך משמעותית בעלויות.

4. אם אתה רוצה לקנות חלפים עצמאית יש לך את החנות של יונדאי שופ בת"א.

5. המוסכים המרשים של יונדאי אכן יקרים וממני למשל ביקשו על טיפול שכלל החלפת שמן+מסנן+בלמים קדמיים (רפידות ללא צלחות) לא פחות מ-1700 ש"ח. אצלי זו I30

6. גם לי נראה תמוה,שברכב הזה יש שני מסנני מזגן אבל אולי בעל מקצוע בפורום יוכל להאיר את עינינו בנושא.

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם (נערך)
רק אני שמתי לב שחייבו אותך פעמיים על פילטר מזגן?

וואו, פעמיים ועוד 110 ש"ח!

כשחליפיים עולים באזור ה 30-40 ש"ח עבור חלק גדול היצרנים.

פילטר המזגן מורכב משני חלקים, כנראה שזאת הכוונה של המוסך כשרשמו 2 יחידות. בכל מקרה זה מחיר מטורף (אומנם מקורי, אבל אני אישית חושב שאפשר להתפשר על תחליפי בקטע הזה.)

אם באמת זה הטיפול שאתה צריך לעשות ואלה החלקים שאתה צריך, אז כדאי לקנות הכל ביונדאי שופ בהרבה פחות כסף, ולקפוץ לכל מוסך כדי שיבצע את הטיפול.

פלאגים למשל תוכל להזמין באיביי ב-110 שקל:

http://www.ebay.com/itm/4x-NGK-Copper-Core-Spark-Plug-LZKR6B-10E-LZKR6B10E-1578-/320910004240?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item4ab7ba1010

אבל בכל מקרה שווה לברר ביונדאי שופ, אולי הם יציעו לך מחיר זהה או יותר טוב.

אצלהם למשל, פילטר שמן + אטם = 25 שקל.

אני בטוח שתוכל למצוא גם שמן יותר זול. ואם לא, אז צנטרל נמצא 200 מטר מהם.

אם אתה מאזור השרון, אשמח לעזור לך בטיפול.

עריכה: colauti9 הקדים אותי.

עריכה אחרונה על ידי asafasaf

Stay Dirty

פורסם
יש שורה של מסנן אויר ושורה מתחצ זה מסנן מזגן וביח' רשום 2.

ממש לא. תסתכל שוב בחשבונית

פורסם (נערך)
אי אפשר להסיק מהחשבונית הנ"ל איך הוחלף נוזל בלמים, מכיוון שיחידות מדידה שלהם (0.8 יחידה) לא בהכרח מתייחסות לפחית נוזל של 300 מ"ל. יכול להיות שמדובר ביחידות של ליטר.

אצל למשל בחלפת שמן מופיע יחדיה 1 ולא 4 ליטר שמן, מחיר יחידה הוא כמובן כמו מחיר 4 ליטר.

אם זה רכב שצריך 3 ליטר שמן, רושמים 0.75 יחידה.

לגבי זמן עבודה - אם זה חלק מטיפול 75.000 אז לא יהיה חיוב נפרד בשורה נפרדת.

אפשר להסיק מהחשבונית אם בוצעה החלפה מלאה או לא.

טיפול 75K בעלות של 472 שקלים כולל החלפת נוזל בלמים לא נשמע הגיוני מכיוון שבמוסך לא מורשה העלות היא סביב 300-350 שקלים.

מעבר להחלפת מסננים/שמן/פלגים מה עם כול הבדיקות שכולל טיפול 75K ? בדיקת בלמים כולל פירוק/גלגלים, בדיקת הגה וחופשים, בדיקת מפלס נוזל קירור, תיבת הילוכים אוטומטית כול זה ב-475 שקלים ? לפי הקבלה התקן לכול העבודה שבוצעה הוא 1.6 נראה לך הגיוני למוסך מורשה שזה כולל החלפה מלאה של נוזל בלמים ?

מיכל נוזל בלמים מקורי של יונדאי מכיל 354 מ"ל כלומר מילאו או ניקזו רק 283 מ"ל.

קיבולת המערכת היא 0.8 ליטר.

אי לכך ובהתאם לזאת אני מסיק שלא בוצע החלפה מלאה. :shock:

אם בכול זאת בעל הרכב רוצה להיות בטוח הוא יכול לבדוק אם פתחו את האום/פקק של הפיטמה לניקוז הבלמים. אם לא פתחו אתה תראה עדיין סימני לכלוך/אבק.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

כל זה טוב ויפה, אבל לא מאפשר לקבוע שום דבר.(חוץ מהפחקה האחרונה).

בדקתי לא מזמן, לא זוכר כבר באיזה רכב - זמן להחלפת נוזל בלמים במסגרת טיפול (כלומר כשהרכב כבר על הליפט והורידו גלגלים) - הוא 0.3 שעה.

שנית, מאפה לדעתך בא המספר הזה 0.8? אתה חושב שמישהו החזיר למחסן פחית נוזל בלמים שנשאר בה 50 מ"ל נוזל?

אם החליפו רק בכוסית, למה לא חייבו על פחית אחת של 350 מ"ל וזה?

מה יעשו עם השאריות אחר כך?

לא נראה לי הגיוני בכלל.

אני חושב שמספר 0.8 (ליטר) מוגדר כבר במערכת ויוצא אוטומטית בטיפול שכולל החלפת נוזל בלמים.

פורסם
כל זה טוב ויפה, אבל לא מאפשר לקבוע שום דבר. בדקתי לא מזמן, לא זוכר כבר באיזה רכב - זמן להחלפת נוזל בלמים במסגרת טיפול (כלומר כשהרכב כבר על הליפט והורידו גלגלים) - הוא 0.3 שעה.

שנית, מאפה לדעתך בא המספר הזה 0.8? אתה חושב שמישהו החזיר למחסן פחית נוזל בלמים שנשאר בה 40 מ"ל נוזל?

מה יעשו איתה אחר כך?

לא נראה לי הגיוני בכלל.

אני חושב שמספר 0.8 (ליטר) מוגדר כבר במערכת ויוצא אוטומטית בטיפול שכולל החלפת נוזל בלמים.

0.3 שעה? 18 דקות זמן להחלפת נוזל בלמים?

עשיתי החלפת נוזל בלמים לפני שבועיים במוסך (לא רשת היבואן), זה לקח סדר גודל של שעה וכלל שתי נסיעות מבחן.

• תוכן חדש...