Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4358 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול חיברתי רמקול שכל הזמן מתנתק לי בגלל שהחוט לא מחזיק את עצמו חזק ברמקול (כנראה מיקום בעייתי). אני עושה את זה כל הזמן, כי אם אחד מנותק מרגישים שהמערכת נשמעת פחות חזק ויפה. בכל מקרה, חיברתי ולאחר כמה דקות בווליום מסויים נשמעו בומים כאלו מאיזור הרמקולים ,הרדיו דיסק דלוק ולא מוציא צליל הלכתי לאחורה לכיוון המגבר וראיתי שהוא לא עובד,אין צליל ואין נורה כחולה. הגעתי למקום הבילוי שלי, עצרתי את האוטו, ניתקתי את הרמקול שחיברתי והמגבר חזר לעבוד. הבעיה שגם בלעדיו הוא קיצר לי פעם אחת, אבל הוא עובד. האם דפקתי את המערכת? זה ממש לא בא לי בזמן טוב, אני חייב מוזיקה וגם אין לי זמן בכלל לתקן את זה. לא רוצה לקנות מגבר ב1000 שקל עכשיו, אבל אני גם לא יכול בלי מוזיקה חזקה. מה זה יכול להיות? האם המגבר הלך או שהחוטים מקצרים? תודה מראש!.

פורסם

הייתה לי בעיה דומה לא מזמן, הצלחתי לפתור את זה, תנסה את הדברים הבאים:

- תבדוק את החיבורים על המצבר, גם מינוס וגם פלוס, תוודא שאין שומדבר רופף.

- תבדוק שהארקת המגבר מחוברת לנקודה טובה, תוודא שאין צבע בנקודה, ואם יש תשפשף את הצבע.

- בנוסף תבדוק את ההארקה של ה HU, ליתר בטחון ניתן לקחת כבל כלשהו ופשוט לעשות הארקה טובה מהHU לגוף הרכב - אצלי זה היה הגורם העיקרי לבעיה.

- תנסה גם לבצע הארקת RCA

- תבדוק את מצב המצבר שלך, כמה זמן הוא ברכב? תבדוק אם חסרים מים בתאים.

תפרט מהם רכיבי המערכת שלך

פורסם

כעיקרון זו מערכת קטנה של MOREL TEMPO מקדימה ומאחורה ומגבר חמוד של קלריון, סך הכל איכות סבירה ועוצמה לא רעה בכלל, בעבר התעסקתי יותר מדי ונכוויתי תרתי משמע עם המערכות אבל כיום יש לי את זה כמה שנים טובות ואני די מרוצה. אני עובד כל יום ואין לי זמן ללכת בשעות אחר הצהריים למישהו שאני סומך(וגם פתוח). אין לי משוג אם זה צירוף מקרים או לא שחיברתי את הרמקול אבל אני עושה את זה כל הזמן ולא נתקלתי בשום בעיה. והמים במצבר בסדר גמור ושום דבר חריג לא נראה לעין במגבר עצמו.

אני מפחד שזה המגבר כי הוא נכבה והרדיו דיסק לא.

פורסם

כמו שכבר הומלץ לך, תעבור על כל החיבורים והמחברים ותוודא שהם מחוזקים היטב.

לגבי הרמקול, אם זה חיבור כמו בתמונה,

TwistedWire.jpg

נסה ללחוץ אותו קצת (ממש בקטנה) עם פלייר כשהוא מנותק, אבל לא יותר מדי שלא תצליח להלביש אותו חזרה.

ומעבר לזה וודא שהכבל אליו ארוך מספיק, ואם צריך תפוס אותו במספר נקודות עם אזיקונים.

פורסם
לדעתי הסופית/חוט של הרמקול נוגע בגוף הרכב ומקצר.

אין מצב שדפקתי את המגבר בזה שחיברתי את הרמקול ? אני עושה את זה בווליום נמוך בד"כ כי ההתקנה בוצעה בסדר אבל החוט של הרמקול תמיד בורח אז אני מחבר אותו והוא עובד עם המגבר, אבל הפעם עשיתי את זה וקרה את מה שקרה. די מבאס, במיוחד שאין לי כמעט זמן ללכת ולתקן.

פורסם

אושריקו ברוך הבא :-P

"בומים" מהרמקולים יכולים להיות כמה דברים - אבל בדרך כלל לבומים או פיקים מהרמקולים אני רגיל לשתי תופעות

או קבלים שפורקים מוקדם מידי או שפשוט הגיעו לשיא יכולת הספיגה שלהם ואז פורקים וזה נשמע כמו פיק עצבני - בום לפעמים.

או דיודה או רכיב אחר שאחראי על יציאת זרם AC מהמגבר לרמקולים שהתקלקל והמגבר מוציא DC לרמקולים.

אם זה לא קורה כל הזמן אני יותר חושד ברכיב שלא עומד בעומס - הדבר הראשון שנראה די וודאי - יש לך רמקול תקול

הדבר השני שהייתי בודק זה אם הקרוסים של הקומפוננט שלמים - תראה שהקבלים שלהם לא נפוחים או שכבר נקראו או נפרצו

מעבר לזה אתה אומר שזה קורה עכשיו גם כשהרמקול מנותק?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

כעיקרון המערכת פועלת לפעמים כל הזמן ולפעמים לא בלי רמקול אחד. כשמוסיפים את הרמקול השני אז יש את הקצר הזה. היה לי גם את הקצר בלי הרמקול המקצר אבל לא יודע כבר מה להגיד.

פורסם

אם אתה לוקח רמקול אחר (רמקול זול תעשה טובה) שאתה יודע בוודאות שהוא עובד - המערכת עובדת כאשר אתה מחבר אותו לאותו ערוץ במגבר?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
אם אתה לוקח רמקול אחר (רמקול זול תעשה טובה) שאתה יודע בוודאות שהוא עובד - המערכת עובדת כאשר אתה מחבר אותו לאותו ערוץ במגבר?

אני לא יכול לבדוק את זה כי אין לי רקע טכני בנושא מערכות לרכב. העניין הוא שיש לי 2 רמקולים בבגא'ז שרק אלוהים זוכר אם הם עובדים או לא. ואם אתה מכיר קורולות מסוג דגם זה 99+ ההתקנה של הרמקולים האחוריים מאוד קשה ולמיטב זכרוני פירקו לי שם הכל כדי להתקין את הרמקול. זה סרט!

אני יכול לקחת את זה למתקין שמכיר אותי כבר אבל מצד שני אולי זה משהו שולי שאפשר לפתור לבד ובעזרתכם.

גם ככה המערכת שלי לא להיט, וכשאני שומע על 3 רמקולים במקום 4 זה נשמע מאוד מוזר ופחות חזק ואני לא אוהב את זה. עזוב שהיה לי קצר גם בלעדיו, מה שמסבך את העניין.

פורסם

מכיר גם מכיר את הדור הזה של הקורולות היתה לנו אחת כזו חמש שנים - שנת 2001 ההבדל הוא בפנסים הקדמיים.

כן - היה צריך לפרק שם את המגש האחורי.

בכל מקרה - קשה מאוד לאתר ככה גורם לבעיה כי אם משהו מקצר לך בדרך את ערוצי ההגברה זה יכול גם לנבוע מיחידת הראש או באחד החוטים, מערכת של כמה שנים לטענתך - בעיני זה מצדיק התקנה מחדש של חיווט ובדיקה יסודית של כל גורם במערכת, אם יש לך מתקין טוב - גש אליו.

Pioneer TS-X150

פורסם

אם להכנס לרגע לטכני אז בזמן פירוק המערכת אפשר לבדוק בעזרת רב מודד אם יש קצר על אחד מחוטים הRCA, קצר בין הפלוס למינוס של חיווטי הרמקולים, הרמקולים עצמם.

האופן היסודי לאתר תקלה כזו הוא לפרק את המערכת ולבנות אותה מחדש צעד אחרי צעד - קודם כל HU עם רמקולים בלבד על המגבר הפנימי לראות שזה לא משהו שמגיע מהHU - אם יש קרוס פסיבי אז אולי לחבר רמקולים קואקסיאליים במקום ואחרי זה אם אין בעיה להוסיף את הקרוס ולראות אם הבעיה מתחילה - אם אין אז כבר אפשר להוסיף את המגבר וכל פעם רמקול אחרי רמקול

ברגע בו התופעה תחזור - תעצור, שם הבעיה אבל אם אין כלים או זמן או ידע או רצון לעשות זאת - עדיף לגשת למתקין.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...