Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיגו 306 , האם למכור?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4368 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום הנכבדים, זכות גדולה לרשום פה.

אז ככה, ברשותי פיג'ו 306 מנוע 1600 ידנית שנת ייצור 1996( עלתה לכביש בסוף 1997 אם זה משנה משהו)

אחרי תקופה שדי הייתי מרוצה מהאוטו באופן כללי, בימים האחרונים החלו בעיות די רציניות.

ראשית, הרכב מתחיל להתחמם, מגיע די מהר לטמפ' עבודה של 90 מעלות ומשם ממשיך צפונה לאיזור ה 100-+ ללא כל בעיה, מחמיר אף יותר כשהמזגן פועל, לכן אין כרגע ברירה אלא לא להפעיל מזגן.

דבר שני, הצירייה בצד ימין קדימה החלה לדפוק בצורה חזקה, ביקרתי היום במוסך והמכונאי אמר שאין טעם להשקיע ברכב, כי עלות טיפול תקופתי שהרכב אמור לעבור+ החלפת צירייה+ בדיקה מדוע הרכב מתחמם כשיש מים ברדיאטור והמאוורר תקין, להערכתו מדובר פה ב 2000 שקלים, ואף חמור מכך.

התעקש שאמכור את הרכב כמה שיותר מהר לכל המרבה במחיר.

בעיקרון, התכנון היה למכור את הרכב בעוד כ - 3 חודשים לערך, אך כרגע נוצר מצב שפשוט אי אפשר לנהוג ברכב מחשש שיתקע.

האם לתקן או להקשיב לעצת המכונאי ולמכור כמה שיותר מהר?

התקציב שלי מוגבל לאיזור ה 12000 לרכב אחר.

פורסם

נשמע שאתה מחזיק את הרכב בתחזוקת שבר.

כשתרצה למכור לא ישמעו שהצירייה דופקת ? לא יורידו על זה במחיר הקנייה ? לא יראו שהאוטו מתחמם ? לא יורידו גם על זה במחיר הקנייה ? יש עוד תקלות שאולי לא קריטיות אבל גם עליהם יורידו בקנייה ? כמה בכלל שווה הרכב ?

אם אתה לא מסוגל כלכלית לשלם תיקון של 2,000 ש"ח על מנת להחזיר את הרכב למצב תקין ייתכן שעדיף שתיסע בתחבורה ציבורית.

לשאלתך, לא למכור. לתקן ולהמשיך לנסוע.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

שאר הרכב מן הסתם לא במצב מעולה, בכל זאמת מדובר ברכב שנת 1996

ואין לי בעיה להוריד במחיר הרכב על תקלות, זה נראה לי הגיוני שלרכב בן 18 שנה יהיו תקלות לא?

אין לי גם בעיה לשים את ה 2000 שקלים על התיקון, זה פשוט נראה לי לא הגיוני.

לא עדיף כבר להחליף לרכב יותר מתקדם, נאמר פיג'ו 206 שנכנסת בתקציב?

אני מאמין שזה עדיף מאשר להשקיע על רכב ישן.

פורסם

ושם אתה חושב לא יהיו הפתעות? או דברים שהבעלים הסתיר?

אם היה לך תקציב גדול אז,שווה לשדרג,אם הרכב לא מתקלקל בתדירות גבוהה תישאר איתו.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ברור שיהיו הפתעות, אבל מדובר בסך הכל ברכב לתקופה של 3 שנים גג.

נראה לי שעדיף רכב יותר מתקדם מאשר רכב ישן שלך תדע איפה יגמרו ההוצאות.

מה לדעתכם עדיף במסגרת התקציב, פיג'ו 206 או יונדאי גטס?

פורסם

הייתי הולך על הגטס בכזה תקציב,רכב פשוט ואמין,קח בחשבון שברמת גימור GLF שהיא הפופולרית אין ABS ויש רק כרית אוויר אחת,רק בGLS/GLI יש כבר ABS ו2 ו4 כריות בהתאמה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

גם על רכב שתקנה תצטרך לשלם על יישור קו כי אין רכבים מושלמים בחוץ גם לא בני 3 מליסינג ושלא יבלבלו כאן את המוח.

בעיית ההתחממות יכולה לנבוע מכך ,שהמאוורר לא עובד בשתי מהירויותיו כנדרש/רדיאטור סתום ועוד הרבה סיבות.

אם יאמרו,שיש בעיה בראש המנוע זה כבר לא שווה השקעה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

תנסה להוזיל עלויות.

קודם כל תבדוק למה הרכב מתחמם - אם זה ראש מנוע, תמכור לראשון שמציע מעל 500 ש"ח.

אם זו סתימה כלשהיא ברדיאטור, אולי מאוורר - אפשר לפתור את העניין במחירים זולים יחסית.

את הצירייה לא הייתי מתקן אלא מחליף בציריה מפירוק שתמצא במצב הטוב ביותר שתצליח להשיג - עדיף לשלם 100 ש"ח על צירייה ועוד 100 על הרכבה, מאשר לשלם כמה מאות שקלים על תיקון ברכב שהוא כולו תחזוקת שבר.

פורסם

אתה מכיר את השיר "אל תשליכני לעת זיקנה" ? :|

מה שאני בא לומר זה שאם אתה מרוצה ממנו שווה להשקיע עליו גם 2000 שקל , כי אחריי הכל ,כמו שלפניי אמרו , יורידו לך במחיר במכירה (אם בכלל מישהו יקנה) וגם התקציב שלך לרכב אחר לא מבטיח הפתעות מסוג אחר . :wink:

פורסם

אם בכל מקרה תכננת להחליף עוד כמה חודשים, אז מן הסתם עדיף עכשיו ולחסוך את התיקון. ה306 בכל מקרה כבר לא שווה הרבה.

בכל מקרה אתה מחליף אוטו ישן מאוד לאוטו ישן, גם לאוטו מודל 2003-4 יש סיכוי גבוה לסבול מתקלות לא מעטות כך שלא בטוח שתרוויח משהו מכל ההחלפה.

אם 2000 ש"ח יסדרו את ה306 לרמה סבירה ואתה מוכן להמשיך איתה עוד פרק זמן ממושך אז אני חושב שזה מה שאני הייתי עושה, לפחות עד שיהיה לי סכום שמאפשר קפיצה משמעותית יותר בשנתון. מה גם שה306 היא פשוט מכונית מעולה.

פורסם

אני ארוויח רכב יותר מודרני, יותר בטוח זה ללא ספק.

ה 306 היא מכונית מעולה שנהניתי ממנה, אך הרכב כבר מתחיל לתת אותותיו לכן אין טעם מבחינתי לזרוק כסף לזבל.

פורסם

לדעתי תחליף תמצא משהו קצת יותר מודרני לכיוון שנות האלפיים פלוס קנה איזה קוריאנית או יפנית תחווה ירידה בנוחות והתנהגות אבל עליה משמעותית באמינות ושקט נפשי תשאיר בסביבות אלפיים שקל ליישור קו , ותהנה מרכב יותר חדיש , גם שידרוג ב 6-7 שנים זה קפיצה רצינית אנשים לא מבינים שלא לכולם יש תקציב לרכבים חדשים .

דווקא 206 לא הייתי קונה יותר מדי בעיות חשמל לרכב הזה.

פורסם

תחליף

הייתי לפני אי אלו שנים במצב דומה עם 306 שנת 2000 1.4 והתחלתי להשקיע (כל פעם עוד כמה מאות) וכשהרכב התחמם פשוט נמאס,

ולא היה מדובר בתחזוקת שבר, אני מסכים שה306 נוחה מאוד ואזקה סבירה (גם במונחי דלק) אבל נוטה להתפורר עם השנים והתחזוקה אם אתה לא בעל מוסך עולה על היתרונות,

החליפה אותה פיקנטו מהנילונים והחזר ההלואה (של קיה ללא ריבית) היה נמוך יותר מהוצאות התיקונים של הפיג'ו.

לדעתי רכב שאתה לא יכול לסמוך עליו בכל רגע נתון שיקח אותך מנקודה לנקודה לא שווה אחזקה (אלא אם תשקיע...)

תצליח

• תוכן חדש...