Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4385 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

מישהו יכול להסביר לי את ההסבר המדעי לכך שהפיכת פאזות יכולה לתקן מיקום של במה?

אני יכול להבין שינויי דיליי כדי למרכז את הבמה,

אפילו עד כדי אורך גל שלם (דבר ששקול להפיכת פאזה, אך רק עבור גל באורך מסויים ולא עבור תדר אחר).

אבל איך בדיוק הפיכה של כל הגל יכולה לעזור ועל איזה תופעה היא מפצה?

בבית לדוגמה לא שמעתי על אודיופיל אחד שיעלה על דעתו לעשות כזה דבר כדי לתקן במה, ואילו באוטו זה נפוץ מאוד...

עריכה אחרונה על ידי flytomars
פורסם

שאלה מעניינת מאוד.

אשמח להוסיף עוד שאלה בעניין במידה ועושים שינוי פאזה זה לא משנה צלילים (באס לדוגמא) מהאלמנט?

פורסם

אענה כרגע בקצרה.

אונה קדמית, אונה אחורית.

ספירה, תלת מימד.

לא רק נקודת חיתוך, סטיה בציר הזמן.

תיקח לרגע את כל מה שאתה יודע על רמקול וצליל ותמחק, נקה את הראש.

תחשוב כרגע על רמקול כעל עדשה של מקרן וידאו.

מה יקרה אם תחבר אותה הפוך?

אתה אולי תראה תמונה, ואם העדשה תהיה ממש טובה אתה תראה את כל הפרטים, אתה תראה אותם ברור.

אבל אם אתה תבחן פתאום את התמונה אתה תגלה שיש בה משהו לא נכון.

השמש פתאום תשקע לך במזרח למשל

הבית שלך יהיה בצד השני של הרחוב

וכו' וכו'

עכשיו תחשוב שאתה צריך שתי עדשות בכדי לייצר תמונה אחת אבל אחת מהן או שתיהן הפוכות, ברור לך איזה סלט?

עכשיו, תיקח רמקול ותגרום לצייר תמונה נכונה.

תיקח עוד אחד ותשים בצד השני ותעשה את אותו הדבר ולבסוף תגרום לשניהם יחד לנגן, לצייר כל אחד את המימד שלו נכון וגם כך ששניהם יחדיו יצרו מימד אחד, מימד נכון.

זה כל הסיפור.

רמקול לא מנגן צליל, הוא משחזר תמונת צליל בתלת מימד!

אתה צריך רק לדאוג שהוא יקרין אותה למקום הנכון, קדימה במקום אחורה, למעלה במקום למטה ובזמן הנכון.

פאזה משפיעה בעיקר על הקדימה אחורה, למעלה למטה וימינה שמאלה, בקיצור מיקום בחלל.

סלופ משפיע על תזמון ועל רוחב נגינה כמו גם תחום חיתוך לעומת קוטר אלמנט.

ואז נכנסים כל התיקונים, תזמון, איקולציה, הנחתה עדינה או ההפך.

תשחק עם זה ותראה בעצמך, יותר נכון תאזין - לתמונה שהרמקול מקרין.

נשמע הזוי אבל אני יכול להוכיח את זה בקלות.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

ערב טוב . שינוי פאזה חשמלית גורמת לשינוי מיקום גל הקול ביחס לחלל השמע . לכן ניתן עיי כך להביא את גליי הקול של הרמקולים במרחב הבמה הוירטואלית למקום הנכון בזמן הנכון . ברכב זה יותר נפוץ מכיוון שהרמקולים מחולקים לאלמנטים שונים שנימצאים במיקומים שונים וגובה שונה . לכן אם לא נצליח להביא את כל גלי הקול למקום אחד בזמן אחד בתוך מרחב הבמה הוירטואלית כל נושא הטיים קורקשין לא יעבוד כראוי זאת אומרת שמכיוון שהמערכת אמורה להיות מכוונת לצד הנהג ושהוא יוכל לשמוע צד ימין אמצע וצד שמאל בברור ואם שומע חדשות אז הקריין אמור לבוא ממרכז הדש ללא תחושה מהצדדים בכלל . בבית רצוי לעשות תיקון של פאזות אקוסטיות במערכת של 5.1 שם ההבדל יורגש מאד מכיוון ששוב יש ריבוי של רמקולים .. הבדיקה הקלה ביותר במערכת קולנוע בייתי היא לשמוע מוזיקה עם בס דומיננטי למשל טראנס במצב של סטראו עם סאב אקטיבי ולהקשיב לאחר מיכן לעבור למצב ALL CHANELL STEREO ותוכלו ישר לשים לב שעוצמת הבס ב ALL CHANELL STEREO נחלשה משמעותית מעוצמת הבאס בסטראו . ואז תדעו שהפאזות האקוסטיות במערכת אינם נכונות . להסבר יותר מעמיק אפשר לפנות אלינו באופן אישי .

• חברי המעגל הראשון
פורסם
ערב טוב . שינוי פאזה חשמלית גורמת לשינוי מיקום גל הקול ביחס לחלל השמע . לכן ניתן עיי כך להביא את גליי הקול של הרמקולים במרחב הבמה הוירטואלית למקום הנכון בזמן הנכון . ברכב זה יותר נפוץ מכיוון שהרמקולים מחולקים לאלמנטים שונים שנימצאים במיקומים שונים וגובה שונה . לכן אם לא נצליח להביא את כל גלי הקול למקום אחד בזמן אחד בתוך מרחב הבמה הוירטואלית כל נושא הטיים קורקשין לא יעבוד כראוי זאת אומרת שמכיוון שהמערכת אמורה להיות מכוונת לצד הנהג ושהוא יוכל לשמוע צד ימין אמצע וצד שמאל בברור ואם שומע חדשות אז הקריין אמור לבוא ממרכז הדש ללא תחושה מהצדדים בכלל .

אבל לא לשם כך יש בדיוק את הטיים קורקשן?

רק כדי להבהיר את השאלה שלי, אני התכוונתי להיפוך פאזה \ קוטביות, לא לשינוי פאזה על ידי דיליי.

אדי- הבנתי מה שאתה אומר ואני מאמין לך שמדובר בכלי חזק, אבל עדיין לא הבנתי את הנכונות המדעית של פעולה כזו (ולמדתי כמה קורסים על גלים, חלקם בתואר שני, כך שאתה לא צריך לרחם עלי מבחינת מושגים)

פורסם (נערך)

שוב אחזור ואומר הטייים קורקשן יעבוד כראוי בתנאי שהפאזות האקוסטיות יהיו נכונות . תנסה את הניסוי במערכת 5.1 ותיווכח . כל העניין הוא לאן מגיע גל הקול לאחר שהוא יוצא מהרמקול מבחינת מיקומו בבמה הוירטואלית . למעלה למטה קדימה אחורה ימינה שמאלה . היפוך פאזה חשמאלית בעצם גורם לשינוי במיקום שלא אותו גל קול ביחס לחחל השמע .

עריכה אחרונה על ידי Sound Knowledge
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
שוב אחזור ואומר הטייים קורקשן יעבוד כראוי בתנאי שהפאזות האקוסטיות יהיו נכונות . זהו בדיוק- פאזות הפוכות זה בדיוק ההפך מפאזות נכונות, לפחות בהגדרה. בהנחה שלא- מה הם המצבים שבהם הפאזה ההפוכה היא הפאזה האקוסטית הנכונה? ובעצם השאלה שלי היא- למה קורה כזה מצב? .

כל העניין הוא לאן מגיע גל הקול לאחר שהוא יוצא מהרמקול מבחינת מיקומו בבמה הוירטואלית . למעלה למטה קדימה אחורה ימינה שמאלה . היפוך פאזה חשמאלית בעצם גורם לשינוי במיקום שלא אותו גל קול ביחס לחחל השמע .

אפשר תיאורטית לשלוט במיקום הווירטואלי של כל אלמנט רק על ידי טיים קורקשן, ועל ידי כך להזיז אותו על הציר הדמיוני בין האוזן לבין האלמנט-

אפשר כביכול "להסיע" את הרמקול ממקומו עד לאוזן עצמה.

כשאתה הופך את הפאזה אתה בעצם ממקם את האלמנט על אותו ציר, אבל בצד השני של האוזן (או בעצם מול האוזן הנגדית), איך זה עוזר למיקום הבמה?

כדי שאני אבין את הנושא יותר טוב- איזה אלמנטים בד"כ דורשים היפוך פאזה? או שהסבירות שאלמנט מסויים יישמע יותר טוב בהיפוך היא זהה לחלוטין עבור סאב, וופר, מיד או טוויטר?

האם יש התנהגות שחוזרת על עצמה (לדוגמה תמיד טוויטר שמאלי הפוך ייתן תוצאה טובה יותר) או שבכל אוטו מגיעים לתוצאות שונות לגמרי?

אני באמת מנסה להבין את הנושא, האם ישנם מאמרים שאומרים באיזה מצבים כדאי להפוך פאזה ולמה (כולל הסבר מעבר ל"זה נשמע טוב יותר"?).

אני באמת מנסה להבין את הנושא הזה ובינתיים אף תשובה לא מספקת הסבר אמיתי לתופעה...

פורסם

ארז, אין שום צורך להכנס למושגים, זה חלק מהעניין.

שים לרגע את התיאוריה בצד ותנסה את הפרקטיקה ואתה תגלה שזה נכון.

רמקול מקרין תמונה, יוצר מימד של חלל וזמן, אתה פשוט צריך לדאוג להיות בתוך המימד הזה.

למשל מידבאסים ווופרים במשחקי פאזות יתנו השפעה מאוד דרמטית על גובה הבמה בעוד מיד וטוויטר ישחקו חזק יותר על רוחב ומיקום לצדדים ולמרכז יותר מאשר ישפיעו על הגובה (לא מדבר על התקנת קיק פאנלים שם יש חשיבות קריטית לזוויות ונקודות חיתוך בנוסף)

אתה יכול להגיע לתוצאות האלה גם על ידי משחקים עם הסלופ, בדקתי וזה עובד אבל אם אתה מוגבל מראש לסט פאסיבי למשל או שאין לך יכולת איבוד אות מספיק גמישה אז רק קוטביות תיתן לך מענה מתאים.

פאזות דרך הפרוססור אמורות לתת תוצאה זהה להיפוך קטבים, בפועל, זה לא נשמע אותו הדבר כמו לקחת את הטרמינלים של הרמקול ולהפוך בהם את הקטביות. אני לא יודע מה כל יצרן עושה בתוכנה ובחומרה שלו אבל דבר אחד בטוח, תהפוך לרמקול את החיווט והפכת את הפאזה.

והתוצאות הן שמדברות כאן, זה עובד מדהים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

ארז, טיימקורקשן יתקן את ההסטה של הרמקול במרחק וירטואלי על ציר הזמן אבל הוא יעשה את זה בצורה אופקית בלבד לפי איך שהדברים בפועל מתבצעים, אבל הוא לא יתקן את מיקום הרמקול בגובה החלל ואת זה משהו שמשפיע ישירות על הפאזה כן יעשה והאפקט יהיה גורף ולא חלקי.

שינוי סלופ משפיע על הפאזה בעיקר באזור נקודות החיתוך אבל הוא כן יוצר מבחינה שמיעתית את האפקט שאתה תקבל מהפיכת פאזה, לפחות ממה שניסיתי בשטח אני יכול לאשר את זה, הבעיה אבל בשינוי סלופ לעומת הפיכת פאזה היא שלסלופ יש השפעות על נקודת החיתוך ועל רוחב הנגינה של הרמקול כמו שלטיים קורקשן גדול מידי יכול ליצור תופעות גרופ דיליי בהתאם לתחום התדר.

הפיכת קוטביות לא משנה את נקודת החיתוך, לא משנה את הסלופ ולא יוצרת גרופ דיליי ולכן למרות ההשפעה הגורפת על הרמקול, אין תופעות לוואי.

טיימקורקשן אולי יזיז לך ימינה או שמאלה ניגון של מידבאס שנמצא בתחתית הדלת, הוא לא יכול לגרום למידבאס לעומת זאת להשליך את מרכז גל הקול שלו מעל גובה הדשבורד, היפוך קוטביות או שינוי סלופ לעומת זאת בהחלט יעשו זאת רק שלקוטביות תהיה השפעה אבסולוטית והיא פחות תתערב בגורמים אחרים כמו תחום התדר ורוחב הניגון של הרמקול.

אתה הרי יודע שכל קפיצה של 6 דיבי בסלופ הינה הסטה של הפאזה ב90 מעלות אז בעקרון אם אתה חותך רמקול בסלופ 12 אתה אמור לחבר אותו בקוטביות הפוכה.

אבל אתה נכנס לתוך רכב ולתוך מערכת ושם גורמים נוספים משפיעים על התוצאה הסופית כמו גודל החלל או אפילו יצרן שהחליט שבפרוססור שלו אם הסלופ הוא 12 אז הוא אוטומטית הופך פאזה או למשל מגבר שאי אפשר לבטל לו את הקרוס ולא לקחת את זה בחשבון ואז אתה מגיע למצב שלמרות שהכל מחובר נכון, אתה לא שומע משהו שנשמע נכון והתיקון יתבצע רק על ידי התערבות במערכת.

תיכנס לרכב, נתק את כל הרמקולים למעט מידבאס ימין, נגן קטע עם הרבה באס שאתה מכיר היטב או פשוט קטע שאתה מכיר היטב ואז תהפוך לרמקול את הקטביות ואתה תראה בעצמך שבאחד משני המקרים הרמקול ינגן גבוה ובשני נמוך, טיים קורקשן גם אם יתקן את זה, ישפיע על תחומי תדרים רבים בדרך בצורה שונה ולכן, שגוי.

פאזות נכונות, התערבות מינימלית של tc ואתה אמור להגיע לתוצאה בה בשום מקרה, לא משנה לאן תביט או תסובב את הראש הסאונד ישמע כאילו שהוא בוקע מהמיקום הנכון שלו לא מהרמקולים.

ושוב, אני יכול להדגים את זה בכל רגע נתון.

ועוד משהו ארז, יכול להיות שגם אתה וגם אני למדנו שנים בצורה כזו או אחרת אבל אתה צריך לקחת בחשבון את הגורם האנושי וזה האזניים והמוח שלנו ואיך הן מפרשות את מה שהרמקול מנגן, פאזה הפוכה בפני האוזן שלנו נתפסת כשינוי במיקום, זה ההסבר הכי הגיוני, כי ברור שהרמקול עדיין מנגן מתחתית הדלת, מי שמשנה לו את המיקום זה המוח שלך!

Pioneer TS-X150

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אוקיי, אני מתחיל להשתכנע בנחיצות של היפוך פאזה,

עדיין לא ממש להבין עד הסוף אבל אני נותן לכם ולניסיון שלכם את הקרדיט הראוי.

כנראה אוטו זו סביבת שמע עם יותר מידי זוויות פינות והחזרים שונים ומשונים בשביל שיהיה אפשר להסביר הכל על ידי מעקב אחרי צורת הגל, הדמיה כזו תהיה כל כך מורכבת שתדרוש מחשב על...

אסתפק בכך שמדובר בעוד אמצעי לשינוי מיקום הרמקול עם כמה שפחות תופעות לוואי ואניח לנושא.

הסיבה שאני שואל היא כי לפני שהכרתי את הפורום (ולפני שגם היה לי בכלל פרוססור והייתי עובד בפול ריינג׳ ובלי מגבר) כבר יצא לי להיתקל ביותר ממתקין אחד שהפך את הפאזות לא בכוונה והתוצאה הייתה תמיד מזעזעת.

מצד שני הוא הפך לכל הצד, לא לאלמנט בודד, וגם לא היה את עניין הסלופ והחיתוכים אלא קרוס פאסיבי (וזול). הפיכה של אלמנט בודד לא שקולה להפיכה של צד שלם.

בכל זאת אשמח אם מישהו יענה לי לגבי הסטטיסטיקות- האם בד"כ הופכים אלמנט ספציפי או שזה אקראי לחלוטין ומשתנה מאוטו לאוטו?

פורסם

זה אקראי ארז כי ברגע שאתה מדבר על קרוס פסיבי לכל רכיב במעגל יש השפעה על כל האלמנטים שמחוברים לקרוס, ברגע שגודל החלל שונה, תכנון הקרוס שונה, נקודות חיתוך שונות, מיקומים וזוויות שונות, בקיצור

זו הנקודה בה מדע מדוייק מתנגש עם תורת כאוס והפתרון הוא הגורם האנושי.

אבל אני מבטיח לך שאם תנסה את מה שאני אומר אתה תגלה שזה עובד ואני מאוד זהיר בלהבטיח דברים.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...