Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4368 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הזמנתי דרך אחת מחברות השילוח (לא חשוב כרגע איזו) אלטרנטור תחליפי שעלה 60 דולר.

המשלוח הגיע, וקיבלתי מייל שזה בבדיקת עמיל מכס.

לאחר שלושה ימים קיבלתי מייל שנשאל מה יש בחבילה והשבתי אלטרנטור בשווי 60 דולר.

לאחר עוד 4 ימים קיבלתי את החשבון הבא

אחסנה בממן 26 ש"ח

עמילות מכס 226 ש"ח

עמלת הוצאות אישורים 125 ש"ח

סהכ 376

בתוספת מעמ 67 ש"ח

סה"כ 444 ש"ח !!!

כמובן שלא יכולתי לקבל את החבילה ללא התשלום מראש, אז שילמתי!

ועכשיו אני שואל.. ובשיא הרצינות!

הרי לפי התקנות מספטמבר 2012, חלקים שבנספח 1 (ביניהם גם אלטרנטור) אינם צריכים אישור ובדיקה ומותרים בשחרור מהיר.

אתם מוזמנים להכנס ולקרוא פה : http://media.mot.gov.il/PDF/HE_RECHEV/procedure/Import20_08.pdf

אז למה שאני שולח בדואר אויר זה חינם ודרך חברת שילוח צריכים להביא עמיל מכס ואני צריך לשלם גם על אחסנה וגם על מסמכים וגם על בדיקה פיזית ? ברור שזה דרך נהדרת "לאנוס" את הלקוחות השבויים שחייבים לקבל את המשלוח שלהם.

אני בטוח שהם יכלו להצהיר שזה חלק שפטור בדיקה ולהעביר אלי ישירות, אבל מה רע בלהרוויח עוד מאות ש"ח (שיטת מצליח) ?

האבסורד פה, שלא מספיק ששילמתי 80$ נוספים כדי שזה יהיה משלוח מהיר ולא דואר אויר, אני נקנס בעוד 126$, כלומר משלם 200$ יותר דרך חברת שילוח. זו פשוט שערורייה!!!

בקיצור, מבקש ממכם לרשום מקרים דומים ואני ממש לא הולך לוותר. שוקל להגיע גם לייצוגית בעניין.

דעתם ?

עריכה אחרונה על ידי ravivhaik
  • תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הזמנת בEMS?

מה שנשלח בEMS תמיד נבדק ותמיד תשלם מכס.

אם היית שלוח בדואר אוויר רגיל כנראה שהיית מתחמק מכל הצרה הזו.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

לא חושב שזה ירגיע אותך, אבל זה לא קשור לחלקי רכב ואם מותר או אסור להביא אותם ו/או לבדוק אותם.

קניתי סוללות נטענות לטיסנים (ליפו), שבגלל הסכנה שבהן אי אפשר לשלוח בשום דרך חוץ מפדקס. הסוללות עלו 20$ (סך המשלוח היה כ- 80$) ועל זה עוד כ- 80$ העמלות שתיארת.

זה לא החברת שילוח, זה המדינה....

פורסם

נאמר כאן מליון פעם בערך - לא לשלוח דרך חברות השילוח למינהן (curier)

שלחו בדואר רגיל ולא תשלמו עמלות.

כל תהליך השחרור שם הוא מובנה, זה לא ישתנה, ולא נראה לי שכדאי לך לתבוע אותם אלא אם כן יש לך המון זמן וכסף פנויים.

...וזה באמת לדבר ללמפה - אז למה גם להאכיל אותה?

בניגוד למליון דברים כאן אתה לא קהל שבוי ויש לך ברירה - דואר רגיל - כן, זה מהשיר הדואר בא היום באוטו האדום...

פורסם
ומה נראה לך, שלא אמרתי להם את זה ?

הנציג בטלפון אומר שזה מה שרשום לו.

כמו לדבר ללמפה..

אז תכתוב להם ותראה מה יענו -אם יענו.

בכל מקרה רצוי לפני תביעה לפנות בכתב.

אם לא יענו וגם אם יענו לא לענין, תוכל להגיש תביעה לבית משפט לתביעות קטנות. פחות בומבסטי אבל הסיכון קטן יותר מבחינת ההוצאה ואם תזכה יחזיר לך את ההוצאה.

שלמה דן גדרון

פורסם

זה בעיקר נובע ממונופול שיש לממ"ן על כל דברי הדואר שמגיעים דרך חברות שילוח שהם לא הדואר הרגיל. בשנה שנתיים אחרונות נכנסה חברה נוספת שפועלת במקביל לממ"ן ובעצם המחירים אצלה מתואמים כמעט אחד לאחד עם המחירים של ממ"ן משמע מונופול. יושבים שם פקידונים אוכלי חינם שהזמן שלך מעניין אותם כקליפת השום. ההתעסקות עם דבר דואר שמגיע דרך חברות שילוח משום מה שונה מאשר אם נשלח דרך הדואר הרגיל. כל הנושא של השיחרור מהמכס הרבה יותר יעיל וזול בדואר מאשר דרך חברות השילוח. אין הצדקה לכך ועל כן קבל את המקרה כשכר לימוד כפי שאני שילמתי על כך ותעדכן כל אחד שחושב להביא משהו לארץ, שלא יעשה זאת דרך חברות השילוח.

פורסם

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם

משיחה שביצעתי עם עובד בכיר באחת מחברות השילוח, הוא אומר שמראש כל חלקי הרכב צריכים לעבור בדיקה בגלל דרישות של המדינה, וברגע שזה מופרד מכל המשלוח אז הטיפול הוא יחידני ואז העלות בהתאם, כולל חיוב על הבדיקה המהירה

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

בשרשור הנ"ל כתבת שבכוונתך לפנות לח"כים, לעיתונות ואף לערכאות. האם תוכל לעדכן אותנו בהתפתחויות?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
זה בעיקר נובע ממונופול שיש לממ"ן על כל דברי הדואר שמגיעים דרך חברות שילוח שהם לא הדואר הרגיל. בשנה שנתיים אחרונות נכנסה חברה נוספת שפועלת במקביל לממ"ן ובעצם המחירים אצלה מתואמים כמעט אחד לאחד עם המחירים של ממ"ן משמע מונופול. יושבים שם פקידונים אוכלי חינם שהזמן שלך מעניין אותם כקליפת השום. ההתעסקות עם דבר דואר שמגיע דרך חברות שילוח משום מה שונה מאשר אם נשלח דרך הדואר הרגיל. כל הנושא של השיחרור מהמכס הרבה יותר יעיל וזול בדואר מאשר דרך חברות השילוח. אין הצדקה לכך ועל כן קבל את המקרה כשכר לימוד כפי שאני שילמתי על כך ותעדכן כל אחד שחושב להביא משהו לארץ, שלא יעשה זאת דרך חברות השילוח.

יצוגית ניתן לעשות גם נגד ממ"ן וגם נגד המדינה. אין שום בעיה עם זה.

יש לזה תקדימים. אם יש פה קייס, אני הולך עם זה עד הסוף.

כמובן שקודם נוציא להם מכתב.

אגב, זה לא EMS.

פורסם

ממה שאני יודע, הנוהל שחרור מהיר תקף אך ורק בדואר תל אביב.

חברות השילוח מעולם לא עוברות בדואר, יש להם מסלול משלהם...

טימטום-כן.

בכל מקרה, אם מחר תחזור מחו״ל עם חלק במזוודה שהנוהל המדובר תקף עליו, לא ניראה לי שמישהו יתן לך להכניס אותו לארץ בקלות (בהנחה ויתפסו אותך/תצהיר עליו)

Subaru DL Hardtop 1978 ,Subaru DL station 1979

Triumph harld 1968, Piaggo Vespa SS 1966 with a sidecar

Volkswagen Caddy 1986, Piaggo Vespa Super 1969 with a sidecar

פורסם

אתם שוכחים דבר אחד , חלקים גדולים ולא רק כבדים ,אלא שעוברים את המקסימום שדואר רגיל מאפשר לשלוח דרכו חייבים להשלח על ידי המוכר דרך חברות השילוח השונות .כך שלא תמיד ניתן להתחמק ולשלוח דרך דואר רגיל!

בהחלט צריך לשים לזה סוף וללכת אפילו לתחקירן של תוכנית צרכנות , עיתונאי , אפשר אולי גם להגיש תלונה יכול להיות שיש פה פגיעה בחוק הגנת הצרכן , צריך

לבדוק את זה פעם אחת ולתמיד

הכל באהבה :agrue:

מוזמנים להציץ בשירשור על שיפוץ הטריומף ספיטפייר קבריולט שלי

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=254662

• תוכן חדש...