Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4401 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ה-205 הייתה מובילת הקבוצה בהתנהגות והנאה בנהיגה. ה-AX הייתה מעט קיצונית ממנה לאור העובדה שבסיס בגלגלים שלה היה קצר יותר, ולכן הזנב היה רגיש להעברות משקל לפני עיקולים (מוי כיף). למרות בסיס הגלגלים הקצר (כמדומני 2.38 מ') הייתה לה נוחות נסיעה מצויינת שהרבה מכוניות מודרניות היו שמחות להציע אותה רמה. כמו כן היה לה היגוי מצויין (לא היה הגה כח, כך שהוא היה מאד ישיר ללא פילטרים), אם כי מעט פחות טוב מזה של ה-205.

כמו שחן אמר, היתה מכונית עם אופי.

לגבי משקלים ונתונים אחרים, דגם ה-1.4 TRS שקל באזור ה-700 ק"ג. צריכת הדלק המשולבת שלי (רב הנסיעות היו ראשון - ת"א) הייתה 12.5 ק"מ/ל', אבל הנהיגה שלי הייתה נמרצת :-)

מבחינת אמינות, מנוע ה-TU הפגין אמינות מופתית, אך היא סבלה מתקלות במערכת החשמל (יחידת הבקרה האלקטרונית האחראית על הפעלת המאווררים התקלקלה לי פעמיים במשך כמעט 4 שנים).

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אבל בעיקר התאמה בין מנוע לגיר. (סל"ד ויחסי העברה) לדעתי השתיינות של הפיקטנו נובעת בעיקר בגלל שבהתנהלות "חסכונית" בסל"ד שבו המהנדסים כיוונו לבערה אופטימלית וחיסכון (כמו במדידה או נהיגה של דודה שלי) אתה פשוט לא זז בכביש: לא מאיץ, לא יכול להשתלב, לא לעקוף ולא עובר את ה90. אם אתה כן רוצה לעשות את כל אלו, אתה חייב לעבוד בסלד שבו המנוע של הפיקנטו סופר לא חסכוני.

וכאן בדיוק מודגם חוסר הנסיון היחסי של הקוריאנים ביצירת מכוניות עירוניות. ובאמת שאין לי משהו נגד אסיאתים: היפנים הרי עושים את זה נכון כשמדובר במכוניות עירוניות, בכל הקשור לצריכת דלק (טויוטה, ניסאן, סוזוקי, מיצובישי וכו').
:idea:
פורסם
קיים תקן גם לנסיעה בין עירונית שכולל מספר קטעים במהירויות שונות ועצירות בינהם.

לא חושב כך.

כשמפרסמים במפורש צריכת דלק ב 90 קמ"ש או ב 120, לא יכול להיות שזה נמדד במהירויות שונות.

לדעתי מדובר בצריכה שנמדדה בנסיעה במהירות קבוע כנ"ל, ללא עצירות.

כשמפרסמים צריכה משולבת או עירונית -אז כן מודדים על עם עצירות והאטות על פי תקן.

יכול להיות שאני טועה, אשמח אם מישהו יוכל להביא סימוכין לעיניין.

פורסם
ה-205 הייתה מובילת הקבוצה בהתנהגות והנאה בנהיגה. ה-AX הייתה מעט קיצונית ממנה לאור העובדה שבסיס בגלגלים שלה היה קצר יותר, ולכן הזנב היה רגיש להעברות משקל לפני עיקולים (מוי כיף). למרות בסיס הגלגלים הקצר (כמדומני 2.38 מ') הייתה לה נוחות נסיעה מצויינת שהרבה מכוניות מודרניות היו שמחות להציע אותה רמה. כמו כן היה לה היגוי מצויין (לא היה הגה כח, כך שהוא היה מאד ישיר ללא פילטרים), אם כי מעט פחות טוב מזה של ה-205.

כמו שחן אמר, היתה מכונית עם אופי.

תוריד 10 ס"מ תמימים מבסיס הגלגלים.

ל AX היה הגה מהיר בהרבה מל 205, 3.15 סיבובים מנעילה לנעילה, לעומת 3.8 בפיג'ו.

למרות יחס העברה הקצר יחסית של ההגה, ההיגוי היה קל מאד, בלי להיות קל מידי.

אחרי כמה שנים עם מכוניות בעלות הגאים חשמליים אילמים, אי אפשר שלא להתגעגע להגאים ההם.

חבל רק שהצרפתים שכחו לייצר כאלו מכוניות, ובחרו את מכוניות VAG כמודל לחיקוי.

טוב, לפחות הן נמכרות היטב, מה שמוכיח שפשוט טעם הקהל השתנה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

פעם פירסמו נתוני צריכת דלק במהירות קבועה. היום לא מפרסמים את הנתון הזה ומפרסמים לפי פרופיל המדידה המקובל באותה מדינה (אירופאי, אוסטרלי, אמריקאי) - עירוני, חוץ-עירוני ומשולב.

הפנתי לוויקיפדיה האנגלית שם יש מספר ערכים מאוד ארוכים ומפורטים על כל נושא חישוב צריכת הדלק.

פורסם
זה לא מדוייק.

צריכה רשמית של AX 1.0 הייתה 3.9 ליטר ל 100 ב 90 קמ"ש ו 5.6 ליטר ל 100 בעיר.

בפיקאנטו 1.0 ידנית זה 3.6 ליטר ל 100 ו 5.4 ליטר ל 100 בהתאמה. (נלקח מאתר יבואן).

כמעט אין הבדל, כלומר לא הושגה התקדמות משמעותית כמעט 30 שנה...

תרשה לי לחלוק עליך: קיה פיקנטו 1.0 ידנית שוקלת 845 ק"ג, כלומר: כ-30% יותר מסיטרואן AX. למרות העלייה במשקל, צריכת הדלק נותרה פחות או יותר זהה, למרות שהיינו מצפים לתוצאה אחרת.

את העובדה הזאת ניתן לייחס, למיטב הבנתי, להתקדמות העצומה שחלה ברבות השנים - התקדמות שבזכותה המנועים המודרניים יעילים יותר. אני בטוח שאם היינו משווים את משקל הפיקנטו למשקל ה-AX (כלומר: מנכים כ-25% ממשקל הפיקנטו), צריכת הדלק אף היתה משתפרת ומתעלה על ההישגים שהציגה ה-AX בזמנה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

היתה לי AX 1.4 במשך כמה שנים רכב באמת מהנה. אחרי הפסקה קצרה מקטנות קניתי סקסו - אכן ל-AX היה יותר אופי, היא גם הרגישה יותר זולה בדלת האחורית הפלסטית, חוסר במד טמפ' - רק נורה (שמבליחה לפעמים ללא קשר להתחממות).

לסקסו אותו מנוע פחות או יותר, כ-100 ק"ג נוספים, צריכת דלק כנראה קצת פחות טובה אבל היא מרגישה יותר איכותית ונראית יותר טוב.

לשתיהן אמינות טובה מאוד.

מפסק חלונות החשמל בין המושבים לא השתנה כלל (נוח לטעמי).

לסיכום הקידמה עשתה לה טוב אך לא הייתי מתקדם הלאה ל-C1 ושות' - אלה כבר איבדו את הפשטות וצברו משקל.

פורסם
תרשה לי לחלוק עליך: קיה פיקנטו 1.0 ידנית שוקלת 845 ק"ג, כלומר: כ-30% יותר מסיטרואן AX. למרות העלייה במשקל, צריכת הדלק נותרה פחות או יותר זהה, למרות שהיינו מצפים לתוצאה אחרת.

את העובדה הזאת ניתן לייחס, למיטב הבנתי, להתקדמות העצומה שחלה ברבות השנים - התקדמות שבזכותה המנועים המודרניים יעילים יותר. אני בטוח שאם היינו משווים את משקל הפיקנטו למשקל ה-AX (כלומר: מנכים כ-25% ממשקל הפיקנטו), צריכת הדלק אף היתה משתפרת ומתעלה על ההישגים שהציגה ה-AX בזמנה.

לא מסכים.

בתור לקוח שרוצה לקבל צריכת דלק טובה, לא מעניין אותי כמה הרכב שוקל ואיזה טכנולוגיה יש במנוע. מעניין אותי "1 לכמה" הוא עושה.

רכבים מודרניים יותר בטיחוטיים ויותר מאובזרים ולכן יותר כבדים.

אז כן, חלה התקדמות גדולה בבטיחות ובאיבזור.

מבחינת צריכת דלק הצליחו לשמור על אותה צריכה אבל לא שיפרו אותה, כלומר בנקודה זו לא חלה התקדמות.

היום אני קונה רכב יותר בטוח, שקט ומאובזר, כן. אבל האם חסכוני יותר ממנה שהיה פעם? לא.

אני מתייחס כמובן רק להשוואה ספציפית בין שני הדגמים האלו ולא למשהו כללי יותר.

בדגמים אחרים עם מנועים אחרים (גדולים יותר בעיקר) בהחלט חלה התקדמות גם בצריכת דלק.

פורסם

אני מסכים שמבחינה נומינלית לא חל שיפור. השיפור בא לידי ביטוי במישור הריאלי: עבור אותה צריכה אתה מקבל הרבה יותר (בטיחות) מבעבר.

זה הכל שאלה של נקודת השקפה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

הסקסו היתה פיג'ו 106 בעיצוב שונה מעט.

כמכונית, היא היתה טובה בהרבה מה AX, למעט ההגוי שהיה כבד בדגמים הבסיסיים.

ה C3 שהחליפה אותה היתה פיג'ו 206 מינוס, ולמעט עיצוב נאה ואבזור עשיר, נפלנ מה 206 ברוב ההיבטים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

הסקסו הייתה האחות התאומה של הפיג'ו 106. היא הייתה מרווחת יותר עם התנהגות יותק בוגרת ובטוחה אך עדיין מאד מהנה לנהיגה. המנועים היו זהים לאלו ששירתו את ה-AX בשנים האחרונות לחייה. הסאקסו השמינה ביחס ל-AX, אך עדיין הציגה ביצועים טובים בגרסת ה-1.4 הידנית. נוחות הנסיעה המשיכה להצטיין, וההגה היה כבר אלקטרו-הידראולי, אך עדיין היה הגה טוב לנהג. הייתה לי גם כזאת (שירתה את אשתי כמעט 7 שנים) ואמינותה הייתה מושלמת, למעט טיפולים ותיקוני בלאי (משאבות בלם), לא הפתיעה לרעה בשום תחום.

חן: הקדמת אותי...

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם (נערך)

לסקסו VTS היו ביצועים מצוינים ובמשך שנים היא היתה חביבת המשפרים בבריטניה, אפילו האפילה לדעתי בפופלריות על ההונדה סיויק בנישה עד שהוענק לתופעה השם סקסומנייה

ואף זכתה להתייחסות בfifth gear , עם מפלצות של 240-300 סוסים ויותר,

http://www.dp-engineering.nl/projects/c-saxo-vts-gt28r.html

עריכה אחרונה על ידי proxima
פורסם

כבעלים של כל הגרסאות של ה AX מ 1.1 ועד ספורט משופרת

, GT מדהימה אני יכול להגיד שהרכב פשוט קרטינג לכביש. הוא שקל בין 670 ל 720 קילו (תלוי גרסה) ועם קצת שיפורי שלדה הוא היה מדהים באופי

מה שכן ,כל מכה הפכה לטוטל לוסט ...רכב מעיך. קל לתחזוקה.

הלוואי והייתי מוצא עוד אחת (היום מתנהל עם 325 כבדה :) )

• תוכן חדש...