Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4418 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב

מתבשל לי בראש איזה רעיון עסקי והייתי רוצה לבדוק התכנות וכדאיות עסקית- הבעיה היא שאני חוששש שאם אדבר על הרעיון עם אנשים מאותו התחום יש סיכון שהרעיון ייחטף. כיוון שהוא מצריך השקעה ותשתית שסביר להניח שלחלק מהאנשים עמם הייתי רוצה להתייעץ כבר יש.

תודה

ערן

פורסם

שווה לדבר עם משרד עו"ד שמתמחה בפטנטים..על פניו נראה שזאת הכתובת לבירורים בנושא..

אם אתה בקטע של לחסוך כסף תפרסם את הרעיון פה ונגיד לך אם הוא טוב או לא :p

פורסם

אם זה לא מוצר אלה רעיון עו"ד פטנטים לא יוכל לסייע. לכן אני חושב שאתה קצת בבעיה. אם אתה לא רוצה שהרעיון יפורסם או ייחטף האופציה שלך היא לדבר רק אם אנשים קרובים מאוד ולהתיעץ איתם או שניתן ללכת לקבל יעוץ עסקי בתשלום מגופים שמתמחים בעניין אחרי שתחתים אותו על סודיות. . ואם אתה עצמך מבין את התחום וחושב שתוכל להצליח בו אין לך ברירה אלה ללכת על זה.

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

נגיד ובאמת הצלחת לשמור על סודיות והוצאת את היוזמה העסקית שלך לפועל, מי אמר שאי אפשר עכשיו לחקות אותך?

סודיות בשלב ההתחלה היא מיותרת. להפך, אני ממליץ לך "לחשוף" את הכוונות שלך בפניי הלקוחות הפוטנציאליים כדי לקבל מהם הכוונה ולפתח מוצר/שירות שיתאים להם יותר.

פורסם

אין הגנה מושלמת. ההגנה שלך צריכה להיות שילוב של תחכום באיסוף הנתונים, הגנה משפטית ככל שניתן, ומהירות.

תחכום - זה אומר שככל שאתה יכול, תנסה לאמת את ההנחות שלך בלי לומר אותן, בוודאי לא למתחרה פוטנציאלי. סתם דוגמא מפגרת, אם אתה רוצה לפתוח עסק למשלוחי פרחים בירוחם, אתה לא הולך לחנויות פרחים בירוחם ושואל "תגידו, לקוחות מבקשים ממכם משלוחים?". אתה בודק אם מישהו מפרסם משלוחי פרחים. אתה לא עובר בין אנשים ושואל מי היה רוצה משלוח פרחים - אתה מציץ על חנויות הפרחים ובודק כמה קל לאנשים שמגיעים למצוא לידם חנייה. כאמור - סתם דוגמא מפגרת אבל אתה מבין את הכוונה - תחפש אינדיקציות, מידע משלים, רמזים, פרסומים - אל תלך ותשאל כמו בוק.

הגנה משפטית - אם אתה כבר נאלץ לדבר עם מישהו שהוא לא חבר קרוב - תחתים על NDA. תגיד לו מראש שאתה רוצה להתייעץ על רעיון עסקי, אם הבנאדם מוכן לחתום על NDA כדי לעזור לך. אם לא - אל תדבר איתו. אם בנאדם נראה או ידוע כתחמן - גם NDA לא יעזור (אולי יעזור, אבל בסופו של הליך משפטי מייגע).

מהירות - תהיה מוכן לפעול מאוד מאוד מהר. אחרת, עם או בלי NDA מישהו כבר ישיג אותך. זה אומר, תאסוף את המידע שלך בדרך מתוחכמת כאמור, תנסה לא לומר ולא לפרסם כלום לפני שאתה מוכן ודרוך כמו קפיץ. יכול גם להיות שלא יהיה לך את כל המידע, צריך אינטואיציה. וברגע הנכון - תתחיל לרוץ. אם הרעיון שלך טוב, יהיה לך סיכוי להצליח. אם לא - לפחות תיפול מהר.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

הגנה משפטית - אם אתה כבר נאלץ לדבר עם מישהו שהוא לא חבר קרוב - תחתים על NDA. תגיד לו מראש שאתה רוצה להתייעץ על רעיון עסקי, אם הבנאדם מוכן לחתום על NDA כדי לעזור לך. אם לא - אל תדבר איתו. אם בנאדם נראה או ידוע כתחמן - גם NDA לא יעזור (אולי יעזור, אבל בסופו של הליך משפטי מייגע).

זה לא בדיוק ככה.

מי שעוסק בהשקעות בתחום מסויים שומע המון רעיונות וצריך לשמור על חופש פעולה. אם הוא חותם NDA הוא חושף עצמו לתביעות בהמשך, לגבי רעיונות דומים (או שהמחתים ייסבור שהם דומים) ששמע קודם או יישמע אח"כ.

אי אפשר לתת עצה רלוונטית ממש בלי להכיר את החומר ולהבין בו. אני מציע כן לנסות ולחפש מישהו שתוכל לסמוך עליו, חבר שהוא יזם בעצמו וכו'.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

נסה לתת לנו כלים לעזור לך מבלי לחשוף את הרעיון.

האם מדובר בעסק? אפליקצית סמארטפון? יבוא? שיווק? חברת סטארט-אפ? מפעל תעשיתי?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

שכחת אירוח דיסקרטי + דרושות

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

בחדרך או במלון?

פורסם

בחצר.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

בחצר זה 100 שקל בעמידה.

ככה לפחות שמעתי...:roll:

פורסם

תודה לעונים

לא מדובר על רעיון שאפשר להגן עליו בפטנט, זה לא מוצר או תוכנה.

אם אתם מכירים את Gas monkey Garage אז משהו כזה אבל לאופנועים

ערן

• אחראי פורום
פורסם (נערך)
זה לא בדיוק ככה.

מי שעוסק בהשקעות בתחום מסויים שומע המון רעיונות וצריך לשמור על חופש פעולה. אם הוא חותם NDA הוא חושף עצמו לתביעות בהמשך, לגבי רעיונות דומים (או שהמחתים ייסבור שהם דומים) ששמע קודם או יישמע אח"כ.

נכון. אנשים כמו פות"ש מבקרים אצלי 3-5 פעמים בשבוע וכל אחד בטוח שאסכים לחתום על NDA כללי מאוד בשביל עבודה.

אז לא. להיפך. אם אחתום על כל אחד כזה, אשאר מהר מאוד בלי עבודה.

כמה כאלה דחיתי שניסו בהסכם להגביל אותי מעבודה בחלק גוף מסויים, למשל,

כשבאותו חלק עבדתי רק השנה על 5-6 מוצרים שונים לחלוטין.

אז או שאתה מנסח NDA עם הרעיון הספציפי כולל תיאורים טכניים כתוב בתוך ההסכם ומוגבל לזמן קצר יחסית (משום מה יזמים חושבים ש-5 שנים זה סביר - זה לא),

או שאתה בוחר לבטוח שמי שמולך (תנסה כמה שפחות), או שאתה בטוח בעצמך ומשקיע בפטנט.

בהצלחה.

עריכה אחרונה על ידי itaysamurai

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

אם אתם מכירים את Gas monkey Garage אז משהו כזה אבל לאופנועים

יש מספר עסקים בסגנון בארץ, המצב החוקי בארץ בנוגע לעיסוק הזה חושף אותם באופן יום יומי להצקות של המדינה ולתביעות במקרה של חו"ח כשל/תאונה באחת מהיצירות שלהם.

פורסם

תוכל לחזור אלי בפרטי עם דוגמא לעסקים האלה?

אני פחות מתכוון לצד של שיפור/קיסטום אלא יותר לעניין של לקנות לשקם/לשפץ ולמכור הלאה

• תוכן חדש...