Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4408 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יום טוב לכולם,

אני מתגורר בחו"ל מזה תקופה ארוכה. עד כה תשלומי מס בריאות וביטוח לאומי שולמו ע"י המשפחה בארץ. בשל נסיבות מסוימות, אני מעוניין לבצע את התשלומים הללו עצמאית. כרגע אינני יודע מתי אהיה בארץ ולכן מחפש פתרון איך לבצע את התשלומים הללו מרחוק.

אשמח גם לדעת אם ישנה אפשרות לבדוק איכשהו האם אני חייב משהו לביטוח לאומי.

אפשר כמובן לא לשלם ולחכות שאהיה בארץ (כרגע לא יודע מתי) אבל אז תהיה ריבית פיגורים שזה לכשעצמו עוד סביר אבל ממה שידוע לי, בחזרתי ארצה תהיה גם תקופת צינון של חצי שנה בה לא יהיה לי ביטוח בריאות.

אשמח לעצה מיודעי דבר

תודה מראש

ליאור

Veni Vidi Vici

פורסם

אבא שלי בתור עצמאי משלם ביטוח לאומי דרך אתר התשלומים הממשלתי

והנה הלינק ישירות לתשלום עבור שוהה בחול

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

בנוסף למה שאמר ליאור, באתר הראשי שלהם יש אפשרות כניסה לשירות אישי (צד ימין) - http://www.btl.gov.il/Pages/default.aspx

לאחר בקשת הצטרפות, ישלחו אליך בדואר (מניח שלכתובת בארץ בלבד) את הסיסמה.

ניתן לראות שם את כל התשלומים שבוצעו ואת החובות אם קיימים, כמו גם לבצע פניה אישית לבירורים (שלדעתי ניתנת דרך האתר גם בלי "השירות האישי").

פורסם
ממה שידוע לי, בחזרתי ארצה תהיה גם תקופת צינון של חצי שנה בה לא יהיה לי ביטוח בריאות.

כמה זמן אתה כבר שוהה בחו"ל אם לא אכפת לך לשתף?

אני שואל זאת כיוון שאתה עתיד לגלות משהו מגניב- למרות שהינך ממשיך לשלם כדת וכדין את תשלומי ביטוח לאומי אתה די מהר מאבד את זכאותך לקבל שירותי רפואה בארץ הקודש.

חלק מגלים את זה אחרי שנה-שנתיים בחו"ל וחלק מגלים את זה כבר בתוך כמה חודשים מהמעבר לחו"ל.

אבל חכה, הכיף לא נגמר פה!!!

הנשמות הטובות במחלקת כספים\הנהלת חשבונות בקופת החולים ימשיכו לגבות ממך תשלומים עבור שירותי משלים\מושלם\שקר כלשהו עד שתעלה על זה שבעצם רגע.............נכון חבר (קופ"ח)- אינך זכאי לשירותי בריאות!

כך שלא מן הנמנע שאזרח ישראלי בריא השוהה בחו"ל ישלם לביטוח לאומי ולקופ"ח כל חודש בחודשו, למשך לא מעט חודשים, על שירותים שהוא כלל אינו זכאי להם.

אני חוויתי זאת על בשרי, כך גם כמה חברים נוספים.

את התשלום לביטוח לאומי עבור השירותים שאתה לא זכאי להם אתה יכול לשלם באמצעות קופונים.

שתיהיה חוויית תשלום מהנה, אגף הגבייה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אני משלם ביטוח בריאות וביטוח לאומי ומקבל בלי שום בעיה שרותים מקופת חולים. למיטב הבנתי הזכאות מסתימת אחרי שבע שנים בחו"ל.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אהלן עידן, קוייתי שתגיב בשרשור שלי.

אני שוהה בחו"ל מקיץ 2010 לטובת לימודים ועתיד לחזור ארצה בקיץ 2016. מן הסתם, אני מגיע לביקורים בארץ שבסה"כ במשך שנה מסתכמים גג בחודשיים נטו. לפי משרד הפנים, יש לי כיום סטטוס של תושב חוץ. את זה גיליתי כאשר חשבתי שאיבדתי את הת.ז. שלי והלכתי להוציא חדשה. נאמר לי שלא יכולים להוציא לי בגלל הסטטוס שלי ואוכל לקבל חדשה רק כאשר אחזור להתגורר בארץ ואחתום על מסמך שבו אני מצהיר שחזרתי ארצה להתגורר. בסופו של דבר, מצאתי את הת.ז. האבודה.

לענייננו, אז על מה אני משלם בעצם?

אוסיף ואומר שמס' פעמים בזמן שהותי בארץ ביקרתי גם במרפאת שיניים של כללית וגם במרפאת כללית רגילה לטובת בדיקת דם ולא הייתה שום בעיה. עד היום שילמתי באמצעות המשפחה ביטוח בריאות ולאומי וגם ביטוח לקופת חולים כללית. זאת על מנת לא לאבד את הזכאות שלי לשירותים כאשר אחזור ארצה או בזמן ביקורי בארץ.

אם לא אכפת לך לשתף... איך עובד אצלך העסק ?

Veni Vidi Vici

פורסם
אני משלם ביטוח בריאות וביטוח לאומי ומקבל בלי שום בעיה שרותים מקופת חולים. למיטב הבנתי הזכאות מסתימת אחרי שבע שנים בחו"ל.

כמו שציינתי, המערכת עובדת כל כך טוב שזה פשוט.....רנדומלי, יש לי חברים שאיבדו זכאות לשירותי רפואה בתוך פחות משנה ואחרי שרק לאחר כמה שנים (המשותף לכולם כולל אנוכי- ששילמנו ביטוח לאומי וכן עבור שירותי רפואה משלימים) כך שאל חשש, גם יומך יגיע :wink:

אני אוטוטו סוגר 8 שנים כנפולת נמושה וכבר לפני מעל 5 שנים איבדתי זכאות.

ליאור,

בתחילת דרכי פה עוד קיבלתי תלוש שכר בישראל כך שהיה יורד לי ביטוח לאומי כמו לכל אזרח בישראל, בהמשך הדרך משיקולי מיסוי ביקשתי שיפסיקו להוציא בארץ תלוש שכר ואז המעסיק שלי דאז שילם עבורי את תשלומי ביטוח לאומי.

כאשר התברר לי שבעצם איבדתי זכאות לשירותי בריאות פניתי בשיחת טלפון לביטוח לאומי שזה כמובן היה קל הודות למענה אנושי 24/7 :lol: ובדקתי את הסטטוס שלי, אמרו לי שאין לי חובות כלפיהם, שאלתי אם אני בכלל צריך להמשיך לשלם להם מאיזושהי סיבה, ענו שלא, וידאתי שוב שאין לי יתרת חוב כלשהי, ענו שוב שלא, הפסקתי את הקלטת השיחה, ״בירכתי״ אותם וסיימתי את השיחה.

מאז דאגתי שהביטוח הרפואי הבינלאומי שלי ושל משפחתי יכסה גם את ישראל וזה הכל.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אז בעצם אם הבנתי אותך נכון, יש לך הוכחה מוקלטת לכך שאינך צריך לשלם כל עוד אתה שוהה בחו"ל. לפי האתר שלהם זה לא נכון.

סולל דרך, איך אתה משלם ? העברה בנקאית מחו"ל או כאשר אתה נמצא בארץ לביקור אתה משלם קדימה ?

Veni Vidi Vici

• תוכן חדש...