Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיאט איביזה שנת 2004

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4424 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום אני בן 18 צעיר ואני מעוניין לקנות את הרכב הזה אבל אני צריך רכב שאחזקה שלו תהיה זולה מאוד וגם צריכת הדלק תהיה זולה האם הרכב הזה ממולץ כי אני רוצה גם רכב ספורטבי כמו זה

תודה

פורסם

אם מדובר על מנוע 1400 ידני, הייתה לי כזאת עד לפני שנה (2005).

צריכת דלק - בין 650-700 קילומטר למיכל ( 45 ליטר ).

טיפולים - אני אישית מבצע לבד אז אני משלם רק על חלפים, אני לא כל כך זוכר מחירים אבל אני יכול להגיד לך שעכשיו קניתי טיפול לאיביזה 2010:

פילטר שמן

פילטר אויר

שמן מנוע קסטרול אדג׳

עלה לי בסביבות ה 320₪.

פורסם
זה לא רכב ספורטיבי, אך האחזקה שלו די זולה והצריכת דלק סבירה בהחלט.

אם מדובר במנוע ה 1400 אז האחזקה שלו בכלל לא זולה. רצועת טיימינג+משאבת מים יכול להגיע ל 2500-3000 ש"ח מכיוון שמדובר במנוע עם 2 רצועות ואם אני לא טועה 3 מותחנים, הטיפולים אל הכי יקרים באופן כללי, החלקים כן. מחלות שנתקלתי בהן עם המנוע הזה- סלילי הצתה (כל סליל בסיבבות 300 ש"ח, יש 4 סלילים), מצערת מתלכלכת מהר, חוץ מזה צריכת הדלק של המנוע הזה מצויינת, צריך לבדוק שטיפלו ברכב כמו שצריך.

פורסם

קיט טיימינג OEM קומפלט עולה בסביבות ה 600 ש"ח.

משאבת מים בסביבות ה 150ש"ח אם אני זוכר נכון.

גם את זה ביצעתי ברכב הקודם, רק תמצא מוסכניק שיעשה לך את זה ואתה לא מתקרב בכלל ל 2500-3000 ש"ח.

פורסם

אם מדובר על מנוע 1400 ידני, הייתה לי כזאת עד לפני שנה (2005).

צריכת דלק - בין 650-700 קילומטר למיכל ( 45 ליטר ).

טיפולים - אני אישית מבצע לבד אז אני משלם רק על חלפים, אני לא כל כך זוכר מחירים אבל אני יכול להגיד לך שעכשיו קניתי טיפול לאיביזה 2010:

פילטר שמן

פילטר אויר

שמן מנוע קסטרול אדג׳

עלה לי בסביבות ה 320₪.

אם מדובר במנוע ה 1400 אז האחזקה שלו בכלל לא זולה. רצועת טיימינג+משאבת מים יכול להגיע ל 2500-3000 ש"ח מכיוון שמדובר במנוע עם 2 רצועות ואם אני לא טועה 3 מותחנים, הטיפולים אל הכי יקרים באופן כללי, החלקים כן. מחלות שנתקלתי בהן עם המנוע הזה- סלילי הצתה (כל סליל בסיבבות 300 ש"ח, יש 4 סלילים), מצערת מתלכלכת מהר, חוץ מזה צריכת הדלק של המנוע הזה מצויינת, צריך לבדוק שטיפלו ברכב כמו שצריך.

אז לפי התגובות הרכב ממולץ לנער צעיר שאין לו יותר מידי כסף לבזבז על טיפולים

פורסם

לטעמי כן, אני ממש נהניתי מהאוטו (אל תצפה לרכב ספורטיבי או משהו בסגנון) ואם לא הייתי משבית אותו הייתי נשאר איתו עוד תקופה ארוכה.

רכב פשוט, זול לאחזקה ולא צריך הרבה כסף כדי להשאיר אותו מטופל בחלקים איכותיים.

המשימה הכי קשה שלך תהיה למצוא רכב שמור ומטופל בשנתון הזה שלא יתפרק לך, עם הרכב שלי היה לי מזל מצאתי את הרכב כחצי שעה אחרי שהוא עלה ליד 2 וחטפתי אותו.

פורסם

אני רשמתי את דעתי מתוך ניסיון עם המנוע הנ"ל בכמה רכבים של VAG.

שורה תחתונה זה שיקול שלך. לדעתי צריך לבדוק שטיפלו בו כמו שצריך. אם תמצא אחת שמורה שטופלה כמו שצריך עם היסטוריית טיפולים מלאה

ומתועדת (בלי להסתמך על מה שהמוכר אומר, לדרוש לראות קבלות על הכל ובמיוחד על רצועת טיימינג) יכול להיות שתעשה עסקה טובה.

אם מצאת אחת מטופלת ושמורה עם היסטוריית טיפולים אבל לא החליפו טיימינג ב 3 שנים האחרונות או 90000 ק"מ אחרונים (הקודם מבניהם)

תקזז את עלות החלפת הטיימינג ממחיר הרכב וכמובן כמובן, לקחת לבדיקה.

פורסם

הייתה לי 2003 אוטומאט, לא יודע מאיפה הבאתם את ה3000 שקל לטיימינג, עלה לי 650 שקל כולל עבודה לפני כשנה.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

הכל תלוי איזה חלקים אתה מרכיב ומי עושה לך את העבודה. אם תשים רצועות (שים לב מדובר ב-2 רצועות, לא רצועה אחת)

מחברת עלומת שם ותעשה את הטיפול בלי קבלות, בטח שתשלם 650 ש"ח.

בזמנו שבדקתי את המחיר הרצועות והמותחנים מחנות חלקי חילוף שאני קונה ממנה ומקבל הנחות כי היא שייכת לחבר ילדות של אבא שלי,

המחיר היה גבוהה עבור רצועות ומותחנים של חברה טובה גם אחרי הנחה שהוא הציע לי.

בסופו של דבר החלפתי במוסך המרכזי וקיבלתי שנתיים אחריות וראש שקט.

• תוכן חדש...