Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4404 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מאזדה 3 החדשה פתחה פער משמעותי משאר המתחרות בכל פרמטר אפשרי

ההשוואה לאוקטביה ומגאן דיזל?!? מה הקשר למגאן דיזל, ואוקטביה??? לשיעמום הצ'כי הזה אתה משווה את ה3

אני מציע לכל השבאב להגיע לאחת הסוכנויות של דלק מוטורס רק לתת מבט באחד מהרכבים היותר מאובזרים ויפים שיש היום בשוק יש כאן מישהו שהיה וראה ונסע?

אני מתערב שרובכם בכלל לא ישבתם אפילו ברכב אבל להגיב ולרשום תגובות הזויות ומגוחכות על קורולה עם תא הנוסעים הכי משעמם שיש (אחרי אוקטביה) תרדו מהעץ תפסיקו לפסול סתם רכבים,לקרוא איזה כתבה של איזה עיתונאי חצר ולדקלם מילה במילה... קפצו לאולם תצוגה ואז תנו הסבר קצת יותר רציני או אפילו צלמו תמונות ותעלו התרשמות. אני כבר החלטתי מאזדה 3 היא הבחירה שלי...

• תגובות 84
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מי שמדבר על הגזמות וגם קוטל בצורה נבזית.

וזה עוד על ההודעה השניה - שאפו.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
מה בזמנו היה להציע לסקודה לעומת מה שיש להם היום במלאי?

למען הסדר הטוב אולי כדאי לציין שהיה לי בעבר אוקטביה שנת 2000 ומאזדה 3 שנת 2008 (דור ראשון שנת דגם אחרונה).

אין בכלל מה להשוות, האוקטביה הייתה הרבה יותר טובה, וזה כשהיא ישנה יותר ב-8 שנים!

האוקטביה הושקה ב-1996 לעומת המאזדה שהושקה ב-2004!

אין לי שום סנטימנטים מיוחדים לאף אחד מהרכבים.

המנוע באוקטביה היה יותר גמיש, הסחיבה הייתה טובה יותר, פעולת תיבת ההילוכים הייתה משמעותית טובה יותר, בהתנהגות הכביש האוקטביה הייתה רמה מעל, ההגה היה יותר טוב משמעותית, איכות הפלסטיקה הרבה יותר טובה, המושבים יותר טובים.

לא שההתנהגות במאזדה לא הייתה טובה, או שההגה היה גרוע, אלא שהיא הייתה פשוט פחות טובה.

ואם ניכנס לאבזור אז נראה לי בושה שבמאזדה 3 שנת 2008 אין לך מחשב רכב, אתה רוצה לדעת פחות או יותר צריכת דלק? תתדלק פול ותספור קילומטרים, רוצה לדעת צריכת דלק רגעית? לך חפש את החברים שלך.

ואת שניהם היה באותה סקודה שאתה מזלזל בה כל כך, כבר בשנת 1996, דור אחד שלם לפני אותה מאזדה מהוללת.

שתבין שכשיצאה המאזדה 3 השם של האוקטביה כבר התחלף לאוקטביה טור כדי להבדיל אותה מאוקטביה דור שני!

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לא ידעתי שחייב להיות שנים בפורום כדי להגיב בענייניות!!!

הגזמות? איזה הגזמות תן דוגמה? מה אמרתי שהגזמתי?

לא קטלתי בצורה נבזית הגבתי לנושא שפשוט הטריף אותי...

תשוו לרכבים תנו תגובה מנומקת אבל תגיבו מניסיון לא מאיזה כתבה

מי נסע? ויכול לתת חוות דעת אמיתית? לא השערה של מוחו הקודח שהמאזדה לא מוכרתאו

שהלאון לפניה?!?והמגאן??? מאיפה המידע השגוי הזה

יונדאי וקיה ברמה?? תעשו נסיעה ברכבים ואז תשוו

צריכת דלק לא קרובה לנתון יצרן זה נכון אבל כולם רחוקים והמאזדה הכי כן הכי חסכונית בקטגוריה

רכב משעמם??? להעלות לכם תמונה של הרכב מבפנים? כי להגיד משפט כזה זה פשוט

אדם שאפילו לא הציץ על הרכב מהחלון

אז סליחה ממי שנפגע זה לא הכוונה...

פורסם
הסיבה היחידה שלא רואים מאות ואלפי מזדה 3 החדשה על הכביש זה בגלל שהיבואן לא קיבל הקצאה מספקת מהיצרן ולכן אין להם מספיק היצע כרגע.

לעומת זאת, יוניון מוטורס יבואנית טויוטה צפתה מראש את הביקוש הרב הצפוי לקורולה ולכן קיבלה הקצאה רבה לקורולה ולכן אנחנו רואים את הקורולה על הכביש הרבה יותר מאשר את ה- 3.

נכון, אבל צריך לציין גם את העובדה שהקורולה החלה להמכר מספר חודשים לפני (אם אני זוכר נכון ביולי), כשהמאזדה 3 בכלל לא הוצגה (היא הוצגה באוקטובר). היבואן אכן קיבל הקצאה מאוד מוגבלת (פחות מ-100 עד סוף דצמבר אם אני זוכר נכון) ורק בפברואר ובמרץ התחילו לזלוג יותר מכוניות.

אגב, אני חושב שהמרווח רגלים טוב יותר בקורולה בגלל הדש-בורד האנכי שלה שגורם לנהג ואולי גם לנוסע להתקרב יותר אליו, דבר שמשחרר עוד ס"מ או שניים מאחור. סתם נקודה למחשבה.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
ולא ברור לי ממש למה - רכב מצויין! עם צריכת דלק טובה וכוח טוב, נוחות נסיעה טובה - המינוסים העיקריים הם תא מטען בינוני מינוס ועלות חלפים ותחזוקה קצת יותר גבוהים מהרגיל (ואני לא אתפלא אם אני טועה כאן למעט לגבי תא המטען לגביו אני בטוח במאה אחוז שהוא לא מספיק גדול).

אתה בטוח שאתה מכיר את הרכב?

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

על מה מתווכחים?

לכל אחד יש קריטריון אחר וברור שלא תהיה הסכמה.

מתקבל הרושם שהקריטריון של אוהדי המאזדה 3 הוא רכב לנהיגה ובעדיפות שניה לנוסעים.

מתנגדי המאזדה מאוכזבים מהשימושיות, מרווח פנים וכו'.

אז אולי כולם צודקים?

יהודה

פורסם

היום ברדך הבייתה מהעבודה נזכרתי בשירשור הזה והתחלתי לספור כמה מאזדות 3 מהדגם החדש אני רואה על הכביש, בנסיעה של 20-25ד' ספרתי 3 מכוניות.

אז בהחלט רואים אותה על הכביש, אני מניח שפחות מהדורות הקודמים גם כי היא עדיין חדשה וגם כי אנשים לא אוהבים מכוניות עם מנוע אטמוספרי 1.5L.

אם הייתי מחפש רכב חדש בהחלט הייתי שוקל את גירסת ה2L

פורסם
למען הסדר הטוב אולי כדאי לציין שהיה לי בעבר אוקטביה שנת 2000 ומאזדה 3 שנת 2008 (דור ראשון שנת דגם אחרונה).

אין בכלל מה להשוות, האוקטביה הייתה הרבה יותר טובה, וזה כשהיא ישנה יותר ב-8 שנים!

האוקטביה הושקה ב-1996 לעומת המאזדה שהושקה ב-2004!

אין לי שום סנטימנטים מיוחדים לאף אחד מהרכבים.

המנוע באוקטביה היה יותר גמיש, הסחיבה הייתה טובה יותר, פעולת תיבת ההילוכים הייתה משמעותית טובה יותר, בהתנהגות הכביש האוקטביה הייתה רמה מעל, ההגה היה יותר טוב משמעותית, איכות הפלסטיקה הרבה יותר טובה, המושבים יותר טובים.

לא שההתנהגות במאזדה לא הייתה טובה, או שההגה היה גרוע, אלא שהיא הייתה פשוט פחות טובה.

ואם ניכנס לאבזור אז נראה לי בושה שבמאזדה 3 שנת 2008 אין לך מחשב רכב, אתה רוצה לדעת פחות או יותר צריכת דלק? תתדלק פול ותספור קילומטרים, רוצה לדעת צריכת דלק רגעית? לך חפש את החברים שלך.

ואת שניהם היה באותה סקודה שאתה מזלזל בה כל כך, כבר בשנת 1996, דור אחד שלם לפני אותה מאזדה מהוללת.

שתבין שכשיצאה המאזדה 3 השם של האוקטביה כבר התחלף לאוקטביה טור כדי להבדיל אותה מאוקטביה דור שני!

:shock:

שטויות במיץ. נתחיל מהקטן: מחשב דרך אמנם לא היה במאזדה 3 דור ראשון (2004-2009), אבל ככה זה היה המקובל בקטגוריה. בשנת 2009 עם הדור השני היה מחשב דרך כסטנדרט (מה שלא היה בהרבה מהמתחרות כאבזור סטנדרט, אלא רק ברמות הגימור המאובזרות כמו בI30).

באשר לאוקטביה, אין בכלל השוואה. הסקודה הרבה פחות טובה ויותר מיושנת. אם נשווה את האוקטביה 1.6 מהדור הזה אל מול מאזדה 1.6 בצורה הוגנת נראה שאין לה שום יתרון על המאזדה בכל הקשור לביצועים. המיאוץ ל-100 קמ"ש למשל נמשך כ-14.6 שניות ארוכות מאוד, לעומת 12.4 שניות במאזדה (נתוני יצרן). המנוע באוקטביה גמיש בטיפה (אותו קג"מ, המושג רק ב-200 סל"ד נמוך יותר באוקטביה), אבל המנוע של ה-3 מוכן בקלות להצפין לסל"ד גבוה והמצערת מגיבה בהרבה יותר חדות וטבעיות. גם הבלמים עדיפים בהרבה.

פעולת תיבת ההילוכים במאזדה אמנם דורשת קצת הסתגלות, אבל כשמתרגלים מגלים שזאת תיבה מצוינת יחסית לתיבה בעלת 4 הילוכים. היא חלקה, מהירה, לא מהססת בהורדת הילוך, לא ממהרת לעלות הילוך ובירידות עם לחיצה על הבלמים התיבה מורידה הילוך כדי לבלום גם עם המנוע. מעבר לזה יש גם אפשרות טיפרוניק עם שליטה כמעט מלאה של הנהג.

איכות הפלסטיקה לא רלוונטית, כמעט כל האוקטביות בדור הזה בדומה לגולף דור 4 ועוד כמה דגמים של VAG מאותה תקופה מתחילות להתפרק, להתקלף, לחרוק ולנשור עם הזמן. ב-3 אמנם אין הרבה פלסטיקים רכים אבל הם עומדים יפה מאוד במבחן הזמן. גם את המושבים אני מאוד אוהב כמו שכבר אמרתי בתגובה הקודמת שלי.

את התנהגות הכביש וההיגוי בין השניים אין מה להשוות כי המאזדה פשוט זורחת בפרמטרים האלה גם בהשוואה למכוניות עם יומרות ספורטביות בהרבה. התנהגות טובה, תקשורת מצויינת מהשלדה, תגובה ראשונית להפניית הגה חדה, זוויות גלגול מתונות, קלילות וחדות תחת העברות משקל חריפות, זנב שמח ותת היגוי שמגיע הרבה יותר מאוחר מהאוקטביה. ההגה ב-3 מצוין, מתקשר, חד, בעל משקל טוב ומדויק מאוד. אחד ההגאים הטובים שאפשר למצוא בסגמנטים העממיים ביחד עם הפוקוס או ה-306 הותיקה. לעומת זאת האוקטביה מציעה הרבה תת היגוי, חוסר מוחלט בתקשורת מהשלדה וההגה, כבדות בין הפניות, תגובה פחות טובה לרצף פניות והעברות משקל והגה בעל שטח מת גדול ותחושה לא אחידה סביב המרכז.

אני לא בא להגיד שהאוקטביה מכונית לא טובה, היא טובה מאוד. אבל ההשוואה שלך לא במקום ומנותקת לגמרי מהמציאות. הדור השני לעומת זאת זה כבר סיפור אחר. מכונית משפחתית טובה מאוד ללא ספק.

פורסם

שטויות במיץ אתה כותב למי שבילה מספר שנים טובות עם כל אחד מהדגמים?

מחשב רכב היה באוקטביה דור ראשון? היה (להזכירך שנת 1996, הגיעה לארץ בתור מודל 1998).

היה במאזדה 3 דור ראשון? לא היה (להזכירך שנת 2004 הגיעה לראשונה, אותה שנה כמו הדור השני של האוקטביה).

דבר שני 14.6 שניות מ-0 ל-100 באוקטביה?

טעות קשה, האוקטביה הושקה מנוע 1.6 ליטר בשני הספקים, 75 כ"ס ו-100 כ"ס, לגירסת ה-75 כ"ס שמעולם לא שווקה בארץ לקח 14.8 שניות למיאוץ הקלאסי, אבל לגירסת ה-100 כ"ס שהייתה היחידה שהגיעה לארץ לקח רק 11.9 שניות (עם תיבה ידנית), נתונים לגבי אוטומטית נעים בין 11.2 שניות ל-14 ומשהו שניות ועל כל הטווח שביניהם, והנתון בכל אתר שונה.

לפי מדידה אישית זה היה 12.2 שניות, בעוד המדידה האישית של המאזדה הראתה 13.9 שניות.

המנוע של המאזדה לא שש לעלות מהר את הסל"ד כמו שהוא מוציא רעש ונותן את התחושה הזו, בפועל שניהם מגיעים לסל"ד המקסימלי מהר מאוד, האוקטביה עושה זאת יותר בשקט (ובאופן טבעי למנוע 8 שסתומים הוא מגיע לסל"ד מעט יותר נמוך).

אבל הסחיבה בסל"ד הנמוך הרבה יותר טובה, בשביל להרגיש שהמאזדה זזה צריך להחזיק אותה כל הזמן מעל 4K סל"ד.

אני גם לא מסכים איתך שתגובת המצערת הייתה טובה יותר במאזדה, היא אכן חדה יותר אבל באופן עצבני ולא טבעי.

צלחות ורפידות הבלמים באוקטביה הוחלפו לטובות יותר מהמקוריות ככה שאין לי יכולת להשוות מול הסטוק של סקודה.

הפלסטיקה לא רלוונטית? בחייך אני ראיתי לא מעט אוקטביות דור ראשון שעברו את החצי מיליון ק"מ והפלסטיקה עוד במצב מצוין (וזה במונית!)

אבל אל תיקח את המילה שלי בנושא, הנה מה שאוטו כתבו על הרכב:

החומרים טובים (גם אם נוקשים ברובם ולא רכים כמו אצל האחיות לקונצרן) והתחושה היא שהכל יצוק ועשוי מעין מקשה חסינה אחת. עם זאת, האווירה בסיסית ולא מפנקת למבט או למגע. חלקים רבים נלקחו מהמחסן של הקונצרן, כגון מתגי חלונות, מנופים סביב ההגה, פקדי מערכת האוורור ואחרים. במסגרת בדיקות האמינות הקפדנו לנסוע במוניות מדגם אוקטביה בלבד, שם נתקלנו בכלי רכב עם קילומטראז' גבוה במיוחד, שהפתיעו עם שקט יחסי מכיוון הפלסטיקה בתא הנוסעים.

תא הנוסעים במאזדה 3 נשמר הרבה פחות טוב, ואחרי הרבה פחות שנים של שימוש, מאזדה 3 משנת 2004 נראית הרבה פחות טוב מבחינת מצב פלסטיקה מאשר אוקטביה שנת 2000 ששימשה כמונית ועברה פי 10 קילומטרים מהמאזדה.

בנוגע לתיבה האוטומטית, התחושה הייתה שבאוקטביה היא זורמת איתך, היא מחכה שתגיד לה מה לעשות ואז עושה את זה, התחושה במאזדה הייתה אחרת, כאילו התיבה כל הזמן "מה לעשות? מה לעשות? מה לעשות? להוריד הילוך? למשוך הילוך? להוריד עוד הילוך? להעלות הילוך?" התיבה עצבנית, לא סגורה על עצמה, כל הזמן מורידה ומעלה הילוכים, וכל זה כשהרגל שלך סטטית על המצערת.

אם התיבת הילוכים הזאת הייתה ילד היא הייתה מהילדים המעצבנים שלא מפסיקים לדבר.

בנוגע להתנהגות אני מסכים שההתנהגות של המאזדה טובה, אבל של האוקטביה עדיפה עליה, וזה היה במצב סטוק, במקרה שלי עוד הקשחתי את המתלים ע"י מתיחה שלהם מתוך תא המנוע (על הדרך גם מגביה את הפרונט בכ-30 מ"מ), נכון שזה בא על חשבון הנוחות אבל זה הביא את האוקטביה למצב עוד יותר טוב מהסטוק, עם Turn-In משמעותית יותר טוב, הישארות במסלול וגם נטייה לפחות תת-היגוי ויותר לאיזון.

מן הסתם אחרי הקשחה כזו כמעט ואין זווית גלגול, במקור הרכב העביר יותר תחושה של זווית גלגול מאשר מה שהיה בפועל, גם המאזדה משדרת זווית גלגול גדולה ממה שיש בפועל.

אותה הגבהה גם גרמה לאוקטביה "לדבר" הרבה יותר, גם מהשלדה, גם מההגה (ששניהם היו במקור מצוינים, והשתפרו עוד יותר), אני גם לא מסכים איתך שהיכולות של המאזדה 3 גבוהות יותר, נהגתי לא מעט בשני הדגמים בנס הרים ולאורך הכביש הסקודה הגיעה תמיד 2-5 דקות לפני המאזדה, המהירות המקסימלית הייתה גבוהה יותר וגם המהירות בכניסה לפניות הייתה גבוהה יותר.

ד"א הסיבה שאני כל הזמן זורק נתונים אחרי ההגבהה זה בגלל שזה שינוי שרוב האוקטביות בארץ עברו בזמן כזה או אחר, בעיקר בגלל שהפרונט במקור מאוד נמוך.

ד"א אתה בטוח שנהגת על אוקטביה? כי לאוקטביה דור ראשון אין כמעט שטח מת, וההגה שלה מאוד מתקשר, אני חושב שאתה ממש ממש טועה ואתה מתייחס לרכב הלא נכון.

אה ובשביל הסיכום, נהגתי על סקודה אוקטביה שנת 2000 מנוע 1.6 אוטומטי במשך 5 שנים, על מאזדה 3 שנת 2008 מנוע 1.6 אוטומטי במשך שנתיים, ואני גר ממש ממש קרוב לנס הרים, ככה שביקרתי שם לא מעט.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני לא מבין למה בכלל נהיה כאן סלט.

גם לסיטרואן DS ששווקה כמה עשרות שנים לפני הייתה טכנולוגיה פורצת דרך, אז מה, היא הייתה הרבה יותר טובה ממכוניות אחרות ומודרניות?. כשמשווים כלי רכב למתחרות שלה, משווים לאותה תקופה ולמתחרות הרלוונטיות, כל ההשוואה הזו לסקודה אוקטביה מהדור הראשון היא שגויה ולכן לא רלוונטית ואני לא מבין למה בכלל הכנסת את האוקטביה שנהגת עליה 5 שנים למשוואה.

טוב שלא הכנסת F-22 שמאיץ מהר יותר, נראה הרבה יותר טוב וללא פלסטיקה בכלל בקבינה.

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

פורסם

שמוליק זה היה נכון אם ידה של המאזדה הייתה על העליונה בהשוואה.

אבל אם אתה משווה רכב אחד לרכב שיצא 8 שנים לפניו, והוא עדיין מפסיד זו בעיה.

בכל מקרה כל העניין עלה בגלל השאלה "

מה בזמנו היה להציע לסקודה לעומת מה שיש להם היום במלאי?" שהעלה לאנוספורס.

אי לכך ובהתאם לזאת עשיתי השוואה מה באמת היה להציע, אבל הורדתי את נתוני הפתיחה עוד יותר, לקחתי דור אחד קודם של אוקטביה.

אם עשית השוואה של רכב מודרני לסיטרואן DS וה-DS ניצחה, ועוד במשהו כמו איבזור, אז משהו ברכב המודרני לא בסדר.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

זה לא בדיוק נכון מה שאתה אומר. שוב, אי אפשר להשוות, אתה בכח מכניס את הסקודה למשוואה הזו. הרי הבוחנים שבחנו את ה-3 מהדור הראשון לא בחנו אותה מול האוקטביה מהדור הראשון, אלא בחנו אותה מול המשפחתיות באותה תקופה ושם היא יצאה במקומות הראשונים וגם מנצחת בחלק מהמבחנים.

אתה תמיד צריך לקחת עוד כמה אובייקטים בשביל סטטיסטיקה. כל יצרן יכול ליצור את מכונית המאה שתכלול את האבזור הכי מתקדם שיש, אבל תחשוב שבסופו של עיניין, העלות תגלגל ללקוח.

פורסם

טעות בידך כי האוקטביה נמכרה תחת השם "אוקטביה טור" גם לאחר הצגת הדור השני של האוקטביה (שנת 2004).

אבל מעבר לזה המטרה הייתה לתקן את לאנוס, ההשוואה התחילה משם, לא אני הכנסתי את סקודה לעניין :shock:

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...