Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4424 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם,

חזרתי לפורום. אשאל לגבי שני הרכבים שלנו:

1) בעבר עזרתי לי מאוד לגבי שיפוץ ראש מנוע באופל קורסה שנת 2000. טיפול שלדעת כולכם, וגם לדעתי, עלה המון כסף - 4,700 ש"ח. מאז השיפוץ האוטו ב-20 דקות הראשונות במצב עצירה ברמזור עושה רעש נוראי של דפיקות כאשר הוא על הילוך. כאשר אני מעבירה לניוטרל הרעש מפסיק או נהיה חלש הרבה יותר. הלכתי למוסך ששיפץ את ראש המנוע, אבל בעל המוסך אמר חד-משמעית (בלי לבדוק או לשמוע את הרעש) שזה לא קשור לשיפוץ ונתן לי טווחי עלולת תיקון של 2,000-3,000 ש"ח (הוא לא אמר בדיוק מה הבעיה אלא רק שיער שזה מרצועה במנוע), כך שהעדפתי לוותר על הרעיון. אבל לפני פחות משנה החלפתי רצועה במנוע שעלתה כמעט 800 ש"ח, כך שאני לא מבינה למה צריך להחליף עוד פעם. (לא מדובר בטיימינג, טיימינג החלפתי לפני שנה וחצי).

מה אתם חושבים, האם יש קשר בין שיפוץ הראש לאותו רעש והוא לא אומר לי רק כי יש עדיין אחריות והוא רוצה להרוויח עוד כסף על טיפול נוסף? מה יכולה להיות הבעיה?

2) העברתי רכב נוסף טיפול שנתי - אופל אסטרה שנת 2003 אצל אותו מוסך ששיפץ את הראש. מדובר ברכב תקין לגמרי, שרק רואה מוסך פעם בשנה בטיפול שנתי. יש לו רק 68,000 ק"מ. עלה לי 1,800 ש"ח טיפול שנתי + החלפת דיסקית בלם קדמי + העברת טסט. זה מוסך מורשה משרד התחבורה, אך לא מורשה יבואן. המחיר נראה לי קצת יקר, אתם לא חושבים?

הבעיה היא שמאז הטיפול הרכב לא סוחב. אפילו בעליות מתונות מאוד בכביש החוף הרכב לא עובר את ה-50 קמ"ש. ולפני הטיפול הייתי נוסעת באותו מקום 120 קמ"ש. האם אתם חושבים שיש קשר לטיפול השנתי ולבעיית הסחיבה? אולי השמן שהוא שם לי במנוע לא טוב? אולי זה בכלל קשור לדלק שמילאתי בתחנת דלק מסוימת?

אשמח לעזרתכם

תודה,

וחג שמח

פורסם

למה את ממשיכה לגשת לאותו המוסך?

לגבי השאלה הראשונה, יש לשמוע את הרעש כדי לאבחן.

לגבי השאלה בעניין הרכב השני האסטרה, מאז הטיפול לא עובר 50 קמש..? נשמע לי הזוי.

משהו כאן מאוד לא תקין. שרשור אמיתי? מקריים אמיתיים?

?

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אלו מקרים אמיתיים לגמרי. זה כבר המוסך הרביעי שאני הולכת אליו. אין לי נחת ממוסכים. מי שזוכר אותי ממקרה קודם שהיה לי עם מוסך, מבין על מה אני מדברת.

זה לא שהאופל אסטרה לא עוברת את ה-50 קמ"ש כל הזמן לאחר הטיפול. היא גם מגיעה עכשיו ל-120 קמ"ש.

הבעיה איתה שיש מקומות שהם קצת עליות ואז היא לא סוחבת ולא עוברת את ה-50 קמ"ש בכבישים שהמהירות המותרת היא 100 או 110 קמ"ש.

והבעיה התחילה אחרי הטיפול. יכול להיות מאוד שזה רק צירוף מקרים ואין קשר לטיפול. בגלל זה אני שואלת מה יכולה להיות הבעיה והאם יכול להיות בכלל איזשהו קשר לטיפול (למשל ששמו לי שמן לא מתאים)? ואולי יש בעית חשמל שלא קשורה לטיפול והתעוררה במקרה דווקא עכשיו? מה אתם חושבים?

אודה לעזרתכם

פורסם

אני מהקריות.

ושוב אני אדגיש, שלעיתים הרכב לא סוחב. כלומר, הוא יכול לנסוע 120 קמ"ש חופשי. אך לעיתים, במיוחד אם יש עליה קטנה (למשל, בכביש החוף בצומת התישבי לכיוון דרום או לאחר שאני משתלבת מכביש 70 לכביש החוף ואז אני צריכה להאיץ) הוא לא יעבור את ה-50 קמ"ש ואצטרך ללחוץ על דוושת הגז עד הסוף כדי שהרכב יזוז.

פורסם (נערך)

מממ..בקריות\חיפה אני לא מכיר מוסכים. אבל יהיו מי שמכירים פה.

יכול להיות שהגיר לא מוריד הילוך(קיקדאון)? שמת לב? אגב, באיזה מנוע מדובר באסטרה?

עריכה אחרונה על ידי אליה

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם (נערך)

דגם המנוע באסטרה הוא Z16XE

אין לרכב בעיה בהורדת הילוכים. במקומות שיש מעט עליות כאשר המהירות לא עולה גם הסל"ד לא עולה.

עריכה אחרונה על ידי doritd
פורסם

את לוחצת חזק והסל"ד לא עולה? אז הקיק דאון לא עובד. {זה אוטומט, כן?} בעיה בגיר לכאורה.

אלטמן.

פורסם

כן, זה רכב אוטומטי.

כן, כאשר המהירות לא עולה למרות שאני לוחצת על דוושת הגז עד הסוף גם הסל"ד לא עולה.

אם זה בעיה בגיר זה ממש לא טוב. הבנתי שזה בערך 6,000 ש"ח לשפץ גיר.

האם מותר לי להמשיך לנסוע ברכב או שאהרוס אותו אם אמשיך לנסוע ברכב? (יש לי נסיעה ארוכה מאוד מחר - 180 ק"מ והמוסכים מחר סגורים בגלל החג)?

פורסם

קשה לי להעריך דרך האינטרנט.. ביציאה מהמקום הוא מאיץ טוב? מעביר הילוכים כיאות?

אלטמן.

פורסם

כן, כאשר הוא במישור לגמרי הוא נוסע מצוין ובמישור לא לוקח לו הרבה זמן להאיץ מעצירה במקום.

כאשר יש טיפונת עליה, אז מתחילות הבעיות.

אבל כבר די הרבה זמן, אומנם זה קורה מעט מאוד, אני מרגישה שהוא מעביר הילוכים בצורה קשה (גם במישור). כלומר, בדרך כלל הכל ממש בסדר, אבל לעיתים אני מרגישה שכאשר אני מגבירה מהירות הוא מעביר הילוך בצורה קשה ומורגשת לנוסע (כמו שמעבירים הילוך בידני ו"זורקים" את הקלאץ').

פורסם (נערך)

יש מצב שבטיפול הוא שם לך תוסף שגרם לסתימת הממיר הקטליטי וזה לא הגיר..

מבחינת ליסוע מחר..לא נראה לי שזה כזה נורא.

יש באיזור המפרץ מוסך מורשה UMI שכמורשה הוא יקר והכל, אבל יש לו יתרון מהותי-עובד שם חבר טוב שלי שהוא מאבחן התקלות מס' אחת לדעתי באיזור. אם את רוצה אני אברר בדיוק מה כתובת המוסך וכו'.

עריכה אחרונה על ידי אליה

אלטמן.

פורסם (נערך)

עד עכשיו הייתי במוסך מורשה UMI ולצערי לא היה לי ניסיון טוב איתו בלשון המעטה.

דרך אגב, אני לא מרגישה שיש הבדל בין המחיר של המוסך הנוכחי שאני הולכת אליו שהוא לא מורשה יבואן לבין מוסכי UMI.

בכל מקרה, אשמח אם תרשום לי את הכתובת (לא אומר את שם המוסך, כי אם זה אותו מוסך אז לא נעים). תודה

עריכה אחרונה על ידי doritd
  • תוכן חדש...