Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4400 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי חברים.

אני חדש פה בפורום, לפחות כמשתמש. בתור קורא, אני דיי ותיק. :-D

סיימתי לימודי נהיגה ממש בזמן האחרון כולל טסט כמובן, ואני מעוניין לרכוש רכב.

התקציב שלי הוא עד 45K עם עדיפות כמובן לפחות במידה ואפשר.

הנסועה שלי לא גדולה, אפילו הייתי אומר קטנה. בעיקר נסיעות מהבית לעבודה וחזור. מידי פעם ייתכנו גם נסיעות מחוץ לעיר(ירושלים לרמת גן).

בעיקרון חשבתי ללכת בכיוון של Mazda 3 גרסאות ספיריט או קומפורט. הבנתי שההיצע מאוד רחב ואפשר למצוא רכב כזה במחיר סביר ובמצב טוב. לגבי שנתון, לפחות מהחיפושים שלי ביד 2 אני רואה שזה נע בין 2004 ל 2009 שזה יפה מאוד.

מה שכן, הבנתי שהרכב הנ"ל לא הכי חסכוני מבחינת דלק, וכמו כן, אין בשנתונים האלה אבזור שופע. לפחות מבחינת מולטימדיה.(מסך, בלוטוס, נגן MP3 וחיבור יו אס בי וכדומה).

אני רוצה ליהנות מהרכב, אבזור זה משהו שיהיה לי חשוב. אני רוצה שהשהות שלי ברכב תהיה נעימה ונוחה.

כוח וביצועים פחות מעניינים אותי, מה שכן, אני רוצה שהם יהיו סבירים+.

אני רוצה גם שהרכב ייראה טוב, בפנים ובחוץ. לא בקטע של פוזה כמובן. רק מבחינת הרגשה ותחושה נעימה.

מעל הכל, אמינות של הרכב זה מבחינתי מה שהכי חשוב, לא רוצה לבלות במוסך כל שבוע.

אני לא נעול על Mazda 3 ואני פתוח להצעות מכל כיוון.

תודה רבה.

עריכה אחרונה על ידי urix
  • תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חפש קיה סיד, מכונית אמינה, יותר חזקה מהמאזדה, יותר חסכונית, יש דגמים עם USB, בלוטות' ומסך זה פריבילוגיות יקרות יותר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

קודם כל תודה על התגובה.

אני לא ממש מתחבר לצורה של קיה סיד.

יש עוד הצעות ורעיונות? אשמח לשמוע.

פורסם

מסך מולטימדיה זה מה שמפריע לך? כל מתקין אודיו יוכל לשים לך מסך כזה במחיר של כמה אלפי ש"ח בודדים.

נראה לי שאתה נעול על המאזדה. חפש אחת טובה וסע לשלום.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לא, זה לא מה שמפריע לי. אני יודע שאפשר להתקין בנפרד, רק שהבנתי שיכולות להיות בעיות חשמליות כתוצאה מזה. אז אני מעדיף משהו מקורי אם קיים.

בנוסף, אני לא נעול על מאזדה.

אני כן מחפש רכב טוב, לא חייב הכי חסכוני, עד 45 אלף, ושיהיה מאובזר.

הציעו לי פה את הקיה סיד, מה לעשות אני לא מתחבר לצורה שלה.

אני אשמח לקבל רעיונות נוספים.

פורסם

אין בתקציב שלך מכונית משפחתית עם מערכת מולטימדיה מקורית. זה לא היה קיים בשנים האלו במכוניות עממיות. אם מתקינים את זה כמו שצריך אין סיבה שיהיו בעיות חשמליות.

אם אני הייתי מחפש רכב משפחתי בתקציב הזה הייתי מנסה לחפש קיה פורטה, ניסאן נוט, סוזוקי SX4 האצ'בק או פורד פוקוס צורה ישנה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הSx4 glx הייתה יחסית מאובזרת לזמנה, ללא מולטימדיה, אמינה ולא יקרה.

גם אם תמצא מכונית שנמכרה אז עם מולטימדיה, עדיין סביר שהמערכת הותקנה בארץ וחשופה לתקלות, מה גם שהיא מיושנת יחסית למערכת מודרנית שתתקין היום.

פורסם

אם הנסועה קטנה אז השיקול של צריכת הדלק די משני.

בחישוב גס אם אתה נוסע 8000 ק"מ בשנה אז ההפרש בעלויות הדלק בין רכב שעושה 1:10 לבין רכב שעושה 1:11 הוא בערך מיכל וחצי בשנה... אולי אפילו פחות.

ובכל מקרה הרגלי הנהיגה משפיעים לא פחות מהמודל של הרכב, כל עוד מדובר במודלים בעלי מאפיינים דומים.

מידע כללי אני מבין שהמזדה 3 מאוד אמינה וקצת שתיינית בשנתונים הללו בהשוואה לחלופות. אתה אוהב את הצורה שלה וקל למצוא כאלו.

זה נראה לי כיוון טוב.

תהיה שמח בחלקיך שרכב כה נפוץ וכה אמין מתאים לצרכיך ולתקציבך.

מה שצויין לפניי לעניין מסך מולטימדיה צריך לפתור לך את העניין הזה. אני מציע לך לא למהר להשקיע בזה בשלב הראשון. לא בטוח שזה כזה יחסר לך. אם תרצה אחרי זה תוכל להוסיף בלי בעיה.

עצה כללית היא שברכישת רכב ואחזקתו יש הרבה יתרונות כלכליים בהחזקת רכב זמן ממושך יחסית. ואם אתה מאמין שהרכב ישרת אותך 4 ו 5 שנים אז תשקיע בחיפוש ותדע ששווה להשקיע עוד 1000-3000 ש"ח לרכב קצת יותר צעיר/חדש/מתוחזק. על פני מספר שנים מדובר בפער כמעט זניח. שווה את התוספת, כל עוד אתה לא שובר את התקציב שלך יותר מדי.

פורסם

קודם כל תודה על התגובות, החכמתם אותי.

מה עם שברולט קרוז 2011 ?

הבנתי שבדגם של השנה הזאת שופר הגיר והמנוע שלה כך שהיא בעצם פתרה את כל הבעיות שהיו לה בדגמים הישנים יותר.

בנוסף היא ממש מאובזרת + נראית מעולה בפנים ובחוץ.

נכון שצריך להוסיף קצת לסכום שלי (ראיתי אחת ב 50 K), אבל אולי זה שווה. במיוחד שאני חושב לטווח הרחוק.

מה אומרים?

פורסם

אם אתה מוכן להוסיף עדיף שתקח רכב עם מוניטין טוב יותר, כמו יונדאי I30, קיה פורטה וכאלה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם (נערך)

היי.

לא אהבתי את הצורה של היונדאי I30.

לגבי הקיה פורטה, דווקא מתחילה לעניין אותי. ואני מניח שאתה מדבר על שנתון 2010, זה השנתון שבערך בתקציב שלי. (50~)

מה שכן, קראתי בחלק מהביקורות שההגה\ההיגוי שלה לא משהו, עד כמה זה נכון? בעייתי?

בנוסף, עד כמה היא בטיחותית?

לפי זה לא משהו: http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3609794,00.html

שם מדובר על שנתון מתקדם יותר (2013?), אבל אם זה כך במתקדם, אז זה לא אומר משהו לגבי 2010 ?

מצד שני יש את זה: http://cars.walla.co.il/?w=/4703/1665586 אז דיי הסתבכתי.

דווקא השברולט קרוז, לדוגמא, מצטיינת יותר במבחני ריסוק, ואין עליה תלונות לגבי ההגה.

עריכה אחרונה על ידי urix
פורסם

הקרוז היא צרכנית דלק ממש לא קטנה וגם קצת עצלה בנוסף לזה.

אני חושב שצריך פשוט להבין שבשנתונים שאתה מחפש מערכות מולטימדיה לא היו עניין שבשגרה כמו היום, וגם אם תמצא רכב עם מערכת כזו- היא תהיה ממש מיושנת.

מה גם שזה לא דבר כזה קריטי, במיוחד כשאפשר להתקין בשלב מאוחר יותר.

תחפש רכב טוב ושמור, למולטימדיה תדאג אחר כך.

ודרך אגב, אתה ממש נעול על משפחתית?

כי אם אין צורך ממשי ברכב שיכול להכיל 5 אנשים בוגרים, אולי שווה להסתכל על רכבי סופר מיני.

הם יהיו זולים יותר, כלומר תוכל לעלות בשנתון ולהגדיל את הסיכוי למצוא אחד עם מולטימדיה.

כמו כן גם יהיו חסכוניים יותר בדלק

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

הקיה אמנם יותר מנותקת מבחינת היגוי, אבל יש לה ביקוש יותר טוב ושם יותר טוב ביד שניה, היא לא סובלת מכל מיני בעיות הזויות כמו שהיו בשברולט ושמירת הערך שלה עדיפה.

פורסם

ושוב לשלב התשובה הזהה:

הוא מחפש רכב יד שניה. כלומר עבורו שמירת הערך העדיפה של הקיה הינה חסרון. דוקא טוב לו לרכוש רכב שערכו לא נשמר.

• תוכן חדש...