Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4401 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה שעכשיו יהווה יתרון, יהיה חסרון בעת המכירה העתידית של הרכב.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ודרך אגב, אתה ממש נעול על משפחתית?

כי אם אין צורך ממשי ברכב שיכול להכיל 5 אנשים בוגרים, אולי שווה להסתכל על רכבי סופר מיני.

הם יהיו זולים יותר, כלומר תוכל לעלות בשנתון ולהגדיל את הסיכוי למצוא אחד עם מולטימדיה.

כמו כן גם יהיו חסכוניים יותר בדלק

אי אפשר להגיד שאני נעול על משפחתי, מה שכן אני פחות מתחבר למכוניות קטנות. מעדיף מרווח.

איזה דגמים בסופר מיני יש לך להציע לי?

הקיה אמנם יותר מנותקת מבחינת היגוי, אבל יש לה ביקוש יותר טוב ושם יותר טוב ביד שניה, היא לא סובלת מכל מיני בעיות הזויות כמו שהיו בשברולט ושמירת הערך שלה עדיפה.

ושוב לשלב התשובה הזהה:

הוא מחפש רכב יד שניה. כלומר עבורו שמירת הערך העדיפה של הקיה הינה חסרון. דוקא טוב לו לרכוש רכב שערכו לא נשמר.

אני פחות חושב על איך ובכמה אני ימכור את הרכב בעתיד, אני חושב על רכב לתקופה ממושכת.

פורסם

סקודה פאביה, פורד פיאסטה, הונדה ג'אז.

מהקטגוריה הזו אלו היחידים שאני מכיר וממליץ (מכיר גם את האיביזה- לא ממליץ). את השאר אני מכיר רק מביקורות וחוות דעת אז לא יכול להמליץ. תיכף יגיבו עוד חבר'ה ויוסיפו עוד דגמים אם יש משהו ששווה לשים עליו את הדגש

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

יש גם את הסוזוקי סוויפט ואת היונדאי i20. (גבולי בתקציב)

פאביה כן - אבל איביזה לא? שתיהן חולקות מכלולים זהים. זה מצחיק.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אם אתה מתחיל להתעניין בסופר מיני הייתי ממליץ לך לבדוק את הקיה ריו. הספסל האחורי מאוד מרווח וגם תא המטען גדול מאוד ביחס לקטגוריה. גם צריכת הדלק טובה.

הסוזוקי סוויפט די צפופה, אם כי יצא לי לנהוג עליה (רכב של חבר) בעבר, והתנהגות הכביש הפתיעה אותי לטובה.

פורסם (נערך)

נאלץ להקפיץ עקב עדכון.

אני מתחיל לחשוב גם בכיוון של מכונית חדשה לחלוטין. עברתי קצת על הנושא של קניית רכב מליסינג 0 קילומטר, שזה בעצם מכונית חדשה במחיר מוזל מאוד והדבר קורץ לי.

ספציפית, ראיתי את השברולט קרוז 1.6(שכמו ששמתם לב אני דיי מחובר איליה:-)) ברמת אבזור פלטינום, יד ראשונה מליסינג 0 ק"מ, במחיר של 94900 כשהמחיר שלה מהיבואן הוא 129900. כמובן עם אחריות מלאה.

הנחה של 35000 שקל(!).

החיסרון הוא, שאני מפסיד יד, כי החברת ליסינג היא היד הראשונה, ואני יהיה השנייה. ובנוסף, כשאני יבוא למכור את האוטו, אני ייצטרך להוריד מהמחירון 20 %~ עקב היותה של חברת הליסינג יד ראשונה, ותקנו אותי אם אני טועה.

הצטברו לי כמה שאלות:

1. בהנחה ואני יישאר עם הרכב לתקופה של 4-5 שנים, האם ההפסד שלי כשאני ימכור את האוטו (בגלל ההנחה שאני ייצטרך לעשות עקב יד ראשונה ליסינג), עולה על הרווח כרגע? או בקיצור, האם העניין משתלם בחשיבה לטווח הרחוק?

2. כמו שהבנתי הירידת ערך של הקרוז היא מאוד גבוהה, זאת אומרת שאם קרוז 2011 נמכרת ביד 2 במחיר של 50K, אז קרוז 2014 בעוד 5 שנים תהיה שווה 30-40 אלף? נשמע לי ממש מוזר.

אשמח לעזרתכם.

עריכה: מה קורה במידה ואני מצליח לשים את ידי על קרוז 2014 טורבו 1.4 בהנחה? האם בכזה מצב ירידת הערך תהיה יותר סבירה, עקב היות הרכב נדיר יותר לעומת ה 1.6 ? האם בכזה מקרה אני לא ייצטרך לעשות הורדה מהמחירון של 20% אלא פחות?

עריכה אחרונה על ידי urix
פורסם
מה שעכשיו יהווה יתרון, יהיה חסרון בעת המכירה העתידית של הרכב.

[[[רקע: הדיון הוא לעניין טענתי שירידת ערך של רכב זה יתרון למי שמחפש רכב יד שניה]]].

ירידת ערך זה יתרון גדול עכשיו וחסרון קטן בהמשך. השורה התחתונה ברורה: ירידת ערך של רכב זה טוב למי שמחפש רכב יד שניה.

הרצון שערך הרכב יישמר הוא עניין לא רציונלי. רק מי שקונה חדש יוצא נשכר מרכבים עם שמירת ערך טובה.

גם הטענה שקשה למכור רכבים כאלו היא שגויה. קל לקנות אותם ולכן צריך למכור במחיר הגיוני. קשה למכור כאשר מתעקשים על מחיר לא סביר (אחרי שכנראה קונים במחיר טוב...)

פורסם

היי רזי.

העניין הוא שעכשיו אני חושב אולי על רכב חדש ולא יד 2.

אשמח לקבל תשובות לשאלות שלי בהודעה לפני.

פורסם

עברת לשאלה בעניין רכב חדש ולדעתי תקבל יותר התייחסות בשרשור חדש, כי כעת הכותרת מטעה.

לגבי יד 2 0 ק"מ:

ראשית, 35,000 ש"ח הנחה זה קצת תיאורטי. זה פער כל כך גדול שממנו אני מעריך שכנראה גם היבואן עצמו נותן הנחות לרוכש פרטי.

שני, כדאיות העסקאות תלויה בהנחה אבל ככל אצבע העסקאות הללו מצויינות כל עוד מחזיקים את הרכב 4-5 שנים ומעלה. מי שמחזיק פחות זמן יפגע מהיד הנוספת. זה שהוא יפגע לא פוסל את העניין כי ייתכן שהפגיעה מתקזזת על ידי ההנחה. לדעתי בתכלס אנשים יודעים שזה כמו רכב חדש ולכן משקללים זאת בהתאם. היד הנוספת משפיעה אבל לא מכריעה.

שלישית, ייתכן שגם מי שמוכר אחרי שנתיים ירויח מעסקה של 0 ק"מ ליסינג אבל זה כבר פחות מובהק. ובכל מקרה מי שמחליף רכב חדש כל שנתיים - שלוש גם כך עושה עסקה מאוד לא כלכלית. גם מיבואן וגם 0 ק"מ מליסינג.

לדעתי את מרוצה מהקרוז ומוצעת לך הנחה טובה. לך על זה ואל תחשוש יותר מדי. אחרי 5 שנים זה לא כל כך ישפיע.

דאג לשמור את הניירת כדי שזה יעזור לך במכירה בעתיד.

פורסם (נערך)

היי.

תודה על התגובה רזי.

מה דעתך על הקרוז 1.4 טורבו (במחיר של 100K חדשה)? אם כבר אני הולך על הקרוז, ה 1.4 טורבו לא עדיפה? האם בעתיד לדעתך היא תרד פחות מבחינת הערך שלה?(ואני יודע שאתה לא נביא, אבל בכל זאת..)

עריכה אחרונה על ידי urix
פורסם

אני לא מכיר את הקרוז מעבר למה שתגלה בכתבות באינטרנט.

לתשומת לבך שצריכת הדלק ברכבי הטורבו עם המנועים הקטנים טובה יחסית כשנוהגיע רגוע. בנהיגה קצת נמרצת הם הופכים להיות שתיינים לא קטנים. לא יודע עד כמה זה שיקול עבורך.

לגבי צריכת דלק חשוב לדעת שזה אומנם רכיב משמעותי אבל ההבדלים בשורה התחתונה לא כל כך שונים בין הרכבים הסטנדרטיים כל עוד אתה נוסע לא יותר מ 15,000-20,000 ק"מ בשנה. הרגלי הנהיגה לרוב משפיעים יותר מסוג הרכב

פורסם

בעולמנו עמוס השיווק והפרסום יש המון פיתויים ואנחנו חייבים ללמוד לעמוד מולם, אני ממש לא בא לתת לך שיעור לחיים או קואוצ'ינג (ואלוהים יעזור למי שאני אי פעם אתן לו דברים כאלו), אבל אתה מבין שכרגע הפכת את הקערה על פיה.

נכון, רכב משפחתי חדש בניילונים ב95 אלף ש"ח יכולה להיות עסקה לא רעה תחת כמה תנאים ובהתאם לדרישות הקונה, אבל איך שלא תסובב את זה מכונית שעולה כפול בגדול תפסיד כפול כסף (במיוחד שמדובר באותה מכונית).

אם לדוגמא היית צריך רכב משפחתי מרווח ובטוח, שלא נוסע הרבה ואתה רוצה שקט מתקלות ותיקונים ומתכנן להחזיק את הרכב הרבה שנים וכרגע אתה מעוניין להוציא כמה שפחות אז העיסקה על הקרוז היא אופציה טובה.

אבל להוציא כפול כסף ממה שתכננת רק בגלל שיש רכב חדש במחיר מפתה נראה לי מעשה מיותר.

ב45 א' ש"ח אפשר לקנות מכוניות מצויינות בנות 4-5 שנים שלא יחוררו לך את הכיסים בעלויות תחזוקה, לא יפסידו עשרות אלפי שקלים בזמן שהן חונות, יהיו נוחות, מרווחות, בטוחות ומאובזרות (אפילו כמעט זהות לאותה מכונית חדשה).

פורסם

עומר, זאת בדיוק הכוונה שלי.

אני רוצה לקנות רכב משפחתי, מאובזר, ואמין, על מנת להחזיק אותו לתקופה ממושכת של 4-5 שנים. בנוסף אני רוצה שקט מתקלות.

לכן חשבתי על חדש, ולכן חשבתי על הקרוז כי אני מתחבר איליו מכל הבחינות.

וכמובן במידה ואני יעשה את זה,אני חושב לקחת את ה 1.4 טורבו שמוצע כיום ב 100 k.

פורסם

4-5 שנים זו לא תקופה ממושכת... עניין ירידת הערך של רכב חדש הופך להיות הרבה פחות משמעותי כשמחזיקים רכב 8-10 שנים.

אולי יצאו דגמים חדשים של הקרוז ואני לא מעודכן אבל קיבלתי אחת כזו לפני שנה כרכב חליפי לחודשיים וזה פשוט זוועה של רכב. אחד הגרועים שנהגתי עליהם כמעט מכל בחינה.

ב~100000 ש"ח אתה יכול להרים מכוניות ברמה הרבה הרבה יותר גבוהה מכל בחינה אפשרי משנתונים גבוהים בהחלט - מגיפונים מסוקסים ועד דגמים סמי-ספורטיביים.

• תוכן חדש...