Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התקנת וולטמטר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4405 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי צג וולטמטר פשוט עם מינוס פלוס, אני רוצה להתקין אותו כדי לקבל מידע הכי אמין ואמיתי על מצב המצבר שהוא תחת עומס של מערכת שמע וצרכנים שונים, לכן יש לי שתי אפשריות :

1.להתקין ישירות למצבר

2.להתקין למתח 12v קיים כמו הרדיו.

לכך יש לי שאלות :

1. על המתח של הרדיו ישנם עוד כמה צרכנים כגון שקע usb ומד סל״ד,האם חיבור הצג למתח שניזונים ממנו כמה צרכנים ישפיע על התוצאה?

2. האם יש הבדל בין חיבור ישיר למצבר או חיבור למתח רדיו?

תודה ;)

פורסם
עדיף לחבר ישירות למצבר. אם זה בעייתי אז חבר לשקע המצית.

שלום מרק,

אשמח לדעת האם יש הבדל משמעותי מבחינת התוצאה שתתקבל בין חיבור ישיר למצבר לבין חיבור למתח 12v מהרדיו?

ו

פורסם (נערך)

מכיוון שאינני יודע איזה צרכנים או קומבינות של מתקינים נעשו לחיווט של הרדיו אני מעדיף להתחבר לשקע המצית.

אם החיווט לרדיו נעשה בעזרת מוליכים דקים וצריכת הזרם של מערכת השמע גבוהה הדבר יגרום למפל מתח על החוטים והקריאה לא תהייה מדוייקת.

המדידה הנכונה היא על קטבי המצבר כאשר את המינוס מחברים למצבר או לשילדה ואת הפלוס אחרי הסוויץ' (התנעה).

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

לדעתי חיבור יותר טוב יהיה לחבר מינוס לגוף ולחבר + ישירות למצבר, דרך ממסר שמקבל אות ונסגר רק כאשר סוויץ' פתוח.

במצב כזה השעון יראה את מתח המצבר פחות מפל מתח על הממסר (שהוא די זניח, ובכל מקרה ניתן למדידה).

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

לא צריך לסבך את ההתקנה עם ממסר. בשני המקרים מדידה של מתח המצבר בלבד לא נותנת חיווי אמיתי לגבי מצב המצבר במיוחד כאשר המצבר מחובר לרכב.

ברכבים מודרנים העניין מסובך יותר מכיוון שעם הכנסת המפתח לסוויץ' מתעוררים לחיים מחשבי הרכב דרך ערוץ CAN-BUS ועלולים לצרוך כ-5 אמפר ויותר לפרק זמן מסויים דבר שגורם להורדת מתח המצבר והקריאה של מתח המצבר לא ממש תעזור לנו לאבחן את מצב המצבר.

פורסם (נערך)

ממתי קריאת מתח המצבר נועדה להעיד על מצבו? כפי שאמרת זה בכלל לא חיווי אמיתי.

אותי משמש המד ששמתי רק כדי לראות את מתח הטעינה, ובעצם לתת חיווי על טעינת המצבר (ולכן על תפקוד האלטרנטור).

בכל מקרה התקנה דרך ממסר אינה מסובכת, והיא דרך הרבה יותר נקייה לדעתי.

החיווי הכי "קרוב" שיכול להעיד על מצב המצבר הוא מתחו לאחר מנוחה, בעת סיבוב הסוויץ', וגם אז יש לקחת בחשבון שיש מפל מתח של 0.3-0.5V בעת סיבוב הסוויץ' לפני התנעה.

אם מצבר יציג פחות מ-12V במצב כזה אפשר לחשוד שהמצבר לא מצטיין ב"החזקת מתח", או שיש צרכן שתיין שאוכל חשמל כשהרכב כבוי.

עריכה אחרונה על ידי erezfed

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

בהחלט אתה יכול להסיק ממתח הקטבים של המצבר לגבי מצב הטעינה של המצבר (S.O.S) בדומה לבדיקה עם הידרומטר אבל הבדיקה חייבת להתבצע כאשר כבל המינוס של המצבר מנותק ויש להמתין לפחות שעתיים עד שהמתח התייצב.

זו אחת מהבדיקות שהייתה מאוד מקובלת אצל ייצרני הרכב לפני עידן ציוד הממחושב לבדיקת מצברים. לאחר הבדיקה הזו היו מבצעים בדיקה של המצבר תחת עומס.

מה תורם לך הממסר חוץ מאשר רכיב נוסף וחיווט ?

פורסם

תורם לי תודעתית, שאני לא מתעלק על שום קו חשמלי אחר ומעמיס אותו, נוסף על הצרכנים שאמורים להיות מועמסים עליו ואני לא מפריע להם בעצם, מה גם שכך יש לי קו "נקי" ישירות מהמצבר. בבדיקות שונות שעשיתי לקווי "+" שונים היה הפרש של עד 0.5V בין הקו הנבדק למצח המצבר. רציתי מתח מצבר אמיתי כמה שיותר.

פורסם

יש לי צג וולטמטר פשוט עם מינוס פלוס

אתה בטוח שזה מד מתח (וולטמטר) ולא מד זרם (אמפרמטר)? למד מתח של רכב אין מינוס, יש רק 0-14 בערך.

אני רוצה להתקין אותו כדי לקבל מידע הכי אמין ואמיתי על מצב המצבר

אם מה שמעניין אותך זה המצבר, אז תחבר ישר למצבר. אני ממליץ לך על דבר כזה שעולה 6 ש"ח ויתן לך גם חיווי מדוייק של המצבר וגם הפעלה פשוטה ע"י המפתח (בעזרת החוט השלישי).

1. על המתח של הרדיו ישנם עוד כמה צרכנים כגון שקע usb ומד סל״ד,האם חיבור הצג למתח שניזונים ממנו כמה צרכנים ישפיע על התוצאה?

2. האם יש הבדל בין חיבור ישיר למצבר או חיבור למתח רדיו?

כן וכן. ההבדל יכול להיות 2V בקלות, וגרוע מזה - ההבדל ישתנה בהתאם להפעלה וכיבוי של מערכות שונות ברכב.

דני

פורסם

dny אני התקנתי צג כזה פשוט, עושה את העבודה.

עכשיו במבט מעמיק אני רואה שמה ששמת בעל 3 חוטים, לי יש כזה רק עם שני חוטים.

הסינים דפקו אותי :-(

פורסם

החוט השלישי נועד להפעלה של המוצר עצמו.

אם יש לך 2 חוטים וחיברת על קו שמקבל מתח רק בסוויץ', קיבלת תוצאה זהה למי שיש לו 3 חוטים, ושם שניים על מתח קבוע ואחד פלוס למתח בסוויץ'.

אצלי גם יש כזה, אבל הוא זייפן די רציני.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

... ובדיוק זה יתרונו של מכשיר עם 3 חוטים: שהוא מודד את המתח על המצבר ולכן לא "מזייף" (כלומר - מודד בדיוק, אבל לא את מה שאתה חושב), ומצד שני - מופעל ע"י המתח מהמפתח ולכן נכבה כאשר מכבים את המנוע.

דני

פורסם

החיבור הכי נכוןשיתתן תוצאה מדוייקת הוא ישירות לקוטבי המצבר גם פלוס וגם מינוס

אם קשה ורוצים לעשות פשוט ולא לסלול חווט בין תא נוסעים לתא מנוע אז לגשת למתג בתנעה ולהתחבר שם לפלוס קבוע ואת המינוס מהמקום הכי ברזל שיש בלי צבע (קורת דשבורד למשל)

ותיקון קטן למרק 10 מצב טעינה של מצבר זה SOC ולא SOS

פורסם
אתה בטוח שזה מד מתח (וולטמטר) ולא מד זרם (אמפרמטר)? למד מתח של רכב אין מינוס, יש רק 0-14 בערך.

דני

כנראה שהבחור התכוון שיש לו שני חוטים אחד בצבע אדום ואחד שחור או שמודפס ליד החיבורים של השעון +/-.

• תוכן חדש...