Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4429 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
באוקטובר 2013 היה לי מקרה בפורום שאישה שפגעה ברכב שלי מאחור ניסתה להתחמק ממסירת פרטים.

בסופו של דבר קיבלתי פרטים אחרי שכתבתי לה ב SMS שאני הולך לבית חולים ואם אני לא מקבל פרטים אני מגיש תלונה במשטרה.

תוך מספר דקו הפרטים היו אצלי במייל.

בנוסף, היא שיחקה משחקים ולא הודיעה לביטוח שהיא עברה תאונה. רק אחרי חודש מהתאונה היא טרחה להודיע לביטוח (טריק מלוכלך שהרבה עושים).

בכל מקרה, במידה והיא לא הייתה מודיעה לביטוח הייתי צריך לפנות לבית משפט בנושא.

במקרה שלי, מי שנהג ברכב הפוגע הוא בן של בעל הרכב. הוא סירב לתת לי פרטים שלו ושל הביטוח. לך תדע אם בכלל יש לו רשיון ואם הוא רשום בפוליסת ביטוח. הנבלה הזה שיקר לאבא שלו ואמר שאני פגעתי בו ולא הוא פגע בי. הם עדיין לא פנו לחברת הביטוח שלהם.

פורסם

תבהיר לו ולאבא שלו שממנו כנראה הוא למד, שזו עבירה של פגע וברח, ואם לא יספקו פרטי ביטוח אז תתלונן במשטרה, תוך ציון העובדה שמעשיו בגרימת התאונה וההתנהלות לאחר מכן גרמו לך לחשוד שהוא נוסע ללא רשיון ו/או ביטוח, ואז דרכם תקבל את הפרטים.

הכל שאלה של אם הם רוצים להיגרר לתחנת המשטרה לתת עדות או שלא.

ההימור שלי - אם הוא באמת חסר רשיון או לא רשום בפוליסה הם יתאפסו על עצמם מהר מאוד.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מסכים עם ליאור. תסביר לו בצורה שלא משתמעת לשתי פנים. או פרטים עכשיו, או שאני נכנס לרכב ונוסע להגיש תלונה. לדעתי, כבר היית צריך לנסוע ולהגיש תלונה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)
לדעתי, כבר היית צריך לנסוע ולהגיש תלונה.

גם לדעתי.

אל תחשוש. לא נושכים שם במתנ"א.

אל תגיד לו שאתה הולך להגיש תלונה. סע ותגיש. אם הוא יגיש ראשון, תהיה כבר בעמדת התגוננות. וזה רע.

זה לוקח חמש דקות (לא כולל המתנה בתור).

אם אין נפגעים, אתה אפילו לא תעבור אצל חוקר. (ודא"ג-אם אין נפגעים זה לא "פגע וברח", אלא "אי מסירת פרטים", שזו עבירה פחותה בהרבה) רק תצטרך לכתוב מעין תצהיר קטן (מה קרה,איך,שרטוט קטן), תקבל את הפרטים של הרכב הפוגע בצורה מסודרת, והוא זה שיזומן לחקירה ויאלץ להסביר מה ואיך.

זה יעזור לך במקרה בו העניין יגיע לתביעות קטנות.

התמונות שאמרת שיש לך של הUGLY MUG שלו כשהוא נמלט מזירת האירוע, הן זהב טהור. שמור עליהן במידה והוא יחליט שהוא לא היה בכלל בעיר באותו יום.

אני מקווה גם שהקלטת את כל השיחות איתו, כשהוא קשר את עצמו למקום ולאירוע.

זה שהוא טוען שהוא לא אשם? בתי הסוהר מלאים באנשים שכולם (לטענתם) חפים מפשע.

קח שמאי טוב , קבל ממנו דו"ח, העלה על הכתב את תאור העניינים כפי שאתה רואה אותו, מבלי להתלהם ותוך הצמדות לעובדות, צרף את הדו"ח והתמונות ושים במעטפה. שלשל 1% משווי התביעה כאגרה לידי המזכירות של בית המשפט לתביעות קטנות הסמוך למקום מגוריך, ותן לכתב התביעה שהוא יקבל בדואר לעשות עבורך את העבודה.

מדבריך ניכר שאינך מהאנשים הששים אלי תביעות ותלונות. כמוך כמוני.

אבל לפעמים אין ברירה אחרת.

עריכה אחרונה על ידי natco

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

תיקון קטן ברשותך, עבירה של אי מסירת פרטים היא אותה עבירה לכל תאונה (סעיפים שונים בניגוד לתקנה 144 א 3 עם נפגעים, או בניגוד לתקנה 145 א או ג).

הלכה למעשה מתעלמים במשטרה מ"אי מסירת פרטים" כשאין נפגעים בפן התעבורתי ומספקים לנפגע את המידע הנדרש לצורך תביעה

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

חברים יקרים,

תודה רבה על התגובות ועל התמיכה! כמו שכבר כתבתי, אני מלחתחילה פניתי למשטרה והחוקרת פתחה תיק נגד בעל הרכב ומסרה לי פרטים שלו. הבעיה היא שכל עוד הוא לא מודה באשמה, חברת הביטוח שלו לא תשלם לי על הנזק (שהסתכם ביותר מ-5000 ש"ח). אז האופציה היחידה זה לפנות לבית משפט. לפי הנזק באוטו שלי, דווקה רואים שהוא פגע בי ולא אני בו אבל הבעיה שאין לי עדים וזה יכול להקשות.

פורסם
חברים יקרים,

תודה רבה על התגובות ועל התמיכה! כמו שכבר כתבתי, אני מלחתחילה פניתי למשטרה והחוקרת פתחה תיק נגד בעל הרכב ומסרה לי פרטים שלו. הבעיה היא שכל עוד הוא לא מודה באשמה, חברת הביטוח שלו לא תשלם לי על הנזק (שהסתכם ביותר מ-5000 ש"ח). אז האופציה היחידה זה לפנות לבית משפט. לפי הנזק באוטו שלי, דווקה רואים שהוא פגע בי ולא אני בו אבל הבעיה שאין לי עדים וזה יכול להקשות.

שמאי יכול כמעט תמיד לזהות על סמך הרכבים בדיוק מה קרה ומי פגע במי, לכן מומלץ להוסיף דו"ח שמאי שיחזק את הטענה שלך.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

אין לך מה לחשוש (וכאן זו ספקולציה שלי, על סמך נסיון עבר עם בבונים מאותו זן, וכמובן לא עצה משפטית תקפה), רוב הסיכויים הם, שהוא בונה על זה שתשבר בדרך אל התביעה, ולא תגיע עד לבית המשפט איתו, וגם אם כן, במקרה הגרוע מבחינתו, הוא דוחה את התשלום בכמה חודשים טובים (משהו כמו 8, אם הוא מושך "כמו גבר" עד הסוף, שזה עד שלב הוצל"פ).

דו"ח השמאי (כמו שהצעתי לך לקבל בהודעתי הקודמת, וכמו שהמליצו עוד רבים כאן) יתקבל ע"י השופט כטענה מוצקה יותר מהתירוצים שלו.

כמו כן, זה שהוא נמלט מבלי לתת לך פרטים, ונאלצת להגיש תלונה במשטרה כדי לאתר אותו, ממש לא משחק לטובתו. ההגיון הסביר אומר, שמי שפגעו ברכבו, יעצור ויקבל פרטים ממי שפגע בו, ע"מ שיוכל לתבוע את נזקיו. רק מי שפגע ומנסה להתחמק מתשלום, ינסה לברוח.

הבעיה בתביעות קטנות היא תמלול השיחות המוקלטות. כדי להציג אותן כראיה, בעקרון צריך תמלול משפטי. כדאי לבדוק אם תוכן השיחות הוא בעל ערך כזה, שמצדיק את ההוצאה.

בתביעה קטנה שהיתה לי פעם, המליץ לי עו"ד לבוא עם רשמקול לדיון ולנסות לבקש להשמיע לשופט את ההקלטה עצמה. אמר לי שבתביעות קטנות בד"כ לא מקפידים בדיני ראיות. טעה. השופט לא הסכים. (אבל בכ"ז פסק בסוף היום לטובתי :D).

פורסם

בשביל מקרים כאלה צריך גם דו"ח חוקר תאונות, כדי שלא תעמוד מול שופט ותצטרך להתמודד עם השקרים של הצד השני ב5 דקות לך בבית משפט לתביעות קטנות. סמוך עליי, אני מדבר מניסיון כואב.

פורסם
בשביל מקרים כאלה צריך גם דו"ח חוקר תאונות, כדי שלא תעמוד מול שופט ותצטרך להתמודד עם השקרים של הצד השני ב5 דקות לך בבית משפט לתביעות קטנות. סמוך עליי, אני מדבר מניסיון כואב.

היי,

לא מכיר כזה דבר - חוקר תאונות. איפה מוצאים אותו? הרכב כבר תוקן (אמנם לא בצורה מוצלחת, אבל זה כבר סיפור נפרד).

פורסם

תחום חוקרי תאונות פרטים חדש יחסית בארץ והנ"ל אינם נפוצים.

מיותר לחלוטין במקרה שלך. עלות התצהיר שלו תעלה על עלות הנזק.

מספיקה שמאות.

פורסם
תחום חוקרי תאונות פרטים חדש יחסית בארץ והנ"ל אינם נפוצים.

מיותר לחלוטין במקרה שלך. עלות התצהיר שלו תעלה על עלות הנזק.

מספיקה שמאות.

היה לי עוד רעיון. בכל עיר נורמאלית יש מצלמות אבטחה פרוסות כמעט בכל העיר. לכן, פניתי לעירייה ושאלתי האם ניתן לקבל תיעוד מצולם של נסיבות התאונה. בעירייה דווקה הגיבו דיי מהר ו(כצפוי) אמרו שניתן לקבל תיעוד מצולם אך רק באישור משטרה או בהוראת בית משפט. בקיצור, אבדוק אם המשטרה יכולה להוציא כזאת בקשה לעירייה ('קצת' סקפטי אבל לא ארים ידיים :roll:). הצדק בסוף חייב לנצח.

• תוכן חדש...