Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4434 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

התייעצתי אתמול לגבי רכב לזוג+2, מאז התקציב עלה משמעותית.

אז זה ככה:

יכולים להגיע גם ל-75,000 ש"ח.

חייב להיות אוטומאט

שיהיה מרווח ונוח.

יש שני ילדים קטנים קטנים, אפשרות לשלישי בעוד כמה שנים.

אוטו שאפשר להעמיס עליו את הילדים וגם דברים לטיול קמפינג כמה פעמים בשנה.

נסיעות בין עירוניות בעיקר.

שיתאים לאנשים שממש לא מחפשים להחליף רכב כל כמה שנים, ז"א, משהו לטווח ארוך.

שלא יזלול דלק ושייתן לנו שקט - גם מבחינת אמינות ותקלות וגם מבחינת, שקט, ממש ככה, שלא ישמעו את המנוע יותר ממה ששומעים את הילדים מדברים מאחורה או את המוזיקה.

הקטגוריה של המיני-ואנים הקטנים, סטייל רו סניק, נראית לי מאד (למרות שכמו שציינתי בפוסט הקודם, המוסכניק הורה לנו להתרחק מרכבים צרפתיים), אבל אני לא נעולה. מישהו זרק לי גם את המילה דיזל עם הצעה לבקש מכם שתסבירו לי שזו כבר לא מילה גסה מבחינת זיהום סביבה.

תודה מראש חברים :mm_smile::mm_smile:

עריכה אחרונה על ידי dolevush
פורסם

למה שתקנו מאזדה 5 הרכב צפוף ולא נוח.

יונדאי I30CW יכולה להתאים,התא מטען גדול והמושב האחורי לא צפוף

Infiniti G37-Sold

Toyota Corolla 2014-חזרה לאלבר

Ford Focus 1.5 2016

פורסם

בנוגע לדיזל נקודת האיזון היא בערך 30K קילומטר בשנה בין דיזל לבנזין.

סליחה על הבורות, אבל המשפט הזה לא אומר לי הרבה :oops: אפשר לקבל הסבר בבקשה?

פורסם

מחיר ליטר סולר דומה למחיר ליטר בנזין, ובחלק מהתחנות יותר יקר, אפילו משמעותית.

לרכב דיזל אגרת רישוי שנתית יותר גבוהה.

מצד שני - רכב דיזל יסע יותר קילומטרים על כל ליטר, כלומר צריכת הדלק השנתית (בליטרים) תהיה יותר נמוכה עבור נסועה נתונה.

נקודת האיזון היא הנסועה שמתחת לה אחזקת רכב בנזין תהיה יתר זולה ומעליה אחזקת רכב דיזל תהיה יותר זולה.

הערה: אם אינך מכירה את המונח "נסועה" הרי שזה הביטוי העברי למושג המוכר כ"קילומטראז'".

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הסבר: אם את נוסעת מעל 30000 קילומטר בשנה העדיפות מבחינה כלכלית היא ללכת על דיזל

אם את נוסעת פחות העדיפות היא ללכת על בנזין.

בנוגע ל -I30CW לא מדובר במיניוואן אלא ברכב סטיישן

עם 5 מקומות ישיבה המאזדה 5 היא רכב עם 7 מקומות שבנוי משתי מקומות קדמיים מרווחים

מושב אחורי 3 מקומות ישיבה +2 מושבים בשורה השלישית

שאותם ניתן לקפל ולקבל נפח העמסה ענק ,מעבר לזה מדובר ברכב מאוד אמין שמבוסס על המאזדה 3.

פורסם

תודה רבה על ההסבר. לפי זה נראה לי שדיזל זה לא בשבילנו.

אשמח לעוד כיוונים מלבד היונדאי I30CW והמזדה 5.

פורסם
הסבר: אם את נוסעת מעל 30000 קילומטר בשנה העדיפות מבחינה כלכלית היא ללכת על דיזל

אם את נוסעת פחות העדיפות היא ללכת על בנזין.

בנוגע ל -I30CW לא מדובר במיניוואן אלא ברכב סטיישן

עם 5 מקומות ישיבה המאזדה 5 היא רכב עם 7 מקומות שבנוי משתי מקומות קדמיים מרווחים

מושב אחורי 3 מקומות ישיבה +2 מושבים בשורה השלישית

שאותם ניתן לקפל ולקבל נפח העמסה ענק ,מעבר לזה מדובר ברכב מאוד אמין שמבוסס על המאזדה 3.

במאזדה 5 יש 2 מושבים מקדימה.

2 מושבים בשוקה השנייה ועוד חצי מושב(משענת יד במקור).

בשורה השלישית יש 2 מושבים פצפונים עם אפס מקום למישהי שעבר את גיל שנתיים.

Infiniti G37-Sold

Toyota Corolla 2014-חזרה לאלבר

Ford Focus 1.5 2016

פורסם
מחיר ליטר סולר דומה למחיר ליטר בנזין, ובחלק מהתחנות יותר יקר, אפילו משמעותית.

לרכב דיזל אגרת רישוי שנתית יותר גבוהה.

מצד שני - רכב דיזל יסע יותר קילומטרים על כל ליטר, כלומר צריכת הדלק השנתית (בליטרים) תהיה יותר נמוכה עבור נסועה נתונה.

נקודת האיזון היא הנסועה שמתחת לה אחזקת רכב בנזין תהיה יתר זולה ומעליה אחזקת רכב דיזל תהיה יותר זולה.

הערה: אם אינך מכירה את המונח "נסועה" הרי שזה הביטוי העברי למושג המוכר כ"קילומטראז'".

אגרה יותר גבוהה?

אנחנו בשנת 2014, לא בשנת 2004. מזמן כבר האגרות נהיו שוות.

מחיר ליטר סולר ובנזין היום הוא די דומה, ויוצא שעל ליטר סולר ניתן לנסוע הרבה יותר ברוה המקרים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

איכשהו אני עדיין לא מעודכן בנושא, אבל הפעם האחרונה שבה נהגתי ברכב דיזל בישראל היתה ב-2006.

אם כך כלל אין עניין של "נקודת שוויון" מבחינת עלויות שוטפות אלא רק מבחינת עלות רכישה, עד כמה שיש הפרש מבחינת דגמים מקבילים. כאן הסיפור כבר הרבה יותר מורכב כיון שצריך להביא בחשבון את משך החזקת הרכב, דבר שקשה לחזות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

Appelz, אינני יודע אם יש לך נסיון של לחיות עם מאזדה 5. לבת שלי יש כבר כמה וכמה שנים. הרכב מומלץ! עצם העובדה שהוא מיוצר הרבה שנים יחסית נותנת לרוכשים פוטנציאלים גמישות תקציבית.

לגבי הרכב עצמו, הוא משנע באמינות ובנוחות אבא, אמא, שלושה ילדים, גם במושב האחורי. הרכב מאד גמיש בחלוקה הפנימית כך שיש מקום לכל דבר.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

המאזדה 5 לדעתי מתוכננת גרוע מאוד ונותנת תמורה עלובה - במושב האמצעי יש רק 2 וחצי מושבים ושני האחוריים ממש צפופים ולא נותר כלל מקום למטען.

אם שמים 2 כיסאות בטיחות/בוסטרים בשורה האמצעית יש מקום לילד אנורקסי באמצע במקרה הטוב וגם זה לא בנוחות.

השורה השלישית ממש לא מתאימה לכיסאות בטיחות רציניים וילדים גדולים יותר יסבלו מצפיפות.

יש אותה לחברים שלנו והם "פתרו" את הבעיה - הילדים פשוט יושבים ללא כיסאות בטיחות.

לא רוצה להאמין שזה פתרון מקובל עלייך.

רק עכשיו ביררתי בחברות הגדולות ואפשר למצוא C4 פיקאסו 2010 במחירים שציינת עם ק"מ סביר בהחלט (יד1 מליסינג).

רכב מרווח מאוד, מפנק, נוח מאוד בנסיעה, ראות כביש מהטובות שיש, מאובזר, בטיחותי ומהחסכוניים ביותר בדלק בקטגוריה (1:12).

3 מושבים מלאים בשורה האמצעית ושני מושבים אחוריים שימושיים בהחלט גם לילדים גדולים או מבוגרים קומפקטיים (נגישים מהדלת האחורית בנוסף מה שמונע את הצורך בקיפול מושב קדמי - בלתי אפשרי כשמותקן עליו כיסא בטיחות).

אפילו מערכת האודיו המובנית טובה להפתיע...

הגיר הרובוטי מעט מעצבן, במיוחד במהירויות נמוכות, אבל מתרגלים לזה מהר מאוד.

כל הדיבורים על "אמינות" לא מבוססים על עובדות במקרה הטוב אלא על מיתוסים אורבניים - נסעתי מעל 5 שנים עם אפס תקלות כולל באחת שחוטה מהשכרה וכך גם חברי. גם ברנו סניק (מצויינת) לא היו לי כמעט תקלות במשך 4 שנים - פעם אחת מנגנון הרמת חלונות ופעם אחת מצבר וזה הרמת אחזקה נמוכה מאוד של הליסינג עם נסועה גבוהה של 30K בשנה. גם עניין של מזל.

חלופות אפשריות הן הרנו סניק או הגרנד סניק שפחות נוחות לדעתי (מושב אחורי לא נגיש) ויחסית זוללות דלק, טויוטה וורסו שצפופה יותר ופג'ו 5008 שלרוב יקרה יותר אבל די זהה ל-C4 פיקאסו עם גיר רגיל ועיצוב "מנהלים" יותר.

נדיר ויקר יותר יש את האופל זאפירה הנדירה והפורד S-MAX עם המזגן החלוש אבל בעלת התנהגות כביש מדהימה ואבזור עשיר.

פורסם
איכשהו אני עדיין לא מעודכן בנושא, אבל הפעם האחרונה שבה נהגתי ברכב דיזל בישראל היתה ב-2006.

אם כך כלל אין עניין של "נקודת שוויון" מבחינת עלויות שוטפות אלא רק מבחינת עלות רכישה, עד כמה שיש הפרש מבחינת דגמים מקבילים. כאן הסיפור כבר הרבה יותר מורכב כיון שצריך להביא בחשבון את משך החזקת הרכב, דבר שקשה לחזות.

ההורים שלי קנו רכב דיזל לפני כשנה,

האגרה לא כזאת יקרה כמו שחשבת כנראה, 1796₪.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
המאזדה 5 לדעתי מתוכננת גרוע מאוד ונותנת תמורה עלובה - במושב האמצעי יש רק 2 וחצי מושבים ושני האחוריים ממש צפופים ולא נותר כלל מקום למטען.

אם שמים 2 כיסאות בטיחות/בוסטרים בשורה האמצעית יש מקום לילד אנורקסי באמצע במקרה הטוב וגם זה לא בנוחות.

השורה השלישית ממש לא מתאימה לכיסאות בטיחות רציניים וילדים גדולים יותר יסבלו מצפיפות.

יש אותה לחברים שלנו והם "פתרו" את הבעיה - הילדים פשוט יושבים ללא כיסאות בטיחות.

לא רוצה להאמין שזה פתרון מקובל עלייך.

רק עכשיו ביררתי בחברות הגדולות ואפשר למצוא C4 פיקאסו 2010 במחירים שציינת עם ק"מ סביר בהחלט (יד1 מליסינג).

רכב מרווח מאוד, מפנק, נוח מאוד בנסיעה, ראות כביש מהטובות שיש, מאובזר, בטיחותי ומהחסכוניים ביותר בדלק בקטגוריה (1:12).

3 מושבים מלאים בשורה האמצעית ושני מושבים אחוריים שימושיים בהחלט גם לילדים גדולים או מבוגרים קומפקטיים (נגישים מהדלת האחורית בנוסף מה שמונע את הצורך בקיפול מושב קדמי - בלתי אפשרי כשמותקן עליו כיסא בטיחות).

אפילו מערכת האודיו המובנית טובה להפתיע...

הגיר הרובוטי מעט מעצבן, במיוחד במהירויות נמוכות, אבל מתרגלים לזה מהר מאוד.

כל הדיבורים על "אמינות" לא מבוססים על עובדות במקרה הטוב אלא על מיתוסים אורבניים - נסעתי מעל 5 שנים עם אפס תקלות כולל באחת שחוטה מהשכרה וכך גם חברי. גם ברנו סניק (מצויינת) לא היו לי כמעט תקלות במשך 4 שנים - פעם אחת מנגנון הרמת חלונות ופעם אחת מצבר וזה הרמת אחזקה נמוכה מאוד של הליסינג עם נסועה גבוהה של 30K בשנה. גם עניין של מזל.

חלופות אפשריות הן הרנו סניק או הגרנד סניק שפחות נוחות לדעתי (מושב אחורי לא נגיש) ויחסית זוללות דלק, טויוטה וורסו שצפופה יותר ופג'ו 5008 שלרוב יקרה יותר אבל די זהה ל-C4 פיקאסו עם גיר רגיל ועיצוב "מנהלים" יותר.

נדיר ויקר יותר יש את האופל זאפירה הנדירה והפורד S-MAX עם המזגן החלוש אבל בעלת התנהגות כביש מדהימה ואבזור עשיר.

אינני מכיר את הפיקאסו אבל אני חולק עליך בעניין המזדה 5. פשוט, הבת שלי לא מעוניינת לשמוע על רכב אחר. וזה מנסיון. אל תשכח גם שבדרך כלל עד שהילד השלישי נולד, הילד הראשון יכול להסתפק בבוסטר. ומעל הכל הרכב כמשומש זול יותר מאופציות אחרות דומות כמו הקשקאי המאורכת. ולגבי שני המושבים האחוריים, אז שוב, כל עוד אין ארבעה ילדים (שש נפשות), אפשר לפצל את המושב.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

• תוכן חדש...