Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4417 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נניח וקנית אוטו חדש, יש בו 5 צמיגים זהים, אחד מהם כמובן בגלגל ספייר.

לאחר 3 שנים החלפתי את ארבעת הצמיגים ה"נוסעים", לאחר 3 שנים נוספות החלפתי שוב, אחר כך אולי מכרתי את האוטו. בעל הרכב החדש החליף שוב פעם 4 צמיגים, האוטו כבר ב 9-10 שנים.

הצמיג הרזרבי המקורי נראה עדיין חדש לגמרי, אין עליו סימני יובש או בלאי כי הוא מאוכסן במקום סגור, ונסע אולי 100 ק"מ.

אבל הוא בן 10 שנים.

מתי לדעתכם צריך להחליף אותו?

בפועל אני חושב שלרוב לא מחליפים אותו אף פעם, אלא אם הוא נכנס לסבב עם שאר הצמיגים באחת ההחלפות, והתבלה.

פורסם

אחרי 10 שנים הייתי משתמש בצמיג הנ"ל רק כחליפי לזמן קצר , עד לתיקון הצמיג שהוחלף .

כל חומר מאבד תכונות , אליסטיות ( גמישות ) שבירות , וגם אפשרות לעיוות עקב ישיבה קבועה בתא צר .

לא הייתי משתמש בצמיג לנסיעות ארוכות - רק כחליפי לזמן קצר בלבד .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
אני "מרענן" אותו בכל החלפת צמיגים. שם בספייר אחד שירד מהרכב.

זו דרך אפשרית, אבל בדרך זו לפחות בפעם הראשונה אתה מחליף צמיג חדש לגמרי וללא בלאי (רק בן כמה שנים) בצמיג בלוי אבל צעיר יותר.

אחרי 10 שנים הייתי משתמש בצמיג הנ"ל רק כחליפי לזמן קצר , עד לתיקון הצמיג שהוחלף .

זה בכל מקרה השימוש הנפוץ בגלגל ספייר - להגיע למקום התיקון. לאחר התיקון מתבצעת החלפה חוזרת וגלגל ספייר חוזר להיות ספייר.

אתה אומר שלאחר 10 שנים אפשר להשתמש בו לזמן קצר. ומה קורה לאחר 12 שנה? או 15?

אני לא מדבר כרגע על כל מיני שיטות רוטציה שמאפשרות להכניס את הצמיג הרזרבי לסבב ולרענן אותו בצורה זו או אחרת.

אני מדבר על המקרה הרגיל - ספייר נשאר ספייר, יוצא ממקומו פעם בכמה שנים לצורך נסיעה קצרה לפנצ'ריה וחוזר למקומו.

כמה שנים לדעתכם אפשר להשתמש בו? השאלה תקפה גם לצמיג רזרבי קטן "חוסך מקום".

את הצמיגים הקטנים האלו בכלל לא נראה לי שמשהו אי פעם מחליף, גם באוטו בן 20 שנה נשאר הצמיג שהגיע מהיצרן.

• אהבתי 1

פורסם

כשהישראלי הממוצע שם רבעיה סינית כדי לחסוך 200 שקל, אתה לא באמת מצפה ממנו להחליף את הצמיג הרזרבי אם הוא לא באמת חייב.

אצלי בפונטו יש צמיג במידה מוקטנת. ולפי איך שהוא נראה, אינו הוחלף מעולם.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

מתן, אני בדרך כלל נהנה לקרוא את התגובות שלך, רובן תורמות ולעיניין.

לא התגובה הזאת.

מה הקשר בין מה ששאלתי למה שענית, לא ברור.

אני לא מצפה מאף "ישראלי" שום דבר.

מה קורה בפועל, ידוע לי.

שאלתי מה לדעתכם נכון לעשות.

פורסם

התגובה התייחסה לאימרה שלך שלדעתך גם באוטו בן 20 שנה נשאר אותו צמיג שהגיע מהיצרן.

ואם תשאל לדעתי מה נכון לעשות, אני בעד להוריד את החובה בגלגל רזרבי, ושאיש הישר בעיניו יעשה.

גם ככה לרוב הנהגים אין גלגל רזרבי תקין. או שחסר בו אויר, או שיש בו תקר, או שהוא כל כך יבש שיש סכנה שיתפוצץ בנסיעה.

אז מי שחשוב לו גלגל רזרבי, ומפחד לחכות לגרר שעתיים באמצע שום מקום, שידאג לעצמו מראש לגלגל ספייר תקין.

פורסם

בסדר.

אני רוצה שיהיה לי גלגל ספייר תקין.

האם גלגל ספייר שהגיע עם האוטו מהיצרן לפני 10 שנים הוא תקין?

אין סימני יובש נראים לעין, והגלגל עבר 100 ק"מ במצטבר.

פורסם

לא תקין,צמיג מתייבש גם שהוא נמצא במקום סגור,יתכן שחיצונית הוא נראה טוב אך הוא אוחז משמעותית פחות טוב מצמיג טרי.

גם יש איסור בחוק למכור צמיג שגילו מעל 4 שנים אם אני זוכר נכון,ויש סיבה טובה מאוד לחוק הזה.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

החוק אוסר מכירה של צמיג בגיל 9 שנים ומעלה.

והוא נחשב די מתירני, אז כביכול אפשר להגיד ש-9 שנים זה המקסימום להחזיק צמיג.

מצד שני הוא מתיר את המכירה כדי שהנהג יסע בצמיג הזה בצורה קבועה ובמשך יותר משעה.

אם נצא מנקודת הנחה שכותבי החוק באמת בדקו היטב את העניין לפני שקבעו את המספר, אפשר להגיד שצמיג יכול להיות שמיש עד גיל 11-12. שזה 9 שנים במחסן לפי חוק + שנתיים או שלוש שהוא מורכב ברכב.

פורסם

אם מדובר בצמיג קטן יותר מהשאר, אני לא בטוח שכל כך קל למצוא צמיג טרי במידות המדוברות, שלפעמים אינן סטנדרטיות.

אם מדובר בצמיג בגודל מלא, הרי שתאורטית היה אמור להיכלל בסבב רוטציה.

בסיטואציה שתיארת, שאינה כוללת רוטציה, יתכן והייתי שוקל להחליף את הצמיג לאחר מספר שנים טובות (נניח 10), וגם אז ע"י שימוש בצמיג אחורי יוצא או קניה של צמיג זול אחר. ובכל אופן משתמש בו לייעודו כצמיג חלופי בלבד שכוללת נסיעה הכרחית לטובת תיקון/החלפה.

גודייר מסכמים טוב את הנושא של כל האפשרויות (למרות שאין התייחסות למועד החלפה): http://www.goodyear.com/en-US/tires/tire-guide/spare-tire

אגב, אני באותה דעה של מתן, בנוגע לישראל וישראלה ישראלי, רובם בטח לא מקדישים לכך מחשבה יתרה, בין אם להחליף הצמיג או בכלל לדאוג שיהיה מנופח במידה המתאימה.

פורסם

1- לאחרנה קראתי (אולי מישהו יתקן אותי) שבספרים לבעל הרכב של GM בארה"ב היתחילו להמליץ לא להשתמש בצמיגים לאחר 6 שנים מתאריך יצור.

2- באיזה שהו פורום קראתי על מישהו שקנה רכב משומש, היה לו תקר, הצמיג חלופי היה בן 18, והתפרק כמה מטרים אחרי שהתחיל לנסוע.

פורסם (נערך)

החוק אומר שאסור למכור צמיג אם הוא מעל שש שנים ואסור להשתמש בצמיג מעל עשר שנים

לדעתי כדאח לרכוש בחמישים שח צמיג תקין משומש

עריכה אחרונה על ידי Dan-idin
פורסם
אם מדובר בצמיג קטן יותר מהשאר, אני לא בטוח שכל כך קל למצוא צמיג טרי במידות המדוברות, שלפעמים אינן סטנדרטיות.

אל תשכח שיש נגררים שמשתמשים במידות האלה.

אני מאמין שזה לא כל כך מסובך למצוא צמיג במידות הקטנות.

• תוכן חדש...