Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4426 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מאחר ואני נטול רכב כרגע, הצצתי ברחבי האינטרנט ומצאתי לדוגמה גלגל ספייר של קיה סיד בגודל 125/80/15. בהצלחה במציאת תחליף :wink:

עריכה: באתר מכובד כמו TireRack יש אכן צמיגים כאלו, וכמו שאמרתי, איני יודע מה המצב בארץ מבחינה זו.

http://www.tirerack.com/tires/types/temporary-tire.jsp

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם
החוק אומר שאסור למכור צמיג אם הוא מעל שש שנים ואסור להשתמש בצמיג מעל עשר שנים

לדעתי כדאח לרכוש בחמישים שח צמיג תקין משומש

תודה. לגבי צמיג חדש שאסור למכירה אם גילו מעל 6 שנים - ידוע.

לגבי איסור שימוש בצמיג שגילו מעל 10 שנים - את זה לא ידעתי.

אני לא מתכוון לקנות צמיג משומש ולא מדבר על רכב ספציפי שלי, אלא מעלה נושא כללי.

פורסם
החוק אוסר מכירה של צמיג בגיל 9 שנים ומעלה.

והוא נחשב די מתירני, אז כביכול אפשר להגיד ש-9 שנים זה המקסימום להחזיק צמיג.

מצד שני הוא מתיר את המכירה כדי שהנהג יסע בצמיג הזה בצורה קבועה ובמשך יותר משעה.

אם נצא מנקודת הנחה שכותבי החוק באמת בדקו היטב את העניין לפני שקבעו את המספר, אפשר להגיד שצמיג יכול להיות שמיש עד גיל 11-12. שזה 9 שנים במחסן לפי חוק + שנתיים או שלוש שהוא מורכב ברכב.

מעוניין לפרסם התנצלות על המידע השגוי.

אכן ההגבלה היא למכירה עד 6 שנים ממועד הייצור.

את המידע הכתוב בהודעה הנ"ל קיבלתי בעל פה מצמיגאי, ככל הנראה חאפר שלא עודכן בתקנות החדשות שעודכנו לפני כמה שנים.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

יש סימוכין כתובים לענין איסור השימוש לאחר 10 שנים?

מצאתי את המסמך הבא שמציין 8 שנים (עמוד ב-3 או 35, ועוד התייחסות בהערה בעמוד 19) - http://media.mot.gov.il/PDF/HE_RECHEV/TyreHandling.pdf

בעמוד ג-1 או 47, מצויין ענין החוק שנוגע לאיסור התקנת צמיג חדש בן 6 ומעלה או משומש בן שנתיים ומעלה.

פורסם

זה נראה שם יותר כמו המלצה ולא הנחיה מחייבת.

כמו גם המלצה לא להשתמש ביותר מצמיג אחד מתוצר שונה.

גם אני אשמח לראות סימוכין לגיל מקסימלי מותר של 10 שנים.

אם יש תקנה כזאת - פירוש הדבר שבכל המכוניות עם צמיג רזרבי קטן, אשר גילן יותר מ 10 שנים - הצמיג הרזרבי פסול לשימוש.

• תוכן חדש...