Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4403 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חודש מאוחר יותר...
  • תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

סליחה על ההקפצה אבל עכשיו כנראה זה עובר להיות רלוונטי.

אם אסכם, אז הצעתם לי את:

רנו מגאן 2008

מיצובישי לנסר 2008

אקסנט 2008

קיה ריו 2008-2009

אזכיר שהפרמטרים היו עלות תפעול וטיפול זולה

תא מטען יחסית גדול (שיתאים למשפחה בת לפחות ארבעה נפשות [שני ילדים פחות מגיל 4] )

אמין

המידע שקיבלתי שטיפול ברנו בארץ הוא די יקר,

והאקסנט והקיה הם קטנים מידי.

אשמח לתשובה בנושא

תודה

פורסם
לאבא שלי הייתה פורט פוקוס, כמדומני 2009, הוא תיאר אותה כרכב מעט כבד (במיוחד לאור המעבר לקיה סול) , ולא חסכוני..

פוקוס דור 2 ו 3 אכן כבדות ואיטיות. אבל דור ראשון פחות כבדה. הסיבה היא שבהחלפות המודל נוסף משקל ונשארו עם אותו המנוע.

בדור ראשון הביצועים של הפוקוס כפי המקובל ובתקציב הזה היא נראית לי האופציה מאוד מומלצת.

היתה לי דור 1 ידנית והייתי מאוד מרוצה (הידנית כמובן פחות כבדה). נוחה, אמינה ובגרסת הסדאן תא המטען בסדר גמור. הרבה מכלולים משותפים למזדה לנטיס/323 והדבר תרם לאמינות. מכל מקום רכב שהיה מאוד נפוץ וזה מאוד עוזר בחלפים ביום פקודה.

סוס עבודה עם הגה ומתלים מעולים יחסית למשפחתיתי. מנוע סטנדרטי מבחינת ביצועים.

עצה כללית, הפער בין מה שתמצא ב 25-30 אלף בהשוואה ל 10-15 אלף הוא אדיר. על פניו לשדרג מהרכב הנוכחי לרכב ב 15 אלף נראה מהלך בעייתי. הוא מוצדק רם אם הנוכחי ממש גמור (ולא נראה שזה המצב) ואין ברירה.

אם אתם חייבים להחליף אז תשקלו למתוח את היכולות עד ל 30 אלף ותוכלו לרכוש רכב סביר בהחלט למספר שנים ארוך משמעותית. אפילו אם הדבר דורש הלוואה קטנה זה יכול להשתלם. עדיף לשלם ריבית לבנק מאשר קנס במוסך.

ידני יפתח לכם אופציות לרכבים יותר זריזים, אמינים וחסכוניים. אבל המצאי קטן אז הדבר דורש יותר סבלנות.

במכירת הפוקוס הידנית שלי התחזקה לי התחושה שבשנתונים הללו ידני עוזר למכירה, כך שאל תתפלאו אם רכב ידני יעלה יותר ממקבילו האוטומטי (אם בכלל תמצא אחת).

נכון שרוב הקונים מחפשים אוטומטי אבל אילו שמגיעים למודעה של רכב ידני הם אלו שמחפשים ידני ומתקשים למצוא.

פורסם

מבחינת ביצועים הרכב סבבה.

הבעיה שבשנה שהיה לי אותו ביקרתי כמה פעמים במוסך בגלל תקלות חשמליות שהאינסטלטור שטיפל בו אצל הבעלים הקודם עשה (לשם הדוגמא, הלך הקודן, אז הוא החליט שצריך להחליף סוויץ', כנראה סוויץ' של יונדאי לא היה לו אז הוא חיבר וחיווט סוויץ' של פיאט....)

הרכב מיושן, ויש את החשש שהוא יתפרק לי בשלב מסויים (חשש שהתעצם עם תקרית הקלאץ') ברגע הכי לא מתאים, מבחינת תא מטען, אנחנו די מנצלים אותו עד הסוף, וכו'.

בקיצור, יש את הרצון להחליף אבל אין עדיין (ב"ה) את ההכרח.

פורסם

המגאן היא ללא ספק המרווחת, הנוחה והבטוחה מכולן בהפרש משמעותי.

בעלויות התחזוקה, כנראה שהיא תעלה מעט יותר.

לאנסר, שווה קניה רק אם אתה נעול על יפנית, ואז היא נותנת פתרון מתקבל על הדעת.

אקסנט וריו לדעתי מספיק מרווחות ל2+2 קטנים על ציודם, נחשבות אמינות, לא יצרכו הרבה פחות דלק מהלאנסר/מגאן אבל זולות. לדעתי הן פתרון טוב למי שמחפש משפחתית קטנה בתקציב מוגבל ובסה"כ רוצה להגיע מא' לב' במינימום התעסקות ועלויות.

פורסם

לדעתי לפחות תוסיף את הכריזמה לרשימה היא מאוד אמינה מאוד מרווחת שווקה בזמנה בין הלנסר לגאלנט מבחינת גודל יש אוטומט ויש ידני , מחירים שלה הרבה יותר זולים מהמתחרות בסגמנט יכנס בתקציב התחתון שלך כי היא פשוט לא תפסה אצל הקהל. המון אוטו בממש מעט כסף .

פורסם

יש לי כמה אופציות

לי אישית יש אקסנט 2009 אחלה אוטו חסכוני. אמין וזול אגב מנוע 1.4

סוזוקי ליאינה

מאזדה 3,6

פורסם

סתם להוסיף עוד מכוניות לרשימה נראה לי חסר תועלת, הכריזמה בגלגולה המאוחר יותר (מה שנקרא כריזמה אייר) נמכרה לפרק זמן קצר 2002-04 ויש מעטות ממנה, לא מכיר אותה אבל מדובר במכונית ישנה יחסית.

ליאנה, עוד מכונית אמינה ובינונית.

מזדה 3 ו-6 יקרות.

פוקוס מכונית משפחתית מעולה, מרווחת נוחה ובטוחה, איטית ולא חסכונית (בערך כמו הלאנסר).

פורסם

אז זה חייב להיות פוקוס, מגאן או סיטרואן C4.

הפוקוס נחשבת הכי פחות בעייתית.

שים לב רק שב2007 נמכרו פוקוס טרנד (רמת הגימור הפשוטה והנפוצה) עם 2 או 6 כריות אוויר. כמובן שאתה חייב למצוא אחת עם 6.

פורסם

הפוקוסים זה אוטו שנקרא סוס מת , פשוט עגלות כבדות אלה אם תמצא דגם 2 ליטר .

אין 1000 אחוז הכל עניין של מזל . עד עכשיו נסעתם באקסנט עם בטיחות מינוס ושרדתם. הכל עניין של כמה אתה משקיעה.

מבחינת עלות תועלת בטיחות אז אכן מגאן ידנית אופציה טובה אם כי עדיין צפה לפגיעה בכל מיני דברים קטנים ומעצבנים בעיקר מתחום החשמל.

פורסם

טוב, הדיון הזה יורד מרמת התכל'ס, אז אנסה שוב

נגיד שאני מותח את התקציב לעבר 20 אלף אולי מעט יותר.

אני רוצה את הרכב הכי טוב שאני יכול להשיג, בין אוטומט בין ידני, בדגש על הפרמטרים הללו:

א. בטיחות

ב. עלות תפעול ותחזוקה זולים

ג. תא מטען למשפחה בת 4+ (בעז"ה יגדל אז אני לא רוצה משהו שיתאים לעכשיו ועוד שנה וחצי יהיה קטן)

אני מבין שזה מסובך מה שאני מבקש, כי לכל אחד יש דעה אחרת, אבל אני הולך לאיבוד פה כי תגובות פה סותרות אחת את השנייה

תודה רבה

פורסם

אני מבין שכבר הגענו ל50 א' ש"ח.

בסכום הזה הקניה המתאימה לך היא מיצובישי לנסר מהדור החדש, מנוע 1.5, 7 כריות אויר כסטנדרט, ציון גבוה במבחני הריסוק, מותג יפני ידוע ואמין ובמחיר יותר נמוך מהיפניות המובילות (מזדה 3, קורולה).

תוכל לקנות אפילו מודל 2010 עם עבר ליסינג.

ואם כבר ריבוי דעות (שזה נושא בעייתי לעיתים) אני חושב שאם מבחינה כלכלית תוספת הכסף לתקציב מלחיצה את המערכת אז היא ממש לא חובה, עדיין תקנה רכב משומש, עדיין יש סיכוי לתקלות ואמנם מבחר המכוניות שעונות על הדרישה גדל, אך עדיין אילו יהיו פחות או יותר אותן מכוניות בעלות תכונות דומות. לצורך העניין אני לא בטוח שלנסר 2010 מליסינג עדיפה באופן משמעותי על פוקוס 2007 שמורה מפרטי (אני מניח שיש למצוא כאלו פה ושם) מבחינת תקלות, טיפולים וכו'.

אני מאוד מסכים עם הדרישה לבטיחות טובה בתור הגורם המשמעותי ביותר בבחירת רכב משפחתי, ואני לא חושב שכדאי להתפשר בנושא.

לעומת זאת, מבחינתי רכב שדורש תשומת לב פעם בשנה-שנתיים (מעבר לטיפולים ותחזוקה שוטפת) הוא בהחלט סביר ואיש לא יוכל להבטיח לך שרכב משומש לא ידרוש תשומת לב כזאת.

פורסם

אני הייתי בודק פוקוס ו-C4 - שתיהן עם שוק חלש יחסית ואמינות טובה יחסית ככה שבתקציב שלך אפשר אפילו למצוא מודל 2008 או 2009

• תוכן חדש...