Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תכניות להעשרת ידע כללי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4441 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים, במסגרת תכנית להעשרת הידע הכללי שלי (שהגעתי למסקנה שהוא נחמד, אך לא מספק)

התחלתי להשאיל מהספרייה ספרים בנושאים שמעניינים אותי (אישים, כלכלה, בנייה עירונית וכדומה).

לרוב ספרים האלה עולים על רמת הידע הכללי הממוצע ומתמקצעים יותר, מה שאני בד"כ

לא מעוניין לעשות, אלא רק להכיר באופן כללי ולא להיכנס לעומק של הנושאים האלה (כמובן, אם הנושא ממש

מעניין אותי אכנס אליו בשמחה).

בנוסף, ספרים או קריאה בכלל "מבזבזים" זמן יקר, ולפחות לי קשה יותר להתרכז

מוידאו כלשהו (סרט \ תכנית) שבהם מסבירים על אדם \ תופעה \ מלחמה \ כל אחד מנושאי החיים,

ובד"כ בתכנית יעשו עבודה מקצועית וכוללנית יותר, מאשר טקסט שבו אפשר ללכת לאיבוד.

אז מה הבקשה של אליכם?

תכניות בטלוויזיה שאתם מכירים (או שאפשר להוריד, למשל שמעתי על American Masters)

המספרות על אישים \ תופעות היסטוריות (מלחמות וכו') \ מהפכות \ התפתחויות טכנולוגיות וכו' וכו'... (לדוגמא - בחינוכית יש תכנית

של רונאל פישר שנקראת "פרופיל" בת חצי שעה, שבה לוקחים אדם ובוחנים אותו מזוויות שונות).

הכלים העומדים לרשותי:

ממיר של הוט (עם ערוץ ההיסטוריה, נשיונל ג'אוגרפיק ושות', שאשמח לקבל מהם תכניות מומלצות) בעל יכולת הקלטה.

אינטרנט וסטרימר ולכן אוכל להוריד תכנים שלא נמצאים במקורותינו המקומיים.

אשמח להמלצות על תכניות מעניינות כאלה שאתם מכירים, תודה מראש!

פורסם

אישית - הדבר היחיד שאני צופה כשאני מדליק את הטלוויזיה זה לזפזפ בין דיסקברי לערוץ ההיסטוריה.

נדיר שאני לא נמצא באחד הערוצים האלה.

יש הרבה תוכניות, לא בא להמליץ על כזו או אחרת אבל גם מסדרות בסגנון 'הבהלה לזהב' העשרתי ידע בנושא שלא היה מוכר לי בכלל (בכלל, כל סוג של צבירת העשרה וידע מהערוצים הנ"ל היא מבורכת).

פורסם

אתבע ברשותך את עלבונם של הספרים - ספרים זה דבר נהדר, והם אינם מבזבזים זמן יקר.

ואם אתה חושב כך - זה הפסד שלך.

ידע אישי - אי אפשר לצערי להעשיר "על רגל אחת", אבל אין הביישן למד ותמיד טוב להתחיל.

חוץ מזה - חפש ביוטיוב, ישנן סדרות שלמות על מלחמות העולם ועל ההסטוריה שלו, או אפילו לפני זה - על ההסטוריה של המדינה שלנו (ואפילו בונוס - גם בעיברית, מהסדרות של הערוץ הראשון כשהיה עוד מונופול).

בהצלחה.

alfa 156 2.5.

פורסם

תתחיל לדפדף בוויקיפדיה על נושא שיכול לעניין אותך, דרך הקישורים הפנימיים באתר, תקפוץ בין ערכים משלימים עד שתכסה ברמה מספקת את הנושא.

אישית אני מאוד אוהב את "תעופה בחקירה" (או MAYDAY כמו שזה נקרא בלעז), אני לומד מזה המון על תעופה ודידקציה.

מאותו כיוון, היתה פעם סדרה בדיסקאברי (אני חושב שזה שודר שם) על חקירת תאונות דרכים, מאוד מעניין.

סידרה טובה שמשודרת עכשיו בערוץ ההסטוריה זה על בנייתו של הרייך השלישי.

פורסם

תודה על ההמלצות!

שוב, אולי לא הייתי מובן לגבי הספרים, אני קורא ואמשיך לקרוא וזו אחת ההנאות שיש לי, ספרי עיון וגם רומנים.

כרגע אני קורא על מרטין לותר קינג ובן גוריון, אבל הרבה פעמים אחרי יום ארוך אני לא מצליח להיות

מספיק מרוכז ונרדם מול הספר :(, ושוב, כמות החומר שקולטים בוידאו (לפרק זמן) יהיה גדול יותר.

בגין אמר שאיש חכם קורא 100 עמודים של ספר ביום, אני לא בגין אבל משתדל :-)

פורסם

באופן אישי, בתחומים שבהם אני מתעניין,

הידע שצברתי בעזרת קריאת בלוגים בשנים ספורות

עולה על כל שיטה אחרת - הן מבחינת היקף הידע והן בגלל הפינג-פונג של הידע

המתרחש בין הבלוגרים השונים.

ידיעת השפה האנגלית מעבר לרמה סבירה - חובה, מן הסתם, למרות שלא חסרים בלוגים מעולים בעברית - תלוי בתחום.

עם נפלאות זמינות האינטרנט, עוברים את ה-100 עמודים ביום בקלילות.

ביוטיוב נדרש סינון מקדים כדי לקבל מידע באיכות טובה, שהוא לא לעוס ומעוות בסגנון ערוץ ההיסטוריה.

איך מבצעים סינון מקדים? קוראים את ההמלצות בבלוגים...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

תקרא באתר הזה:

Cracked.com

אומנם אתר קומדיה, אבל יש בו תובנות מעניינות על הרבה נושאים בחיים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

תקרא את כל האופטופיק.

קיימת הסברה שכל הידע הצבור בעולם נוקז אליו

עריכה אחרונה על ידי gsi16v

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
  • תוכן חדש...