Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4463 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

בעיה ששמתי לב אליה ברכב זה שהוא לא סוחב בכלל בהילוך ראשון.

מכיוון שחששתי לבעיה לקחתי את הרכב לכביש פתוח שמותר עד 90 קמ"ש והאצתי מהרמזור בפול גז.

אז הרכב נסע על 5.5K טורים בערך, עד 50 קמ"ש הוא המשיך להיות על הילוך ראשון ולא משך בכלל,

היה נדמה שהוא בהילוך ניוטרל. (המון רעש בלי לזוז כמעט)

בסביבות ה-55 קמ"ש הוא העביר הילוך לשני ואז פתאום הוא קיבל "בוסט" ענקי והתחיל לטוס ולמשוך בצורה מטורפת.

הוא ניצל את כל ההילוכים עד ב-80 קמ"ש - כלומר כל 10 קמ"ש העביר הילוך. בהילוך האחרון (כלומר ב-80 קמ"ש) הפסקתי את הניסיון הזה וחזרתי לנסוע רגיל ...

לרכב יש 170 אלף קילומטר, מנוע 2000 , 145 כ"ס.

האם זה בעיה בגיר או שכך זה צריך להיות? תודה.

פורסם

ככל הנראה אחת משתי אופציות:

1. ההילוך הראשון מחליק, וזה דומה למה שאתה מתאר כאשר הסל"ד עולה אבל הרכב לא מתקדם כראוי.

2. פחות סביר למה שאתה מתאר אבל יכול להיות שהגיר נכנס לאיזה מוד חרום ולכן הוא מתחיל נסיעה מהילוך 2 וזאת הסיבה לתחילת נסיעה עצלה.

פורסם

בכלל לא צריך להיות כך.

בנאצה מעמידה בפול גז, בהנחה שאתה לא מרפה מהדוושה - אמור למשוך את ההילוך הראשון לאיזור 70 קמ"ש ואז להעביר לשני, ב 80-90 קמ"ש אמור להיות בהילוך שני ולא להעביר האלה, כאמור אם אתה לא מרפה מהגז. בגרע שאתה מרפה, אמור לעלות לרביעי.

פורסם
ככל הנראה אחת משתי אופציות:

1. ההילוך הראשון מחליק, וזה דומה למה שאתה מתאר כאשר הסל"ד עולה אבל הרכב לא מתקדם כראוי.

2. פחות סביר למה שאתה מתאר אבל יכול להיות שהגיר נכנס לאיזה מוד חרום ולכן הוא מתחיל נסיעה מהילוך 2 וזאת הסיבה לתחילת נסיעה עצלה.

תודה רבה על התגובה, אם זה אופציה אחד, מה יהיה עלות תיקון דבר כזה פחות או יותר?

אם זה אופציה 2, האם אפשר להתחיל נסיעה בהילוך 1 (ולא D) כדי לבדוק?

בכלל לא צריך להיות כך.

בנאצה מעצידה בפול גז, בהנחה שאתה לא מרפה מהדוושה - אמור למשוך את ההילוך הרטשון לאיזור 70 קמ"ש ואז להעביר לשני, ב 80-90 קמ"ש אמןק להיות בהילוך שני ולא להעביר האלה, כאמור אם אתה לא מרפה מהגז. בגרע שאתה מרפה, אמור לעלות לרביעי.

לא אני היתי הנהג,

אבל מה יכול להיות סיבה שהוא לא סוחב בהילוך ראשון?

פורסם

אם מדובר בגיר אוטומטי,יש בעיה וצריך לפנות למכון גירים אוטומטיים (באיזור מגוריך ? ) לקבלת ייעוץ.

אם הבעיה החלה רק לאחרונה אלי עדיין אפשר לבצע תיקון מקומי לגיר ולא לשפץ את כולו ולעומת זאת,המשך נסיעה במצב הזה עלול להחמיר את הנזק.

אי אפשר לדעת את עלות התיקון עד שלא מאבחנים בדיוק מה הבעיה,האם ניתן להסתפק בתיקון מקומי שאולי יהיה זול יחסית או שצריך לשפץ את כל הגיר מה שייקר את התיקון.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
תודה רבה על התגובה, אם זה אופציה אחד, מה יהיה עלות תיקון דבר כזה פחות או יותר?

אם זה אופציה 2, האם אפשר להתחיל נסיעה בהילוך 1 (ולא D) כדי לבדוק?

עלויות תיקון של גיר אוטומטי זה לרוב יקר, מאוד יקר. באופן כללי הורדת גיר ופתיחה שלו והחלפת רכיבים פנימים זאת עבודה מורכבת וכלל הנראה שאם כבר פותחים גיר ויש צורך בשיפוץ גיר, זה עניין של כמה אלפי ש"ח. יש גם את האופציה הזולה יותר של קנית גיר מפירוק אך זה שקול לקניית חתול בשק. לגבי הבדיקה תנסה.

מומלץ להגיע בהקדם למקום שיאבחן את הגיר, הבדיקה העיקרית לרוב היא לפי מצב השמן ומצב השבבים בשמן ע"י פירוק הקרטר של הגיר.

170 אלף ק"מ זה בהחלט ק"מ שאפשר לחשוש לגיר.

פורסם
עלויות תיקון של גיר אוטומטי זה לרוב יקר, מאוד יקר. באופן כללי הורדת גיר ופתיחה שלו והחלפת רכיבים פנימים זאת עבודה מורכבת וכלל הנראה שאם כבר פותחים גיר ויש צורך בשיפוץ גיר, זה עניין של כמה אלפי ש"ח. יש גם את האופציה הזולה יותר של קנית גיר מפירוק אך זה שקול לקניית חתול בשק. לגבי הבדיקה תנסה.

מומלץ להגיע בהקדם למקום שיאבחן את הגיר, הבדיקה העיקרית לרוב היא לפי מצב השמן ומצב השבבים בשמן ע"י פירוק הקרטר של הגיר.

170 אלף ק"מ זה בהחלט ק"מ שאפשר לחשוש לגיר.

בסוף יסתבר שהגיר יעלה יותר מהרכב עצמו..

אני אקח אותו בהזדמנות לבדיקה.

באופן כללי - בלי קיק דאון - מתי, פחות או יותר , בתנאי מישור, הוא אמור להחליף מ-1 ל-2?

יש מצב שיש יותר מדיי שמן בגיר? אני זוכר שפעם אחרונה שבדקתי מים ושמן במוסך אמרו לי על זה משהו..

פורסם

אז צצה לה בעיה נוספת היום - הרכב לא רוצה לנסוע אחורה.

כלומר, אני משלב הילוך R, מקבל "בעיטה" כזאת, ואז הרכב לא זז (בדומה להילוך P ולא להילוך N)

ניתן לראות ש2 הנורות הלבנות של רוורס פועלות.

שאני לוחץ על הגז עד הסוף - הוא מגיע רק ל2000 סל"ד בניגוד למצב P שהוא מגיע עד סוף הסקאלה.

בדקתי שמן, ואין בעיות כלשהן.

במצב D, או כל מצב אחר, הרכב נוסע בצורה חלקה וטובה, ככה שאני לא בטוח שמדובר במוות של הגיר.

הבעיה הופיעה היום שבאתי לחנות את הרכב אחרי סיבוב קצר, לא היה שום סימן לבעיה.

בסיבוב כן נתתי יחסית הרבה קיקדאונים ודברים בסגנון, לא שמתי לב לבעיה, הוא נסע מצוין.

משום מה יש לי הרגשה שזה בעיה במגעים והוא הולך לP אבל אני רוצה לשמוע ממכם לפני שאני נפרד מכמה אלפי שקלים.

תודה רבה.

פורסם (נערך)

הגיר מת והוא יוחלף, פשוט תסכול ענק.. הרכב אצלי פחות משבועיים ו כבר הוא מת.

חשבתי שהבאתי מציאה.

אני לא מבין איך הוא יכול לנסוע כמו רכב חדש לגמרי ואז בשנייה להדפק.

אני לא יודע אם כדי לתקן את הגיר כי זה יעלה לי כמו המחיר שקניתי את הרכב..

עריכה אחרונה על ידי nimrod7676

• תוכן חדש...