Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4497 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לחברי הפורום!

בתאריך 26.03.14 בלילה שבין שלישי לרביעי, החלקתי עם הרכב בכיכר וכתוצאה מכך נגרם נזק כבד לרכבי. לפני הכיכר במהלך 300 מטרים של הכביש כל השדרה הושקתה, וכתוצאה מכך הכביש היה רטוב, נכנסתי לכיכר במהירות נמוכה 20 קמ"ש בהתחשב בעובדה שהצמיגים רטובים, למרות זאת הרכב החליק בצורה כזאת שנכנסתי באבן שעל הכיכר.

הנזק הוא מעל חצי מערך הרכב ע"פ הערכת מוסך ראשונית.

האם ניתןן לתבוע את העירייה על הנזק?

התענוג שמוביל אותך

פורסם

לא (כמעט בפסקנות), הרי הבחנת שהכביש רטוב עוד לפני הכניסה לכיכר, היית צריך להוריד למהירות תואמת לתנאי הדרך.

ומה קורה כאשר יש גשם?

יותר סביר להניח, שהיית במהירות יותר גבוהה מ 20 קמ"ש.

אם לצורך העניין היה כתם שמן שנמצא כבר במקום מספר שעות והעירייה לא דאגה לנקותו או לפחות לכסותו בחול, יש רשלנות של העירייה, אך לא כך הדבר כאן.

פורסם

אני לא הייתי עונה כ"כ בפסקנות (למרות שאיני משפטן, איני מתיימר להיות כזה, ולא נתקלתי במקרה כזה בעצמי).

אבל במקרה, קראתי לאחרונה את הכתבה הזו.

כדי לא לעייף אותך, אצטט את הקטע הרלוונטי:

פקד דודו כהן, ראש משרד התנועה בתחנת כפר סבא פנה לאחרונה בדחיפות לראשי הרשויות ברעננה, כפר סבא והוד השרון, בדרישה מיידית לטיפול בהפסקת השקיית הכבישים "לאור מספר מקרים בהם אירעו תאונות דרכים שנגרמו כתוצאה ממים שזלגו לכביש לאחר השקייה מוגזמת של שטחי ההפרדה המצויים במספר מוקדים ברחבי הערים ותאונת דרכים ברחוב בן יהודה בכפר סבא בה התהפך רכב לאחר שאיבד שליטה בשל הימצאות מים על הכביש". עוד מוסיף פקד כהן כי "הכתובת מתנוססת על הקיר".

כהן מדגיש במכתבו כי "בשנים האחרונות אירעו תאונות נוספות בהן יש קשר ישיר להשקייה".

יצוין כי על פי תקנות התעבורה "רשות תמרור מקומית תהיה אחראית להצבתו, התקנתו, הפעלתו, סימונו של כל הסדר תנועה שבתחומה". סעיף 344 לחוק העונשין קובע "העושה מעשה או אינו נוקט זהירות סבירה בנכס שבהחזקתו או בפיקוחו וגורם בכך סכנה, מכשול או נזק לאדם בדרך ציבורית או בנתיב ציבורי, דינו- מאסר של שלוש שנים".

חשוב להדגיש, כי תקנות התעבורה רואות ברשות המקומית "מי שאחראית לתחזוקה התקינה של הדרכים העוברות בתחומה בכל עת".

לפי הציטוט הנ"ל, יש לעניות דעתי לפות"ש (בלווי עו"ד מוצלח) סיכוי לא רע להוציא את נזקיו מקופת העירייה.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

לשאלתך האם ניתן לתבוע התשובה חיובית,

האם ניתן גם לזכות בתביעה התשובה לא כל כך פשוטה.

לדעתי בנסיבות המקרה שלך , 300 מטר בו נסעת על כביש רטוב ולא התאמת את מהירותך לתנאי הדרך עד אשר הגעת לכיכר יהיו בעוכריך ,

אולי יחלקו את האשם בינך לבין העיריה באיזה אחוזים קשה לאמר.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

הכביש לא היה רטוב במלואו אלא 10 מטרים רטובים ואחריהם יבשים ועוד פעם 10 רטובים ואח"כ יבשים וחוזר חלילה, כשהגעתי לכניסה לכיכר האטתי את המהירות לכדי 20 קמ"ש, זה לא שהשתוללתי, אף אחד לא מחפש לעצמו צרות.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

בהודעה הראשונה הכביש רטוב עכשיו יבש רטוב.

ב 20 קמ"ש רכב לא מתחלק אלא אם הוא נועל מינג לינג סיני חלקים

בטח ש ב 20 קמ"ש לא נגרם לרכב נזק כבד מאוד.

אותי לא שכנעת.

כמה עוד כלי רכב נכנסו בכיכר ?

כאמור תנסה לתבוע , ראשית תתחיל במכתב מעו"ד ואח"כ תתקדמו הלאה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
שלום רב לחברי הפורום!

בתאריך 26.03.14 בלילה שבין שלישי לרביעי, החלקתי עם הרכב בכיכר וכתוצאה מכך נגרם נזק כבד לרכבי. לפני הכיכר במהלך 300 מטרים של הכביש כל השדרה הושקתה, וכתוצאה מכך הכביש היה רטוב, נכנסתי לכיכר במהירות נמוכה 20 קמ"ש בהתחשב בעובדה שהצמיגים רטובים, למרות זאת הרכב החליק בצורה כזאת שנכנסתי באבן שעל הכיכר.

הנזק הוא מעל חצי מערך הרכב ע"פ הערכת מוסך ראשונית.

האם ניתןן לתבוע את העירייה על הנזק?

קצת נשמע לי מוזר על הסיפור ,רכב שנכנס לכיכר במהירות 20 קמ"ש ומחליק וגורם לזנק כזה קשה לרכב.

אנחנו כבר עברנו את תקופת הגשם הראשון ,כך שהכביש צריך להיות באופן יחסי נקי משמנים שהצטברו במהלך הקיץ.

במיוחד שאתה טוען שהכביש לא היה רטוב לכל אורך עד הכניסה לכיכר,כאן נשאלת השאלה למה דווקא הרכב שלך החליק?

תוכל לפרט לנו באיזה רכב אתה נוהג בבקשה?

בנוסף תוכל לעלות תמונה שמראה את סוג הצמגים ומה המצב שלהם בבקשה?

יהיה לך קשה להוכיח שהבעיה היא רשלנות של עיריה,כי אני בטוח שאתה לא הראשון שנכנס לכיכר וגם לא האחרון.

הבעיה שרק אתה אבדת שליטה על הרכב (במהירות נמוכה כדבריך),מכאן הדבר הראשון אני הייתי בודק את המצב הצמיגים שלך.

כי העיריה יכולה לטעון שהצמיגים שלך "גמורים" ,לכן תבצע בדיקה ותיעוד של מצב הצמיגים ותאריך ייצור שלהם.

אני רואה סיכוי ממש קלוש להצליח בתביעה (אני לא משפטן ולא עורך דין),כי כל שופט נורמלי יודע שאתה היחידי שהחליק בתוך הכיכר ,כאשר לפניך ואחריך נכנסו רכבים ולא קרה להם כלום.

פורסם

צמיגים סיניים אכן, מינרווה, זה יבש רטוב, ב20 קמ"ש עפתי על הכיכר כשעל הכיכר יש את הסלעים הענקיות האלה, תעוף לאחת כזאת ותבין שיכול להגרם נזק.

התענוג שמוביל אותך

פורסם
צמיגים סיניים אכן, מינרווה, זה יבש רטוב, ב20 קמ"ש עפתי על הכיכר כשעל הכיכר יש את הסלעים הענקיות האלה, תעוף לאחת כזאת ותבין שיכול להגרם נזק.

אני מניח שהרכב לא שווה יותר מ 20 אלף ,כאשר אתה רושם שהנזק שווה ערך לחצי ממכיר הרכב.

נזק יכול ליגרם בכול מהירות לא רק ב 20 קמ"ש ,איך אתה מסביר את התופעה שרק אתה החלקת בכיכר? איך תסביר לשופט את הטענה שתעלה מכתב הגנה של העיריה?

בכל מקרה כמו שאמרו לך אתה יכול לתבוע תמיד,השאלה אם תוכל להוכיח ב100 אחוז את הרשלנות של העיריה.

לפי איך שזה נראה אין לך ממש קייס לטענות שלך,אבל כמו שאמרתי אני לא משפטן או עורך דין.

לפי התיאור שלך כנראה שהצמיגים שלך לא כל כך בטיחותים וכנראה שהם הסיבה להחלקה,או שלא נכנסת לכיכר ב 20 קמ"ש כי יצא לי לעבור קורס נהיגה נכונה (נהיגה מתקדמת) ,לאבד שליטה במהירות כזאת נמוכה זה ממש לא סביר וגם מאוד קל לצאת ממנה.

פורסם

התיאור בהחלט מתאים למה שישה ציין (צמיגים סיניים ו/או ללא חריצים) מה שמטיל את רוב כובד האשמה עליך, אם לא כולה.

בהנחה שהם השקו במים ולא בנפט או שמן, יהיה בעוכריך גם העובדה שרק בשבוע שעבר ירד גשם, וירד השבוע טל בחלק מלילות השבוע.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...