Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4458 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני לא רואה תוכניות סטירה וכנראה לא מבין את ההומור העדין. אני גם לא מצליח להבין את הקשר בין זה שאתה, ארקו, נכשל בקורסים לבין זה שאחרים מקבלים תגבור. אם הם לא יקבלו - אתה לא תכשל? בחוג בו אני לומד היתה פעם סטודנטית אתיופית אחת ובודדה. היא פרשה אחרי כחצי שנה, בגלל בעיות שפה וכנראה גם בעיות אחרות ברקע. על זה שבעשור שאני נמצתא בהייטק (גם ביח' מחשוב בצבא) לא פגשתי מתכנת אתיופי אחד, נראה לי שכבר כתבתי. בינתיים פגשתי גם בדיוק שני מתכנתים ערבים. מה כואב לך שעוזרים לאחרים? אתה יודע לחקור פונקציות פחות טוב מזה? או מבין פחות טוב מה זה אוטומט סופי דטרמינסטי? בסוף, כשתגיע לראיון עבודה, נקודת הפתיחה שלך אוטומטית תהייה יותר טובה משל כל אתיופי וערבי במדינה הזו. אז גם אם הם מקבלים תגבור באוניברסיטה, אז מה? וכן, נהג לילה צודק, אתה יכול לעשות ניתוח במדיקל סנטר או כל מקום אחר. מה ההבדל איפה תשלם את ה20,000 או 30,000 שזה עולה? פה או בניו יורק?

אני ברוך ה' יום יום מודה לקב"ה על הציונים שלי. למה חברים שלי נכשלים ? הם מספיק מוכשרים רק צריכים שיעורי עזר והפרוטה לא מצויה בכיסם אז ? מי מטפל בהם ? הם נתנו למדינה מעל ומעבר, בוא תסביר לי איך ערבי מקבל העדפה על פניו. לא אכפת לי שלא מעסיקים אותם זה לא ענייני זה בעיה של התעשייה הבעיה שלי זה למה מלח הארץ נדחק לשוליים וכרגיל אנחנו נאורים איפה שנוח לנו.

אפלז אני שמח שגם אתה נמנה בין מבקריי. ההורים שלי עלו לפני 40 שנה ומיקמו את אבי בשכונת הרכבת בלוד ואימי בגבעת התמרים (יפו ג'). מישהו נתן להם משהו ? לא. גם לך לא, מי כן הרוויח ? הדורות האחרונים שבאו על מוכן.

רצחו וגם ירשו ... נותנים שכונות שלמות במרכז במקום לאוורר את המקום החנוק הזה.

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
  • תגובות 635
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ראית איך נראות השכונות הישנות בראשון,רמת גן,דרום תא, רואים שבנו אותן מהר.

ולדעתי ההגיון היה לאפשר להם להשתלב ולא להרחיק אותם לצפת או לדימונה.

Infiniti G37-Sold

Toyota Corolla 2014-חזרה לאלבר

Ford Focus 1.5 2016

פורסם
רועי, אני לא רוצה לכתוב תגובה עם ציטוט באורך שני עמודים, אז אנירוצה רק כמה הערות:

1. העובד שיפוטר מתע"א ויקבל דמי אבטלה יעלה למדינה פחות. אבל כמה הוא יכניס למדינה ? אפס עגול, כלכלית, ביטחונית, אפילו מבחינת שמה של המדינה.

יופי, לפחות בבית הוא לא יגרום לנזק. כן, נזק, זה מה שעושה אבטלה סמויה וגלויה במקומות עבודה. השחתה ערכית ומקצועית. אנשים לא נוטים להתאמץ כשהם רואים בסביבתם אחרים שמקבלים את אותו השכר (וסביר להניח שיותר) מבלי לעבוד. לאנשים לא אכפת. יש תחושת אי צדק גואה.

2. הרופאים מופיעים כ"שיאני שכר" משתי סיבות. האחת היא שמדובר באנשים עם ותק של 30 שנה ביותר, שמתוכן הוקדשו קרוב ל-20 להכשרה (לימודים, סטאג', התמחות ארוכה או שתיים יותר קצרות וכמה שנים של התמחות על בחו"ל, כולם בשכר נמוך). הם מגיעים לטבלה בסביבות גיל 55-60, וגם זאת רק אם הם מוצלחים במיוחד.

3. דו"ח "שיאני השכר" בשירות הציבורי מעווות לחלוטין כיון שגופים רבים אינם מדווחים בו. הרופאים מדווחים בגלל שיטת התלום של שירותי בריאות כללית שמעסיקה רבים מהם ומדווחת על כלל הכנסותיהם, בעוד שגופים אחרים אינם מדווחים - בזכות ההפרטה שגורמת לשירותים להיות"קנויים" (כלומר מדווחים כמיקור חוץ ולא כשכר המשולם ישירות לעובדים).

מה שאתה מתאר רק יותר גרוע. הרופאים מככבים, זה שיש כאלו שמרוויחים עוד יותר לא מקל עלי בשום אופן.

גם שכר הרופאים מיוצג בחסר בגלל טיפולים פרטיים ושר"פ - כל זה בזמן שהם עובדי מדינה, להזכירך.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
אני ברוך ה' יום יום מודה לקב"ה על הציונים שלי. למה חברים שלי נכשלים ? הם מספיק מוכשרים רק צריכים שיעורי עזר והפרוטה לא מצויה בכיסם אז ? מי מטפל בהם ? הם נתנו למדינה מעל ומעבר, בוא תסביר לי איך ערבי מקבל העדפה על פניו. לא אכפת לי שלא מעסיקים אותם זה לא ענייני זה בעיה של התעשייה הבעיה שלי זה למה מלח הארץ נדחק לשוליים וכרגיל אנחנו נאורים איפה שנוח לנו.

אפלז אני שמח שגם אתה נמנה בין מבקריי. ההורים שלי עלו לפני 40 שנה ומיקמו את אבי בשכונת הרכבת בלוד ואימי בגבעת התמרים (יפו ג'). מישהו נתן להם משהו ? לא. גם לך לא, מי כן הרוויח ? הדורות האחרונים שבאו על מוכן.

יש מישהו שאתה לא שונא בעולם? חוץ מחבריך היהודים והצדיקים, שמתפללים, ברוך השם, כל יום לה' אלוהי צבאות ישראל, שיעשה עמם חסד ויתן להם 100 בחדוו"א בימים ההם בזמן הזה?

התגובות שלך וכל מה שאתה כותב זו התגלמות מרמור, מרמור לא מבוסס על כלום חוץ מעל סטראוטיפים עלובים בשקל וחצי על אתיופים, ערבים, "הדורות האחרונים שבאו על מוכן" וזה שפשוט יש אנשים יותר מוצלחים מהחברים שלך.

אני עליתי לישראל לפני 22 שנה. אני מהדורות האחרונים? זה בסדר שאני חי כאן, או שאני צריך להתנצל, בפניך הצדיק המתפלל כל יום, על זה שבאתי "על מוכן"? אולי גם תפרט, בקשה, מה זה "הכל מוכן"? בוא, תספר לי מה אני קיבלתי מהמדינה. דוד שלי עלה לארץ לפני 10 שנים בערך. זה כבר ממש הדור האחרון. בוא, פרט, בבקשה מה הוא קיבל.

במקום להסתכל כל הזמן על אחרים, תסתכל לפעמים על עצמך לפעמים. זה שאתה וחבריך מתפללים כל יום לאלוקים, עוד לא הופך אותם לחכמים או מוצלחים יותר מאנשים אחרים או ל"מלח הארץ". בטח לא כשמצטרפות לזה דיעות חשוכות וחיפוש מתמיד אחרי אלו שקיבלו יותר ממך. זה גם עלול להדהים אותך ולזעזע את עולמך, אבל זה שמישהו שירת בצבא, עוד לא אומר אוטומטית שהוא מוכשר ויכול לסיים תואר במדעי המחשב. קטע מדהים שכזה. וחוץ מזה, אני לא יודע אם אוניברסיטאות מספקות מלגות פרטניות לאתיופים וערבים שאתה כל כך שונא. אני כן יודע שכל אוניברסיטה מספקת מלגות סטודנטים מצטיינים שמגיעים ממשפחות מצוקה ומהפריפריה. אולי לפעמים פשוט מדובר באותם האנשים, במקרה לגמרי? כי פעם אחרונה שבדקתי - ערבים ואתיופים אלו הן לא בדיוק שתי האוכלוסיות שממלאות כוכב הצפון ובבלי, בצפונה של תל אביב. אז בוא גם תסביר לי מה בדיוק אומר המשפט "הערבי מקבל העדפה על פניו". בוא, בבקשה, ספר לי כמה שקלים חדשים משקיעה המדינה בכל סטודנט יהודי וכמה בכל סטודנט ערבי. איפה ואיך זה בא לידי ביטוי. בעיקר לאור העובדה המצערת שערבים ואתיופים הם בין האוכלוסיות העניות ביותר שיש במדינה ישראל.

"רצחו וגם ירשו"... תאמין לי, מזל שאתה לא נוצרי אלא יהודי. אחרת גם היית מספר לנו פה על זה שמכינים מצה מדמם של תינוקות.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

כמעסיק אני יכול להגיד לך שגם עם תסיים את התואר בהצטיינות אצלי לא תעבוד. א י קודם מעסיק בני אדם ורק אחר כך אנשי מקצוע עאתה נכשל בגדול בדרישה הראשונה.

אם אתה או אחד החברים שלת זקוק לעזרה בכל אוניברסיטה יש שעות קבלה ומערך עזרה שלם שתפקידו לעזור לכם. הסיוע ליוצאי אתיופיה בא לעזור צהם להתמודד עם הבירוקרטיה שהם לא יודעים להתגבר עליה (והיה לי מהנדס אתיופי שעד היום אני מצטער על זה שלא הצלחתי לשמור עליו אצלי). אני גם לא שואל ועמדים לדתם ומ ש אין לי בעייה עם בן מיעוטים. מה שכן, יוצא צבא/שירות לאומי יקבל אצלי עדיפות.

בקיצור, אם תוציא את הראש מהתחת ותבין שלא חייבים לך כלום ושאתה לא יותר טוב מאחרים אז תגלה שהעולם מקום מאוד נחמד. אם תמשיך עם גישה הזו בשום מקום לא תרגיש טוב.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

יבגני

ת"א-יפו היא ת"א-יפו ולא מכבר הייתה כתבה שהחבר'ה ביפו (מכל הסוגים) רוצים ללמוד בתיכונים הטובים והם מקבלים בעיטה באחוריים.

אתיופים מקבלים מביטוח לאומי מלגה מלאה שכוללת הכל מהכל החל משכ"ל ועד לנסיעות ודמי כיס הכל כולל הכל. בנוסף לזה תוסיף יחידות הכוונה מיוחדות להם בכל אונ' שמטפלים בהם ועוזרים להם ומספקים להם מה שהם רוצים.

עכשיו בוא תראה כמה אני ואתה דומים. אני מודה לה' על מה שהוא נותן לי כי אני מאמין בו באמונה שלמה, אבל אני לא דתי. אני לא מתפלל 5 פעמים ביום, לא הולך עם כיפה וגם לא שומר שבת. זה לא סותר את אמונתי. אבל מה כן הבעיה, שאתה הסקת שאני וכל החברים שלי דתיים ותראה באיזו צורה מגעילה אתה יוצא על ציבור שלם. וואלה, עקפת אותי.

נייט דרייבר

קודם כל אתה יודע על מי אתה יכול לאיים. לא יאה ולא נאה לבן אדם מבוגר שעבר דבר או שתיים בחייו.

יש שעות קבלה ? גאוני, בוא נראה אותך מחכה עם עוד 40-200 איש וכולכם צריכים להתחלק על 120 דק'. כל מרצה יסביר לך ב3 דק' את האינטגרל הלא מסויים אני בטוח.

חבריי פנו לכל מערכי העזרה האפשריים באונ' והם זכו לקבל.... חכו לזה.... שעתיים שיעור פרטי מסטודנט שנה גבוהה יותר. שעתיים ! לא משנה כמה קורסים אתה מתקשה!!!!!

אני אגיד לכם איפה פה הקאץ' ומה מפריע לי. זה אוניברסיטה על כל המשתמע בכך. אני מאמין שכל סטודנט באונ' מהשנים האחרונות מפנטז מידי פעם על הפריבילגיות שבמכללה. פריבילגיות שאנו לא זוכים להם אבל אנשים אחרים כן. אני חושב שכל העדפה מתקנת הזאת קצת איבדה גבולות.

דבר נוסף. יאיר לפיד לפני כמה חודשים הגדיל את התקציב ששולח אתיופים להשכלה גבוהה בעוד 30M אאל"ט. ידוע לרובנו כי ברשימה של יד עתיד נכנסו לכנסת 2 ח"כ אתיופים. לא צריך להיות גאון גדול בשביל להבין שככל הנראה החברי כנסת האתיופים פעלו למען קהילתם. למה אני לא יכול לפעול למען קהילתי ? למה אני לא יכול לרצות משהו לטובת היהודים שנולדו פה ? כי אנחנו רוב ? כי אנחנו "האדם הלבן" פה ? אני דואג לאנשים שלו כמו שיש ח"כ ערבים ויש ח"כ אתיופים שפועלים למען קהילתם. במקרה, ללא כוונת תחילה, קהילתם זה אנשים שנראים בדיוק כמוהם.

מה אני שונה ?

אני לא שונא אף אחד, אני לא גזען, פשוט יש פה אי צדק.

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

ארקו, איפה ראית איום בדבריי? אני אמרתי מפורשות שאני לא אעסיק אדם כמוך אצלי במפעל וא י עומד מאחורי הדברים שלי. זה לא איום אלא עובדה.

שעתיים עזרה לסטודנט בסימסטר אמורים להספיק. אחרי 3 שבועו. מילואים בתחילת הסימסטר הראשון שלי בטכניות שעה אחת עם סטודנט הספיקה כדי לאפס אותי על מה שהולך שם (נסה לחשוב שאתה מגיע אחרי 3 שבועות וצריך פתאום להבין מה זה האפסילון הזה שהם תוקעים בכל מקום).

אוכלוסיות מוחלשות מקבלות סיוע. גם תושבי ירוחם וקריית שמונה יקבלו מלגות ומעונות לפני תושב תל אביב או רעננה. ככ זה עובד בכל מקום וזה בסדר. אם מישהו סתום מידי כדי להתמודד עם לימודים לא בגלל שחסר לך רקע אלא בגלל שאתה לא מסוגל להבין את החומר ברמה סבירה כדי לעבור אפילו עם עוד שעתיים איפוס ועם עזרת חברים אז מקומו לא איפה שהוא נמצא. אם הקושי נובע מחוסר בסיס שיש לאחרים זה סיפור אחר ואת זה באה העזרה לעולי אתיופיה לתקן. להזכירך בשנות התשעים (לא יודע עד מתי זה נמשך ואם זה קיים גם היום) נוצאי ברית המועצות קיבלו הטבות מפליגות שלנו הצברים לא היו אבל לנו זה לא הפריע.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
יבגני

ת"א-יפו היא ת"א-יפו ולא מכבר הייתה כתבה שהחבר'ה ביפו (מכל הסוגים) רוצים ללמוד בתיכונים הטובים והם מקבלים בעיטה באחוריים.

אתיופים מקבלים מביטוח לאומי מלגה מלאה שכוללת הכל מהכל החל משכ"ל ועד לנסיעות ודמי כיס הכל כולל הכל. בנוסף לזה תוסיף יחידות הכוונה מיוחדות להם בכל אונ' שמטפלים בהם ועוזרים להם ומספקים להם מה שהם רוצים.

עכשיו בוא תראה כמה אני ואתה דומים. אני מודה לה' על מה שהוא נותן לי כי אני מאמין בו באמונה שלמה, אבל אני לא דתי. אני לא מתפלל 5 פעמים ביום, לא הולך עם כיפה וגם לא שומר שבת. זה לא סותר את אמונתי. אבל מה כן הבעיה, שאתה הסקת שאני וכל החברים שלי דתיים ותראה באיזו צורה מגעילה אתה יוצא על ציבור שלם. וואלה, עקפת אותי.

אני אגיד לכם איפה פה הקאץ' ומה מפריע לי. זה אוניברסיטה על כל המשתמע בכך. אני מאמין שכל סטודנט באונ' מהשנים האחרונות מפנטז מידי פעם על הפריבילגיות שבמכללה. פריבילגיות שאנו לא זוכים להם אבל אנשים אחרים כן. אני חושב שכל העדפה מתקנת הזאת קצת איבדה גבולות.

דבר נוסף. יאיר לפיד לפני כמה חודשים הגדיל את התקציב ששולח אתיופים להשכלה גבוהה בעוד 30M אאל"ט. ידוע לרובנו כי ברשימה של יד עתיד נכנסו לכנסת 2 ח"כ אתיופים. לא צריך להיות גאון גדול בשביל להבין שככל הנראה החברי כנסת האתיופים פעלו למען קהילתם. למה אני לא יכול לפעול למען קהילתי ? למה אני לא יכול לרצות משהו לטובת היהודים שנולדו פה ? כי אנחנו רוב ? כי אנחנו "האדם הלבן" פה ? אני דואג לאנשים שלו כמו שיש ח"כ ערבים ויש ח"כ אתיופים שפועלים למען קהילתם. במקרה, ללא כוונת תחילה, קהילתם זה אנשים שנראים בדיוק כמוהם.

מה אני שונה ?

אני לא שונא אף אחד, אני לא גזען, פשוט יש פה אי צדק.

קודם כל, לא כתבתי דבר וחצי דבר נגד החברים שלך. כתבת שהם "מלח הארץ", ואני תהיתי מה הופך אותם לכאלו. כתבת שאתה מתפלל כל יום לה', ואני תהיתי אם התפילה הופכת אנשים למלח ארץ, או שמה זה השירות הצבאי המהולל, או הותק של המשפחה שלהם בישראל. איפה גם הסקתי שכל חבריך דתיים? איפה המילה "דת" הופיע בתגובה הקודמת שלי? איפה יצאתי נגד "אוכלוסיה שלמה"? אתה והחברים שלך זו אוכלוסיה שלמה? כתבת שאתה מתפלל לה'. שאלתי, כאמור, אם זה מה שהופך אותך ל"מלח הארץ". כנראה שהתשובה היא "לא".

עדיין לא קיבלתי התחייסות ראויה למה אני בתור עולה חדש (רק 22 שנה בארץ) קיבלתי מהמדינה שאתה לא קיבלת. בוא, תספר לי. תשפוך את הלב. אני יודע שבא לך. מה שכן קיבלתי (ממך, לא מהמדינה) זה עוד בליל של "הם והם והם". בוא אאתגר אותך בעוד כמה שאלות (על הקודמות לא ענית - כתבת במה אתה מאמין, לכל היותר): כמה אתיופים מסיימים תואר ראשון במדעי המחשב בכל שנה? כמה ניגשים ללמוד? מה האחוז מסך האתיופים בשכבת הגיל הרלוונטית (נניח 22-30) שלומדים או יש להם תואר? כמה מהם משתלבים אחר כך בשוק העבודה? לכמה מהם יש תעודת בגרות? כמה מהמשפחות שלהם מסוגלות לסבסד לילדיהם את התואר או להעניק להם עזרה כלשהי?

אני אגיד לך מה הקאצ' באמת: הקאצ' הוא שאתה רואה אנשים שמעצבנים אותך. מעצבנים כי צבע העור שלהם שונה או כי הם מדברים בשפה אחרת או כי אתה פשוט לא טוב (אתה או החבירם שלך) בתחום שבחרתם, ואתם מחפשים את מי להאשים. פתחת לעצמך תורה שלמה של סטראוטיפים על מה הם מקבלים, והכל כמובן על חשבונך ובמקום שאתה תקבל. זו, ארקו, גזענות. אין לזה שם אחר. בטח לא כשזה לא מגובה בשום טענה ממשית יותר מ"אבל מגיע לי יותר, אני מלח הארץ, הם רצחו וגם ירשו".

אני לא יודע מה הרקע הסוציו אקונומי שלך. כפי שכתב לך נהג לילה (וגם אני) אוכלוסיות מוחלשות ותושביה הפריפריה מקבלים סיוע גם כן בכל אוניבריסטה. יש לך גם יותר מחבר כנסת אחד שמייצג אותך. יש כמה עשרות כאלו, החל ביאיר לפיד, ועד לנפתלי בנט או מפלגת ש"ס. רק תבחר. אבל עזוב, אתה צודק. האתיופים אשמים בזה שאתה וחברים שלך לא מבינים איך לחשב אינטגראל.

נ.ב אני חייב להגיד לך, שאנשים כמוך (שהם חלק די גדול מהאוכלוסיה כאן) גורמים לי כל פעם מחדש להבין כמה המושג "ישראלי" ריק מתוכן. חבל שבמקום לנסות ולהכיל ולאחד, אתה רק עסוק בלחפש את השונה כל הזמן. אולי אם היו קצת פחות אנשים כמוך, אתיופים או רוסים או ערבים לא היו צריכים חברי כנסת נפרדים שייצגו אותם בכנסת, והיו יכולים להיות מיוצגים פשוט על ידי חברי כנסת..ישראלים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
יופי, לפחות בבית הוא לא יגרום לנזק. כן, נזק, זה מה שעושה אבטלה סמויה וגלויה במקומות עבודה. השחתה ערכית ומקצועית. אנשים לא נוטים להתאמץ כשהם רואים בסביבתם אחרים שמקבלים את אותו השכר (וסביר להניח שיותר) מבלי לעבוד. לאנשים לא אכפת. יש תחושת אי צדק גואה.

אני מסכים עם זה שאבטלה סמויה לא תורמת לתפוקות בעבודה אבל כפי שרשם נהג לילה, לפעמים עובד לא נמדד רק לפי תפוקות אלא לפי איזה סוג בנאדם הוא ואיזה תחושות הוא מקרין כלפי הסביבה. מי שיש לו מוסר עבודה לא ייתן לעובדה הזו לבלבל אותו שכאן זה "בית ^%#$".

כפי שרשמתי לך מקודם, אתה סתם ניזון משמועות שמפרסמים אנשים שאין להם רבע של מושג על מה הם מדברים. הסיפור הוא לא כזה שחור ולבן כמו שאתה מציג אותו.

יותר מזה אני אגיד לך שאם אתה חושב שהמדינה מחזיקה את התעשיות הצבאיות שלה למטרות רווח אז יש לך טעות בהבנה.

זה בדיוק כמו להתלונן שהכור בדימונה לא כלכלי ושהמדינה משלמת לחברות האוטובוסים שיפעילו קווי אוטובוס שלא כדאי כלכלית להמשיך להפעיל.

מה שאתה מתאר רק יותר גרוע. הרופאים מככבים, זה שיש כאלו שמרוויחים עוד יותר לא מקל עלי בשום אופן.

גם שכר הרופאים מיוצג בחסר בגלל טיפולים פרטיים ושר"פ - כל זה בזמן שהם עובדי מדינה, להזכירך.

שוב פעם אתה ממשיך עם ההכללות שלך. רופא עד גיל +30 מרוויח שכר בדיחה (פר שעה) לעומת בוגר ממר"ם בן 23.

אתה לוקח דוגמה של רופא שקרוב לפנסיה שלו ומכליל אותה על כל הרופאים.

זה מזכיר לי את הדוגמה שפרסמו בחדשות תלוש משכורת של אחות שמרוויחה 17K ש"ח. בטח שזה השכר שלה, זו אחות בדרגת שכר 17, אתה יודע כמה כאלה יש בכל הארץ? אולי 2-3 אתה יודע כמה שנים ותק צריך כדי להגיע לדרגה הזו? בערך 40 שנה. מאוד קל לנפנף בקלף הזה מול קהל של הדיוטים ולהגיד להם שזה שכר אופייני של אחות.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
אני מסכים עם זה שאבטלה סמויה לא תורמת לתפוקות בעבודה אבל כפי שרשם נהג לילה, לפעמים עובד לא נמדד רק לפי תפוקות אלא לפי איזה סוג בנאדם הוא ואיזה תחושות הוא מקרין כלפי הסביבה. מי שיש לו מוסר עבודה לא ייתן לעובדה הזו לבלבל אותו שכאן זה "בית ^%#$".

כפי שרשמתי לך מקודם, אתה סתם ניזון משמועות שמפרסמים אנשים שאין להם רבע של מושג על מה הם מדברים. הסיפור הוא לא כזה שחור ולבן כמו שאתה מציג אותו.

יותר מזה אני אגיד לך שאם אתה חושב שהמדינה מחזיקה את התעשיות הצבאיות שלה למטרות רווח אז יש לך טעות בהבנה.

זה בדיוק כמו להתלונן שהכור בדימונה לא כלכלי ושהמדינה משלמת לחברות האוטובוסים שיפעילו קווי אוטובוס שלא כדאי כלכלית להמשיך להפעיל.

העובדה שהתעשיות הבטחוניות הן, כשמן, חיוניות לבטחון רק הופכת את ההתנהלות המושחתת הזו לגרועה יותר - אלו לא נסיבות מקילות. זה חמור כי זה נמכר לציבור במעטה של "בטחון המדינה" (כמו משלחת הרכש בניו יורק, הפנסיות במערכת הבטחון, אי השקיפות התקציבית ועוד סעיפים רבים ומקוממים), וזה חמור כי הגופים האלו צריכים להתנהל בצורה מקצועית. אתה לא תמצא שום צידוק כלכלי, ערכי או בטחוני לתופעות האלו. זה פשוט לא קיים. אני תוהה למה אתה קם להגן עליהן. בתור אזרח המדינה אתה אמור לכעוס, אבל בתור עובד בתעשיות האלו אתה אמור לכעוס יותר. היחידים שלא כועסים הם המרוויחים הישירים מהסיטואציה הזו.

שוב פעם אתה ממשיך עם ההכללות שלך. רופא עד גיל +30 מרוויח שכר בדיחה (פר שעה) לעומת בוגר ממר"ם בן 23.

אתה לוקח דוגמה של רופא שקרוב לפנסיה שלו ומכליל אותה על כל הרופאים.

זה מזכיר לי את הדוגמה שפרסמו בחדשות תלוש משכורת של אחות שמרוויחה 17K ש"ח. בטח שזה השכר שלה, זו אחות בדרגת שכר 17, אתה יודע כמה כאלה יש בכל הארץ? אולי 2-3 אתה יודע כמה שנים ותק צריך כדי להגיע לדרגה הזו? בערך 40 שנה. מאוד קל לנפנף בקלף הזה מול קהל של הדיוטים ולהגיד להם שזה שכר אופייני של אחות.

את קביעת התגמול ההוגן לכל סקטור אני משאיר לבולשביקים. ההנחה שלי היא שמקצוע שבו הביקוש למשרות עולה על היצען, הוא מקצוע שבו התגמול ראוי (ותגמול אינו רק כספי; יש עבודות שמתגמלות מספיק בשביל שתספוג את השכר הנמוך, ויש עבודות נוראיות בהן הכסף מפצה על עוגמת הנפש, וזה בסדר). מאחר והביקוש ללימודי רפואה עולה בהרבה על ההיצע, אני מניח שהתגמול הנמוך (לדבריך) אינו מרתיע איש מלעסוק במקצוע. כמובן שמה שזה אומר הוא שמי שלמד רפואה, ביודעו את התנאים, ואז החליט לשבות כשהוא כבר בתוך המערכת, מבלי שהתנאים הורעו, ומתוך עמדת כוח, הוא חלאה (אבל כאלו ישנם רבים).

כשרופאים צעירים ינטשו את המקצוע או את המדינה בהמוניהם, אני בטוח שהמערכת תתאים את עצמה. הנה, אפילו צה"ל, מהגופים המאובנים והמפגרים שבנמצא, ידע להתאים את תגמול העתודאים - כבר לפני עשור - בשביל להתגבר על הנטישה לעומת התעשיה הפרטית. אני בטוח שגם מערכת הבריאות תעשה זאת במידת הצורך, אך הצורך עוד לא עלה. כנראה שהרופאים מבינים שמצבם טוב - הביקוש חזק בארץ ובעולם, השנים הראשונות קשות אך השכר אינו שכר רעב, ובניגוד לכל מקצוע אחר יש עתיד תעסוקתי מובטח עם שכר עולה, ללא תקרה מעשית.

להתאים לרופאים את השכר מבלי קשר לתנאי השוק, רק כי נראה לנו שרופא צריך להרוויח כך וכך, זו התנהלות נפסדת, הקצאת משאבים קלוקלת ומעילה בכספי הציבור.

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם

רועי - שוב אתה מנותק. בישראל - כמו ברוב העולם, בודאי המערבי - יש מחסור חמור ברופאים.

אלעד הדגיש יפה מה שכתבתי שלשום - הרופאים ה"מככבים" ברשימת בעלי השכר הגבוה הם אנשים עם ותק של 25 שנה ויותר, שמאחוריהם 6-7 שנות לימוד באוניברסיטה ללא שכר (ונסה לעבוד במקביל ללימודי רפואה, תבר מהר מאד) ועוד כ-15 שנות הכשרה לפחות עד שהגיעו למעמד רופא בכיר, שנים שבהן הם מרויחים שכר נמוך ועובדים כפליים שעות בהשואה לאנשים מן היישוב. שבוע .עבודה של 100 שעות אינו דבר חריג לרופא מתמחה. וכן נכנס עוד עיוות של המערכת - בין 50-75% משכרו הוא תמורת עבודה נוספת (ואני מתכוון לעבודה נוספת בתוך המערכת הציבורית, לא עבודה פרטית), מה שפוגע מאוד בזכויות הסוציאליות שאינן משולמות תמורת עבודה כזו.

ארקו- אני עדיין חייב לך תשובה על הפוסט הארסי שלך משלשום על השחיתות במערכת הרפואית, אבל אני צריך לצאת לעבודה. רק במשפט אחד אני יכול לומר - אתה פשוט לא מבין במה מדובר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
רועי - שוב אתה מנותק. בישראל - כמו ברוב העולם, בודאי המערבי - יש מחסור חמור ברופאים.

אלעד הדגיש יפה מה שכתבתי שלשום - הרופאים ה"מככבים" ברשימת בעלי השכר הגבוה הם אנשים עם ותק של 25 שנה ויותר, שמאחוריהם 6-7 שנות לימוד באוניברסיטה ללא שכר (ונסה לעבוד במקביל ללימודי רפואה, תבר מהר מאד) ועוד כ-15 שנות הכשרה לפחות עד שהגיעו למעמד רופא בכיר, שנים שבהן הם מרויחים שכר נמוך ועובדים כפליים שעות בהשואה לאנשים מן היישוב. שבוע .עבודה של 100 שעות אינו דבר חריג לרופא מתמחה. וכן נכנס עוד עיוות של המערכת - בין 50-75% משכרו הוא תמורת עבודה נוספת (ואני מתכוון לעבודה נוספת בתוך המערכת הציבורית, לא עבודה פרטית), מה שפוגע מאוד בזכויות הסוציאליות שאינן משולמות תמורת עבודה כזו.

המחסור ברופאים לא נובע מתנאי השכר. המחסור נובע קודם כל ממחסור במקומות לימוד וסלקציה מאוד קפדנית. הפקולטות לרפואה בארץ מלאות עד אפס מקום. העלאת השכר לא תביא לך יותר רופאים, ואפילו לא סביר שהיא תשפר את איכות כוח האדם (בניגוד למקצועות האחרים) כי גם כך תנאי הסף הם הקשים שבנמצא. כל יתר מה שכתבת בכלל לא רלוונטי, זה לא אכפת לי כמה קשה הם עובדים. אין שום סולם תגמול וצדק גלובלי שבו ניתן לומר שאדם שעובד X זכאי לY. השוק קובע את התגמול שלהם (או, יותר נכון במקרה הזה, התגמול נקבע מראש והשוק קובע את האספקה של הרופאים).

חלוקת משאבים ציבורית הוגנת מחייבת שימוש במערכות היעילות ביותר גם אם לפעמים זה נראה לנו "לא צודק", משמע תשלום של המינימום ההכרחי בשביל לאייש את המקצוע בכוח אדם המתאים. כל שקל שמשולם מעבר לזה, הוא בזבוז כספי ציבור. וזה גם אומר שעו"ס צריך להשתכר 4000 שקל, עד מצב שבו אין עו"ס-ים שמוכשרים לבצע את התפקיד, אז המשכורות יועלו לרמה שיותר אנשים יפנו לתחום. כלכך פשוט, כלכך קל, וגם מיושם בחיים הפרטיים על ידי כל אחד מאיתנו - עד שזה מגיע לother people's money, כאמור. שם קל לקחת (יבגני והמיסים על העשירים) וקל לחלק (redroze והעובדים בתעשיה הבטחונית). לכולם מגיע. רק למי שעבד בשביל לממן את אורגיית כספי הציבור, לא מגיע.

פורסם
רועי - שוב אתה מנותק.

רועי, כמו שרשמתי לך בעבר וכמו שנרשם בהודעה המצוטטת- אתה מנותק.

מאוד קל להחזיק בדעות שלך כשאתה צעיר חכם ומכניס משכורות מצוינות כל חודש. דבר איתנו כשתהיה בחור ממוצע שלא מצליח לגמור את החודש ממשכורות העבדים בשוק הפרטי ואז בנס מצליח להיכנס למקום עבודה מסודר שנותן לו כל מיני "הטבות" רק בגלל שהוא מקושר לחוזה קיבוצי.

יש עובדים מיותרים וצריך להעיף אותם. יש וועדים חזקים מדי וחייב להחליש אותם אבל יש תנאים בסיסיים שעובד צריך לקבל ובשוק הפרטי אם אינך חכם צעיר ויודע לעמוד על דעתך אתה יכול לחפש את החברים שלך.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
רועי, כמו שרשמתי לך בעבר וכמו שנרשם בהודעה המצוטטת- אתה מנותק.

מאוד קל להחזיק בדעות שלך כשאתה צעיר חכם ומכניס משכורות מצוינות כל חודש. דבר איתנו כשתהיה בחור ממוצע שלא מצליח לגמור את החודש ממשכורות העבדים בשוק הפרטי ואז בנס מצליח להיכנס למקום עבודה מסודר שנותן לו כל מיני "הטבות" רק בגלל שהוא מקושר לחוזה קיבוצי.

יש עובדים מיותרים וצריך להעיף אותם. יש וועדים חזקים מדי וחייב להחליש אותם אבל יש תנאים בסיסיים שעובד צריך לקבל ובשוק הפרטי אם אינך חכם צעיר ויודע לעמוד על דעתך אתה יכול לחפש את החברים שלך.

לא אני המנותק כאן, אתם מנותקים. אתם מתעלמים מהעובדה שמישהו משלם את המשכורות של המגזר הציבורי, שברובו מורכב מנותני שירותים ולא מיצרנים; ושהמישהו הזה הוא האנשים במגזר הפרטי. לנופף בתנאים במגזר הציבורי מול הפרצוף של העובדים במגזר הפרטי ולספר להם שככה זה צריך להיות גם להם, בזמן שהם משלמים על החגיגה הזו, זה פשוט חסר רגישות. זה מזכיר לי את עובדי חח"י שבטוקבקים בYNET, בלי בושה, כותבים דברים בסגנון "אתם לא צריכים לקנא בנו, דופקים אותכם! תתארגנו ותקבלו תנאים כמו שלנו!", כאילו שכל חברה פרטית יכולה לגלגל גרעון של 70 מיליארד שקל, לצבור חריגות שכר פליליות, לקדם בדרגות עובדים שפרשו לפנסיה, להעניק קביעות לעובדיה ולהוביל את דירוג המשכורות במשק; או להוציא עובדים לפנסיה (תקציבית) בגיל 42; או לתת לעובדים תוספת שכר אוטומטית מדי שנה ולצפות מהמדינה להעלות את ההכנסות בהתאם; או להחזיק 2000 עובדים מיותרים רק כי יו"ר הועד גבר; או לסגור את העסק כשיש בר מצווה, ולדרוש את פיטורי ההנהלה כשהיא מעזה לצאת נגד התנהלות העובדים; ועוד כהנה וכהנה דוגמאות לדברים שיכולים לקרות רק במגזר הציבורי, שבו הדבר הכי קרוב שיש להתמודדות עם המציאות הוא דו"ח מבקר המדינה פעם בשנה.

ועוד אח"כ שניכם מספרים לי שאני מנותק. אתם לא מבינים מה זה הוצאות, מה זה הכנסות ומה זה לנהל עסק ועובדים. אתם חושבים שלפזר כסף על כולם זה עניין של החלטה, לא של משאבים. תעשו לי טובה.

שוב ושוב נתקלים באותו וירוס סוציאליסטי ידוע: יודעים בדיוק מה טוב לכולם, רק לא יודעים איך יממנו את זה.

פורסם

רועי, תתנחם בעובדה שאני דווקא מסכים עם מה שאתה רושם, אבל כנראה שאנחנו בדעת מיעוט.

את האמת שזה הזוי שאנשים אינטליגנטים פשוט לא מבינים שכל הבזבוז של החברות הציבוריות בא על חשבון האזרחים עצמם, כנראה שבגלל זה אנחנו נראים כמו שאנחנו נראים כי לאף אחד כבר לא אכפת, העיקר אחר כך בוכים אכלו לי שתו לי.

• תוכן חדש...