Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4458 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יבגני, אין ספק שצריך רגולציה יותר קפדנית ממה שיש היום (כמו למשל לאסור על קרנות להשקיע בחברות אחיות/בנות/קשורות) אבל בין זה לבין שוק ריכוזי המרחק גדול.

נכון שתשובה משחק בכסף שלנו אבל זה כסף שאנחנו (בין אם ישירות ובין אם דרך המסלול שבחרנו בקרן הפנסיה) בחרנו לסכן אצלו לטובת הסיכוי להרויח. יש לנו את האופציה לא להלוות לו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 635
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נהג לילה - טעות בידך, בדיוק בדוגמא שהבאת. אנחנו נאנסים לתת לכמה ברונים וחברות ענק לנהל את כספנו. חוק פנסיה חובה - לכשעצמו חוק חיוני - חוטא בכך שהוא מאלץ כל אחד מאתנו להשקיע בקרנות אשר משקיעות בשוק ההון. בסופו של דבר שוק ההון השראלי לא כל כך מגוון, כך שבין אם תרצה ובין אם לאו טייקון זה או אחר יקח את כספך, יגבה דמי ניהול, וישקיע אצל טייקונים אחרים, ברמות סיכון שלא תמיד אתה מודע להן. אין בישראל אפשרות לניהול עצמאי של השקעה פנסיונית, אתה חייב להשקיע דרך קרן מוכרת. וכאמור - קרנות אלה גובות דמי ניהול שערוריתיים (במיוחד מהעובדים החלשים) , גם כאשר הן מפסידות את כספי המשקיעים. והשוק הופך ריכוזי יותר ויותר - הקרנות הגדולות בולעות את הקטנות בקצב די מהיר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כמעט נכון. מה שאתה מתעלם זה בחירת המסלול בקרן הפנסיה.אין ספק שדמי הניהול גבוהים אבל הכסף הוא עוד לא הלוואה לבעלי הקרן. אם תבחר מסלול ללא אג"ח קונצרני אז לא תלווה אגורה שחוקה לטייקונים.

פורסם

וכמה אנשים בקהל מבינים מהו "אג"ח קונצרני" מהן מניות, ואיזה סיכון או סיכוי כל מסלול השקעה נותן?

בסופו של דבר רוב המשקיעים נגררים ל"מסלול כללי" שיש בו קצת מזה וקצת מזה?

דוגמא קטנה - החוק מחייב אותך לרכוש קרן פנסיה לעוזרת הבית שלך. אז ראשית, לקח כמה שנים עד שמישהו הרים את הכפפה, עד 2011 בערך כלל לא היתה קרן פנסיה שהיתה מוכנה להתעסק עם הסכומים הקטנים של עוזרות בית. אבל גם כאשר, סוף סוף, מצאתי איזה גוף שהיה מוכן לקבל את הכסף - לא הועלתה שום שאלה לגבי מסלול ההשקעה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אנשים גם לא יודעים איזה דמי ניהול לוקחים להם ומה המשמעות של המסלולים השונים (אני למשל פותח מידי פעם קרן חדשה עם דמי ניהול גבוהים מהצבירה ובלי דמי ניהול מההפקדה ואחרי שמצטבר סכום שגובל בכדאיות המבלול אני מעביר לקרן עם דמי ניהול נמוכים מהצבירה תמורת דמי ניהול גבוהים מההפקדה ועובר לקרן חדשה שוב). בשורה התחתונה גם אם אתה לא מנהל את ההשקעות בעצמך עדיין אתה חייב לדעת מה קורה ומה המשמעות של הדברים.

פורסם

^^

כל מילה בסלע. מי שחוסך 30-40 שנה ולא מבין איפה הכסף שלו/מה העמלות/היכן מושקע הוא "תמים" ויותר מדוייק *דיוט.

סליחה על הבוטות, אבל אין מילה אחרת לתאר את זה. נכון, הרוב באמת לא מודעים לכך וזאת תחילת הבעיה.

פורסם

אז הרוב המוחלט במדינה אידיוטים.

בודדים האנשים שבקיאים בתנאי הפנסיה/ביטוח מנהלים/ קרנות שלהם.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אני בכלל מופתע שהצעירים פה חושבים שהם יזכו להגיע לפנסיה, בקצב הזה גיל הפרישה לגילאים שלי(35) יגיע ל70+ והיד עוד נטויה כלפי מעלה, אם אגיע לגיל הזה, נראה לי שעדיף כבר להשקיע בביטוח סיעודי.

פורסם

יותר מזה, בודדים האנשים שגם אם מבינים משהו, יש להם רצון/יכולת/אנרגיה לעקוב אחר שינויים ולנייד את הכסף שלהם.

מתחדשת*

פורסם

לי זה לא מפריע. ממילא אם אצא לפנסיה לפני גיל 70 זו תהיה רק פנסית נכות.

פורסם
אני בכלל מופתע שהצעירים פה חושבים שהם יזכו להגיע לפנסיה, בקצב הזה גיל הפרישה לגילאים שלי(35) יגיע ל70+ והיד עוד נטויה כלפי מעלה, אם אגיע לגיל הזה, נראה לי שעדיף כבר להשקיע בביטוח סיעודי.

לגיל שלך? ומה יגידו אזובי קיר? אני מבוגר ממך בלמעלה מ-20 שנה, וכבר ברור לי שגיל הפרישה שלי לא יהיה 67. אם אהיה בר מזל אכנס לקבוצת הביניים (העלאת גיל הפרישה היא תהליך הדרגתי), אבל גם בענין זה אני פסימי.

ד"א - שני עמיתים שלי שהגיעו לאחרונה לגיל פרישה התבקשו (והסכימו) להמשיך לעבוד - בינתיים עוד שנה- בגלל חוסר כח אדם.

פורסם

4) בלי קשר לזה, מה אתם חושבים על יוזמתו של השר לפיד על דירות מוזלות לזוגות צעירים?

זה מה שמיכאל שראל, הכלכלן הראשי במשרד האוצר ( או בקרוב, הכלכלן הראשי לשעבר ) חושב על זה -

הצעד המוצע על ידי שר האוצר (הטבת מע"מ לרכישת דירות מגורים חדשות על ידי אוכלוסייה מוטבת) שגוי לדעתי כמעט מכל זווית אפשרית ואינו בהכרח צפוי לתרום להפחתה במחירי הדירות, שהיא מטרתו המוצהרת של הצעד, או להקל על בעיית המחסור בהיצע של דירות יחסית לביקוש המוגבר. להיפך, הוא עלול להגביר את עודף הביקוש בשוק הנדל"ן וליצור לחץ מחודש לעלייה במחירי הדירות (ההשפעה תלויה, בין היתר, במידת הגלגול של ההטבה לרווחי הקבלנים). הצעד מושתת על ניתוח כלכלי שטחי ולא נכון של תחום הנדל"ן ושל השפעות המדיניות המוצעת על צד ההיצע וצד הביקוש בשוק זה.

http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3627011,00.html

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

ההצעה של לפיד באמת מטומטמת. היא גם תעשה את ההפך ורק תעלה את הביקוש והמחיריפ וגם המדינה תפסיד מס.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם
לגיל שלך? ומה יגידו אזובי קיר? אני מבוגר ממך בלמעלה מ-20 שנה, וכבר ברור לי שגיל הפרישה שלי לא יהיה 67. אם אהיה בר מזל אכנס לקבוצת הביניים (העלאת גיל הפרישה היא תהליך הדרגתי), אבל גם בענין זה אני פסימי.

ד"א - שני עמיתים שלי שהגיעו לאחרונה לגיל פרישה התבקשו (והסכימו) להמשיך לעבוד - בינתיים עוד שנה- בגלל חוסר כח אדם.

זאת בדיוק הנקודה שהתכוונתי להציג, זה שכל שנה נחפש את הקופה עם דמי הניהול הנמוכים ביותר לא יעזור לנו אם בכלל לא נזכה לראות את הפנסיה.

אני (וזאת רק דעתי), לא סומך על זה שאראה את הכסף בגיל פרישה, בכל הזדמנות שנקראה בדרכי, משכתי את הכספים מהקופה למרות הקנס, ודחפתי למשכנתא, שם לפחות אני יודע שזה יועיל לי ויועיל לי עכשיו, לא אולי בעוד 40 שנים.

פורסם

אני מסיים את ההלוואות על הדירה ומתחיל לזרוק כסף לצד,

כל חודש בסוף החודש סוגר מה שנשאר עד לאפס.

Infiniti G37-Sold

Toyota Corolla 2014-חזרה לאלבר

Ford Focus 1.5 2016

• תוכן חדש...