Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4519 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

ספירל, אני גם בערך בגיל של הבנים שלך, גם אבא שלי נוהג כמו שאתה מציין שאתה נוהג.

הוותק שלכם גדול, ראיתם יותר דברים, בגלל זה אתם נוהגים יותר זהיר ובטוח.

כשניסיתי להתעלם קצת מהטיפים וממה שאבא שלי לימד אותי, הבנתי שאני טועה.

מעבר לכך, אל תשכח שהבנים שלך צעירים, החושים שלהם חדים יותר. (כמה פעמים יצא לי ליסוע עם מבוגרים, לפעמים או שהם מגיבים בדילאי או שהם פשוט לא מבחינים בדברים מסוכנים בדרך.)

לפעמים הם גם יסעו מהר יותר ממך בדרך מסויימת, כי עוד פעם, הם יותר חדים מהמבוגרים.

לגבי הדיון על הנתיב השמאלי.

בכבישים מהירים כדוגמאת כביש 6, אני נוסע על הימין רק בתנאים הבאים:

- לפנות בוקר ואני לבד על הכביש (או בימני או באמצע).

- שאני מוביל משהו על גג הרכב ואני לא עובר את ה80-90.

במצב רגיל, בכביש 6 בשעות שיש בהם תנועה, אני קבוע על 135 קמש מקסימום (כדי לא לקבל קנס או משהו), ואני עובר לימין רק כאשר מישהו שרוצה ליסוע יותר מהר ממני מאותת לי עם האורות, או שאני מזהה שהוא בא במהירות אז אני מתכנן לפנות שלו.

ורק בישראל קורים לי מצבים שמישהו מגיע לזנב שלי, מאותת לי עם האורות, אני עובר לימני בבטחה ונותן לו לעקוף אותי, ואז הוא מחליט ש130 קמש זה מהיר מידי, ונתקע בשמאלי על 120.

עריכה אחרונה על ידי nir100
  • תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כפי שציינתי - הבנים לא דווקא יותר חדים ממני. וד"א - לעומת כל הגברים במשפחה דווקא אשתי היא בעלת החושים החדים ביותר על הכביש. הבעיה שלה היא בתפעול הטכני של הרכב.

לפעמים נראה לי שסגנן הנהיגה של הבנים (מהיר גם ביחס לתנאי הדרך, חד, נהיגה ביד אחת) היא מעין התרסה כלפי.

לגבי נהיגה בימין - אישית אני די מקפיד עליה, פרט לקטעים בהם אני צופה מכשולים בנתיב הימני. הבעיה הקשה ביותר שלי היא בכביש 22 בגלל כל מיני מתנחלים ב-80 קמ"ש בנתיב האמצעי שמחייבים אותי לחצות שני נתיבים כדי לעקוף משמאל. מישהו בפורום דיווח לפני מספר שבועות שהוא נעצר על ידי שוטר בגלל תמרון כזה - במקום שהשוטר יעצור את המתנחל. אבל כנראה שהחגיגה באוטובאהן הצפוני הסתיימה, השבוע ראיתי מצלמת גאטסו חדשה (בכיוון דרום, בין אתא דרום להסתדרות דרום) ואני חושש שעוד כמה מצלמות בדרכן לכביש משובח זה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בעיה מוכרת. אין לאנשים מושג ירוק בנהיגה, אבל כשמעירים להם הם נפגעים.

אחי גדול ממני ב12 שנה יוצא יחידה מובחרת, משכיל וכו'. אנחנו לא מתראים הרבה.

לפני מספר חודשים נסעתי איתו מחוץ לעיר, ברכב שלו, "כי זה של העבודה ולא משלמים דלק".

התאפקתי כל הדרך והערתי רק בשלושת הפעמים שהרגשתי סכנת חיים. בפעם השלישית הוא נפגע עד עמקי נשמתו ואמר שלא נעים לו לנסוע איתי.

השבוע יש לי איתו נסיעה של 4 שעות, ושוב הוא אמר שניסע ברכב שלו כי זה חוסך דלק. הוא כבר שכח את מה שהיה בנסיעה הקודמת.

אמרתי לו שאני מעדיף שניסע ברכב שלי. הוא לא הבין למה אני כל כך רוצה לשלם דלק, הסתפקתי באמירה שכך אני נהנה יותר, מה שנכון.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

אני מעיר לכל מי שאני מכיר ומצידי, שיתעצבנו, שיפגעו, העיקר שיהיו מודעים לצורת הנהיגה הקלוקלת שלהם. אפשר להתלונן כפי שאנחנו נוהגים לעשות כאן אחת לחודש בערך בפוסט זה או אחר, ואפשר לנסות לשנות.

פורסם (נערך)

עמוס, בנסיעות ארוכות אני מעדיף שאני ינהג מאשר מישהו אחר.

קודם כל כי אני משתעמם, דבר שני מגיל קטן לימדו אותי שאסור לי להרדם אם אני יושב במושב הקדמי.

היום אני מבין למה זה טוב, לא פעם נהגתי בשעות של לפנות בוקר, ברכב שכל הנוסעים בו עברו את החלום השמיני, ותמיד אני שם מוזיקה בווליום גבוה.

תמיד אני מעדיף שישב לידי מישהו שלא נרדם מהר.

עריכה אחרונה על ידי nir100
פורסם

כנראה שכבר כתבו (אין לי כוח ממש לקרוא את כל התגובות), אבל גם אם יש מישהו שהוא פרופסור בכימיה או דוקטור עם שם עולמי ברפואה, יכול לנהוג זוועה. אין קשר בכלל אחד לשני.

אגב, איך זה שבנות יכולות לעשות 2 דברים יחדיו (או אפילו יותר), אבל לשלב להילוך אחורי זה קצת יותר מסבך אותן? (הרבה בנות שיצא לי לראות באופן אישי בכל מקרה, לא מעיד על הכלל).

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
טייס שהוא נהג גרוע...צריך להתאמץ כדי למצוא חיה כזאת.

אז כנראה ממש התאמצתי :)

3 טייסים אני מכיר, 2 נוהגים לא משהו בכלל והשלישי נוהג בסדר גמור אבל איטי מאוד (בטח איטי יחסית לאחד שמתנייד ב-C63...).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
תגידו, חבר'ה כל כך טובים ומוכשרים, מי מלמד אותם?

הנהגים האחרים בכביש, כמובן. התוצאה בהתאם.

דני

פורסם
כנראה שכבר כתבו (אין לי כוח ממש לקרוא את כל התגובות), אבל גם אם יש מישהו שהוא פרופסור בכימיה או דוקטור עם שם עולמי ברפואה, יכול לנהוג זוועה. אין קשר בכלל אחד לשני.

ויש סיבה מאחורי זה. נהיגה היא בעיקר עניין של גישה נכונה, של הבנה, של סבלנות, של אחריות - אלו לכאורה דברים שצוותי אוויר, פרופסורים, יוצאי יחידות מובחרות (שלא לדבר על משרתים בסדיר/קבע/קבע מובהק) וכיוצא בהם - יצטיינו בהם.

אבל! נהיגה היא גם עניין של טכניקה פרופר. נהג יכול להיות מלא כוונות טובות אבל אם לא לימדו אותו לנהוג נכון, הוא לא יינהג נכון. הוא ייקח סיכונים שלא ביודעין, הוא ירגיז את שותפיו לדרך שלא ביודעין ויעשה עוד הרבה טעויות - שלא ביודעין.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

עדכון - בשיחה עם האחראי על הנושא בחברה, סגרנו היום על הדרכת נהגים שתכלול התייחסות להבטי תפעול ונהיגה במצבי חרום. תוך מספר שבועות.

בדרך כלל ההדרכה הייתה על נושאי תרבות נהיגה. חשוב מאוד אבל גם לתפעול נכון יש מקום חשוב.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

למה להתמקד בתפעול הרכב? זה חשוב, אבל הכי פחות חשוב. למה לא ללמד להפנות את המשך הרחק להמשך הדרך? מה לגבי שמירת מרחק נכונה? מה לגבי ריכוז והימנעות מהסחות דעת מיותרות? מה לגבי התאמת מהירות לתנאי הדרך?

עם כל הכבוד לתכנים הנוספים של הדרכת נהיגה נכונה, כמו תנוחת נהיגה, תפעול רכב (תיבת הילוכים, הגה) ואפילו תחזוקה - בסופו של יום מדובר על נושאים הרבה יותר חשובים.

לדעתי, אם אתה רוצה הדרכת נהיגה נכונה שתהיה גם אפקטיבית, לך על התכנים הבאים:

תחזוקה נכונה (צמיגים ולחץ אויר)

תנוחת נהיגה וסביבת נהג

בלימת חירום והתחמקות

ריכוז והימנעות מהסחות דעת

מבט, צפי ותכנון

התאמת מהירות לתנאי הדרך

שמירת רווח

רק לאחר שכיסית בצורה יעילה את כל הנושאים הללו ואם נשאר עוד זמן - אז תיכנס לתפעול הרכב ולנושאים אחרים. זה כבר שולי יחסית.

פורסם

עברתי מספר קורסים של נהיגה מתקדמת בארץ ובחו"ל, כך שאני מכיר כמה "סילבוסים"...

יחד עם זאת, חלק גדול ממה שכתבת נכלל בהגדרה שרשמתי. נראה שלא באמת קראת או הקדשת מחשבה...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

דווקא כן קראתי. כתבת "תפעול [הרכב?] ונהיגה במצבי חירום." אני אגב לא אמרתי שהתכנים שציינת לא בפנים: רק ציינתי במה כדאי להתמקד מתוך תקווה שהדבר יועיל. צריך לזכור שמרבית קורסי הנהיגה המתקדמת מתמקדים באמת בתפעול הרכב ובנהיגה במצבי חירום ופחות בדגשים לנהיגה יומיומית.

קורס נהיגה מתקדמת שנועד להועיל לנהג כביש לא אמור להיות הרבה מעבר ל"שיעור נהיגה למתקדמים." פחות כיף - אבל הרבה יותר מועיל!

פורסם

שי, אנשים נוהגים גרוע מחוסר ידיעה (מיישמים את המעט שהם יודעים, שרובו שגוי) או מחוסר איכפתיות (לא מעניין אותם להשתפר בנושא). המשפט שאני שומע הכי הרבה בסיומו של יום הדרכה הוא "איך לא מלמדים את זה כקורס חובה לפני שעולים לכביש?!" עם מבט של פליאה / תמיהה / זעזוע... וכל פעם אני מסביר שאני אישית עברתי כבר שיחות עם שלושה שרי תחבורה (כולל ויכוח נוקב מול עשרות אנשים עם ישראל כץ) ולצערי הכלבים נובחים והשיירה עוברת.

ד"א הניסיון שלי עם טייסים הוא שונה, יש לי שני חברים טייסים, שניהם למדו לעשות דריפטים בצורה מעוררת הערכה תוך זמן קצר מאוד. הם עשו תוך אימון אחד מה שאנשים עושים בד"כ אחרי מספר רב של אימונים, אני לא יודע אם יש או אין קשר לעובדה שהם בעלי יכולות אחרות, אבל לא כל הטייסים זהים. מצד שני אני יכול להעיד שחבר טייס אחר התהפך עם רכבו בגלל טעות שהוא עשה בסיבוב, טעות אשר טכניקה נכונה הייתה מונעת זאת ממנו. הוא יצא בסדר גמור ד"א.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

• תוכן חדש...