Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לשכור או לקנות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4521 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

מקווה שתוכלו לעזור.

היום אני עובד ומשתכר בערך 12-15K בחודש.

בנוסף החברה שוכרת עוברי רכב ( 2730 ש"ח שמתווספים לי לתלוש) ודלק ללא הגבלה.

לאחר בדיקה מול החברה אין להם בעיה לשלם לי את השכירות שהם משלמים על הרכב אם אני רוכש רכב לבד.

ז"א שאני אקבל תוספת של 2730 ש"ח כל חודש לשכר.

השאלה שלי היא אם לא עדיף לי לקחת מימון מלא לרכב חדש (אפילו לחמש שנים) ולשלם כל חודש משהו כמו 2000-2300 ש"ח?

הוצאות הדלק עדיין יהיו על החברה , אבל ביטוח טסטים וטיפולים עליי.

מה אתם הייתם עושים?

פורסם

תוספת של 2730 לשכר -

1. האם על התוספת יופרשו לך זכויות סוציאליות / פנסיוניות?

2. אחרי שתענה על 1, ונניח למקרה הגרוע בו התשובה היא לא, זה אומר שתשלם מס הכנסה וביטוח לאומי על כל הסכום. אצבע מול הרוח, ישארו לך מזה כ 60% - 65% כלומר כ 1650 - 1750 שקלים נטו לחודש, כלומר 20.0 אש"ח בשנה.

ביטוח וטסט יעלו לך עוד 6500 שקלים (טסט 1300-1400, חובה 2000, מקיף 3000), נשארת עם 13,500 שקלים לשנה, שהם כ 1100 לחודש.

גם אם טעיתי ב 1000 שקלים לכאן או לכאן, התמונה הכללית ברורה.

בקיצור - תבדוק היטב את הכדאיות.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

מצד שני, אפשר לעשות עסקת ליסינג פרטי -

15,000 מקדמה + 1000 לחודש כולל טסט וביטוח. סה״כ עלות לחודש כ-1,600₪. שזה גם בדיוק מה שתקבל נטו מהמעסיק שלך לפי החישוב של דיסקו.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

ז"א שאני אקבל תוספת של 2730 ש"ח כל חודש לשכר.

לדעתי אתה טועה כאן.

2730 ש"ח שכיום מתווספים לך לברוטו זה "שווי שימוש".

סכום קבוע בחוק שנגזר ממחיר מחירון (כחדש) של הרכב הצמוד שאתה מקבל.

זה לא אומר שאם תוותר על הרכב הצמוד, תקבל את הסכום הזה כתוספת לברוטו.

מה שתקבל כנראה זה את הסכום שהמעסיק שלך מעביר כיום לחברת השכרה וזה לא חייב להיות 2730 ש"ח.

נגיד אם המעסיק משלם היום לחברת השכרה כל חודש 2300 ש"ח, אז זה מה שהוא ישלם לך ולא יותר.

פורסם

יש לכם טעות בחישוב.

בהנחה שהמעסיק יוסיף לך למשכורת בדיוק את השווי למס שאתה משלם היום (2730), וללא הפרשות סוציאליות - אז הברוטו שלך למס יישאר בדיוק אותו דבר, ולכן המס יישאר אותו דבר. אבל הנטו שלך יגדל ב2730.

אני אסביר עם דוגמא.

נניח שאתה מרוויח 10000, ובנוסף יש לך שווי שימוש של 2730. אז הברוטו שלך לצורך חישוב למס הוא 12730.

עכשיו נניח שהמס על שכר ברוטו של 12730 הוא 2000 שח.

אז אתה מרוויח היום 10000-2000=8000 שח.

עכשיו נניח שאתה מוותר על הרכב, והמעסיק מוסיף לך למשכורת 2730 שח. הברוטו החדש שלך הוא כעת 12730 ואין שווי למס על רכב, כי החזרת אותו.

אז אתה גם משלם אותו מס, כלומר על ברוטו של 12730 המס כמו מקודם הוא 2000 שח.

אבל כעת, הנטו שלך הוא 12730-2000=10730.

כלומר, הנטו שלך גדל ב2730 שח.

פורסם

איך אפשר להוסיף סכום כלשהו לברוטו, מבלי לשלם עליו מס? זה נשמע טוב מידי, מדוע לא לתת את כל השכר ככה?

פורסם

לא לא לא. לא הבנת.

אתה ועוד איך משלם עליו מס.

אבל יורד לך השווי שימוש! ולכן אם התוספת לשכר שווה לשווי שימוש - למעשה השכר ברוטו שלך כביכול לא משתנה.

מקודם היה לו 12730 ברוטו שהורכבו מ10000 שכר ו2730 רכב.

עכשיו יהיה לו שכר של 12730, ואין לו שווי שימוש.

לכן השכר למס נשאר זהה.

פורסם

אם לדוגמא יוסיפו לו 3000.

אז המס שלו יגדל לפי המס השולי שלו על ההפרש של ה270 שח. נניח 40% מס שולי - אז הנטו שלו יגדל ב2700 פלוס 0.6*300 שזה 2880.

ולהיפך, אם יתנו לו 2300 שח אז המס שלו יקטן - והנטו שלו יגדל למעשה ב2300 פלוס 400*0.4 שזה 2460 (במקרה הזה הכפלתי ב0.4 כי הפעם הוא מרוויח את המס, לעומת המקרה הראשון שהוא שילם יותר מס).

פורסם

השכר למס נשאר זהה, אבל הנטו לא יעלה ב 2730 ש"ח כמו שרשמת מקודם, אלה ב 2730 ש"ח פחות מס הכנסה, ביטוח לאומי, דמי בריאות וכו', כלומר ישאר לך רק 55-60% מ 2730.

פורסם

יוני צודק והגדיר זאת במדויק. לכן המסקנה היא שעדיף לפותח השרשור לקחת את הכסף למשכורת ולקנות רכב בעצמו (אפילו יד שניה, ואז בכלל ייצא לו יותר משתלם)

פורסם
השכר למס נשאר זהה, אבל הנטו לא יעלה ב 2730 ש"ח כמו שרשמת מקודם, אלה ב 2730 ש"ח פחות מס הכנסה, ביטוח לאומי, דמי בריאות וכו', כלומר ישאר לך רק 55-60% מ 2730.

אתה טועה, תקרא את החישוב שהראיתי למעלה.

המס על ה2730 שח משולם בגלל השווי שימוש. ברגע שאתה מוריד את השווי אתה מזדכה על מס של 2730 (ה-40-45 אחוז שאתה מדבר עליו), וברגע שאתה מקבל תוספת למשכורת אז אתה משלם שוב את המס על ה2730.

כלומר - המס נשאר זהה!!!

אם זו היתה סתם העלאה במשכורת - או אז הנטו היה גדל רק ב55-60 אחוז. בגלל שהברוטו למס היה גדל..

פורסם

יוני אתה צודק, אני ודיסקו טעינו.

תודה.

הטעות שלי הייתה בכך שבאמת התיחסתי לזה בתור העלה במשכורת ולא לקחתי בחשבון את הירידה בנטו עקב שווי שימוש שקיימת היום.

הנקודה הנוספת היא שלדעתי שכירות חודשית של רכב קטן לא עולה 2730, אלא כמה מאות פחות.

פורסם

זה כבר משהו אחר. מצד שני, משלמים לו גם דלק. אז שכירות + דלק יכול לעלות לחברה יותר מ2700..

בכל מקרה, אני מכיר מחבר שלי שגם אצלו ההורדה במשכורת היא בדיוק כמו השווי שימוש, פשוט כי אין לחברה כח להתעסק עם זה.

סגרת על שכר כלשהו, ביקשת רכב - דואגים להשאיר את הברוטו זהה...

בכל מקרה על ההעלאה האמיתית רק פותח השרשור יכול לענות.

• תוכן חדש...