Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4338 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

בזכות הדוגמיות של ויקס וכמה רכישות שעשיתי בתקופה האחרונה אני רוצה לעשות ניסוי (ואחרי שאנשים קוראים לשטיפה "פרוייקט" אני מסרב להשתמש במונח הזה) כדי לראות מה ההגנה האפקטיבית ביותר שאני יכול השיג.

הציוד-

פלסטלינה - תחליף פלסטלינה עדין של ננוסקין (קטן יותר ממה שציפיתי, יושב לי מעולה ביד)

פוליש - P40 של CG. פוליש סופי שמתאים לעבודה ידנית. מיועד להברקה של המשטח והסרה של אוקסידציה

פוליש + גלייז - אוטוגלים SRP. מיועד לכל מה שפוליש עדין מיועד (אחרי כמה שכבות...) ואחד הגלייזים הכי משכנעים שיש.

גלייז + סילנט - black light של CG

סילנט + QD (ספריי) - Hybrid V7 של CG (מיועד לריסוס אחרי שטיפה כדי לחזק את ההגנה וכאלה)

וקס - קולונייט 845.

מהלך הניסוי-

את הניסוי אני אעשה על המכסה מנוע בחלוקה ל-4.

כל המשטח יעבור ניקוי בפלסטלינה ושטיפה בפיירי.

כל חלק יעבור תהליך שונה של ציפויים כשהשכבה העליונה תהיה הקולונייט (להגנה מקסימאלית).

חלק 1 - SRP + קולונייט. (יש לי יחסית הרבה מהחומרים האלה, כנראה לשנתיים הקרובות אז אני רוצה לראות איך זה מחזיק ביחס לאופציות האחרות)

חלקים 2-4 - עם זה אני צריך את העזרה שלכם :) תשתדלו לפרט את התהליך (מספר שכבות, לדוגמא) ואת הרציונאל של למה כדאי לי לעשות את השילוב.

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

כמה הצעות:

BL+V7 כדי לבדוק כמה זמן ההגנה של השילוב הזה תחזיק.

BL+#845+V7 כדי לבדוק כמה ה V7 "משבש" את פעולת הבידינג והשיטינג של הקולינייט.

BL+V7+#845 כדי לבדוק כמה הקולינייט מוסיף ברק לעומת השילוב הראשון.

#845 פחות הפלסטלינה כדי לבדוק כמה הפלסטלינה עוזרת לווקס להידבק לצבע ולהחזיק יותר זמן.

#845+#845 כדי לבדוק האם שתי שכבות מחזיקות יותר זמן משכבה אחת (התשובה כנראה לא..)

פתגם סיני אומר: "אנשים ג'אחרים מזהים תגובות כג'אחריות."

פורסם

יוזמה ברוכה ורעיון מעולה! לדעתי כדאי לעשות את זה פשוט ככול הניתן: משטח 1. קולינייט 845 סולו משטח 2. SRP + 845 משטח 3: B.L משטח 4: V7

פורסם (נערך)
כמה הצעות:

BL+V7 כדי לבדוק כמה זמן ההגנה של השילוב הזה תחזיק. מעניין, אולי. לא שווה לבזבז על זה חומר

BL+#845+V7 כדי לבדוק כמה ה V7 "משבש" את פעולת הבידינג והשיטינג של הקולינייט. אני אבדוק את זה על הדלתות או משהו כזה בשטיפה הראשונה. בגלל שזה גם QD ואמור לייבש יותר טוב את הרכב אז אני אמתין עד לשטיפה הראשונה כדי לנסות

BL+V7+#845 כדי לבדוק כמה הקולינייט מוסיף ברק לעומת השילוב הראשון. V7 זה לא בדיוק הסילנט הכי עמיד\ מעניין שיש. נראה לי בדיקה מיותרת כי די ברור שזה לא יהייה שילוב עמיד או מבריק במיוחד (אולי ביחס לשני, אבל כשלעצמו לא מעניין)

#845 פחות הפלסטלינה כדי לבדוק כמה הפלסטלינה עוזרת לווקס להידבק לצבע ולהחזיק יותר זמן. שתי שכבות (אגב, באמת די מיותר) אחרי שטיפה טובה החזיקו 4 חודשים סבבה, ואחרי זה ההגנה ירדה משמעותית

#845+#845 כדי לבדוק האם שתי שכבות מחזיקות יותר זמן משכבה אחת (התשובה כנראה לא..)

דורקי-

קולונייט סולו עשיתי 7 חודשים. כאמור, מחזיק בלי פלסטלינה ורק ניקוי בIPA מדוללת 5-7% בערך 4 חודשים

קולונייט יש לי בכמות אז אני לא רואה סיבה לא לשים אותו על הBL (הBL כסולו נראה לי נבדק כבר מספיק)

בקיצור- משטח #2 נבחר: BL+קולונייט

עריכה אחרונה על ידי I.G

פורסם

דווקא השילוב של הbl+v7 יכול להיות הכי מעניין.

גלייז "עמיד" + קוויק דיטיילר אוטם, שני החומרים אמורים לפעול ביחד בצורה טובה, מעניין כמה זמן השילוב יימשך.

"יאללה בירי".

פורסם

גם אם אני שוטף פעם בחודש ושם את הV7 אחרי שטיפה?

זה לא יצא יקר מידי כל פעם לשים את הV7 על כל הרכב?

פורסם

השימוש בקוויק דיטיילרים האלה אמור להיות ממש ריסוס עדין, ומריחה/ניגוב.

זה לא כמו ב-onr כ-qd שאתה שם דגש על ניקוי ואתה "מפוצץ" כביכול את הרכב בחומר.

שני שפריצים לפאנל קטן כמו דלת במקסימום, 3/4 לגג מכסה מנוע, שפריץ אחד על המטלית שתהיה לחה רק במעט, מריחה קלה של החומר וניגוב סופי/באפינג עם הצד השני של המטלית (למרות שאם זוכר נכון הv7 מתאדה לבד ולא ממש צריך ניגוב סופי).

זה כל מה שצריך, ריסוס נוסף מעבר לזה זה בזבוז.

אם תרסס את החומר בצורה כזאת הבקבוק יספיק לך ללא מעט זמן.

הדיטיילר שלי נניח של סונקס, לא משנה כמה עדין תהיה בלחיצה עם הבקבוק, עדיין תצא כמות גדולה מידי של חומר = בזבוז, בגלל זה העברתי אותו לבקבוק ריק של cg.

יש להם אחלה מרסס, נותן mist ממש עדין בדיוק בכמות שצריך.

"יאללה בירי".

פורסם

Ok שכנעת.

חלק שלישי bl + v7.

אגב לא עדיף לשים srp במקום הbl? אם כבר גלייז/ סילנט אז שיהייה משהו חזק, לא?

או שהbl אמור להיות עמיד יותר?

פורסם (נערך)

תגיד אתה רציני ? BL+V7+ #845 זה "די ברור שזה לא יהייה שילוב עמיד או מבריק במיוחד" ?

BL+V7 זה מהשילובים שהכי נותנים ברק ועומק ומראה רטוב לצבע, פלוס הקולינייט שהוא גם אחד הווקסים העמידים בשוק. אז על איזה "שילוב לא עמיד או מבריק במיוחד אתה מדבר" ?

וגם, "בזבוז חומר" ? על כמה שטח? רבע מנוע? בכמה כבר חומר אתה תשתמש:|

עריכה אחרונה על ידי BiG_BuG2

פתגם סיני אומר: "אנשים ג'אחרים מזהים תגובות כג'אחריות."

פורסם

כנראה שהכוונה שלו היא שמעל הקוויק דיטיילר, הווקס לא ישב כמו שצריך וישטף יחד עם ה-v7 תוך כמה רחיצות, ומכאן עניין העמידות.

הבלאק לייט אכן עושה עבודה לא רעה, זוקף את זה יותר ליכולת הניקוי, פחות למילוי, ששם הוא אכזב.

v7 מעל הBL, לטעמי, לא הוסיף מאומה לגלוס ולמראה הכללי.

"יאללה בירי".

פורסם
תגיד אתה רציני ? BL+V7+ #845 זה "די ברור שזה לא יהייה שילוב עמיד או מבריק במיוחד" ?

BL+V7 זה מהשילובים שהכי נותנים ברק ועומק ומראה רטוב לצבע, פלוס הקולינייט שהוא גם אחד הווקסים העמידים בשוק. אז על איזה "שילוב לא עמיד או מבריק במיוחד אתה מדבר" ?

וגם, "בזבוז חומר" ? על כמה שטח? רבע מנוע? בכמה כבר חומר אתה תשתמש:|

מה שציפופו כתב... אבל בשביל המדע באמצע החלק השלישי אני אעשה נקודה של קולונייט לראות אם יש הבדלים

שאלה:

את העמידות אני אבדוק ע״י שפיכה של בקבוק מים על המכסה מנוע אחרי שטיפה בכמה חודשים שאחרי היישום. זה בדיקה סבירה או שצריך עוד משהו?

פורסם

ממליץ לך לתת לחומרים להתאחות כמה שצריך, ולאחר מכן לצלם את הבידינג של כל אחד מהחלקים שעבדת עליהם.

תוכל להשוות בשלבים מאוחרים יותר לפי צורת הטיפות אם ההגנה נחלשה, ובכמה.

ולגבי בדיקה עם בקבוק, מה שנקרא sheeting, אם יש לך צינור, עדיף - ככה תוכל לראות את האפקט של כל החלקים ביחד.

בכל מקרה, תתייחס גם לבידינג וגם לשיטינג, שניהם ביחד יתנו לך אינדיקציה לגבי משך העמידות.

"יאללה בירי".

פורסם
השימוש בקוויק דיטיילרים האלה אמור להיות ממש ריסוס עדין, ומריחה/ניגוב.

הדיטיילר שלי נניח של סונקס, לא משנה כמה עדין תהיה בלחיצה עם הבקבוק, עדיין תצא כמות גדולה מידי של חומר = בזבוז, בגלל זה העברתי אותו לבקבוק ריק של cg.

יש להם אחלה מרסס, נותן mist ממש עדין בדיוק בכמות שצריך.

הגיע הסונקס ? איך הוא ? (QD)

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

ו-205 1.4i שנת 98 :)

פורסם

התכנון שלי היה ליישם את הכול כמו שצריך ואחרי זה לרסס עם שפריצר בהרבה מים כדי לראות את הבידינג, ואז לשפוך איזה ליטר מים על כל המכסה מנוע כדי לראות את השיטינג.

לצלם אחרי השפריצר ואחרי הבקבוק :)

לצערי אין צינור מים

• תוכן חדש...