Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תכנון HEAD-CAP

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4521 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לאחרונה התחלתי להתעניין בכל מיני מודיפיקציות שיכולות לשפר את הסאונד,

אחד הדברים המומלצים הינו HEAD-CAP שהוא סה"כ קבל לפני הSOURCE שמייצב את המתח ובנוסף מנקה תדרים גבוהים (RIPPLE):

הבעיה שאין לי ידע בחשמל ויש מספר וריאציות לנושא:

1) קבל שערכו 40000UF ל80000UF עם נתון ESR נמוך ככל האפשר.

2) אופציה 1 בתוספת דיודה לפני.

3) אופציה 2 בתוספת סליל אחרי.

4) מספר קבלים קטנים בחיבור מקבילי ליצירת קבל גדול.

5) מספר קבלים בערכים שונים וסלילים שונים.

אשמח לעזרה בנושא,

תודה.

פורסם

אתה בונה מסנן רעשים בקיצור - פילטר.

ניסיתי לבדוק בפורומים אם זה משהו שמתכננים לפי נתוני צריכת הזרם של הHU? טווח ההיענות שלו? כל נתון אחר?

אני יכול להפנות אותך למספר אנשים מעניינים מחו"ל בנושא הזה.

לא יודע אם יצא לך לראות את הקוריאני שבנה מערכת מבוססת סוני XES Z50 שהוא בנה מהתחלה ושיפר אותו כולל תשתית חשמל ברכב שבוניה על חיווט כסף טהור בעובי של שני פטישים :-D

הבן אדם בנה מחדש את האלטרנטור בצורה כזו שלא משנה באיזה סל"ד הוא יוציא לו 14.5 וולט - משהו מדהים.

אנשים כאלה בקיצור :-D

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

הי אדי, ברור שחיפשתי בפורומים שונים ולא היה שום אזכור לבדיקת נתוני HU, מדובר על התקן "גנרי"

ואגב לא מדובר רק על מסנן על גם מייצב מתח ולכן הקבל הגדול יחסית.

המוצר הכי דומה שראיתי הוא ההליקס POWERSTATION אבל הוא נועד לשבת בצמוד למגברים.

בעניין הבחור שבנה אלטרנטור מזהב, ממש לא יצא לי לראות והאמת אני די בטוח שזה רחוק שנות אור מהתקציב והתכנון. :lol:

פורסם

קודם כל יש עוד מוצרים שהם מייצב מתח כמו הפאור סטיישן (שיש ללאון דרך אגב

:wink: ) והם עולים מחצית הסכום.

אתה יכול תמיד למשוך משם כבל מתח לHU שלך ולגמור עניין.

אם זה משהו גנרי ואתה יודע מה הערכים שאתה צריך אז כל שאר הלבטים שלך הם עניין של תכנון ועלויות לפי מה שאני מבין.

תיקח בחשבון שבנק קבלים או בנק נגדים תמיד יקבע לפי הקבל עם הנתונים החלשים ביותר

זה שפחות עמיד בטמפרטורה - ישבר ראשון.

זה שפחות עמיד למתח גבוה - ישבר ראשון וכך הלאה

בנגדים הסיפור הוא הספקים והשראות

בסלילים בעיקר השראות.

יכול להיות שקבל בודד ממה שאתה מחפש יהיה מאוד יקר בעוד אם תביא מספר קבלים זה יהיה לך הרבה יותר זול

או שקבל בודד יהיה גדול מידי פיזית ואז שני קבלים קטנים יותר בצימות יהוו את הפתרון הנכון.

דיודה בעקרון מיישרת מתח ובזה היא בעצם מונעת שהמעגל החשמלי שלך יהיה AC מסיבה כזו או אחרת ולכן במעגל DC יכולה גם למנוע רעשים. חיבור לא נכון יגרום לנתק כמובן :-P

אז זה עניין שלך להחליט איזה עיצוב אתה רוצה - לדעתי הדיודה היא גם סוג של מנגנון אבטחה שלא תחבר בטעות את הHU DC שלך למעגל AC - לא יודע עד כמה זה נחוץ ברכב.

וההמלצה שלי תהיה גם להתייעץ עם חברי פורום כמו בוריס2000 ומרק10 וחשמולטור הפורום וגם דני זומרשטיין.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

נראה לי שיש כאן ערבוב של שני דברים: מסנן רעשים וקבל כוח.

מסנן רעשים מיועד לחסום תדרים גבוהים ואינו מצריך קבלים גדולים. כמו כן כל ספק כוח (בתוך HU) כבר מכיל מעגל כזה ברמה כלשהיא. רוב הסיכויים שכל מה שתוסיף באופן חיצוני לא ישנה הרבה.

קבל כוח יכול לעזור קצת למגבר חזק במקרים מסויימים. כדאי לבדוק את המערכת כדי לדעת אם באמת צפוי שיפור - זה לא מובן מאליו.

לדעתי, אם הבעיה היא רעשים, חפש פתרונות אחרים - בדוק חוטי אות ובעיות אדמה.

אם הבעיה היא נפילות מתח במגבר, יתכן שקבל כוח יעזור.

דני

פורסם

הי דני,

אתה צודק לחלוטין, אני מנסה ליצור התקן שישלב בין שניים שונים (מייצב+מסנן),

אין לי רעשים במערכת והאמת שאני לא זוכר שהיו לי מתישהוא,

סה"כ קראתי במספר מקומות שקבל בHU שיפר את המערכת בצורה מורגשת,

בעניין ספק כח בHU , בדרך כלל הוא עלוב פרט למכשירים כגון F1, HX-D3, NAK700 וכו...

אדי, לגבי הHELIX PS, אני מנסה להימנע ממנו בגלל גודל פיסי, אין לי מושג ממילא איך אני אדחוף את כל ההפתעות החדשות ברכב מיני. :lol:

פורסם

למיטב הבנתי הוא לא מדבר על רעשים מה hu והלאה הוא מדבר על רעשים בקו המתח ל hu, שזה משהו שה hu אמור לדעת להתמודד איתו, הגדילו ועשו בקלאריון וצירפו לסדרת הגדל שלהם גם מייצב מתח חיצוני.

ראיתי ב youtube סרטון שאכן מראה שהאלטרנטור של הרכב מוציא מתח dc 14.4 וולט אבל עם רעשים שרוכבים עליו (והם גם תלויים בסל"ד), את זה הוא רוצה לסנן.

אם אני זוכר נכון דיודה אחת לא תעזור יותר מידי, גשר דיודות כן.

גם יצירת מסנן פשוט עם קבל יכול לעבוד.

SCANSPEAK

פורסם

או שפשוט אפשר לשים את הHU אחרי הכבל מתח הראשי של המערכת ולא צמת הסטריאו ולהתקין שם וואחד קבל, לא יותר פשוט?

אם מערכת החשמל של רכב מיני מספיק חזקה מלחתכילה.

Pioneer TS-X150

פורסם

בני, פגעת בול.

אדי, שים לב שזאת אחת האפשרויות שהעליתי, קבל בערך 40000UF - 80000UF עם ESR נמוך,

לגבי חשמל, הסר דאגה מליבך, שני מצברי ג'יל יספיקו, אני ממש לא מתכנן רכב SPL אבל מודע לחשיבות החשמל.

פורסם

איזה מיני זאת שהאלטרנטור שלה יטעין שני מצברים?

איזה אלטרנטור?

Pioneer TS-X150

פורסם

קחו בחשבון שבכל מגבר קיים בנק קבלים בינוני לפני הספק על מנת לסנן רעשים ולייצב את המתח.

ואחרי הספק יש בנק קבלים יותר גדול שכבר מייצב את המתח ומנקה רעשי מהגשר דיודות (AC לDC)

לכן,

לדעתי חבל לבנות בנק קבלים ענקי, אלא לבנות בנק קבלים מצומצם שישב על צמת החשמל של המקור - במקרה הזה של הרדיודיסק.

פורסם

יש רדיו טייפים ישנים עם מסננים שכאלו העניין הוא שהמטרה שלהם כאן היא לסנן רעש אלטרנטור בתחום מאוד שמיע וזה גם מסרס את הסאונד.

אולי פשוט תיקח מברגה, תצבוט איתה את חוטי הכוח של הצמה של הרדיו ותסובב אותה עד שהם יהיו שזורים?

זו השיטה הכי יעילה והכי פשוטה לסינון רעשים.

אם אתה עוקב אחרי התקנות של sis

Simplicity in sound

אתה תראה שהם עושים את זה כמעט בכל התקנה או כל הכנת כבל rca

Twisted pairs במילים אחרות.

Pioneer TS-X150

פורסם

את האמת יש לי בבית זרוק איפה שהוא קבל "חצי" פראד, חשבתי אז לחבר אותו ממש ליד המצבר בדיוק מהסיבה הזו.

שווה לנסות לא?

SCANSPEAK

פורסם

תחזור עם ממצאים זו הבעיה.

שלא משנה מה יהיו הממצאים הם יהיו בגדר תחושת בטן שכן אין לי סקופ, יש מד מתח על ה hu אבל הוא לא שיא הזריזות.

SCANSPEAK

• תוכן חדש...