Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4539 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בזמן האחרון אני מרגיש שבסל"ד מסוים בהאצה (בין 2500 ל 3500) הרכב לא סוחב טוב. הוא לא נחנק או מגמגם. שומעים את הטורים עולים אבל יש הרגשה כאילו הקלאץ' קצת לחוץ ואז לקראת 3000-3500 סל"ד כאילו עוזבים את הקלאץ' והרכב ממשיך להאיץ טוב.

הדבר מורגש בעיקר ברמזורים בין עירוניים, כשרוצים להאיץ מ-0 ל 100 תוך זמן סביר. ההרגשה כאילו ב 2500 סל"ד מישהו לוחץ קצת על הקלאץ' ולאחר מכן משחרר אותו.

אם מאיצים ממש לאט אז זה לא מורגש.

מה אתם מציעים לעשות?

הרכב הוא יונדאי לנטרה 1.6 ידנית שנת 1996 עם בערך 250,000 ק"מ דגם מנוע G4GR

עריכה: הקלאץ' מעולם לא הוחלף

פורסם

לפי איך שזה נשמע לי זה נשמע לי כמו קלאצ' שמתחיל להחזיר את נשמתו לבורא.

אבל חכה לעוד תגובות כי יכול שאם זה היה קלאצ' לקראת סוף חייו אז הרגשת ההחלקה הייתה צריכה להימשך הלאה במעלה הסל"ד לפחות עד 4500 סל"ד שאני מעריך שזה אזור שיא המומנט של המנוע.

אבל חכה לתגובות יותר מנוסות :)

פורסם

אני רגיל לרכב הזה כך שאני לא יודע אם זה נחשב גבוה. נקודת התפיסה היא בערך אחרי חצי מהלך.

יש איזה בדיקה שאני יכול לעשות כדי לדעת בוודאות? לשים הילוך גבוה, ולשחרר קלאץ עם בלם יד מורם?

פורסם

אל תעשה את הבדיקה שרשמת.

מהתאור שלך זה אכן נראה בסבירות גבוהה מצמד מחליק. 250.000 ק"מ זה יפה ומראה שהאוטו ננהג בצורה מתחשבת ונכונה.

מה שאפשר לעשת זה פשוט להאיץ חזק בסל"ד בינוני ומעלה (כדי שיהיה למנע מספיק כוח) בהילוך שלישי-רביעי מיד לאחר שחרור מלא של המצמד ולנסות לראות האם קיים חוסר התאמה ברור בין עליית סל"ד לצבירת מהירות.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

קיבלתי הצעת מחיר לתיקון, תגידו בבקשה אם המחיר סביר.

החלפת קלאץ' (כנראה לא מקורי) כולל שמן גיר. החלפת שני צינורות בלם אחוריות והחלפת נוזל בלמים.

במחיר 1800 ש"ח כולל עבודה, חלקים ומע"מ. אם גלגל תנופה יצתרך חריטה אז זה עוד 200 ש"ח.

אגב הרכב עבר 270,000 ולא 250,000... לא שזה משנה בקילומטראז' כזה :lol:

• תוכן חדש...