Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4552 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע שחלקכם תצאו עלי חוצץ פה וגם אני כנראה יכעיס כמה קולגות שהם אנשים באמת טובים אז שימו לב שלא רשמתי מורשה יבואן למרות העדיפות שלו המקצועית (לפחות הפוטנציאלית )מעל כל מוסך אחר אבל מוסכים מתמחים בדגם מסויים כמו רון מומחה ווג סימל מומחה וולוו ועוד יעשו עבודה יותר טובה על רכבכם מכל מוסך אחר

אני רואה את זה יום יום במוסך רכבים שטופלו במוסכים כללים לא זוכים לטיפול מקצועי במיוחד

אם זה חלקים לא נכונים או מתאימים שידוע שעושים צרות ואם זה לא לשם לב לכל מיני בעיות שיש לרכב בזמן הטיפול שרק בעל ניסיון רב יעלה על זה ויקדים תרופה למכה

זה מגיע גם בתחום הטיפול השגרתי לרכב החלפים הנכונים וגם האבחון הרי רוב הבעיות מוכרות למוסך יבואן או המומחה ונפתור בלי עיקובים

אז נכון יש עניין של מחיר הרי מכונאי שמכיר דגם רכ מאוד טוב ימצא רג'קטים ואז הצעת המחיר תהיה שמנה יותר אבל בטוווח הרחוק תמיד עדיפה תחזוקה מונעת ותיקון של פעם אחת מאשר תחזוקת שבר הסחבות עם בעיות לא נפתרות וגרימת נזקים בגלל תחזוקה לא מודייקת וחסכונית מידי

תחשבו על זה

פורסם

אני מסכים,כשהייתה לי דובלו נדלקה לי נורת מנוע,הגעתי למוסך אצלנו בעיר הם בדקו החליפו כמה דברים שלא היו זולים ואחרי כמה ימים זה חזר,רק כשנסעתי למורשה פיאט,הם עלו ישר על הבעיה,מאז אני מטפל שם.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

דנידין מעולם לא הסכמתי איתך יותר :wink:

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

הבעיה לרוב נמצאת במציאת מוסך כמו שאתה מתאר שאפשר לסמוך עליו.

מוסכים יש בארץ כמו פטריות אחרי הגשם, ולא חסר מוסכים שנחשבים "מומלצים" שמשחילים לאנשים טיפול קטן ב₪900 או שוברים שמשה תוך כדי טיפול ואומרים ללקוח "תפעיל ביטוח או שמבחינתי ככה הבאת את האוטו". וזה רק שתי דוגמאות מהחודש האחרון.

הרי ברור שדבר כזה אצל רון לא היה קורה, אבל כמה צדיקים כמוהו יש בארץ? האם על כולנו נחרץ לקנות VAGית רק כדי לקבל שירות הולם במוסך? :roll:

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
האם על כולנו נחרץ לקנות VAGית רק כדי לקבל שירות הולם במוסך? :roll:

לפעמים כדאי להחזיק רכב ממותג שמוסך טוב יודע לטפל בו. יש מוסכים לא מטעם היבואן שהם סופר מקצועיים למותגים מסויימים ויש להם את כל הציוד והכלים מהמיוחדים כדי לטפל ברכבים האלו, כולל ידע וניסיון רב שני, לא רק VAG, יש מוסכים כאלה גם למותגים כמו מרצדס, במוו וכד'.

לא סתם אני מחזיק כבר את הרכב השלישי ממותג כוכב עם שלוש קרניים. יותר מזה, אני אפילו לא חושש לקחת דגם מיוחד מאוד ומסובך ביותר שכימעט אף אחד לא יודע לטפל, כי במוסך שאני מטפל ברכב שלי הם מכירים ברכב הזה כל צינור, חוט ובורג וכבר עשו עבודת שיפוץ ייחודית שלאף אחד אחר לא היה את האומץ לגעת ברכב כזה. למוסך הזה באים מכל הארץ, כולל דגמי ספורט סופר מיוחדים ונדירים, אספנות ועוד.

אני כל פעם נדהם מחדש ליראות את רמת המקצועיות היוצאת דופן שלהם, הסדר המדהים בעבודה ופתרון תקלות ובעיות שאף אחד אחר לא יודע איך לגשת לזה. הם כבר הספיקו להציל לי גיר ומנוע, איתרו נזילות מאוד קשות לאיתור ועוד המון (גם אחרי שהם מצאו נזילה ניראית לעין, הם המשיכו לבדוק ומצאו עוד נזילה מוסתרת במקום כימעט ללא גישה). הקפדנות שלהם ותשומת לב לפרטים הכי קטנים פשוט מדהימה אותי כל פעם מחדש, יש להם ידע מעמיק בכל מערכות של הרכב והם מבצעים את כל הפעולות מתוך הבנה של איך מה עובד ולמה (ברכבים מסובכים זה ממש לא ברור מאליו).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אתה רציני?

בתור אחד שעובד על בסיס עסקי עם מוסכים מורשים 90 אחוז מהמוכנאים שמה לא מבינים כלום מהחיים שלהם וה10 אחוז האחרים עסוקים בלתקן את הפדיחות שלהם

פורסם

שימו לב שדנידין ממליץ על מוסך מומחה לרכב, לאו דווקא מורשה יבואן. ודבריו נכונים !

כמו ש- NINJMNKY כתב, הקושי הוא למצוא מוסך מומחה, עם ידע ונסיון, תימחור הוגן וטוב גם עבורו כעסק וגם עבור הלקוח, במיקום סביר לגישה ואם אפשר יחסי אנוש טובים.

טוב שיש בפורום שרשור בעלי מקצוע ואפשר להעזר בו כשצריך.

לקח לי כמה שנים המלצות בפורום ואכזבה ממה שראיתי במוסכים מורשים בהם בקרתי, כדי למצוא עבור הרנו שלי את מוסך שאפט. אפילו שהמיקום אינו נוח עבורי - כשצריך טיפול אני אצלם.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

זה נכון שעדיף לטפל במוסכים שמומחים לדגם/יצרן בדיוק מהסיבות שציינת.

אבל איך ידע הלקוח שהמוסך הוא באמת כזה?

הרי אפילו במוסכים המורשים עצמם אפשר למצוא עובדים שאינם בקיאים בעבודתם.

לפני שנה וחצי הייתי מטפל במוסך בבאר שבע שהתהדר שהוא מוסך "לפיאט וכל סוגי הרכבים". השלט נתן לי הרגשה שזה מוסך שמכיר את הדגמים של פיאט, במיוחד רכב נפוץ כמו הפונטו שלי.

אחרי כמה ביקורים כבר התחלתי לחשוב שאולי זאת הפיאט הראשונה שפוגשים במוסך הזה.

בשורה התחתונה אין שום ערבות לשום דבר, רק סטטיסטיקה.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

זאת תחושה שגם אני קיבלתי מספר פעמים במוסכים מורשים.. בכל מקרה ברור שתמיד עדיף שמומחה בסוג הרכב הספציפי יתעסק איתו, אבל מה הסיכוי שזה יקרה?

פורסם

מוסך מורשה הוא לא ערבות לעבודה איכותית, בשביל זה נועד הפורום , אני מאמין שרובנו מכניסים את הרכב למקום מסויים אחרי חיפוש מידע וקבלת המלצות המבוססות על נסיון עבר.

לצערנו הגינות מקצועיות ושירותיות הם מצרך נדיר בארצינו לכן אנחנו צריכים להיות יותר בררנים וחשדנים.

• תוכן חדש...