Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4517 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

ברשותי רכב מסוג סיריון 2007 אוטומטית.

כאשר הרכב עומד ברמזור למשל במצב D הטורים שלו יורדים ל0.5 והרכב מתחיל לרעוד.

כאשר פותחים למשל את מכסה המנוע רואים שהבית מצערת רועדת ביחד עם המנוע.

רעידות נסבלות אבל מפחד שזה יפגע במשהו אחר.

הייתי במוסך (לא מורשה - רגיל), החלפתי תושבת מנוע ימנית שהייתה שבורה והרכב עדיין ממשיך לרעוד.

שאר התושבות שנבדקו נמצאו תקינות.

בבדיקה נוספת לא נתגלה משהו מיוחד, מישהו יודע מה זה יכול להיות? למישהו זה קרה?

אשמח לתשובה

פורסם

באופן כללי, כל רכב, ובמיוחד רכבים משומשים, "רועד" בזמן עצירה מכיוון שהמנוע עובד, וזה לא חייב לגרום לנזק. כך הרכב עובד. השאלה זה כמה רועד. יכול להיות שהתקינו לך תושבת לא מקורית ולא כל כך מוצלחת. המוסך שטיפלת בו מצא שהכל תקין כעת . אם זה לא שכנע אותך אתה יכול לשקול להיכנס למוסך מורשה יבואן ולראות מה יש להם להגיד.

פורסם

500 זהו סלד יחסית נמוך. אל תיגע לבד בסלד בניסיון להעלות אותו כי אז אתה עלול להזיק יותר לסיבובי המנוע ואז להחזיר למצב המקורי יהיה בעייתי. נקה את המצערת כמו שצריך בתור התחלה.

פורסם

איזה מנוע זה ?

כנראה צריך לבדוק יותר טוב את התושבות מנוע כי גם אם לא קרועות יתכן ואיבדו מהגמישות שלהם והם מעבירים את התנודות התק'ינוצת של המנוע לגוף הרכב

חשוב גם לבדוק מה המצב עם הבית מצערת ולבצע טיפול

פורסם

אז ככה.. אני אעשה סדר..

*היו רעידות לפני שהאוטו נכנס למוסך ורק לאחר בדיקה נמצא שתושבת ימנית שבורה.. לכן היא הוחלפה לחלופית ולא מקורית.. דבר זה לא פתר את הבעיה של הרעידות. ובכניסה חוזרת למוסך לא נמצא בעיה ופשוט אמרו לי שהסלד נמוך ושאי אפשר להעלות אותו..

לא יודע אם זה כי הם לא מבינים או משהו...

*ניקוי בית מצערת בוצע לפני שהוחלפה התושבת.. האם זה משנה?

*המנוע של האוטו הוא 1300

פורסם
אז ככה.. אני אעשה סדר..

*היו רעידות לפני שהאוטו נכנס למוסך ורק לאחר בדיקה נמצא שתושבת ימנית שבורה.. לכן היא הוחלפה לחלופית ולא מקורית.. דבר זה לא פתר את הבעיה של הרעידות. ובכניסה חוזרת למוסך לא נמצא בעיה ופשוט אמרו לי שהסלד נמוך ושאי אפשר להעלות אותו..

לא יודע אם זה כי הם לא מבינים או משהו...

*ניקוי בית מצערת בוצע לפני שהוחלפה התושבת.. האם זה משנה?

*המנוע של האוטו הוא 1300

יש לך מושג כיצד בדיוק נעשה הניקוי?

פורסם
פשוט אמרו לי שהסלד נמוך ושאי אפשר להעלות אותו

לא קיים דבר כזה שאי-אפשר להעלות סל"ד. סלד של 500 ברכב הזה הוא לא תקין ויש סיכוי שהוא זה שגרם לשבירת התושבת ויגרום לשבירת התושבת החדשה. לפי ה"ספרות" שלי, חיישן טמפרטורה או חיישן מאפ שמדווחים על ערכים לא תקינים גם יכולים לגרום לכך אבל אל "תינעל" על זה. מצד שני הבעיה יכולה להיות רק בתושבת החדשה. לדעתי בעל מקצוע נוסף צריך לבדוק את הנושא.

פורסם

הניקוי של הבית מצערת היה עם ספריי שקניתי לפי מה שהמוסך אמר לי.. זה היה ספרי לניקוי קרבורטור.

מה שהוא עשה זה פתח את הכיסוי של גוף המנוע, חשף את בית המצערת ובמקביל להתזת החומר הוא לחץ שם על הגז בשביל שזה יכנס פנימה.

נראה לי שבאמת כדאי שאפנה למוסך אחר לבדוק את זה.

פורסם
הניקוי של הבית מצערת היה עם ספריי שקניתי לפי מה שהמוסך אמר לי.. זה היה ספרי לניקוי קרבורטור.

מה שהוא עשה זה פתח את הכיסוי של גוף המנוע, חשף את בית המצערת ובמקביל להתזת החומר הוא לחץ שם על הגז בשביל שזה יכנס פנימה.

נראה לי שבאמת כדאי שאפנה למוסך אחר לבדוק את זה.

וודאי שתיכנס למוסך אחר כי ככה חאפרים מבצעים ניקוי מצערת. כדי לנקות כמו שצריך את המצערת צריך לפרק אותה מהרכב ולנקות אותה בחוץ!

פורסם

הבנתי.. נשמע מעניין מה שאתה אומר.. כי הייתי מאוד קרוב להחליף בית מצערת בגלל שהריסוס לא עבד..

תודה על הטיפ והעזרה! מקווה שזה יפתור את הבעיה בקרוב!

פורסם

אין שום ריסוס דלק בבית מצערת אז לא ברור לי למה רצית להחליף אותו

נקוי בית מצערת לא מחיישב פירוק של הבית מצערת וברוב המקרים ניתן לנקות גם בלי לפרק

במקרה של הרכב שלך צריך לראות מה מצב המשקעים ואולי לבצע ניקוי נוסף בלי פירוק כי אם אתה טוען שהטורים נמוכים אז המעבר סרוק עדיין סתום ואפשר לנקות אותו די בקלות ובלי פירוקים מסובכים

מציע לך לגשת למוסך שמכיר את הרכב הייטב לצורך אבחון והמשך טיפול

• תוכן חדש...